2023-02-16 948 views
第3次嚟食 1次ʟᴜɴᴄʜ+2次下午茶 ᴡᴇᴇᴋᴇɴᴅ下午茶要ʙᴏᴏᴋ 定 下午茶2次都有變化 頗有驚喜✨ 係另外一間 甜鹹點都食得晒ɢᴇ下午茶 同閨密研究過 佢無sᴄᴏɴᴇ 相對無咁飽肚 仲有生蝦🦐(每人3隻)+龍蝦肉🦞瞬間加分 個ᴍᴀᴄᴀʀᴏᴏɴ 打卡都ʟᴇɴɢ ʟᴇɴɢ 唔知係咪太肚餓 樣樣嘢都好食🤣 閨密生日 臨急臨忙問可唔可以寫生日字都ғᴜʟғɪʟʟ到 太好了 想用ᴄᴏᴜᴘᴏɴ 其中一杯飲品加咗少少$ ʟ轉嘢飲 佢本身都有包酒精類飲品 不用另外加$ 今次的ᴛᴇᴀ sᴇᴛ比上次更好吃ᴘʀᴇsᴇɴᴛᴀᴛɪᴏɴ 一樣 用了ᴄᴏᴜᴘᴏɴ 人均~💲𝟏𝟖𝟎超值下午茶👏🏻 Follow my instagram 📍tr.eatday
第3次嚟食 1次ʟᴜɴᴄʜ+

ᴘʀᴇsᴇɴᴛᴀᴛɪᴏɴ 一樣 用了
ᴄᴏᴜᴘᴏɴ 人均~💲𝟏𝟖𝟎
超值下午茶👏🏻

1957team tr.eatday 您好,

感謝您蒞臨用餐並給予我們寶貴的意見回饋,非常感謝您對我們的讚賞。很高興得知您對是次的用餐經驗感到稱心滿意。我們也衷心期待您的再度光臨,並繼續為您提供優質餐飲體驗。謝謝。

2023-02-20
tr.eatday 👏🏻👏🏻
2023-02-21
橙子52031 请问下午茶套餐在哪里定?book是软件吗?
2023-02-21
tr.eatday 可以打電話去餐廳預約的
2023-02-22
2022-05-10
$180 (Tea)
  • Afternoon  tea  set
Weekday 放個下晝假,同閨蜜來個long lunch❤️唔使急,慢慢睇住海景慢慢食,感覺好舒服😇食物方面,不過不失,抵唔抵就見仁見智;不過以呢個價錢,可以同閨蜜慢慢傾一路食,可以算係一個唔錯嘅選擇😊

唔使急,慢慢睇住海景慢慢食,感覺好舒服😇

2023-02-11 803 views
是日男友生日,安排左有海景有情調既餐飯食晚飯,係openrice上預約左後,餐廳會係前一日whatsapp我地confirm booking. 有咩問題或特別安排都可以係whatsapp上問。Carpaccio Di Manzo $198生牛肉醃製後既咸香味好清新,配上芝士同火箭菜口感有習次,非常適合做開胃菜。但如果火箭菜多啲就好啦。Pizza Regina $238見好多人推介就試試佢啦,批邊好鬆軟,批底較薄拎起上嚟較軟身。重點配料有蕃茄、蘑菇、mozzarella cheese同巴馬火腿,芝士味好香,即叫即焗。Tiramisu $128質感軟滑,手指餅都幾少,不過不失啦,但價錢真係頗貴。

Carpaccio Di Manzo $198

Pizza Regina $238

Tiramisu $128
質感軟滑,手指餅都幾少,不過不失啦,但價錢真係頗貴。
2023-02-07 646 views
尖沙咀LCX一向是高級餐廳雲集之地,原因無他,有著無敵大海景的景觀已是這裡的餐廳最大的優勢。Paper Moon位於LCX最鄰近海旁的地方,落地大玻璃讓一覽無遺的海景盡收眼簾,在景觀方面絕對稱得上是全港頂尖;室內裝潢典雅耐看,把用餐氣氛哄托得恰到好處。單單是這兩點已對得起它的定價水平。食物質素相當不錯,法式面包與橄欖油和醋必不可少,肉扒肉質很好,火候和調味都非常合適,整體用餐感覺十分良好,來LCX的話值得一試。

位於海港城的靚靚景西餐廳。海運大廈靚海景餐廳的一員,但價錢好合理。意大利西餐廳,pizza 係必叫 😋😋!!唔好以為好容易/ 無乜特別,就係越Basic嘅嘢就越難出眾,呢間既pizza 係令我好驚喜的 👍前菜主菜到甜品都好出色😍😀其實我哋係唔識揀,因為好似好多樣都想食,個waitress 就好helpful 話幫我哋決定啦,所以我哋講左有咩唔食之後佢就幫我哋嗌呢度佢推薦既😊😊🫰🏻 結果樣樣都好岩我哋口味。座位有室內同外,枱與枱之間夠空間👍👍👍Drink menu 有好多選擇,alcohol and non-alcohol. 食完可以出去坐,飲野,打卡影相。好chill,約會/約朋友大班人黎都好適合。😀
位於海港城的靚靚景西餐廳。
海運大廈靚海景餐廳的一員,但價錢好合理。

意大利西餐廳,pizza 係必叫 😋😋!!

前菜主菜到甜品都好出色😍😀

座位有室內同外,枱與枱之間夠空間👍👍👍
食完可以出去坐,飲野,打卡影相。

好chill,約會/約朋友大班人黎都好適合。😀

2023-01-19 925 views
💎總評分:7.5/10-🍕 Pizza Regina $238 (7/10)呢款pizza嘅配料有蕃茄、Mozzarella牛乳芝士、巴馬火腿、蘑菇丶橄欖、奥勒岡葉,係即叫即烤既pizza。我覺得個pizza稍微鹹左啲,同埋拎起時可容易爛,個薄餅邊有啲燶同硬,所以我冇食到,味道冇咩特別,不過不失-🍝Homade Pappardelle $228 (7/10)呢款係煙燻豬肉寬條麵,寬麵係自家製,闊約4cm,口感比較煙韌,煮得啱啱好,配埋蕃茄忌廉汁香濃幼滑,帶有少少酸,都算開胃。而豬肉粒用猛火和油炸得香脆,同個麵都夾,味道正常未算好驚艷,不過份量可以多啲🍮Panna Cotta $108 (7/10)雲呢拿奶凍伴雜莓,擺碟十分靚,佢用左一隻透明個碟,令到成個甜品美觀昇華,好適合打卡。奶凍香滑creamy,點埋啲紅桑子汁都幾夾。係好食所以如果佢大份啲就好啦,不過啲雜莓就酸左啲,整體都OK嘅
💎總評分:7.5/10
🍕 Pizza Regina $238 (7/10)

🍮Panna Cotta $108 (7/10)
2023-01-15 794 views
上佢個官網book位,佢話會有職員覆,等到食飯前兩日都冇人覆過,打去問,佢話個官網book佢地唔會睇,而家只係接受打電話同whatsapp book枱,同埋睇返你果日已經滿左,有大半個場俾人包左,就算俾位你都係啲核突位,估唔到一間算係高級既餐廳會咁講野,網上又冇講過只接受whatsapp同埋電話預約,仲有我早一個月已經上網book位啦。
搵個地方慢食傾計及藉口試下高級地方😀同朋友慶祝生日🎂入門口除了海景吸引外,映入眼簾係雪白熨平枱布及擺設整齊一份份餐具,伴著高腳水杯,周圍包圍著平靜舒服氣氛。😇直至入坐後,被自私行為高聲說話大談投資女強人款的lady 破壞了😩加上踏入lunch 時間坐滿像快餐店般坐得密密麻麻,稍為冇私隱談話了😥其實大部分食客都斯文細聲傾計。整體食物質素好好,午餐平日星期一至四仲可以買一送一,服務殷勤有禮,下次再揀平日子亨用
搵個地方慢食傾計及藉口試下高級地方😀同朋友慶祝生日🎂

2022-12-30
Type of Meal
Lunch
Birthday
拍拖、慶祝節日一流嘅餐廳,可以一邊食飯一邊欣賞維港海景🤪夜晚去食又真係幾有feel嘅,而且食物都真係幾高質幾好食😌當然價錢吾會話抵食,但覺得值得比😙.🥩米蘭式炸牛仔扒伴火箭菜車厘茄沙律 $388呢個牛係食過頭五好食嘅牛扒,生熟程度啱啱好,完全唔會韌😌勁香濃牛肉味加少少煙燻味,好好食😍.🐖燴小牛膝伴番紅花意大利飯 $328啲牛燴到好淋好入味,十級好食🥹飯都好creamy又甜甜地,同啲牛好襯,呢個飯真係好令人念念不忘🥳.💰人均消費~$500.🍽味道:4/5🏙環境:4/5👨🏼‍🍳服務:4/5💧衛生:4/5💰價錢:3/5
🥩米蘭式炸牛仔扒伴火箭菜車厘茄沙律 $388
👨🏼‍🍳服務:4/5
💧衛生:4/5
💰價錢:3/5
2022-12-06 1726 views
食物質素一般,服務麻麻。提前預訂座位,今晚是我跟老公的結婚周年紀念。窗口邊的位置明明還有兩張枱,但是服務員卻跟我們說有人訂枱。當時已經是晚上8:20 ,直至last order,那兩張吉枱都沒有人坐。食物的價格跟酒店餐廳沒有相差太遠,質素卻很一般。餐前麵包不錯,薄脆卻焗過了,有近半是深啡色。忌廉湯和蟹肉大蝦沙律還好。米蘭式炸牛仔扒,我卻真的不太懂得欣賞,這菜的味道跟吉列豬扒無異。另一道主菜Sea Bass 不錯,很滑。甜品想吃signature 的Tiramisu,但侍應卻說沒貨。我真想不通,作為餐廳的標誌性的食物,怎會沒貨。服務非常一般,經理和侍應生不太懂得西餐的流程。女經理直接拿着一杯白酒遞給我,而沒有在我面前倒酒(更遑論試味);她更是在我的主菜還未開始吃之前,便拿走了我的麵包;侍應聽到我想打包食物,直接拿膠盒和膠袋給我⋯我覺得自己去左花園餐廳!隔籬枱的一對男女還在吃pizza,侍應便拿着已點着蠟燭的小蛋糕放在他們桌上⋯⋯未食完主菜喎⋯⋯簡單評價,4星級的價錢,2.5星食物質素,1星服務。
食物質素一般,服務麻麻。

簡單評價,4星級的價錢,2.5星食物質素,1星服務。
米蘭式炸牛仔扒
焗Sea  Bass
2022-12-05
5 Minutes (Dine In)
$770 (Dinner)
Anniversary
焗Sea  Bass
2022-12-05 679 views
本来睇到评论对嘢食已经冇抱有等咗好耐冇谂过会咁难食!芝士pizza唔拉丝,都好难切块。牛扒食之冇味。唯勉强入口嘅系为咗戥头营养啲嘅烧菜,最后竟然出现一间餐厅啲账单计错咗嘅情况!!啲咗三个餸收咗四个餸嘅费用。一系系多睇咗一眼.可能除咗服务费之外.我仲有吐槽费要交啦.永久拉黑.希望大家埋单擦亮双眼!!
1957team Rliey 您好,

感謝您蒞臨用餐並給予我們寶貴的意見回饋,讓我們更加了解餐廳需要改善的地方。

得悉您的用餐經驗未如理想, 我們由衷地感到抱歉。食物品質和細節服務一直是我們長期關注的重點,而未能達到您預期,我們由衷地感到抱歉。 您的評論與意見已於第一時間傳達給餐飲部門主管,並承諾會作出改進。

我們再一次對於您的不愉快經驗致以誠摯的歉意,並承諾會作出改進。再次感謝您的意見回饋,讓我們能做得更好。

我們也衷心期待您的再度光臨,謝謝。

2022-12-08
2022-11-30
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$400 (Dinner)
2022-12-01 995 views
特地帶人來觀景,提前網上訂座。1)撒謊去到明明窗口位有超過兩桌空著。我問。服務員說因為人家提早訂。我說我也是提早訂,服務員表示去查。當然是沒有。我整餐飯對著面前兩張靠窗的空枱,一直沒有人來。回應十分不得體。2)沒有朱古力、沒有mocha。意大利餐廳?3)餐茶來錯。已說明咖啡、茶不能,因為不能睡才想點朱古力。來了檸檬茶4)食物口味大大大大退步,比我前一次來時差太多。本來景觀、環境服務仍然是來的原因,現在不了。5)甜品的士多啤梨有「叔」味。
特地帶人來觀景,提前網上訂座。
1)撒謊
2)沒有朱古力、沒有mocha。意大利餐廳?
5)甜品的士多啤梨有「叔」味。
1957team quisquischo 您好,

得悉您的用餐經驗未如理想, 我們由衷地感到抱歉。食物品質和細節服務一直是我們長期關注的重點,而未能達到您預期,我們由衷地感到抱歉。 您的評論與建議已於第一時間傳達給餐飲部門主管進行檢討,我們已即時向員工加強培訓,確保食物及服務質素,避免日後再有同類事件發生。

我們也衷心期待您的再度光臨,謝謝。

2022-12-05
2022-12-01 597 views
其實已經係第四次黎paper moon之前都係食dinner /同朋友慶生今次帶媽咪黎嘆Afternoon Tea💙平日三四點過到黎餐廳都坐滿八九成👍🏻呢度絕對係環境一流,望晒成個海😌今期tea set有魚子醬六百幾for two我都覺得價錢OK☺️食物方面比較開心嘅地方係有個迷你海鮮塔主tea set內容都係離不開甜品小點唔算太有特色,中規中矩當中有一個焦糖脆脆布甸杯比較好味之後我地叫多左一個黑松露pizza絕對係俾Tea set出色!總結都係嚟呢度食環境居多😅不過今次黎同媽咪談下心食下嘢心情都係愉快嘅❤️❤️❤️
其實已經係第四次黎paper moon
之前都係食dinner /同朋友慶生
今次帶媽咪黎嘆Afternoon Tea💙
平日三四點過到黎餐廳都坐滿八九成👍🏻
呢度絕對係環境一流,望晒成個海😌

今期tea set有魚子醬
六百幾for two我都覺得價錢OK☺️
食物方面比較開心嘅地方係有個迷你海鮮塔
主tea set內容都係離不開甜品小點
唔算太有特色,中規中矩
當中有一個焦糖脆脆布甸杯比較好味
之後我地叫多左一個黑松露pizza
絕對係俾Tea set出色!
總結都係嚟呢度食環境居多😅
不過今次黎同媽咪談下心食下嘢
心情都係愉快嘅❤️❤️❤️
1957team WongCaRoad 您好,

2022-12-06
2022-11-29 790 views
同阿妹去咗尖沙咀海港城,因為喺朋友見到paper moon Set lunch買一送一,所以今日特登過去食,呢個優惠做到11月😊餐廳環境真係唔錯,今日仲陽光普照添,我哋安排咗坐喺窗邊位置,望住過海真係好舒服。Set lunch套餐包括有前菜,主菜,甜品及飲品😊芝士忌廉海鮮焗龍蝦搬意大利黑松露及海蘆筍$528龍蝦配忌廉芝士真係好好味,蘆筍好正好鮮甜。😋燒澳洲M5和牛肉眼伴雜菜烤南瓜汁$488和牛好嫩滑配上雜菜,每一啖都好有層次感😍餐廳食物質素好有水準,今日的午餐真係好滿足👍🏻
Set lunch套餐包括有前菜,主菜,甜品及飲品😊
芝士忌廉海鮮焗龍蝦搬意大利黑松露及海蘆筍$528
龍蝦配忌廉芝士真係好好味,蘆筍好正好鮮甜。😋
燒澳洲M5和牛肉眼伴雜菜烤南瓜汁$488
和牛好嫩滑配上雜菜,每一啖都好有層次感😍
餐廳食物質素好有水準,今日的午餐真係好滿足👍🏻
2022-11-29
5 Minutes (Dine In)
$320 (Lunch)
2022-11-27 662 views
小胃口精緻西餐(食海景及氣氛)2022/11/18同朋友好耐無見,3人同行約食生日飯,之前佢哋已經嚟過餐廳一次,一星期前book 位。餐廳位於商場3樓最入處,由入商場計高速移動都要15mins先行到。門口排隊等候入場。Book了8:00用餐。照樣要排隊。店外清晰見海景的位置有限,如果想坐露天位要多花時間等候,同行朋友放工聚集已經好肚餓唔想再等,所以坐在店內。窗外見到人群及枱海景見到30%。(根本就睇唔多到)一入店有人頭份小麵包(配碟裝黑醋&橄欖油)👈🏻其實衫袖好易整到又易倒瀉,唔知係咪意大利特別文化,用碟裝汁充飢很好,門外等已經餓,一入店我已二話不說,淺嘗麵包。3款條狀小食。外硬內軟麵包,條狀乾身小小咸味,有咬口,又軟熟。第二款似墨西哥餅的口感,軟淋,煙韌。第三款手指餅,脆口小甜,無咩特別。精緻前菜香煎帶子配牛油蘆筍忌廉韭蔥配魚子醬$216忌廉汁非常少以為係伴碟菜汁無特別點嚟試味。盧荀:新鮮唔柴皮,食得出一瓣瓣嘅層次(有啲似菜心莖)魚子醬:無甜味唔腥,唔明點解會係貴價食材(本人少食都無咩研究,個人鐘意壽司三文魚嘅大大粒魚子多啲)👍🏻帶子:煎香了依舊嫩滑,烹調時間剛剛好。少份量主食蕃茄芝
小胃口精緻西餐(食海景及氣氛)

2022/11/18
餐廳位於商場3樓最入處,
由入商場計高速移動都要15mins先行到。

門口排隊等候入場。Book了8:00用餐。
照樣要排隊。

,所以坐在店內。窗外見到人群及枱海景見到30%。(
根本就睇唔多到)

外硬內軟麵包,條狀乾身小小咸味,有咬口,又軟熟。
第二款似墨西哥餅的口感,軟淋,煙韌。
第三款手指餅,脆口小甜,無咩特別。

精緻前菜
香煎帶子配牛油蘆筍忌廉韭蔥配魚子醬
香煎大帶子配牛油蘆筍忌廉韭蔥配魚子醬

忌廉汁非常少以為係伴碟菜汁無特別點嚟試味。

盧荀:新鮮唔柴皮,食得出一瓣瓣嘅層次(有啲似菜心莖)

👍🏻帶子:煎香了依舊嫩滑,烹調時間剛剛好。

少份量主食
蕃茄芝士焗千層茄子 $188
蕃茄芝士焗千層茄子

菜式上枱時嚇到我,因為2個菜式份量都唔多,好驚今餐食唔飽。

肉醬味道剛好,睇得出唔係靠現成蕃茄醬,而係加入了小蕃茄煮蓉。芝士|千層麵|茄子&肉醬|芝士|千層麵|茄子&肉醬👈🏻食得出佈局層次。

同行的朋友對菜式讚不絕好,指明上次嚟食認定要今次再食嘅菜式

只係菜式製作簡單
,對於有煮開嘢食嘅我嚟講,無咩驚為天人。而且
食物成本超平,海景,租金,服務費計算在內,
勉強算物有所值。
可能係我少食精點始終自己長期有入廚,材料成本做法略知一二
但份量合理但真係細,食完2款菜式我仲諗咁夜出面有咩小食小店可充饑。

足夠飽肚pizza
熱辣辣上枱時可以拉絲(芝士控必食)
牛乳芝士.藍芝士.羊奶芝士.巴馬臣芝士披薩 $235

牛乳芝士.藍芝士.羊奶芝士.巴馬臣芝士披薩

好彩有依個pizza 我今餐先有食飽,無食了個空虛。

值得一讚:
Pizza皮似墨西哥餅,煙靭有咬口。芝士烤得香口。但放涼少少會食到羊奶芝士嘅臊味。

食咗3塊,有少少濟。
但好食,香口,飽肚。有別於平日食的快餐pizza,無肉無菜,單純食出唔同芝士味道。

香茜蜆肉意大利粉
比一般樓上cafe更有水準的意粉
意粉口感剛好,蜆肉少甜冇沙。食落普普通通無咩特別記憶點。

香蕃蜆肉意大利粉

對我家大廚嚟講依個意粉應該0難度。

落咗嘅香料唔多,就係少少蒜片味。食慣港式西餐,無特別欣賞此店菜式。只能說每款菜式不過不失,
烹調時間,口感,調味剛好。

食物欠缺了賣點。如果海景及地段係賣點,個景無欣賞到。要等到好天氣室外位。地段佢係TST仲要商場最入。
好座好傾計係優勢。

🤫睇餐牌點真係會有選擇困難症

好彩今餐食得飽,有煮開嘢食少出街食。

總結:
同朋友傾計食飯好去處,環境很好,食物精點為主,
女生胃口4個菜式加埋小食麵包大家勉強夠飽。
食物成本低,但計埋服務,環境,租金,尚算物有所值。

每人:$345(3人)無計酒錢

同行朋友點了酒水,本人旅行去過酒莊,唔識欣賞美酒,只飲得出小小甜。
1957team 肥小琪 您好,

感謝您蒞臨用餐並給予我們寶貴的意見回饋,非常感謝您對我們的讚賞, 並讓我們更加了解餐廳需要改善的地方。有關食物份量的意見已即時傳達給餐飲部門主管作出跟進及改善。再次感謝您的寶貴意見,我們也衷心期待您的再度光臨。謝謝。

2022-12-01
2022-11-18
5 Minutes (Dine In)
$345 (Dinner)
蕃茄芝士焗千層茄子
牛乳芝士.藍芝士.羊奶芝士.巴馬臣芝士披薩