2019-10-24
一個好喜歡食海鮮既好朋友生日,我特登帶佢黎到pepino呢間餐廳食飯,除咗因為呢到環境靚野食好味,仲因為呢到既海鮮好出色!-pepino隱身於novotel自助餐餐廳既入面,勁神秘,私隱度勁高,仲有種別有洞天既感覺!-呢到既海鮮都係阿拉斯加海產協會認可既海鮮! 代表全部都野生捕獲之餘,仲可以做到永續發展,而且因為係阿拉斯加到捕獲,水源乾淨,更加安心食用。所以我先帶我朋友黎呢到試下!-首先侍應會首先送上麵包,暖暖地,睇落似自家製!非常有咬口,好味道!-【Alaska King Crab and Salmon Roll】我本身好喜歡食蟹,但因為重金屬既問題我都戒咗好耐。可能係因為食材黎由阿拉斯加,乾淨又有認證,我勁放肆咁食 lol食材食得出好新鮮,而且蟹肉爽得黎蟹味好濃,同三文魚好夾,仲有牛油果配搭埋一齊!正!-【Alaska Halibut Fillet】本身以為份量會好少,點知塊比目魚扒超大塊!!可能因為係野生捕獲?魚肉肉質好厚實,有淡淡既魚香,煎得一點都唔肥膩,個醬汁同個綠色既好似薏米既東西好好食 lol-【Squid Risotto】呢個又係出色!係我最喜歡既risotto,沒有之
pepino隱身於novotel自助餐餐廳既入面,勁神秘,
私隱度勁高,仲有種別有洞天既感覺!
呢到既海鮮都係阿拉斯加海產協會認可既海鮮!
代表全部都野生捕獲之餘,仲可以做到永續發展,
而且因為係阿拉斯加到捕獲,水源乾淨,更加安心食用。
所以我先帶我朋友黎呢到試下!
- 首先 侍應會首先送上麵包,暖暖地,睇落似自家製!
非常有咬口,好味道!
我本身好喜歡食蟹,但因為重金屬既問題我都戒咗好耐。
食材食得出好新鮮,而且蟹肉爽得黎蟹味好濃,同三文魚好夾,
仲有牛油果配搭埋一齊!正!
【Alaska Halibut Fillet】
本身以為份量會好少,點知塊比目魚扒超大塊!!
個醬汁同個綠色既好似薏米既東西好好食 lol
- 【Squid Risotto】
呢個又係出色!係我最喜歡既risotto,沒有之一!
- 【Apple Crumble】
多謝兩位超好服務既侍應既配合,surprise成功!
Apple Crumble一上枱就香氣四溢,好難先忍住咗,影咗幾張相留念!
呢個apple crumble好香,食落唔會太甜,
連平時唔食甜品既我都忍唔住食咗半個!
總結,pepino價錢合理,無論係環境同野食都非常好,
黎呢到慶祝咩特別日子都好岩!