2011-01-23
23 Jan 11:00a.m.Piggy Girl 與家人試新野前言:話說大舅父介紹我地去一點心飲茶,佢去開太子嗰間既,話馬拉糕好正。所以我地一行五人就決定去試試,不過就去咗港島呢間。餐牌:茶錢每位HKD3點選餐單&食物評價:水晶鮮蝦餃 (餐牌價HKD18):一般豉椒蒸鳯爪 (餐牌價HKD12):我冇食,聽講都係一般鮮蝦菜苗餃 (餐牌價HKD16):泥嗰陣有一隻個皮爛咗,味道Standard精製馬拉糕 (餐牌價HKD15):呢個幾好,Like香滑奶皇包 (餐牌價HKD10):呢隻奶皇包有啲似叮叮個啲蜜汁叉燒腸 (餐牌價HKD15):唔好,啲叉燒好似茶餐廳啲叉燒煎蛋牛肉飯 (餐牌價HKD18):呢嗰睇個樣麻麻,但係個味又幾好架喎菜乾咸骨粥 (餐牌價HKD15):啲粥都幾綿,like生炒糯米飯 (餐牌價HKD17):麻麻地白灼時菜-菜心 (餐牌價HKD12):一般,我見隔離枱碟芥蘭靚啲環境質素:,唔算多枱,一般茶餐廳咁,都坐得舒服。服務質素:,見你食到差唔多,就幫你收哂啲野,想趕你走咁,我諗因為有人等位。賬單價錢:HKD163 (每人平均消費HKD32.6)輪候時間:0分鐘抵食指數:推介
Piggy Girl 與家人試新野
餐牌: 茶錢每位HKD3
點選餐單&食物評價:
水晶鮮蝦餃 (餐牌價HKD18):一般
豉椒蒸鳯爪 (餐牌價HKD12):我冇食,聽講都係一般 鮮蝦菜苗餃 (餐牌價HKD16):泥嗰陣有一隻個皮爛咗,味道Standard
精製馬拉糕 (餐牌價HKD15):呢個幾好,Like
香滑奶皇包 (餐牌價HKD10):呢隻奶皇包有啲似叮叮個啲 蜜汁叉燒腸 (餐牌價HKD15):唔好,啲叉燒好似茶餐廳啲叉燒 煎蛋牛肉飯 (餐牌價HKD18):呢嗰睇個樣麻麻,但係個味又幾好架喎 菜乾咸骨粥 (餐牌價HKD15):啲粥都幾綿,like
生炒糯米飯 (餐牌價HKD17):麻麻地
白灼時菜-菜心 (餐牌價HKD12):一般,我見隔離枱碟芥蘭靚啲 環境質素:,唔算多枱,一般茶餐廳咁,都坐得舒服。
賬單價錢:HKD163 (每人平均消費HKD32.6)
輪候時間:0分鐘
抵食指數: