2020-07-17 760 views
門口罰企等,等左成個鐘頭,又比漏個湯。唉,雖然食物凍哂不過味道都可以!個個街坊都小哂鬼但員工都好似比人話到慣晒,無哂表情。不過算數吧,依家個個香港人都好辛手,大家加油吧
2020-07-17
Waiting Time
60 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Dinner
2020-07-17 582 views
疫情做外賣,我叫左2個 sets, 一份 cheese burger,一份 pasta.. 等左40分鍾,有人出黎講 cheese burger 賣晒,要轉另一樣,我落單個陣你唔講? 你有幾多份 available, 接左幾多張單成班伙記冇人知? 企左我50分鍾你先出黎講? 垃圾 service....
2020-07-17
TakeAway
Type of Meal
Dinner
2020-07-13 711 views
Outback 食過好多次,不過將軍澳呢間就第一次食😰黑糖包未睇餐牌waiter就拎左幾個黑糖包比我地叫左個燒肉醬味豬肋骨拼燒半雞餐 $490-House Salad🥗 沙律菜唔新鮮,一啲都唔爽口-Daily Soup (2 cups)湯味道幾好-香草番茄海鮮意粉🍝海鮮味重,冇乜番茄味,青口冇味-豬肋骨拼燒半雞豬肋骨肉質好嫩,一刀切就可以骨肉分離👍🏻雞肉就麻麻地,有啲‘鞋’-帶子煙肉汁燴飯帶子好好味,吾知有冇得淨係叫帶子串食🤭-炸洋蔥花🧅洋蔥炸得脆身,味道吾算太出-牛扒配龍蝦尾🦞牛扒好厚身,牛味重,我哋叫左7成熟但係吾似有7成,waiter 聽到我地講,問我哋需唔需要整熟啲,但整完返黎過熟🤦🏻‍♀️啲肉超‘鞋’龍蝦尾就冇咩特別,味道正正常常-西冷牛扒拼蟹腳西冷牛扒我地都係叫左7成熟,肉好韌蟹腳冇味😥作為一間食牛既專家,咁既質素,吾會再黎!
Outback 食過好多次,不過將軍澳呢間就第一次食😰
未睇餐牌waiter就拎左幾個黑糖包比我地
香草番茄海鮮意粉
豬肋骨拼燒半雞
叫左個燒肉醬味豬肋骨拼燒半雞餐 $490
-House Salad🥗
沙律菜唔新鮮,一啲都唔爽口
-Daily Soup (2 cups)
湯味道幾好
-香草番茄海鮮意粉🍝
海鮮味重,冇乜番茄味,青口冇味
-豬肋骨拼燒半雞
豬肋骨肉質好嫩,一刀切就可以骨肉分離👍🏻
雞肉就麻麻地,有啲‘鞋’

帶子煙肉白汁燴飯

-帶子煙肉汁燴飯
帶子好好味,吾知有冇得淨係叫帶子串食🤭

炸洋蔥花

-炸洋蔥花🧅
洋蔥炸得脆身,味道吾算太出

牛扒配龍蝦尾
-牛扒配龍蝦尾🦞
龍蝦尾就冇咩特別,味道正正常常

-西冷牛扒拼蟹腳
西冷牛扒我地都係叫左7成熟,肉好韌
蟹腳冇味😥

作為一間食牛既專家,咁既質素,吾會再黎!
豬肋骨拼燒半雞
想一試黑糖麵包已久,果然沒有令我失望🤩🤩黑糖面包熱呼呼,非常鬆軟,有黑糖味,不用加cream已經好好味,加了的話,個人覺得太甜。面包是免費任叫的,實在太好吃,我們共吃了三個呢。基本上扒類食物都不錯,無論是羊架、牛扒和ribs,生熟程度剛好,肉質juicy,ribs都好多肉和不會乾,肉和骨容易分離。焗甜薯沒有想過那麼好吃,上面加上少少cream,令味道更豐富。夾餅和薯條都好好吃,放久了夾餅都不會變軟身,可試試加黃色的醬,像是honey mustard。特別注意配菜!!蕃茄!🍅係超好食,用醬料醃過的!碟子上的所有食物都經過精心烹調。十分欣賞❤️平時夜晚都多人食,最好先訂座,來一嚐黑糖面包的魔性吧!🥖🥖🥖
想一試黑糖麵包已久,果然沒有令我失望🤩🤩
黑糖面包

羊架
牛扒+ribs
甜薯
2020-06-22 428 views
由於疫情嚴重,都唔想去太遠慶祝,近近地屋企附近食outback 算了,有匯豐信用卡食套餐真係抵,佢嘅黑糖麵包應該唔使多講都知正🤭每次食牛扒都有驚喜,唔會因為個餐平啲,食物就差左,最想讚的係服務員的細心,安排的位置會分開,知道大家都對疫情有所顧慮👍🏻(限聚令前已經做緊)
2020-06-07 500 views
Outback真係食左好多次😋連lunch set都有餐湯、沙律同黑糖麵包,算係抵食既西餐👍🏻每次去好鍾意食佢個黑糖麵包Bushman Bread,真係好好食🤩Chicken Quesadilla燒雞肉芝士夾餅我係cheese既愛好者,所以每次黎Outback食Lunch既話都會叫呢個夾餅😋鍾意cheese既人真係可以一試Grilled US Scallops Creamy Risotto烤美國帶子白汁燴飯第一次叫呢個risotto試下,估唔到都有驚喜,好食啊👍🏻
Outback真係食左好多次😋

Chicken Quesadilla

烤美國帶子白汁燴飯

第一次叫呢個risotto試下,估唔到都有驚喜,好食啊👍🏻
2020-05-29 473 views
戴返個頭盔先, 初次寫食評一到呢個環境亦唔錯, 我就點咗個二人餐, 個斧頭豬扒幾好食, 味道一流.前菜都唔錯,有個帶子意大利粉,重點個斧頭豬扒係好味,7成熟。個黑糖面包都好食! 值得下次試其他餐!
戴返個頭盔先, 初次寫食評
值得下次試其他餐!
2020-05-11 572 views
第一次寫食評,原因不單係outback 食物唔錯,最重要係欣賞將軍澳中心這位女經理的服務態度,重視客人的意見👍令我非常欣賞!今天中午,五個人點了黑毛豬扒,牛柳扒,槽魚柳,芝士夾餅,雞肉寬面,食物質素整體唔錯!今次淨係塊豬扒比平時薄咗啲,而女經理知道後,即時主動話幫我哋換個塊,實在非常感動,雖然我們沒有更換,但埋單既時候亦有驚喜,不得不讚賞員工的貼心服務態度👍👍👍
2020-05-01 737 views
呢一間其實我哋食咗好多次㗎啦,平時多數同阿仔食。因為我鍾意食佢個黑糖麥包同埋餐湯。今日就同老公試吓啦。門口好多人我哋都等左大約半個鐘今日呢個湯好好飲😍呢度嘅餐湯同黑糖麵包,不嬲都係我至愛,呢度嘅麵包仲可以再加㗎。今日叫咗兩個餐一個係燒雞一個係芝士薄餅。芝士薄餅每次都會食真係好鬼好食半隻燒雞好滑啲肉,味道都唔錯下邊再有啲飯,完全係太飽啦。食咗半隻已經食唔落,最尾打包返屋企😅檸檬茶呢度嘅茶都幾好飲

今日呢個湯好好飲😍呢度嘅餐湯同黑糖麵包
,不嬲都係我至愛,呢度嘅麵包仲可以再加㗎

檸檬茶呢度嘅茶都幾好飲
2020-05-01
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$130 (Lunch)
2020-04-27 695 views
又係食 outback 既日子。佢既 lunch set 一向都好抵食,最平 $98 加一就已經有沙律、餐湯、面包、主菜同埋餐飲。🤩餐湯係西蘭花忌廉湯,好 Creamy 但唔會太油。👍🏻佢個黑糖餐飽一向都係好好食,仲要免費任添,結果我一個人食左一條半。🤣主菜叫左 Spicy Shrimp Risotto, 佢有四隻都算大既蝦🤪,個飯本身唔辣,而且好惹味。飯上面既炸紅蘿蔔絲超級好食。😍我亦叫左 Ribs, 佢肥美得黎又 Juicy, 但係唔會得骨冇肉食😀。佢仲有配酸菜,酸酸地都幾開胃。薯條係粗薯,唔會好油而且又多薯肉🥳。最後一個主菜我叫左 Wally Pasta。同個湯一樣,都係咁 creamy😃。佢既面條係闊條面,有咬口得黎唔會太硬,証明佢煮既時間控制得唔錯😄。整體而言,Outback 既 lunch set 係抵食,而且一至日都係同一個價錢,唔使怕假日會加價。🧐
2020-04-19 516 views
由於太鍾意食outback 嘅黑糖麵包,成日都去outback食lunch/ tea set (tea set 要額外加$10 )。呢間Outback嘅員工服務態度好好,好有禮貌,會主動refill黑糖麵包,如果你食唔晒亦可打包走。依家抗疫期間,午市或下午茶自取外賣有九折優惠,好抵食

依家抗疫期間,午市或下午茶自取外賣有九折優惠,好抵食
TakeAway
  • 黑糖麵包
2020-04-10 560 views
喺復活節假期嚟到outback食晚餐,不過可能因為有疫症,唔駛等位就入得。首先係送嘅黑糖麵包,個人覺得黑糖甜味好出,反而唔駛咁甜,第一舊上嘅比較乾身,之後encore嘅果舊反而仲暖暖哋軟熟啲。之後係招牌墨西哥牛肉粟米脆片($78),份量好夠,啱啱上嘅時候熱辣辣好脆身,配埋啲芝士同cream好香,如果啲牛肉多返啲就好啦。不過一定要趁熱食,唔係就會容易變硬難啲咬。主角係美國頂級肉眼牛扒 (BLS Rib Eye $438),叫咗7成熟,不過因為用鐵板慶住所以熟咗啲。牛扒幾大塊同埋juicy,不過好似落鹽重手咗少少,價錢方面我自己就覺得偏貴。另外有跟餐嘅細沙律,有啲生菜同幾片芝士,味道正常。另一個主菜係愛麗絲燒雞胸 ($152),上面有好多芝士同兩塊脆身嘅煙肉,下面係兩舊雞胸。芝士好惹味,但舊雞調味偏咸而且比較乾,唔太推薦大家食佢。加$10有個忌廉餐湯,好creamy,比較杰身,飲多咗可能會覺得漏。整體嚟講,服務唔錯,嘢食份量好夠3個人食,墨西哥牛肉粟米脆片真心好食,但呢個價位我期望主菜味道亦會好啲。

2020-04-10
$270 (Dinner)
  • 招牌墨西哥牛肉粟米脆片
2020-03-13 503 views
又到左每晩最傷腦筋嘅時候,收工同老公又喺屋企附近商場搵嘢食,之前join左個會員又見將軍澳開左分店,所以去試試。再一次証明冇失水準。座位寬敞坐得舒服又唔會好逼,服務都好好。點完菜送上一條熱辣辣嘅黑糖飽,仲可以無限添食,不過忘記左影相!再嚟點左個肉眼扒配薯條同甜薯,首先講講塊扒先,真係做到五成熟,濃濃牛味同有肉汁 👍🏻👍🏻因為之前試過去其他食店,煎得太熟同好硬。個甜薯係十個讚,好甜超讚。薯條又熱辣辣。另外一道菜係芝士白汁燒蝦寛麵,呢個又係每次去必點,個白汁好cream 又辣辣地,白汁配辣原來可以咁夾,個寬麵又軟硬適中,呢個寬麵冇得輸。再配埋杯stella 簡直一絕 😋😋
再配埋杯stella 簡直一絕 😋😋
LUNCH SET 餐牌。前菜,湯,黑糖麵包 (可fill)燒盲槽魚柳 少少腥,肉質嫩滑香。燒肉醬味烤鷄 份量都幾大,但趁熱食應該比較好,冷了會鞋了點。香芒鷄肉沙律 鷄肉都系有少少鞋,香芒沙律菜還可以。黑毛豬扒 肉厚肉質軟熟彈牙,表面燒了井紋,好味。雞肉芝士夾餅 薄薄地裡面有足夠既咸咸地既芝士+少少鷄肉,不多不少,熱辣外脆內有肉既薯條,配上最緊要既醬汁!精華~!juicy既肉眼扒,易切,唔韌,軟熟厚肉有汁,幾咬就食完。咖啡比奶茶好。奶茶太淡只有茶包,自己加奶糖。咖啡比較有水準,奶都系自己落。總括:豬>牛>雞>魚OutBack系比一般餐廳貴,但系水準系度,水準同價錢比,系算抵食同值。

LUNCH SET 餐牌。

沙律&任fill包

前菜,湯,黑糖麵包 (可fill)

燒盲㷮魚柳

燒盲槽魚柳 少少腥,肉質嫩滑香。

烤鷄

香芒鷄肉沙律

香芒鷄肉沙律 鷄肉都系有少少鞋,香芒沙律菜還可以。

黑毛豬扒

黑毛豬扒 肉厚肉質軟熟彈牙,表面燒了井紋,好味

鷄肉芝士夾餅

肉眼扒

juicy既肉眼扒,易切,唔韌,軟熟厚肉有汁,幾咬就食完

熱咖啡

總括:豬>牛>雞>魚

2020-03-05
$180 (Lunch)
沙律&任fill包
黑毛豬扒
鷄肉芝士夾餅
肉眼扒
熱咖啡
  • 黑毛豬
  • 雞肉芝士夾餅
2020-03-02 490 views
outback大家都吾陌生架啦 循例講下佢的lunch set先!其實都算抵食 因為有餐包、湯、沙律、主菜同野飲🤤 我覺得可能3個女仔share2份都應該夠🧐 我地分別叫左香辣燒蝦飯同燒加拿大帶骨黑毛豬排🥩 個飯有6-7隻蝦 新鮮的所以都彈牙!而飯面頭有啲烘過的紅蘿蔔絲 脆脆地 同飯一齊食會多種口感😋 我覺得佢陣辣味主要來自辣椒粉所以都吾會話太辣🤔 反而覺得個飯過分乾🤯 佢亦做吾到啲飯粒粒分明 有時有啲一舊舊🥴 所以我就覺得麻麻🤧 但另一個煮菜就好啲!因為舊黑毛豬排煎得好香 佢的肉味好重 但吾會系陣豬臊味👍🏻 切同咬落去都好腍!再加上小小油香真系好食❤️ 佢吾會有過多的調味 只系小小鹽咁 想就自己點下bbq汁咁 吾會遮左原本的肉味😚 底下都鋪左啲同頭先一樣的飯 隔離就有幾條用牛油炒過的豆😋 但其實最推系佢條餐包😆 勁好食!熱辣辣外脆內軟🤣 系黑糖提子包咁😌 質地鬆軟得來又有小小扎實👏🏻 吾搽牛油有佢原本的甜味 搽左就加上牛油的香👀 完全吾系出面是但一個餐包hea你!為左佢真系會想再來食🤗

• 黑糖包