廷廊

Palm Court
Restaurant: Palm Court
Terms & Details:
這天來到Langham Hotel 品嘗Guerlain X The Langham「蜂」收下午茶🐝仲有吸晴嘅限量版花草水語繁花香氛系列噴一噴讓我暫時放下情緒,放鬆一下美食真的會令人忘記煩憂法國嬌蘭釀愛「蜂」收下午茶🐝採用蜂蜜同新鮮水果做原材料大部分都幾好食🥰鹹點🔸西瓜三明治(菲達芝士及蜂巢蜜西瓜)🔸芝麻吞拿魚(墨西哥蓄茄醬吞拿魚)🔸鵝肝配白酒啫喱(鵝肝蕪絲配白酒啫喱)🔸三文魚籽蟹肉沙律(青瓜、紅洋蔥)甜點🔹清翠香調(新鮮無花果士多啤梨慕絲)🔹蜂蜜誘惑(香脆杏仁蜂蜜蛋糕)🔹歡沁玫香(玖瑰茘枝果凍)🔹活力愉悦(佛手柑芙莉香牛奶朱古力忌廉餅)下午茶包括廷廊自家焗製的英式鬆餅及香橙鬆餅,配以玫瑰花醬及車厘子醬$698 for two/兩位
仲有吸晴嘅限量版花草水語繁花香氛系列
噴一噴讓我暫時放下情緒,放鬆一下

美食真的會令人忘記煩憂
法國嬌蘭釀愛「蜂」收下午茶🐝
採用蜂蜜同新鮮水果做原材料
大部分都幾好食🥰

鹹點
🔸西瓜三明治(菲達芝士及蜂巢蜜西瓜)
🔸芝麻吞拿魚(墨西哥蓄茄醬吞拿魚)
🔸鵝肝配白酒啫喱(鵝肝蕪絲配白酒啫喱)
🔸三文魚籽蟹肉沙律(青瓜、紅洋蔥)

甜點
🔹清翠香調(新鮮無花果士多啤梨慕絲)
🔹蜂蜜誘惑(香脆杏仁蜂蜜蛋糕)
🔹歡沁玫香(玖瑰茘枝果凍)
🔹活力愉悦(佛手柑芙莉香牛奶朱古力忌廉餅)

$698 for two/兩位

• 英式下午茶
2023-04-03 317 views
說到Afternoon Tea車媽媽總算嚐過不少!但如果問我最喜歡到那兒嘆下午茶,我可以答您必定是The Langham Hong Kong環境優雅又經典的Palm Court。這趟Palm Court跟Elizabeth Arden首次攜手呈獻*Stay Fabulous*下午茶這個絕是優雅時尚的組合,更帶出每一位女性與生俱來就擁有愛美的權利,那便由我帶領大家走進美顏下午茶的世界吧!這個下午茶由四鹹四甜的點心加上新鮮自家焗製鬆餅組合而成,配襯經典高貴茶具和優雅的環境正是我最喜歡這兒的原因。先為大家品嚐下午茶中的四件鹹點,當中包括有傳統英式香腸酥卷,牛油酥皮包裹著免治豬肉吃下鬆脆可口,然後是煙肉雞蛋芝士撻以煙脊肉配農場鮮雞蛋加上車打芝士炮製而成,撻底鬆化吃下味道鹹香美味的小可愛,而蜜糖烤雞翼則以花蜜烹製外皮香口內裡Juicy,最後那件是煙三文魚忌廉芝士三文治。煙三文魚忌廉芝士三文治以Langham Pink呈現,粉嫩三文治內夾著鹹鮮的挪威煙三文魚再配襯費城忌廉芝士,吃下去口感軟熟又Creamy還很有愛呢!接下來到品嚐甜點的時間!先享用新鮮自家焗製的原味英式鬆餅及提子鬆餅,每位也得到各味

接下來到品嚐甜點的時間!先享用新鮮自家焗製的原味英式鬆餅及提子鬆餅,每位也得到各味一件的Scones,配襯特色的玫瑰果醬、車厘子醬及Clotted Cream,這樣子正正就是我喜歡的經典英式下午茶。

原味及提子鬆餅比較下我較喜歡後者,塗滿車厘子醬和Clotted Cream總是吃得愜意。

甜點有口感十足的雜莓金寶撻,充斥金寶脆粒配上雲呢拿撻及酸微微的雜莓醬好吃喔!

這顆名叫粉嫩情懷的其實是紅桑子玫瑰馬卡龍,紅桑子忌廉馬卡龍內裡藏著玫瑰果醬甜美迷人,作為 Macaron Fans的我當然喜歡啦!

然後這粒閃爍銅球乃白朱古力慕絲番石榴醬配襯朱古力法式蛋糕,金黃色的賣相非常吸睛吃下層次感豐富味道不錯耶!

最後這杯甜心迷脆內佈局有蜜糖杏仁脆片還有杏仁蛋糕,吃下口感豐盛蜜味滿盈好養顏的味道。

現凡享用Stay Fabulous下午茶的客人即可獲贈Elizabeth Arden皇牌極致護膚套裝一套(7片裝),包括屢獲殊榮的皇牌膠囊精華、超進化黃金導航膠囊及黃金導航夜間膠囊精華、配合升級版時空彈力緊緻眼霜及時空彈力微膠囊護膚精華,另送上邀請卡前住海港城海運大廈2樓Elizabeth Arden專櫃即可免費全效護膚香水套裝一套(5件裝),當中包括淡淡清香的白茶橙花淡香水、保濕潤膚的透明質酸豐盈保濕膠囊、提亮膚色的維他命C 激活煥白膠囊、配合高效抗氧的艾地苯頂級注顏晚霜及活膚抗皴的高效抗皴活膚眼部精華(禮品總值超過$1300)。

Elizabeth ArdenStay Fabulous下午茶收費為$398/位、$698/2位,客人可將飮品升級至Saicho氣泡茶$898/2位,或升級至Taittinger香檳$898/2位,由即日起至4月30日逢星期一至五於下午3時至5時30分供應,逢周末及公眾假期則於兩個時段供應,分別是下午2時15分至4 時15 分及下午4時30分至6時30分。
2023-03-22
Tea
猶記得對上一次到訪Palm Court已是6年多前, 當時有豎琴表演, 聽著悠揚音樂來品嚐下午茶, 好正~ 早前與朋友再到訪, 才知再沒有豎琴了, 有點可惜, 不過我們就把焦點放在美食上啦~  這份Elizabeth Arden ‘Stay Fabulous’ 下午茶造型精緻, 有兩款甜品都帶有Elizabeth Arden的元素.咸點之中, 傳統英式香腸酥卷好香口, 牛油酥皮絕對誘人, 包著香腸及免治豬肉, 好滋味.  煙肉雞蛋芝士撻, 用的是車打芝士, 若果焗得燶少少會更好.另一惹味之選是蜜糖烤雞翼, 喜歡雞翼肉汁滿滿.  粉紅色心型的是煙三文魚忌廉芝士三文治, 費城忌廉芝士與煙三文魚好軟滑.以Elizabeth Arden的膠囊為靈感, 白朱古力慕絲配番石榴, 金色外層的質感咬下的煙韌極似膠囊, 內裏是軟滑的番石榴醬及白朱古力慕絲, 下層配朱古力法式蛋糕, 成件事很夾.帶點貴氣的是蜜糖杏仁蛋糕杯, 花香蜜味清香幼滑, 加入杏仁脆片, 多種口感.另一款則以Elizabeth Arden的粉紅為靈感, 紅桑子玫瑰馬卡龍, 外脆內煙韌, 夾著紅桑子忌廉, 甜度剛剛好.喜歡蘋果金寶的話,
喜歡蘋果金寶的話, 這件雜莓金寶撻就不會讓你失望~  雜莓醬拌金寶脆粒於雲呢嗱撻, 香甜香脆.
熱烘烘的鬆餅,  無論英式鬆餅抑或提子鬆餅都較重牛油, 配英式奶油、玫瑰花醬、車厘子醬吃, 香甜也.
兩位用下午茶包兩杯飲品, 我就要了一壼Earl Grey 伯爵茶, 與這英式下午茶很配~
下午茶HK$398/一位用, HK$698/兩位用, 供應期直至4月30日, 逢星期一至五, 3-5:30PM; 周末及公眾假期則有2:15-4:15M及4:30-6:30PM.
吃完還會獲贈一套七件試用裝- 超進化黃金導航膠囊、升級版時空彈力緊緻眼霜、黃金導航夜間抗皺膠囊、時空彈力微膠囊護膚精. 用過就知Elizabeth Arden有多好~  然後拿著購物優惠券到指定專櫃, 更可免費取得保濕抗氧化護膚套裝.
2023-04-01
$384 (Tea)
  • 雜莓金寶撻
  • 紅桑子玫瑰馬卡龍
  • 蜜糖杏仁蛋糕杯
  • 白朱古力慕絲配番石榴
  • 蜜糖烤雞翼
  • 傳統英式香腸酥卷
2023-01-31 374 views
Afternoon x Salvatore Ferragamo tea set $688/2pp最鍾意開心果覆盆子奶凍+海鹽焦糖芝士蛋糕!但其他甜品實在太甜😢鹹食都麻麻哋另外有送4隻小香水 每一隻都好香!不過下次應該唔會想再去Not a good experience 我地book左+好早到,明明勁多位但被安排坐走廊,事後問就有sofa位另外服務員態度唔係幾好又要刁難一樣價錢有好多更好既options 😒
最鍾意開心果覆盆子奶凍+海鹽焦糖芝士蛋糕!
但其他甜品實在太甜😢
鹹食都麻麻哋

另外有送4隻小香水 每一隻都好香!

不過下次應該唔會想再去
Not a good experience
另外服務員態度唔係幾好又要刁難
一樣價錢有好多更好既options 😒
今次嚟朗庭酒店嘅𝐏𝐚𝐥𝐦 𝐂𝐨𝐮𝐫𝐭食佢哋嘅下午茶🫖 環境舒適地方寛敞,大堂嘅裝修帶點英式設計,好靚好典雅,打卡一流🌹而我哋亦好幸運被安排坐梳化位,好鍾意佢張雲石枱,再配埋三層架,好靚‼另外好值得嚟慶祝生日,因為可以𝐫𝐞𝐪𝐮𝐞𝐬𝐭生日字牌。食物方面質素正常,自家焗製嘅鬆餅好食,好重牛油味,亦唔會太乾,搽埋玫瑰花醬食好正。其中一件鹹點都好好食,上層係鵝肝嘅𝐦𝐨𝐬𝐬𝐞𝐬再配咗少少香橙果醬好𝐦𝐚𝐭𝐜𝐡 😋整體嚟講鹹點好食過甜點。「𝐆𝐢𝐫𝐥 𝐨𝐟 𝐧𝐨𝐰 𝐥𝐨𝐯𝐞𝐥𝐲」$𝟔𝟗𝟖 𝐟𝐨𝐫 𝐭𝐰𝐨 包括有𝟒 件鹹點 𝟒 件甜點英式鬆餅𝟏件 提子鬆餅𝟏件茶或咖啡𝟏杯🔝廷廊自家焗製的英式鬆餅及提子鬆餅,配以玫瑰花醬及車厘子醬。🔝甜點▪️繽紛醉人玫瑰忌廉慕絲配班蘭意式奶涷▫️輕盈氣息威廉啤梨及輕盈茉莉忌廉配奶油餅乾▪️醉人紅莓零陵香豆配紅莓醬▫️法式情懷法式杏仁小蛋糕配橘子蜜餞🔝鹹點▪️鮮蟹羅勒茶三文治蟹肉沙律配羅勒蕃茄包▫️ 香綠西班牙水牛芝士配黃瓜串▪️橘色鵝肝自家製鵝肝配香橙果醬▫️巴馬火腿配法國布利麵包蕃茄啫喱配布利芝士

包括有𝟒 件鹹點 𝟒 件甜點

2022-10-15
Celebration
Birthday
2022-10-19 554 views
倫敦朗廷酒店廷廊從1865年起供應傳統英式下午茶☕️🧸香港朗廷酒店裝潢典雅清新的廷廊延續優雅傳統🎀🔮坐地式Tea Set真係夠晒氣派💓成個Tea Set Scone 最出色🥰 超級好食 完全唔乾🎈✨仲有兩種果醬選擇✨其他甜點正常 有些偏甜鹹點整體上也好食☺️服務不錯唷🍬
倫敦朗廷酒店廷廊從1865年起供應傳統英式下午茶☕️

鹹點整體上也好食☺️
服務不錯唷🍬
  • Afternoon tea set
2022-08-21 758 views
Settle in for a stunning afternoon tea ☕️ at The Lobby inside the The Langham Hong Kong. This season’s Strawberry Fields Afternoon Tea is dedicated to all things strawberry🍓, using fresh berries sourced from England 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿. The tea set focuses on elegant interpretations of strawberry themed affair. Enjoy a dainty mix of decadent cakes and delightful sweets including Fresh Lemon Cheese Mousse🍋, Pistachio and Strawberry Roll🍰, Strawberry Summer Wine Jelly which topped with Fresh Mango 🥭and Strawberries. You could also indulge yourself in a selection of handmade pastries including Flaked Salmon 🍣 with Smoked Salmon Rillette Tartlet, Homemade Terrine with Fig Compote, and more. You will also get signature scones with clotted cream 🍦and a selection of organic hand-blended teas from Art of Tea🫖. Each guest is served with a complimentary glass of summer strawberry mocktail🍷. Tempt your taste buds with a plethora of sweet and savoury delights in the Langham Hong Kong.
2022-02-13 1205 views
早幾個月去左食人生第一個港女tea🤪著粉紅色衫仲會送一杯氣泡茶.粉紅愛心下午茶 ($688/2ppl)鹹食方面番茄西瓜杯,蟹肉三文魚三文治,粉紅蝦沙律,香橙鵝肝夾心。全部都係粉紅色主題😍蟹肉三文治真係比我想像中更加啖啖蟹肉 鵝肝夾心配上氣泡茶好夾🥺·甜點方面有4款 高踭鞋朱古力好精緻 但係有啲太甜😅最中意係佢嘅石榴忌廉杯 比較清新啲·另外仲有兩款司康 好中意配上佢個玫瑰醬🌹·港女tea初體驗嘅感想係比我想像中食得飽😂本身以為係淨係打卡 食唔飽 有機會會再試下其他🙋🏻‍♀️
粉紅愛心下午茶 ($688/2ppl)
另外仲有兩款司康 好中意配上佢個玫瑰醬🌹
2022-01-29 854 views
冇咗晚市堂食之後,就試吓酒店下午茶🫖先講講環境,鍾意佢有英式既設計咁啱佢俾咗張大梳化同大枱比我地,空間好大好闊落,所以坐得好舒服(*´∀`)♪不過我見其他嘅二人枱比較細張要記得request 梳化位啊 (影相📸️都會靚啲)鬆餅有原味同提子🍇味各2件配cream,玫瑰花醬同車厘子醬果醬比較酸~我都係鍾意配cream食多啲原味鬆餅好食啲,牛油味明顯比較重鹹點: 黑松露芝士火腿牛角包🥐黑松露醬好少但係好重黑松露味芝士同火腿既鹹香濃,好夾😋蔬菜沙律🥗卷係綠色嘅墨西哥卷包住唔同嘅蔬菜例如青椒紅椒黃椒卷皮好煙韌,厚薄啱啱好食落就係好fresh既感覺甜點: 黑芝麻蛋糕卷🍰完全估唔到黑芝麻同椰汁糯米飯係咁夾~一啲都唔甜,入面包住啲好好咬既糯米飯🍚呢個十分之好食啊🤣🤣朱古力🍫mousse cake雖然佢係黑朱古力但係一啲都唔苦配埋cream係甜到啱啱好其他既甜鹹點都好食不過不失😗茶類都有唔少選擇,揀左荔枝紅茶同埋洋甘菊聞落味道好香濃,飲落比較淡,不過就好解膩( ´ ▽ ` )staff服務唔錯,會簡單介紹吓嘢食而且周不時會問吓我哋覺得味道如何幾滿意呢個high tea😚😚
冇咗晚市堂食之後,就試吓酒店下午茶🫖
先講講環境,鍾意佢有英式既設計
不過我見其他嘅二人枱比較細張
要記得request 梳化位啊 (影相📸️都會靚啲)

鬆餅有原味同提子🍇味各2件
配cream,玫瑰花醬同車厘子醬
果醬比較酸~我都係鍾意配cream食多啲
原味鬆餅好食啲,牛油味明顯比較重

鹹點: 黑松露芝士火腿牛角包🥐
黑松露醬好少但係好重黑松露味
芝士同火腿既鹹香濃,好夾😋
蔬菜沙律🥗卷
係綠色嘅墨西哥卷包住唔同嘅蔬菜例如青椒紅椒黃椒
卷皮好煙韌,厚薄啱啱好
食落就係好fresh既感覺

甜點: 黑芝麻蛋糕卷🍰
完全估唔到黑芝麻同椰汁糯米飯係咁夾~
一啲都唔甜,入面包住啲好好咬既糯米飯🍚
呢個十分之好食啊🤣🤣
朱古力🍫mousse cake
雖然佢係黑朱古力但係一啲都唔苦
配埋cream係甜到啱啱好

其他既甜鹹點都好食不過不失😗
茶類都有唔少選擇,揀左荔枝紅茶同埋洋甘菊
聞落味道好香濃,飲落比較淡,不過就好解膩( ´ ▽ ` )

staff服務唔錯,會簡單介紹吓嘢食
而且周不時會問吓我哋覺得味道如何
幾滿意呢個high tea😚😚
2022-01-14
2021-11-19 1057 views
暑假在朗廷酒店食「與愛麗絲共聚」下午茶☕️喜歡「Eat Me」粉紅色馬卡龍;「Paint Me & Pink me」的糖製小雛菊配有畫筆,自己動手將紅桑子醬塗上朱古力花盆中的小雛菊🌼相當吸睛😍有兩款鹹點味道怪怪地😓另外叫了炸魷魚鬚🐙Afternoon tea嚟講呢間質素算是麻麻地😅價錢又唔係特別平,應該唔好有下次,失望😮‍💨
暑假在朗廷酒店食「與愛麗絲共聚」下午茶☕️

喜歡「Eat Me」粉紅色馬卡龍;

有兩款鹹點味道怪怪地😓

另外叫了炸魷魚鬚🐙
Afternoon tea嚟講呢間質素算是麻麻地😅

價錢又唔係特別平,應該唔好有下次,失望😮‍💨
2021-10-30 961 views
前一段時間見朗廷酒店推出左Alice in Wonderland主題嘅Afternoon tea set,同朋友身為愛麗絲夢遊仙境既愛好者當然不能錯過。因為跟朋友只有兩人同行,略嫌桌子空間有啲細,但整體環境非常舒適。用嚟擺放甜點嘅森林造型架非常精緻,個人非常鍾意Drink me既字牌!而且另外仲有朱古力同埋畫筆可以比自己為花朵盆栽上色,另外嘅鹹點都相當出色,各款賣相都相當精緻非常吸引!同朋友對今次嘅用餐體驗都一致好評,下次有機會會再嚟試其他下午茶架。
2021-10-16 955 views
有冇諗過食下午茶都可以做善事?!由10月1日至11月30日,香港朗廷酒店同香港乳癌基金合作推出「粉紅愛心」下午茶💗💗💗朗廷係今年第一個粉紅酒店伙伴,亦係連續第四年支持國際乳癌關注月!而且推廣期內每售出一份「粉紅愛心」下午茶,朗廷酒店將會向香港乳癌基金會捐出港幣25元,十分支持呢個活動🤩凡享每套下午茶(兩位用)即可獲贈明德國際醫院贊助中環明德醫療中心既「全科醫生諮詢連乳房檢查、乳房超聲波檢查或 3D 乳房 X 光檢查」優惠券一張 ,以及JENNYANG 港幣1,000元現金券一張購買其品牌高跟鞋👠.「粉紅愛心」下午茶 HKD660(兩位用)鹹點🍽番茄西瓜杯 - 呢杯西瓜啫喱內有番茄、羊奶芝士、青瓜、羅勒沙律,啖啖清涼,不過令人回想起多年前道地出既西瓜汁🍉唔係太啱我口味,不過混埋芝士一齊食會比較好鵝肝夾心 - 半球體造型既鵝肝醬帶有粉紅大黃同香橙,底下食落似海綿蛋糕,個人認為鵝肝醬味道好重蟹肉三文魚三文治 - 粉紅色既麵包夾住蟹肉沙律、煙三文魚、紅菜頭沙律,醬汁味道啱啱好,好鐘意😋粉紅蝦沙律 - 呢杯沙律有彈牙既蝦粒,配埋熱帶水果例如芒果、蜜瓜等,好fresh啊!甜點🍽香桃法式泡芙 - 餅

「粉紅愛心」下午茶 HKD660(兩位用)

鹹點🍽

甜點🍽

香桃法式泡芙 - 餅上有兩粒搽左焦糖既迷你泡芙,旁邊既吉士醬底下有蜜桃粒,打破左我對泡芙既傳統造型~

粉紅石榴忌廉杯 - 呢杯粉紅石榴啫喱味道比較濃,面頭既忌廉帶有少少子薑味,未必啱人人口味,我食第一啖既時候太衝擊我味蕾,但之後再食意外地接受到🤣

粉紅雪條 - 相信各位面對咁靚既tea set緊係需要d時間影,不過呢枝雪條唔會溶架!表面粉紅色脆皮應該係白朱古力,有d果仁粒,裡面係乳酪同士多啤梨醬,好似食緊真既雪條,好有創意啊!

粉紅高跟鞋 - 朱古力高跟鞋內有小紅莓忌廉同榛子脆脆,仲有朱古力醬,好似食緊金莎朱古力咁🤣個人最鐘意呢款甜品

另外,下午茶包括廷廊自家焗製既粉紅英式鬆餅同提子鬆餅,配以德文郡厚忌廉(Devonshire clotted cream)、士多啤梨及玫瑰花醬,不過可惜已經食到太飽未能品嚐😭依家經KKday訂購則獨家送野莓特飲,而身穿粉紅色衣服可免費獲贈Saicho氣泡茶一杯😋

無論味道定造型都十分高質,咁有意義既下午茶你都黎試下啦💕
ig@foodie_heiemi
2021-10-02
2021-10-06 600 views
因staycation 所以就試埋試埋酒店嘅afternoon tea,食物賣相不錯,很適合打卡,但食物質素一般,甜品太多,因不太喜歡食甜品,會覺得甜品偏甜,如多點鹹點會更好。
2021-09-30 380 views
Salvatore Ferragamo「STORIE DI SETA」下午茶💛🧡 好鐘意Palm Court 大堂個設計,以清幽典雅既裝潢,巧妙咁襯托酒店大堂,天然石材地板同上漆木柱營造出傳統而高貴的氛圍。比較鍾意佢哋嘅鹹點,燴牛面芹菜頭三文治、龍蝦蟹肉撻拼海鮮沙律既味道都唔錯。/而甜品就有啲膩,開心果覆盆子奶凍同埋榛子檸檬接骨木花撻無咁甜同太膩,唔係幾鐘意個士多啤梨蛋白餅,太甜。/同埋個Scone都一般,入口一啲都唔鬆軟,好似一舊麵粉食落肚咁。個人覺得Scone係每個Afternoon tea既精粹,所以朗廷個鬆餅都可以再整好啲☺️不過佢哋嘅Service真係好值得加分,食之前會講解哩個下午茶既特色同介紹下啲食物,好似以前係英國食tea咁,好懷念啊🥺

2021-09-27 399 views
熱愛食甜品嘅,可以自己一個去享受下午茶時光😋今次因為朋友生日請佢食下午茶,好彩今次地方是她選擇的😬大家去到已經很肚餓,食第一款甜品的時候已經覺得唔對路🤨味道怪怪地🧐之後想開始食第二款甜品見到對面嗰位小姐開始臉相有點奇怪🤢跟住佢就話我知好難食好想毆😨跟住當然我就繼續食我將每件逐一放自己隻碟度,每款都係食咗一啖,就叫經理過嚟問佢哋究竟有冇試菜😑,咁大個人從未如此食過咁難食嘅甜品因為甜品賣相都非常漂亮,所以吸引我哋去,點知每一款都有好特別嘅怪味,重點個鬆餅一點兒也不鬆軟而且仲強烈酥冚冚,我可以形容BB仔毆奶嘅味道🤮之後經理入去廚房出嚟話已經是試食了,佢話因為佢本人唔鍾意食甜品所以覺得冇乜特別問題😮只係覺得甜咗d,而鬆餅佢係覺得都酥味重咗會跟進🤔之後佢問我哋有冇邊一款想食換過俾我哋食,跟住我哋一齊就話唔需要啦多謝🙏🏻當時其實我哋仲好肚餓😩但大家明白點解我哋唔會要啦🥸第一因為係投訴再嚟嗰啲唔知加咗咩好料第二其實都真心好難食已經唔敢再食,埋單個侍應話經理俾咗個discount我係七折但其實OpenRice已經係八折真心唔該晒😑我從來未試過寫食評覺得好又一餐唔好又一餐,但係今時今日嘅環境,想食啲貴少少又有質素仲要五星級酒店係咪應該要一定既有水準呢?難食到咁樣🤮原來唔係左溝右溝唔同嘅材料就係好食😡要真心好食先得,從來唔鍾意食聖安娜西餅嘅我,如果覺得俾我揀真係覺得聖安娜西餅一定好過千千萬萬倍因為起碼唔會食一啖就會想嘔仲要好平添,今次真係冇辦法要寫一寫,但可能係我同我朋友味覺好有問題因為经理話從來沒有人投訴過🤔若然又鍾意怪味同毆奶味不妨去試一試睇吓🤓
下午茶
2021-09-15