黃埔地鐵站一出行1分鐘就到,保証路痴都搵得到。向來鍾意食西餐嘅我,今日去咗食希臘菜啊,環境空間咁大,裝修佈置係藍白色為主,確實有地中海嘅感覺,而且枱與枱之間都好有空間感,非常適合閨蜜傾偈,情侶撐枱腳。🐚檸檬白酒煮蜆蜆新鮮,有海水味,唔係雪藏蜆加分有啖啖既酒香,做開胃菜係個不錯嘅選擇🐟三文魚西班牙火腿卷熟嘅三文魚好難煮得好食,但係佢可能有西班牙火腿包住令到個三文魚冇咁易乾,亦都令三文魚有火腿嘅香味,就算我地傾計凍左都一樣好食無腥味❤️🍚西班牙海鮮飯味道香辣,但唔會太搶喉,飯都焗得幾好,粒粒分明,海鮮配料都幾豐富,有蝦,青口,八爪魚,但稍為鮮味同咸味不足。配上白酒食呢餐飯係一個幾好既配塔❤️順帶一提,佢係一間寵物友善嘅餐廳呀,大家可以帶可愛嘅毛孩一齊去啊🐶🐕🦮🐩🐾
黃埔地鐵站一出行1分鐘就到,保証路痴都搵得到。

🐚檸檬白酒煮蜆
蜆新鮮,有海水味,唔係雪藏蜆加分
有啖啖既酒香,做開胃菜係個不錯嘅選擇

🐟三文魚西班牙火腿卷

🍚西班牙海鮮飯

配上白酒食呢餐飯係一個幾好既配塔❤️

最近喺黃埔發現一間超靚嘅cafe😍經過時見到餐廳外型已經覺得好吸睛 藍白色嘅主調 加埋圓拱形嘅窗 就好似希臘嘅小屋咁🔵⚪️好自然就俾佢吸引咗入去 室內裝修同樣充滿希臘風情 十分寬敞 令人有度假嘅休閒感覺除咗main menu 亦有套餐可以選擇✔️▪️木莎卡第一樣推介大家必食嘅一定係呢款Mousakas 希臘嘅地道菜🇬🇷又叫希臘茄盒 以千層麵/茄子同牛肉碎做 無論口感定味道 層次都十分豐富🫶🏻濃而不膩▫️西班牙海鮮飯係我食過最足料嘅海鮮飯😆青口/魷魚/帶子/大蝦鋪滿整個飯 每款都大大件 個人鐘意係大蝦 肉質爽口彈牙🦐青口亦都肥美鮮甜 飯入面加咗一種帶有少少辣味嘅香料 食起上嚟同一般嘅西班牙海鮮飯唔同 特別惹味🌶️▪️黑松露鵝肝意大利飯將兩樣我最鐘意嘅嘢放埋一齊 點可以唔食呢🤤一上枱就聞到黑松露濃濃嘅香氣 鵝肝油脂充足 切開嘅時候將鵝油滲埋落飯度 絕對係將個層次再提升👍🏻意大利飯軟硬適中 煮得啱啱好

除咗main menu 亦有套餐可以選擇✔️
▪️木莎卡
▫️西班牙海鮮飯
▪️黑松露鵝肝意大利飯
2023-01-05 91 views
好耐冇過嚟黃埔呢頭食飯😊原來都變咗幾多,附近仲開咗好多新店😙今次就去咗呢間Pet-Friendly嘅餐廳🙂店內環境寬敞舒適🥳裝潢帶有希臘藍白色嘅獨特風格😇而近門口嘅Area係半開放式😜方便帶自己心愛嘅寵物一齊享用美食😊三文魚西班牙火腿卷🐟$158用Parma Ham包住三文魚柳去煮😚火腿獨有嘅鹹香味道😛完全滲入魚柳之內😉魚肉亦鮮甜肉嫩😁呢個配搭又估唔到幾夾☺️虎蝦蒜香辣椒意大利粉🍝$148蝦夠大隻,煎到好香,蒜香味道濃郁😌但都真係幾辣下,啱晒鍾意食辣嘅朋友🌶️西班牙辣椒鑊仔蝦🦐$78我十分喜歡呢個鑊仔蝦😋口感爽滑彈牙😍而且帶有少少胡椒味😊食到停唔到口,相當惹味🤩藍柑梳打特飲🍸$48有個樽仔裝滿左益力多響入面😙Mix埋一齊飲,味道酸酸甜甜,非常有趣😆希臘藍柑乳酪🍹$60乳酪味道濃厚,淺藍色幾靚幾吸引😏Pastime Cafe (紅磡)紅磡黃埔天地聚寶坊地下G02及G02A號舖
好耐冇過嚟黃埔呢頭食飯😊
原來都變咗幾多,附近仲開咗好多新店😙
今次就去咗呢間Pet-Friendly嘅餐廳🙂

完全滲入魚柳之內😉

魚肉亦鮮甜肉嫩😁
呢個配搭又估唔到幾夾☺️

虎蝦蒜香辣椒意大利粉🍝$148

蝦夠大隻,煎到好香,蒜香味道濃郁😌
但都真係幾辣下,啱晒鍾意食辣嘅朋友🌶️

西班牙辣椒鑊仔蝦🦐$78
我十分喜歡呢個鑊仔蝦😋
口感爽滑彈牙😍

而且帶有少少胡椒味😊
食到停唔到口,相當惹味🤩

藍柑梳打特飲🍸$48
有個樽仔裝滿左益力多響入面😙
Mix埋一齊飲,味道酸酸甜甜,非常有趣😆

希臘藍柑乳酪🍹$60
乳酪味道濃厚,淺藍色幾靚幾吸引😏

Pastime Cafe (紅磡)
紅磡黃埔天地聚寶坊地下G02及G02A號舖

離遠見到餐廳藍白色裝修好eye-catching 半露天嘅座位重可以帶埋毛孩一齊用膳🐶🐱位置寬敞環境舒適,距離地鐵站仲好近tim.頭盤 :他他吞拿魚沙律配牛油果及日本沙律汁吞拿魚份量完全冇吝嗇,擺盤精美粒粒吞拿魚魚生配牛油果🥑勁refreshing 加埋個汁中和,完全唔膩仲有小心思🥰心型羽衣甘藍 🥬cute! .主菜: 葡式燒乳豬依個有驚喜,足料半隻乳豬乳豬皮燒到勁香脆,焗到啱啱好肉質嫩口,加埋個香梅汁,好正🪶焗薯香脆可口 I like💞.虎蝦意大利粉心形擺盤嘅虎蝦🦐🦐大大隻爽口彈牙🥰同埋意粉食勁滿足如果個意粉可以再入味d就好喇.飲品: 藍柑梳打特飲藍色ombré soda 入面仲放左燈膽狀嘅藍色冰塊,酸酸甜甜好開胃重打卡able tim.放假不妨帶埋毛孩一齊嚟chill 下

離遠見到餐廳藍白色裝修好eye-catching
半露天嘅座位重可以帶埋毛孩一齊用膳🐶🐱
位置寬敞環境舒適,距離地鐵站仲好近tim
頭盤 :
他他吞拿魚沙律配牛油果及日本沙律汁
吞拿魚份量完全冇吝嗇,擺盤精美
粒粒吞拿魚魚生配牛油果🥑勁refreshing
加埋個汁中和,完全唔膩
仲有小心思🥰心型羽衣甘藍 🥬cute!
主菜:
葡式燒乳豬
依個有驚喜,足料半隻乳豬
乳豬皮燒到勁香脆,焗到啱啱好
肉質嫩口,加埋個香梅汁,好正🪶
焗薯香脆可口 I like💞
虎蝦意大利粉
心形擺盤嘅虎蝦🦐🦐
大大隻爽口彈牙🥰
同埋意粉食勁滿足
如果個意粉可以再入味d就好喇
飲品:
藍色ombré soda
入面仲放左燈膽狀嘅藍色冰塊,酸酸甜甜好開胃
重打卡able tim
放假不妨帶埋毛孩一齊嚟chill 下
2023-01-04
Type of Meal
Dinner
今次為大家介紹一間秒帶各位到地中海旅遊兼寵物友善嘅餐廳——《Pastime Cafe》。餐廳裝潢走藍白色希臘風格,讓食客猶如置身於國外般,在室內外座位慢活細味咖啡及希臘菜等。🥓三文魚西班牙火腿卷($168)🟡🟡🟡🟡🟡 (5/5)火腿嘅肉汁完美滲入三文魚柳內,封煎得宜,魚肉嫰滑,咸鮮香味俱全。由於外面少見,大家不妨一試,有驚喜😉🫶🥘西班牙海鮮焗飯($188)🟡🟡🟡🟡⚪️ (4/5)用鐵鑊呈上熱辣辣嘅海鮮焗飯,風味一絕!各款海鮮嘅鮮液同有咬口嘅飯粒融合,帶比我味蕾多重享受👍封煎過且經開邊處理嘅大蝦,方便食客輕易享用。蜆肉鮮嫰、魷魚爽彈,只係略嫌青口有啲乾,所以比4分💪店舖名稱 Restaurant Name:PASTIME cafe店舖地址 Restaurant Address:紅磡黃埔天地聚寶坊地下G02及G02A號舖Shop G02&G02A, G/F, Treasure World (Site 11), The Whampoa, Hung Hom營業時間 Opening Hours:星期一至日 Mon to Sun 08:00-22:00

🥓三文魚西班牙火腿卷($168)
[推介程度]🟡🟡🟡🟡🟡 (5/5)

🥘西班牙海鮮焗飯($188)
[推介程度]🟡🟡🟡🟡⚪️ (4/5)

店舖名稱 Restaurant Name:
PASTIME cafe

店舖地址 Restaurant Address:

營業時間 Opening Hours:
星期一至日 Mon to Sun 08:00-22:00

三文魚西班牙火腿卷
西班牙海鮮焗飯
2023-01-03
$200 (Dinner)
三文魚西班牙火腿卷
西班牙海鮮焗飯
2023-01-01 1095 views
黃埔希臘風cafe🇪🇬 有戶外位置,特別有外國風情呢間餐廳係pet friendly~好大間,黃埔天地聚寶坊地鋪~聖誕裝飾有Xmas & New Year set, 湯、飲品、沙律、前菜、冷盤、主食、甜品,好豐盛🎊每碟份量剛剛好,西班牙炒飯好精緻,味道高質,仲有龍蝦🦞😋我最愛之dish: 吞拿魚他他配牛油果🥑朱古力都有拉花,好靚沙律有2款其中一款係希臘芝士沙律 配合餐廳希臘風👍🏻👍🏻芝士好滋味另一款係金巴利汁,酸酸地,幾開胃龍蝦湯,濃味,好香~
黃埔希臘風cafe🇪🇬

有戶外位置,特別有外國風情

呢間餐廳係pet friendly~

好大間,黃埔天地聚寶坊地鋪~

聖誕裝飾

每碟份量剛剛好,西班牙炒飯好精緻,味道高質,仲有龍蝦🦞😋

我最愛之dish: 吞拿魚他他配牛油果🥑

朱古力都有拉花,好靚

沙律有2款
其中一款係希臘芝士沙律
配合餐廳希臘風👍🏻👍🏻
芝士好滋味

另一款係金巴利汁,酸酸地,幾開胃

龍蝦湯,濃味,好香~

2022-12-28
$300 (Dinner)
Celebration
Christmas
2022-12-28 99 views
最近去黃埔探朋友,發現原來依頭開左好多新餐廳,經過聚寶坊嘅時候就比依間希臘南白風嘅餐廳所吸引。外面仲有半開放嘅pet friendly嘅座位,啱晒帶埋貓狗過嚟一齊食。西班牙海鮮飯 $188正宗西班牙飯一定用鐵鑊去煮,佢地同樣用左小鐵鑊,配料有多款海鮮大蝦、魷魚、青口、蜆肉。再加埋海鮮汁入去煮個飯,飯身又軟硬適中,味道鮮甜。三文魚西班牙火腿卷 $168依款菜式都比較少見,平時出面多數就咁煎,佢地就用左西班牙火腿包裏住三文魚柳去焗,三文魚肉就會吸引哂火腿嘅咸香味,切開魚肉啖啖肉汁,又鮮嫩幼滑。雙色胡椒火燒安格斯西冷牛扒 $198依款係用火炙外層牛扒至微微焦香,又用左雙色胡椒做調味,切開仲有淺粉紅色,肉質軟腍又多汁。烤春雞配意大利粉 $158雖然係春雞,但係份量都唔細。烤雞新鮮去焗,送到上嚟既時候仲熱辣辣,雞皮好香脆,切開雞肉非常嫩滑多汁。飲品藍柑梳打特飲藍色漸層好靚,入面仲放左燈膽狀嘅藍色冰塊,藍柑飲落清香微酸。佐藤園焙茶鮮奶 佐藤園嘅焙茶香濃又帶回甘味,加埋鮮奶就可以平衡番帶番少少甜味。水蜜桃荔枝梳打有氣嘅梳打水加入荔枝汁同埋水蜜桃,充滿果香又清新。椰奶拿鐵用奶嘅拿鐵就試得多,椰奶就好有

西班牙海鮮飯 $188

三文魚西班牙火腿卷 $168

雙色胡椒火燒安格斯西冷牛扒 $198

烤春雞配意大利粉 $158

飲品

佐藤園焙茶鮮奶

水蜜桃荔枝梳打
有氣嘅梳打水加入荔枝汁同埋水蜜桃,充滿果香又清新。

椰奶拿鐵
用奶嘅拿鐵就試得多,椰奶就好有新鮮感。椰香味十足,帶果仁味嘅咖啡好夾。

✨人均200

如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘
多謝大家!!!

♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝ ⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝
今次介紹依間《Pastime Cafe》位於紅磡,整體設計係希臘嘅藍白色風格,門口有一個半開放式嘅區域,可以帶埋寵物一齊開餐,同埋望到出邊嘅風景都好chill。西班牙海鮮飯 $188用左小鐵鑊去煮西班牙海鮮飯 ,仲加入咗多款海鮮例如魷魚、大蝦、青口、蜆肉。海鮮嘅汁滲哂入啲飯度,飯身又煙煙韌韌咁。三文魚西班牙火腿卷 $168用左西班牙火腿去包裏住三文魚,火腿嘅咸香滲哂入啲三文魚肉入面,值得一讚嘅係三日魚肉鮮嫩幼滑。下層仲有軟綿嘅薯蓉,可以加埋三文魚一齊食。雙色胡椒火燒安格斯西冷牛扒 $198用左兩款唔同嘅胡椒去煎,外層煎到焦香,食落好多肉汁,口感又軟腍。烤春雞配意大利粉 $158春雞新鮮焗製,外層雞皮皮薄又焗到好脆,切開見到啲肉汁流出嚟,肉質又鮮嫩。飲品佐藤園焙茶鮮奶 焙茶香濃又唔會苦,加埋鮮奶口感又幾幼滑。藍柑梳打特飲飲品入面放咗一個燈膽狀嘅藍色冰塊,飲落有啖啖柑橘嘅香味。水蜜桃荔枝梳打清甜嘅荔枝味,加上香氣四溢嘅水蜜桃,飲落都幾清新。椰奶拿鐵充滿椰香味,咖啡帶果仁嘅香氣,又唔會覺得苦。Pastime Cafe (紅磡)紅磡黃埔天地聚寶坊地下G02及G02A號舖

西班牙海鮮飯 $188

三文魚西班牙火腿卷 $168

雙色胡椒火燒安格斯西冷牛扒 $198

烤春雞配意大利粉 $158

飲品
佐藤園焙茶鮮奶
焙茶香濃又唔會苦,加埋鮮奶口感又幾幼滑。

藍柑梳打特飲
飲品入面放咗一個燈膽狀嘅藍色冰塊,飲落有啖啖柑橘嘅香味。

水蜜桃荔枝梳打
清甜嘅荔枝味,加上香氣四溢嘅水蜜桃,飲落都幾清新。

椰奶拿鐵
充滿椰香味,咖啡帶果仁嘅香氣,又唔會覺得苦。

Pastime Cafe (紅磡)

2022-12-27 64 views
今日去打bowling , 行經這間希臘feel 藍白色的cafe,被它吸引了😊因為它有個細小的patio ,可在鬧市中outdoor dining 🥰於是叫了我最喜愛的banana waffle 及玫瑰茶。如果你喜歡吃較脆口的waffle , 這兒會是你的選擇,而我就較喜歡外脆內軟厚底美國式waffle 。至於玫瑰花茶,算是有誠意的🥰 茶具有花心思,雖然茶味不夠濃,望着玫瑰花瓣及享受到鬧市中的悠閒,挺不錯🍵

2022-12-26 111 views
喺普天同慶嘅聖誕節我選擇咗Pastime食個聖誕lunch因為呢餐lunch,今年會係我成世人最難忘嘅聖誕節服務1. Late lunch非繁忙時段自助搵位冇人帶位2. 專門揀小朋友面前上餐,熱辣辣夠哂刺激3. 飲餐湯除咗會走飲管仲會走埋湯匙, 非常著重環保意識4. 食完main course之後食甜品係要用同一set碟同餐具食物1. 如果你鍾意薯蓉當餐湯,Pastime係你嘅不二之選2. 獨家必食!加拿大原條龍蝦尾忌廉海鮮意大利粉隻龍蝦係半熟龍蝦,上半部份晶凝通透嘅龍蝦身清晰可見正所謂不能只有我中伏,勇者們可以親身體驗保證畢生難忘👍🏻
喺普天同慶嘅聖誕節
我選擇咗Pastime食個聖誕lunch
因為呢餐lunch,今年會係我成世人最難忘嘅聖誕節

1. Late lunch非繁忙時段自助搵位冇人帶位
2. 專門揀小朋友面前上餐,熱辣辣夠哂刺激
3. 飲餐湯除咗會走飲管仲會走埋湯匙, 非常著重環保意識

食物
1. 如果你鍾意薯蓉當餐湯,Pastime係你嘅不二之選

正所謂不能只有我中伏,勇者們可以親身體驗保證畢生難忘👍🏻
2022-12-25
  • 薯蓉餐湯
  • 加拿大原條半透明龍蝦
Dinner set: 1 main+ 1salad/soup + 1 $35 drink꙳ ⋆ 𓈒𓏸 Pastime 安格斯牛肉漢堡配薯條$128把品牌的漢堡店@pastimeburgerandbar的皇牌引進黄埔cafe熱哄哄的面包配上自家手打安格斯牛肉,漢堡扒有非常濃厚的肉汁加上黑松露醬汁非常惹味꙳ ⋆ 𓈒𓏸 (燒春雞)配意式蒜香辣椒意大利粉 $198本來是以西班牙慢煮豬鞍配上招牌的香辣蒜片意大利粉雖然豬鞍剛剛售罄↶以燒春雞作替補但半隻燒春雞也是非常足料꙳ ⋆ 𓈒𓏸 Rose tea 玫瑰花茶 35淡淡的花香,以及可愛的茶具非常治癒꙳ ⋆ 𓈒𓏸 Hojicha Tea Latte 佐藤園焙茶鮮奶 50濃郁厚重的焙茶鮮奶是絕佳的冬天飲料

꙳ ⋆ 𓈒𓏸 Pastime 安格斯牛肉漢堡配薯條$128

把品牌的漢堡店@pastimeburgerandbar
的皇牌引進黄埔cafe
熱哄哄的面包配上自家手打安格斯牛肉,
漢堡扒有非常濃厚的肉汁
加上黑松露醬汁非常惹味

꙳ ⋆ 𓈒𓏸 (燒春雞)配意式蒜香辣椒意大利粉 $198
本來是以西班牙慢煮豬鞍配上招牌的香辣
蒜片意大利粉
雖然豬鞍剛剛售罄↶以燒春雞作替補
但半隻燒春雞也是非常足料

꙳ ⋆ 𓈒𓏸 Rose tea 玫瑰花茶 35
淡淡的花香,以及可愛的茶具非常治癒

濃郁厚重的焙茶鮮奶是絕佳的冬天飲料
【Pastime Cafe】自從搬走咗之後,好少再去紅磡今次番黎先發現原來係黃埔聚寶坊新開咗呢間半露天藍白希臘風cafe🇬🇷☕即刻忍唔住要入去食野同打卡💙🤍.🍴忌廉龍蝦意大利粉 - 💰158超大隻龍蝦,唔洗剝殼,食落啖啖肉,肉質非常爽口🦞意大利粉唔會好硬,好creamy,濃濃番茄香味🍅 🍴西班牙海鮮飯熱騰騰嘅西班牙海鮮飯有魷魚、大蝦、青口、蜆肉等,超多海鮮,肉質新鮮鮮甜,唔會老曬,但唯獨蜆肉略嫌未係好夠熟咁🦑用咗小鐵鑊上菜,非常可愛,一人份量啱啱好👍🏻粒粒飯都有吸收到濃湯精華,唔會煮到過軟或者過硬🍚食得出好香濃海鮮同大蝦香味,配埋番茄醬再擠埋檸檬汁,酸酸甜甜提升清新感,非常好味🍋 🧋白桃百香果氣泡特飲 - 💰45甜甜白桃,微酸百香果及益力多乳酸,再加上氣泡特飲,有層次得黎仲好refreshing,感覺好適合精緻嘅女仔🍑 🧋荔枝冷萃鐵觀音 (熱) - 💰42有兩粒大荔枝果肉,微甜及淡淡荔枝清香,同鐵觀音非常夾💗.餐廳環境好大,裝修真係好靚每個角落都可以話係打卡位📸就黎聖誕都有好多裝飾好有節日氣氛🎄仲要係寵物友善,可以帶埋萌寵一齊用膳🐶menu畫作都好可愛,同樣用咗海軍風⛵️可惜食得太飽,下
【Pastime Cafe】
自從搬走咗之後,好少再去紅磡
今次番黎先發現原來係黃埔聚寶坊
新開咗呢間半露天藍白希臘風cafe🇬🇷☕
即刻忍唔住要入去食野同打卡💙🤍
🍴忌廉龍蝦意大利粉 - 💰158
超大隻龍蝦,唔洗剝殼,食落啖啖肉,肉質非常爽口🦞
意大利粉唔會好硬,好creamy,濃濃番茄香味🍅

🍴西班牙海鮮飯

🧋白桃百香果氣泡特飲 - 💰45
甜甜白桃,微酸百香果及益力多乳酸,再加上氣泡特飲,
有層次得黎仲好refreshing,感覺好適合精緻嘅女仔🍑

🧋荔枝冷萃鐵觀音 (熱) - 💰42
有兩粒大荔枝果肉,微甜及淡淡荔枝清香,同鐵觀音非常夾💗
餐廳環境好大,裝修真係好靚
每個角落都可以話係打卡位📸
就黎聖誕都有好多裝飾好有節日氣氛🎄
仲要係寵物友善,可以帶埋萌寵一齊用膳🐶
menu畫作都好可愛,同樣用咗海軍風⛵️
可惜食得太飽,下次可以再過黎試下其他甜品🍰
味道:❤️❤️❤️❤️
價錢:❤️❤️❤️❤️
環境:❤️❤️❤️❤️❤️

📍地址:紅磡黃埔天地聚寶坊地下G02及G02A號舖
☎️電話:35472838
💸人均消費:$101-200
忌廉龍蝦意大利粉
西班牙海鮮飯
白桃百香果氣泡特飲 + 荔枝冷萃鐵觀音 (熱)
忌廉龍蝦意大利粉
西班牙海鮮飯
白桃百香果氣泡特飲 + 荔枝冷萃鐵觀音 (熱)
呢到有個賣點 就係pet friendly 🐶半露天嘅座位 可以帶埋愛寵一齊用膳另外仲有個賣點 就係希臘風嘅裝修🇬🇷之前路過佐敦pastime burger店見佢地藍白色主調嘅環境都幾有feel🔵⚪️所以一路都bookmark咗不過今次機緣巧合 試咗黃埔新分店先👻.🍴三文魚多士溫泉蛋 配 魚子醬 $40 💛7/10跟餐加配嘅side dish 食落鹹香 三文魚同魚子醬份量唔算少👏🏻溫泉蛋未有做到嗰種 用餐具輕輕一掂即穿嘅效果咁當然質地上會係比烚蛋滑溜 可以改進🥚.🍴燒美國安格斯西冷牛扒8 安士 配 薯菜 $188 💛8/10安格斯西冷肉味濃郁 厚度亦夠 唔係紙皮牛扒 食落幾有滿足感🥩火候控制得宜 冇過生過熟嘅情況美中不足係把刀冇鋸齒 鋒利度不足切呢塊厚扒嘅時候 變相需要花啲功夫🤣.🍴忌廉龍蝦意大利粉 $158 💛7.5/10原條龍蝦尾 未算非常彈牙勝在唔洗剝殼就食得 夠哂啖啖肉🦞入口帶有微微酒味貌似用烈酒輕輕碰過🥃意大利粉比較漲身同腍身略嫌煮嘅時間有少少over咗🤏🏻.🍴熱佐藤園焙茶鮮奶 $15 💛7.5/10🍴熱小山園抹茶鮮奶 $15 💛7.5/10餐飲可以補差額轉其他special
呢到有個賣點 就係pet friendly 🐶
遲啲會見到一間更好嘅pastime cafe👀
Type of Meal
Dinner
  • 燒美國安格斯西冷牛扒8 安士 配 薯菜
咁岩約左朋友紅磡拎野,先至知新開左間藍白色為主調既海軍風Cafe,好岩打卡。就連餐廳menu都邀請左本地畫家設計,menu入面有對海軍小情侶,非常可愛同有情調。餐廳有pet friendly既室外區域,餐廳仲有BB凳提供,方便大家。 ⦁忌廉龍蝦意大利粉 $158龍蝦好大舊,肉質鮮嫩,啖啖肉,搭配起黎好夾。 ⦁烤虎蝦蒜香香辣意大利粉 $148虎蝦大大隻,有蒜片同小辣椒,味道非常惹味。⦁胎菊茶 $35食完一餐飲番杯熱茶就最好不過,而熱茶餐廳有幾款,包括玫瑰花、洛神花茶,同埋我最鍾意既胎菊茶,味道清清地,消滯一流。 ⦁凍荔枝冷萃鐵觀音 $45泠泡鐵觀音,味道甘甜,仲有荔枝果肉,飲落仲有荔枝香味。

⦁忌廉龍蝦意大利粉 $158
龍蝦好大舊,肉質鮮嫩,啖啖肉,搭配起黎好夾。

⦁烤虎蝦蒜香香辣意大利粉 $148
虎蝦大大隻,有蒜片同小辣椒,味道非常惹味。

⦁胎菊茶 $35

⦁凍荔枝冷萃鐵觀音 $45
泠泡鐵觀音,味道甘甜,仲有荔枝果肉,飲落仲有荔枝香味。

2022-12-13
$200 (Dinner)
而家黃埔開左地鐵真係勁方便,得閒入去行下街搵下野食都好易,一行經餐廳門口就比呢間藍白小屋吸引左,裡裡外外都係以藍、白為主調,加上餐廳內播放既輕音樂,放飯過黎輕鬆下都係一個好選擇🎶🥣Chill健康 - 白椰菜花忌廉湯 $42好少餐廳是日餐湯會用白椰菜花整,健康又低碳,而且口感香滑creamy,而且都幾飽肚😂🍽️Chill 惹味 - 卡邦尼煙肉溫泉蛋意大利粉 $118首先唔好睇佢碟仔好似好細碟,意粉份量好足😂醬汁creamy可以掛係條條意粉上,加上大量煙肉、黑椒、蒜片調味,整碟意粉都好香,而且溫泉蛋生熟度岩岩好,意粉沾上蛋黃更加香濃👍🏻🍹Chill香甜 - 百香果白桃益力多特飲 $45用甜味來結束用餐🥰白桃帶甜,百香果微酸,配上益力多既乳酸,甜甜酸酸十分滋味😋🐶值得一提既呢間係寵物友善餐廳,除左可以比毛孩係室外同主人一齊嘆,menu仲有特別為毛孩而設既寵物餐單,真有心思🥰

白椰菜花忌廉湯

🥣Chill健康 - 白椰菜花忌廉湯 $42