晚上比較像街市,低中產居多,大部份用某銀行優惠,如果左近大檯人,嘈音更嚴重。食物方面,女兒點了燒雞薄餅,份量足,味道也好,我點了藍芝士漢堡,十成熟,竟然不錯,肉不乾,配菜也好食但一定不會回來了,服務實在太差,從門口到代位,點菜,送餐,等等,全程每一個人面黑黑,找侍應幫忙時,每人盡量低頭或望開,每人想工作,加上實在太嘈吵了,一次就夠。

2022-06-17
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
  • 藍芝士漢堡
2022-06-18 912 views
每次黎Outback 都會俾果個黑糖麵包吸引,最正係無限refill 。今次叫左個燒汁豬肋骨,西冷,特製洋蔥花球。燒汁豬肋骨個醬汁偏咸,但個味道唔錯,另外,洋蔥花球好香脆,最正都係個西冷,夠晒juicy ,Outback 最值得推介既係黑糖麵包🤣入黎outback 一定會食得飽,因為有無限refill麵包😂
2022-06-17 548 views
Ordered a medium well iberico pork chop and it came well done. The pork itself was fairly good but a lack of juiciness and tenderness discounted the taste.
2022-06-12 868 views
黑糖麵包好好味,最正係可以無限任叫。侍應服務拍得住澳洲牛奶公司嘅職員,老人家用安心出行慢,門口帶位員就先畀一個面色。收碟多數都要叫佢哋先會嚟收。其他食物性價比比較低。分隔板下面有前幾手嘅食物殘留⋯
黑糖麵包
2022-06-12
$100 (Lunch)
黑糖麵包
Outback Steakhouse 真係就嚟區區都有分店~唔知大家又有無食過呢?今次兵仔同娘娘就嚟到德福試下呢間分店~(唔同分店價錢餐單可能有出入⚠️)💂🏻‍♀️《美國精選肉眼牛扒(10oz)》$238記得之前食過都冇咁平~仲要有埋薯條真係好抵食!😚大大塊十安士,兩個人都夠做!無論點汁定係鹽都好味,扒夠Juicy又有肉味,正!評分: 90/100💂🏻‍♀️《芝士白汁燒蝦寬麵》$128呢個闊條麵食落去夠晒飽,啲蝦都唔少,仲要大大隻好彈牙🦐~個意粉Creamy,如果一個人食晒嘅話就會太膩,Share就啱啱好喇!評分: 88/100💂🏻‍♀️《香辣炸雞搥》$72炸雞鎚皮脆內軟,並無好厚嘅炸粉,而且食落去感覺唔會好油,但又好香脆,配埋嗰醬真係食完一舊又一舊。評分: 90/100總結:最尾仲叫多一支紅酒🍷Chill下~九龍灣呢度近窗位其實都幾有情調,質素唔錯可以試吓!係一個晚餐嘅好選擇。頒發軍階:上將🎖🎖🎖🎖

💂🏻‍♀️《美國精選肉眼牛扒(10oz)》$238

Dinner
美國精選肉眼扒
芝士白汁燒蝦寬麵
2022-05-02 1055 views
特價餐有包有湯十主菜夠飽黑糖包加牛油好食。如果晚上糖食就免費任食!湯不過不失,夠濃 澱粉質類意粉和飯偏鹹豬仔骨不錯,必食疫情之下之佳品,唔想餐餐食兩餸飯整體不錯.我一星期吃一次!
特價餐有包有湯十主菜夠飽
黑糖包加牛油好食。如果晚上糖食就免費任食!
湯不過不失,夠濃
澱粉質類意粉和飯偏鹹
豬仔骨不錯,必食
疫情之下之佳品,唔想餐餐食兩餸飯

整體不錯.
我一星期吃一次!
TakeAway
行完個靚山當然要補充體力,係九龍灣揾地方食early dinner,想食西餐又想食炸雞,一定要黎Outback Steakhouse!今日叫左燒肉醬味豬肋骨 配薯條($128),本身每款主菜已包是日餐湯、黑糖麥包、茶/啡/汽水,另外加$25可以加配公司沙律或凱撒沙律,黑糖麥包仲任你食添!新鮮出爐熱辣辣既黑糖包又軟又香,加埋邪惡牛油,係完美既starter。是日餐湯係蕃茄忌廉湯,香濃蕃茄味加上香草,酸酸地幾開胃,不過我最鍾意嘅都係Outback嘅薯仔湯。凱撒沙律太多醬同芝士,有少少太鹹。主菜燒豬肋骨好大份,有一條既肉好嫩滑,但另一條好乾,醬汁唔算太多但夠味。個人強烈推薦香辣炸雞搥($72),總共有8件,配伴菜同超好味芝士醬,個芝士醬入面仲咬到一粒粒芝士,另外仲有外賣派對版本,作為party food送酒送汽水都超正!

黑糖麥包
是日餐湯
凱撒沙律
燒肉醬味豬肋骨 配薯條
2022-04-01 1235 views
唔好講咁多,整條黑糖包攝牙罅先喇🤗 ❐ 芝士白汁燒蝦寬麵完美地演繹左圖片只供參考,有相為證😌味道唔差既,落左唔少cream,白汁相當膩,食多幾啖都覺得滯,我唔鍾意咁膩,而另一半都覺得膩但又食晒🤣 ❐ 加拿大無激素黑毛豬肉眼扒 睇個名好似好勁好大支野,實情塊扒係乾既鞋既😌啲飯都係偏硬,我呢啲呀婆胃搞唔掂,連我都無食晒就知出左事,呢個認真麻麻地!總結平時食開一向幾唔錯雖然今次踩到咁order既野係有啲唔岩心水😞但我都會繼續幫襯既!🤣🤣🤣
唔好講咁多,整條黑糖包攝牙罅先喇🤗

❐ 芝士白汁燒蝦寬麵

❐ 加拿大無激素黑毛豬肉眼扒

總結
平時食開一向幾唔錯
雖然今次踩到咁
order既野係有啲唔岩心水😞
但我都會繼續幫襯既!🤣🤣🤣

最近附近很多餐廳暫時唔開,外賣選擇唔多,但返工仍要開飯所以叫外賣有五次。有三次係冇餐具既。第一次唔講,返上寫字樓先見冇,櫃桶有存貨就算數啦。第二次問先答返冇晒,一兩次都算,再用住櫃桶存貨先。第三四次有返,諗住佢應該都上足貨。結果第五次又黎唔出聲唔比餐具,又係問先話冇。今次好彩櫃桶仲有最後一套餐具,用埋呢份真係冇啦,如果唔係都唔知點算。同埋一次冇茄汁,兩次盒牛油得幾滴咁大把,一次炸蘑菇冇跟醬,唔係咁密我本來都想算。如果係附近返工叫外賣,記得每次都問清楚有冇餐具先落order,唔係等完大半個鐘先發現要手拿真係多得佢唔少,各位小心中伏。
有三次係冇餐具既。
第一次唔講,返上寫字樓先見冇,櫃桶有存貨就算數啦。
第二次問先答返冇晒,一兩次都算,再用住櫃桶存貨先。
第三四次有返,諗住佢應該都上足貨。
結果第五次又黎唔出聲唔比餐具,又係問先話冇。
TakeAway
2022-03-12 660 views
唔知係咪疫情少咗人每碟菜既份量都好大份,食到好飽意粉同盲嘈魚都勁大份好滿足味道又唔錯喎意粉creamy 得嚟都有咬口個魚煎得好靚又唔散,仲好香口叫多左個薯條chill 下硬硬der 既感覺超爽如果凍檸茶好似有d店舖咁可以refill 咁就好喇
唔知係咪疫情少咗人
每碟菜既份量都好大份,食到好飽
意粉同盲嘈魚都勁大份好滿足
味道又唔錯喎
意粉creamy 得嚟都有咬口
個魚煎得好靚又唔散,仲好香口
叫多左個薯條chill 下
硬硬der 既感覺超爽
如果凍檸茶好似有d店舖咁可以refill 咁就好喇
2022-03-05 540 views
通常都會去呢間outback分店食,店員全部都好友善,所以每次去都會覺得好有親切咁。坐得好舒服晏晝又唔算多人,好鍾意食佢個黑糖麵包,而家飲同埋麵包都可以再refill,每次都有唔同嘅湯^^黑糖包即刻整熱辣辣真係好味,個蝦飯有好多料,蝦又多,入邊又有腸仔,仲有上面嗰啲炸番薯屎好好味,蟹肉沙律冇得頂,好fresh,本身自己好鍾意食沙律加埋佢又有西柚真係好健康,分量又係好多,有三大舊蟹肉餅,仲有牛油果全部都係我最鍾意食嘅嘢所以好鍾意去呢度午餐
OUTBACK有好多連鎖店,但一直都冇食過,見到OpenRice嘅食評全部都話必食係佢個黑糖麵包😂😂😂今次一於就試一試!見到Lunch set $98-$238,都真係唔平,不過就包湯,包黑糖麵包(任食),主菜,嘢飲。🍴餐湯 (7/10)係粟米忌廉湯,超多粟米粒粒入邊有啲豆,鹹鹹地,似罐頭濃湯,正正常常咁啦🤣🥖黑糖麵包 (10/10) 可以無限refill之前真係未食過黑糖麵包,見到網上啲人好誇張話好好食,仲話要買返屋企😂😂係成條咁上,啱啱焗起熱辣辣,外脆內軟,麵包入邊比較濕潤,好香濃嘅黑糖味,甜甜地,加埋牛油,真心係好好食!黑糖麵包係可以無限refill,只要同店員講就會俾你~真心好食都refill咗一條!利申平時都唔係好好鍾意食麵包,但呢個真係好香好好食!🍴芝士白汁燒蝦闊面 $128 (9/10) 需另收加一面嘅份量都好多,有蘑菇,洋蔥,碎芝士係面,芝士味好香濃,好creamy,真心係好濃郁,芝士控嘅最愛,闊面煮得啱啱好,唔會太淋,都好掛汁,蝦都爽口嘅,有大約六隻,真心好食!🍴燒肉醬味豬肋骨 $128 (7/10) 需另收加一本來係配薯條,但唔想食太Heavy,欣賞佢有得轉菜!原來

🍴餐湯 (7/10)

🥖黑糖麵包 (10/10) 可以無限refill

🍴芝士白汁燒蝦闊面 $128 (9/10) 需另收加一

🍴燒肉醬味豬肋骨 $128 (7/10) 需另收加一
本來係配薯條,但唔想食太Heavy,欣賞佢有得轉菜!原來豬肋骨都好多人推介,但食過覺得一般般🤣 調味係幾好嘅酸酸地,幾開胃,但個肉質麻麻哋,骨肉好易分離,肉都好軟淋,但覺得燒得太乾,個肉都好乾身,唔太想食😂表示寧願食黑糖麵包😂酸菜偏酸,烚菜就正常👌🏻

🍴凍檸茶 (7/10)
正正常常,冇叫少冰,啲冰好多,茶味都夠濃,檸檬唔會有苦味,欣賞佢糖水分開!

推薦指數: 8/10
$140有湯有主菜有嘢飲,都OK嘅,絕對唔係抵食😂覺得意粉好食過豬肋骨,但最推薦都係黑糖麵包,好食到要refill,未試過主菜唔想食,想食麵包多啲😂😂再去食都係因為想食佢個黑糖麵包,推薦指數偏心左係個麵包度🥖

2022-01-08 783 views
  今天中午經過德福廣場,見到outback,鍾意食牛扒羊扒嘅我梗係馬上入去啦, 因為時間 都早,我好快就有得入座。我首先食黑糖麵包,烤焗得啱啱好,外脆內軟 。 另外我就嗌咗羊扒餐啦, 羊扒有三塊, 肉質鮮嫩, 口感非常好, 薯菜都好新鮮爽口,另外,我最鍾意食嘅就係佢嘅大大條嘅薯條啦,配合埋蕃茄醬好滿足。 因為覺得食物水準有保證,我一早做咗會員,平時行開各區見到有outback,我都會過去食㗎。

2022-01-08 586 views
通常假日諗唔到食咩 我都會選擇outback, 因為我覺得佢既食物質數都唔錯!今次見到有喱個2 人套餐都幾抵食咁,就叫左嚟試!頭盤有兩樣選擇,我選擇左黃金脆炸蝦配蛋黃醬,而主食有西冷配帶子煙肉串同龍蝦海鮮蝴蝶粉頭盤既黃金炸蝦,炸得好鬆脆,配埋蛋黃醬味道十分夾!!而西冷扒都好大塊,不過我今次叫左7成就好似老左小小,但個肉質都好juice,原本食完個扒已經有啲飽意,但個蝴蝶粉十分吸引,好大隻龍蝦入面仲有帶子粒同魚柳,加埋佢係蕃茄醬汁,超級開胃!🤤
見到有喱個2 人套餐都幾抵食咁,就叫左嚟試!
2022-01-02 554 views
去Outback 通常係掛住佢嘅黑糖包,熱辣辣上枱夠鬆軟,切開一人一件巳經清左一條,4個人起碼食兩條😂雖然話可以Refill,但都要適可而止,唔好做大嘥鬼,滿足就夠☺️燒肉醬肉豬肋骨$128-份量夠大夠長冇縮水,切開有成十幾條,夠入味,肉味夠濃,配埋一籃粗薯條,加杯凍檸茶,爽爆😊芝士白汁燒蝦寬麵$128,材料十足,起碼有6-8隻蝦,嗰醬汁好creamy👍美中不足,依家8個人要分兩枱,如果食Dinner 可以慢慢嘆,叫埋洋蔥花球同甜品😋中午繁忙時間,一次過叫埋嘢飲係常識,員工服務態度好,食物保持水準。Comfort food ~ Brown sugar wheat bread~refillable Lunch set~ With day of the soupMain Dishes choices:Baby Back Pork Ribs$128Toowoomba Pasta with Prawn $128Drink ~Iced Lemon Tea

Main Dishes choices:
Baby Back Pork Ribs$128

Drink ~Iced Lemon Tea
2021-12-31
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$140 (Lunch)
  • 黑糖包
  • 燒肉醬味豬肋骨