2019-06-02 849 views
Outback次次都要排隊所以很少食,是次係因為突然之間好想食outback的黑糖麵包同牛扒先會黎。食飯時段仍然係要等枱,但幸運的是職員安排了舒適的卡位。點了一個牛扒龍蝦set,唔包野飲成個set都要$500-$600,都唔平。不過職員的服務態度都唔錯,而且黑糖麵包係幾好食,仲可以無限fill,二人埋單價約$800,牛扒都ok,但一早講左因為唔食得生的關係要well done,職員係咁話鐵板上得都差唔多全熟,叫八成就好了,唔得先再煮。結果都係食唔到咁生要翻煮,而意粉就很一般了。
食飯時段仍然係要等枱,但幸運的是職員安排了舒適的卡位。
結果都係食唔到咁生要翻煮,而意粉就很一般了。
  • 黑糖麵包
好耐冇食outback,見到近期匯豐信用卡有優惠,又就腳,所以同屋企人去食。去到坐底一陣,侍應就自動送上黑糖麵包,淡淡既黑糖味,麵包鬆軟,忍唔住refill左一次。😋😋今期匯豐信用卡有優惠,未加一之前,$500唔使,就有一個凱撒沙律🥙、豬肋骨配薯條、兩塊勁大塊嘅煎豬扒、凍蟹腳,好抵食👍🏻之後再外加一個雞肉燒蝦白汁闊麵。沙律菜新鮮,豬肋骨肉質入味、淋淋地、薯條好脆,但係兩塊豬扒就煮得有d老,有d鞋,凍蟹腳啲肉有d乾,配汁味道有d古怪,個意粉配料足,多蝦多雞肉。
好耐冇食outback,
見到近期匯豐信用卡有優惠,又就腳,
所以同屋企人去食。

去到坐底一陣,
侍應就自動送上黑糖麵包,
淡淡既黑糖味,麵包鬆軟,
忍唔住refill左一次。😋😋

今期匯豐信用卡有優惠,
未加一之前,$500唔使,
之後再外加一個雞肉燒蝦白汁闊麵。

沙律菜新鮮,
豬肋骨肉質入味、淋淋地、薯條好脆,
但係兩塊豬扒就煮得有d老,有d鞋,
凍蟹腳啲肉有d乾,配汁味道有d古怪,
個意粉配料足,多蝦多雞肉。

$180 (Dinner)
2019-05-03 1131 views
這日和朋友來列Outback吃午餐,想不列周末居然也有午餐,我們分別點了牛扒餐和豬扒餐,午餐還包括餐湯和沙拉。餐湯是粟米湯比較普通,沙拉是混有凱薩沙拉醬,個人是滿喜歡的,同時上菜的還有黑糖麵包,不過這日送上的麵包不夠熱,摸上去只有微暖,硬下去也偏硬身,所以我們就叫了另一份麵包,第二次送來的應該是剛剛焗好,吃起上軟軟香香的,非常好吃。豬扒餐伴碟的是經調味的飯,味道有點怪不太喜歡,不過豬扒肉嫩多汁,味道較淡但配上較濃味的蘑菇汁很配合。牛扒有燒汁和薯條伴碟,outback的薯條一向不錯,牛扒我們點了5成熟,上菜時切開有一點點過熟不過肉還是很嫩。

信相好多人都好鐘意outback個黑糖麵包我都係其中一份子差不多一兩年無食(假太多人排隊)今次放工見岩岩有位即刻去食黎Outback鋸扒其實絃適合多人用餐因為d野都幾多份量今次我兩個人食只係敢叫一個扒加一份小食.當然一入到黎黑糖麵包會即時出現味道keep到水準依舊係好鬆軟又帶黑糖香味既包.之後就到小食炸蘑菇炸蘑菇外皮好脆(入面超熱,要小心食)蘑菇好多汁配埋個醬食好夾(btw女朋友話印象中荃灣呢間個蘑菇份量多d).終於到主菜上場叫左一客安格斯牛扒配焗薯同薯條牛扒肉質不錯煎得幾香焗薯加埋個沙律醬真係忍唔住係咁食今次兩個人就食住咁多先已經飽到叫唔到甜品整體黎講想食肉又接受到中等價位既話可以食吓
信相好多人都好鐘意outback個黑糖麵包
我都係其中一份子
差不多一兩年無食
(假太多人排隊)
今次放工見岩岩有位即刻去食

味道keep到水準
依舊係好鬆軟又帶黑糖香味既包
之後就到小食炸蘑菇

炸蘑菇外皮好脆
(入面超熱,要小心食)
蘑菇好多汁

配埋個醬食好夾
(btw女朋友話印象中荃灣呢間個蘑菇份量多d)
終於到主菜上場

整體黎講
想食肉又接受到中等價位既話
可以食吓
2019-04-27 545 views
一班同事想豪少少食午餐,又要搵到位, D Park 嘅 Outback 係好選擇。我今日食咗招牌芝士漢堡,有d 失望,塊漢堡扒雖然好厚,但係好乾🙈 食完個口都鞋。配菜薯條一如以往好食,大大條,新鮮炸好!黑糖包唔洗我介紹,我地8個人食咗4條🤣

黑糖包唔洗我介紹,我地8個人食咗4條🤣

2019-04-27 485 views
生日月,不停約朋友食食食。下午約左朋友短聚,好耐冇黎呢度食,所以過左黎。好彩我地早入座,唔夠20分鐘,已經坐滿人了。呢度最好的就係一坐低就整個黑糖麵包俾你嘆,新鮮焗製熱辣辣真係好好味,加入牛油放包入面慢慢溶,令到個包更美味可口。我地叫左三個午餐:蕃茄肉醬意粉 $98都係招呼小朋友啦,阿仔勁鐘意食,因為蕃茄夠濃味!屬穩陣之選。燒雞肉芝士夾餅 $108夾餅入面充滿芝士,所以食落都幾漏,但都好好食,雞肉粒都算唔乾。仲附有粗薯條美國安格斯牛肉眼扒 $218牛扒好食,煎得好軟熟,唔覺靭
好彩我地早入座,唔夠20分鐘,已經坐滿人了。

我地叫左三個午餐:

蕃茄肉醬意粉 $98
燒雞肉芝士夾餅 $108
美國安格斯牛肉眼扒 $218
牛扒好食,煎得好軟熟,唔覺靭
2019-03-23
$200 (Lunch)
同同事搵地方食飯,又唔想太迫坐得舒舒服服,就過咗嚟荃灣呢間餐廳。食物:美國牛柳扒因為呢塊牛扒係厚切,我就叫咗五成熟,雖然中間好多都係紅色嘅肉,但係肉質唔錯,有牛味。配菜嘅薯條好新鮮熱辣辣。仲有西蘭花青椒紅蘿蔔🥕。美國安格斯肉眼牛扒呢塊肉眼扒係薄切, 冇根好味。服務💁🏻‍♀️:侍應見你食完之後,會主動收碟。環境:梳化位寬敞舒服,坐四個人都唔會迫。餐廳中間有好多枱可以變長枱,亦都適合一大班人食飯,枱與枱之間算闊落。平日午膳嘅時候,亦有一部份座位會關閉,因為唔會有太多人。泊車🅿️:直接泊愉景新城,星期一至五,係商場消費$200有免費泊車2小時。總結:如果唔想等位的話,推薦呢間餐廳,食物質素唔錯。

食物:
餐包
餐湯和沙律

美國安格斯肉眼牛扒
呢塊肉眼扒係薄切, 冇根好味。
即磨咖啡

服務💁🏻‍♀️:
侍應見你食完之後,會主動收碟。

環境:

泊車🅿️:

總結:
如果唔想等位的話,推薦呢間餐廳,食物質素唔錯。
2019-04-13 448 views
呢日放假,黎荃灣行下街休息下行到攰攰地就想搵個地方坐下食下野~由於係星期五,所以冇咩人,正!話說原來自己第一次食Outback既Tea唔知抵唔抵食呢!#黑糖麥包呢個包配埋牛油好好食!感覺如果有多一份我地都可以食得哂~#澳坊芝士漢堡朋友叫左呢個漢堡,賣相唔錯味道都可以,不過個牛有點過熟#香辣燒蝦飯我就叫左呢個飯,望落好似好香!平時又好鍾意食蝦賣相好好睇,不過食落就覺得有d失望,D飯煮到一舊舊,食落偏淡,加上唔夠熱
呢日放假,黎荃灣行下街休息下
行到攰攰地就想搵個地方坐下食下野~
由於係星期五,所以冇咩人,正!

話說原來自己第一次食Outback既Tea
唔知抵唔抵食呢!

#黑糖麥包
呢個包配埋牛油好好食!
黑糖麥包

感覺如果有多一份我地都可以食得哂~
黑糖麥包

#澳坊芝士漢堡
朋友叫左呢個漢堡,賣相唔錯
味道都可以,不過個牛有點過熟
澳坊芝士漢堡

澳坊芝士漢堡

#香辣燒蝦飯
我就叫左呢個飯,望落好似好香!
平時又好鍾意食蝦
香辣燒蝦飯

賣相好好睇,
不過食落就覺得有d失望,
D飯煮到一舊舊,食落偏淡,加上唔夠熱
香辣燒蝦飯
2019-04-12 338 views
Ordered Striploin medium rare 8oz but it's clearly over cooked. I talked to the staff but no avail. I managed to have a few bites in the middle but the crust was just not edible. What a shame for a steakhouse. Oh and the wooden floor was very greasy and slippery.
2019-04-07
2019-03-27 503 views
之前在元朗食過ok,今次跟朋友到荃灣的一試,可惜,不知所謂,首先三人叫了兩份12oz紐約牛扒,一份12oz肉眼扒,都是5成熟首先,不夠熱,我還可以接受第二點,紐約牛扒有一塊是5成,另一塊是8-9成熟,同時間叫的一塊扒,同一款,可以有這樣的分別,然後叫人換了另一塊,這次5成了,可是沒牛味,肉質差,而且有種咬不下去的感覺只能說,可能是因為換另一塊的關係,幸好是我朋友的問題,結論就是,每一間outback質素明顯是不一樣的,真心覺得荃灣分別是特別差的,想吃的朋友們,盡量別試這間了
首先,不夠熱,我還可以接受

2019-03-26
$1200 (Dinner)
2019-03-10 1000 views
朋友生日飯局, 首選緊系要搵間唔洗切餅費架啦. Outback 就系啦 ~~~  仲有渣車的我, 就當然會關心埋泊車優惠. 當日系平日, 而且我地系食晚飯時段, 所以附合到愉景新城的超級泊車優惠, 即是消費滿$100 充可以泊4個鐘啦. 哈哈, 真系可以慢慢食. 慢慢傾啦 ~~~唔好食扒的我, 細細聲講今次系第一次食outback 呢 打開Menu, 緊系好多扒啦., 不過除了扒以外, 仲有好多其他選擇, 而且仲好吸引潻佢地個海鮮盛會實在太吸晴啦, 鎖定要海鮮.  再問下服務員有乜野優惠做緊, 有乜信用卡有優惠等等. 佢就介紹左以下的HSBC 優惠套餐. 點了個B餐, 再加個 Signature 特製洋蔥花球碟碟都大大碟 ! 好味, 但味道有點偏咸了.

唔好食扒的我, 細細聲講今次系第一次食outback 呢

佢地個海鮮盛會實在太吸晴啦, 鎖定要海鮮.
 再問下服務員有乜野優惠做緊, 有乜信用卡有優惠等等.

碟碟都大大碟 ! 好味, 但味道有點偏咸了.
2019-03-06
$260 (Dinner)
Celebration
Birthday
2019-03-01 449 views
開始時入去餐廳,待應態度差,牛肉質素好硬,其他食物味道尚可,地方環境都可以,每人只可以享用晚餐1.5小時,若想gathering,實在不夠時間,所以不會再考慮這間店用膳
2019-03-01
Waiting Time
90 Minutes (Dine In)
$800 (Dinner)
Celebration
Birthday
Dining Offer
Credit Card Offers
2019-02-12 683 views
保持水準既牛扒,真係好好食!!!!!雖然價錢都幾貴,個都值,一次半次都可以,最驚喜係慢煮牛,肉質好嫩口,入口即融,7成啱啱好,配菜都好好食芝士薯條係拉絲,正!肉眼扒都好好食,好淋,大家可以試試
2019-01-18 753 views
今日同同事過嚟愉景新城行下,由於lunch hour 周圍都要等位, 印像中喺愉景新城3樓有間 outback, 於是我哋上去睇下,發覺裏面坐位都很充足我們很快趣就有枱。點了一個set lunch係6安士牛柳,牛柳不但很細,而且仲overcooked,肉好靭,不過薯條就真係覺得唔錯,份量亦很多。講真其實我哋首選係去G/f 食扒, 不過因為佢太full所以至上黎試下, 以前嘅outback 較有水準, 而家似乎退步了, 希望午市set lunch都唔咁求其!

2019-01-13 733 views
同舊同學約食飯,多人想坐得舒舒服服,揀咗Outback嚟聚一聚,雖然以牛扒為主,但都有其它食物可拱選擇,切合不同客路,雖說是聚會,但都帶上另一半同小朋友,幸好有兒童餐提供,解決咗小孩在食物上嘅煩惱。餐廳亦貼心安排劃筆比小朋友在兒童餐紙上油顏色,可謂一物二用。當日大家都主力牛扒,對比以前,牛扒的份量同味道略有遜色,不如從前的大,而且叫五成熟就如七成,七成就好似九成咁熟,拿捏失準,但白汁虎蝦扁意粉同雞肉大蝦扁意粉又不差,蝦夠爽囗,雞亦煎得唔鞋,個白汁夠濃又夠味,配上片片薄芝士,連我仔都喜歡。而佢地個黑糖麵包亦保持水準,食完可以再encore,不過炸洋蔥就炸得唔夠熟,有小小辛辣味,炸磨菇就好脆口,無炸乾,兒童餐都有數款選擇,且份量夠多,大人食都飽。牛扒類大多數有兩個配菜比客人選擇,加埋本身牛扒嗰份,有成三個配菜咁多,可選沙律,薯條丶焗薯、餐湯同雞味飯。飲品就要另外散叫,無跟餐價,但茶類同汽水係可以無限添加。