2022-03-06 157 views
好香嘅Pepper Lunch 📍Pepper Lunch Express (朗豪坊) (旺角)-旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓F2號舖💰$51-100 pp 每次一經過,都會即刻聞到Pepper lunch嘅鐵板味,超級香超級吸引,成日都會忍唔住去食😆。每次都必嗌黑椒牛肉飯,午餐黎講價錢好合理,只需$50。牛肉份量唔算少,炒兩炒,再加蜜糖汁同黑椒汁撈埋一齊更加好食,牛肉嘅鮮味更加突出,再同飯一齊入口,熱熱地食超好食😋,正!
好香嘅Pepper Lunch

-旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓F2號舖

💰$51-100 pp

这家店在朗豪坊四楼的一个档口,需要到档口,点餐之后拿到餐牌,等一阵子餐盘响了后取餐,点餐的时候他跟我说要等二十分钟左右,然而端上来的餐,我说实在的,不如学校食堂同类型的铁板饭好吃,肉少酱汁少味道很一般感觉人多很糊弄,听同学说,其他连锁店的很好吃,之后就尝尝别的地方的店叭。
2021-12-20
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
2021-12-08 149 views
行過food court附近聞到香味仲要炸炸聲真係超級邪惡😈😈😈色香味多角度轟炸由於唔係好肚餓嘅關係所以平平哋嗌左個1號餐淺嘗一下呢個炸炸聲香噴噴嘅鐵板牛肉飯
行過food court附近聞到香味
仲要炸炸聲
真係超級邪惡😈😈😈
色香味多角度轟炸

由於唔係好肚餓嘅關係
所以平平哋嗌左個1號餐
淺嘗一下呢個炸炸聲香噴噴嘅鐵板牛肉飯
2021-10-06 242 views
今日去咗旺角覆診,今日突然想食鐵板,想有晒一聲嘅感覺!咁就嚟咗朗豪坊度食啦!記得呢間野當年返學都成日食嘅!味道就一向都係普普通通,都係求倒汁嘅感覺!講返重點啦!今日叫咗個黑椒牛肉飯啊!個味到就真係普普通通,嗰塊鐵板夠熱嘅,倒落去都會「晒」一聲煙霧離慢,不過有時食得比較慢,啲牛肉就會好快Over cook 左,如果牛肉厚少少可能會好啲!咁大致上都滿意嘅!個味道就未算話太濃,但仍然都可以接受嘅!至於附近啲座位都算坐得舒服嘅!

2021-10-06
$50 (Lunch)
  • 黑椒牛肉飯
2021-10-03 184 views
每隔一段時間就會想返黎食PEPPER LUNCH的鐵板飯雖然有好多餐廳都有類似既但就整唔到佢咁香咁好食同埋又可以自己落醬汁學生時代更加係每星期都食 因為真係好味又抵食今次又見番黑椒牛肉飯加芝士加蛋牛肉量同飯依然係多加埋D配料例如蛋呀芝士呀撈埋D飯食簡直一流通常仲會另加牛汁同蜜糖汁再倒落去即刻成碟飯勁香勁肥好難得可以找到一間餐廳做左咁耐水準依然唯一唔好處係佢UNDER大食代野飲通常另計錢 同埋無咩服務不過身體好誠實 依然會KEEP住返黎食
每隔一段時間就會想返黎食PEPPER LUNCH的鐵板飯

野飲通常另計錢 同埋無咩服務
不過身體好誠實 依然會KEEP住返黎食
2021-04-06
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$60 (Lunch)
  • 黑椒牛肉飯
2021-09-07 169 views
真分享真食評有著數同大家分享! 而家朗豪坊用電子券買現金券,即慳$12!可以用$38買價值$50既E-COUPON 例如你買一個飯係50蚊,而家只要用$38就買到了!即掃碼即時購物即享慳錢優惠PEPPER lunch最出名就係鐵板飯餐 用燒賣既鐵板加上唔同既食材將之拌勻一起食最正必食芝士黑椒牛肉飯 $58!!用優惠電子券50蚊面值補8蚊!即係38+8就買到價值$58既飯喇!生牛肉片加芝士加蔥粟米粒混合起黎既炒飯香口之餘口感豐富!又食到好重既黑椒味!原來黑椒三文魚飯都非常好食架!唔止牛肉選擇!旺角朗豪坊4 樓F2號舖平均消費$50評分7/10
真分享真食評
即掃碼即時購物即享慳錢優惠
原來黑椒三文魚飯都非常好食架!唔止牛肉選擇!

旺角朗豪坊4 樓F2號舖
平均消費$50
評分7/10
2021-08-11 190 views
Puppet Lunch的煎飯相當出名,常常經過聞到啲炒飯味都餓多幾分。今次試左呢個漢堡煎飯,三文魚另上。一個字:正!漢堡肉汁充足,三文魚又夠香,底下有個鐵板,色香味俱全。如果要桃機既,係份量可以多返啲😂

今次試左呢個漢堡煎飯,三文魚另上。

一個字:正!

漢堡肉汁充足,三文魚又夠香,底下有個鐵板,色香味俱全。

如果要桃機既,係份量可以多返啲😂

2021-08-09
2020-12-30 543 views
話咁快2020就嚟完結我就趁住呢一個時刻,偷下懶,做個無飯主婦,簡簡單單出街食個lunch就算🤣🤣🤣今日嘅選擇係Pepper Lunch(朗豪坊分店)煎蛋雞扒芝士日式咖喱飯🍛唔知係咪太耐冇出街食飯了,當成擸嘢拎出嚟的時候,嗰種熱辣辣,香噴噴的味道,簡直令人陶醉😊超厚的雞扒 + 芝士日式咖喱汁 ,超夾超好味😋,再加上一個太陽蛋,簡直完美一口牛扒+白飯一碗都係熱辣辣香噴噴,依家回想起,隔住個mon都已經垂涎三尺了🤤🤤🤤真係超多超多的一口牛肉,真係多到數唔晒不過,唔知係咪我太耐冇食過Pepper Lunch了,由於煎煮嘅時間太耐,搞到個一口牛變咗老牛🙈總的來說,都係好好味嘅🤣🤣🤣Pepper Lunch由一開始到現在,都係一個唔錯的選擇,既簡單又好味😋,係依家凍冰冰的冬天,拎住一盆熱辣辣的飯出嚟更加適合不過👍👍👍
話咁快2020就嚟完結
今日嘅選擇係Pepper Lunch(朗豪坊分店)
煎蛋雞扒芝士日式咖喱飯
煎蛋雞扒芝士日式咖喱飯🍛
一口牛扒
一口牛扒+白飯一碗
真係超多超多的一口牛肉,真係多到數唔晒
總的來說,都係好好味嘅🤣🤣🤣

2020-12-30
Type of Meal
Lunch
煎蛋雞扒芝士日式咖喱飯
一口牛扒
2020-11-11 329 views
之前食開咁多次都覺得味道唔錯,所以早兩日夜晚要上堂冇乜時間就去咗呢一間諗住食個快嘅去到嗌咗黑椒牛肉飯加芝士等咗一陣就黎啦,但唔知因為我加的汁多得滯定係啲飯本身太過濕。整完之後啲飯仲係濕濕地。味道其實都差唔多但係口感就差咗啲希望下次有改善😖

2020-10-20 348 views
Pepper Lunch 发出的香味确是诱人,每次在朗豪坊都会闻到阵阵牛肉的香味。店外经常有客人在等候取餐,看到这情景便打消了光顾他们的念头。那天经过已经是晚上八点半后,已经过了最繁忙的时间,就趁机会吃他们的牛肉饭。店位于 Food Court 内,买完就自取到用餐区用。餐牌很简单,以牛肉为主,变化是加其他配料如鸡蛋、蒜片、芝士等等,又可以加钱加牛肉和米饭。最后点了加量的芝士牛肉饭,生牛肉在铁锅內慢慢加热至煮熟为主,牛肉不会太老,仍然保持着嫩滑。芝士煮溶后发出香味,渗入牛肉和白饭内,令人食欲大增。

店位于 Food Court 内,买完就自取到用餐区用。

極盛黑椒牛肉飯加芝士

2020-09-29
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$70 (Dinner)
極盛黑椒牛肉飯加芝士
  • 极量牛肉饭
2020-08-15 322 views
食外賣食得多,有時都係想食下呢d鐵板燒、烤肉、牛排既野。原本想上一田食,但最後都黎左foodcourt食pepper lunch。見到menu,又想食唔係一片片既牛肉,又想食漢堡排,所以就叫呢個set。叫完之後先諗會唔會冇跟飯,最後都係有。就好似每個pepper lunch既飯咁,拎得既時候ja ja聲,加上鐵板燒既香味,最吸引人就係呢下。牛柳粒上既時候都幾生,所以要自己煎番熟佢。而漢堡排就熟哂,上面既芥末醬有少少溶緊,睇落好吸引。但就好似上次喺第二度食呢d鐵板牛排咁,了多兩了,就發覺d牛柳好似已經熟得滯。唔緊要啦不過,都係過下癮,o趙多陣都ok既。漢堡排就好林,係我期待既漢堡排既口感,唔錯。煎完牛,索性扔哂d飯落去吸味同吸油,係就係肥仔餐左少少,但咁先好味ma。粟米夠甜,西蘭花落左鹽同黑椒,煎完都好食。加埋佢地既醬汁,d飯好快就食哂,下次睇黎係要加大個飯。

2020-02-27 386 views
好香好香,好遠都聞到黑椒嘅味道,去到任何一個美食廣場朝有Pepper Lunch嘅存在就一定會揀佢黎食🥢推介食品🥢1️⃣ 原創黑椒牛肉飯 (極量) 牛肉份量有三個級數,基本、1.5倍最多2倍,身為牛魔王嘅我,當然會揀極量,另外加左蛋再加芝士,加埋蒜蓉汁,真心無得輸,新世紀廣場呢個Food Court 個餐牌係唔包野飲架,不過一定要配返杯可樂先夠完全味道 😋😋😋😋賣相 👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️價錢 🏦🏦🏦(5分最高)✨餐廳環境✨:美食廣場環境好大,坐位都舒適🧑🏻‍🍳侍應服務🧑🏻‍🍳:服務員態度一般🙈🔆總結一下🔆:香味同品質都中上,性格比中高,大家諗唔到食咩都可以考慮

🥢推介食品🥢

1️⃣ 原創黑椒牛肉飯 (極量)

味道 😋😋😋😋
賣相 👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️
價錢 🏦🏦🏦
(5分最高)

✨餐廳環境✨:美食廣場環境好大,坐位都舒適

🧑🏻‍🍳侍應服務🧑🏻‍🍳:服務員態度一般🙈

2020-01-11 398 views
今日同朋友兩個人到旺角朗豪坊做facial,因為未醫肚咁就喺下面睇下有咩食啦。見到佢大大隻字有1號同2號餐,咁就二話不說試吓啦。不過後尾就發現原來兩個餐都係一樣嘅,只不過係牛肉多與少晚餐嗰陣時佢會比個圓形燈制,意思係如果有餐攞就可以方便你去提取。呢個就係黑椒牛肉餐,佢裏面嘅牛肉比極上嘅少啲但係其實原來未到都係一樣嘅。我追加左個可樂,都係多8元。呢個牛肉我撈埋左之後其實就唔係好覺有啲乜嘢牛肉啦,不過味道都尚算可以接受,以午餐$50呢個價錢係咁上下啦。至於呢個牛肉套餐就牛肉真係比頭先多啲嘅,不過原本以為係兩個唔同嘅餐諗住交換試吓,點知原來都只係牛肉多小撈埋左之後呢個牛肉明顯真係比頭先嗰多,食落個味道就真係一樣嘅其實鐵板來講呢上菜最主要係夠熱,同埋牛肉本身係生嘅你撈下就變咗熟曬,咁會令到牛肉本身個肉咁呢就比較柔嫩滑身,所以就有呢個好處。俾錢嗰陣時我都奇怪點解你平左$10 ,原來佢聽錯咗,最終張單就出咗兩個餐都係一樣,不過我就係叫1號餐同2號餐囉
黑椒牛肉飯
極量黑椒牛肉飯
極量黑椒牛肉飯
2019-12-27
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
2019-12-14 193 views
以前有段時間很喜歡吃這餐廳的鐵板牛肉飯 每星期也吃 因此吃膩了 選擇繼續尋覓其他美食 時隔多年 心血來潮想再嘗這美味 因此到來 發現有更多的選擇了《黑椒鰻魚牛肉飯》記得以前的牛肉量都挺多 但可能今次與鰻魚分薄了 因此牛肉不夠滿足 鰻魚偏薄 不夠肥美 幸好有大量粟米及蛋黃拌飯 黑椒味適中 挺香的 最後亦能把整碟飯吃光 飽肚感十足看來下次還是點回《黑椒牛肉飯》重拾美味感 $75一個鐵板上的餐來說 價錢挺合理的 如果牛肉份量增多更好 那性價比便會更高了

2019-11-21
$75 (Dinner)
2019-09-25 256 views
其中好鍾意食Pepper Lunch嘅原因係因為佢哋嘅鐵板飯好熱,好正個人係比較鍾意食啲熱辣辣嘅嘢,Pepper Lunch就啱晒我心水簡簡單單一個牛肉鐵板飯,淋上醬汁,啲咋咋聲好吸引 即刻胃口大開,煎到啲肥牛有少少燶脆邊,加埋啲粟米同埋少少黑椒同蔥,食落啖啖都好香好滿足呀

個人係比較鍾意食啲熱辣辣嘅嘢,
Pepper Lunch就啱晒我心水

簡簡單單一個牛肉鐵板飯,淋上醬汁,啲咋咋聲好吸引