2023-08-18
今日經過中環食lunch, 唸左好耐食咩好😋結果走左去中環街市。入面有好多唔同既餐廳。Food Court黎講,我唸算係高級版food court。lunch時間非常多人,如不是附近翻工。建議1:30後會較容易穩位。我行左一圈,見到有馬來西亞嘢食、台灣嘢、西餐廳、仲有越南嘢等等。最後選擇左呢間Pho Nho, 叫左一個生牛肉牛丸湯河 $78。我見周圍都好多人食,一於試一試。雖然好多人,但都只係等左6-7分鐘,效率非常快。因爲我唔食生,叫左全熟,但都唔會好鞋口,都有牛味。牛丸就有3粒,比較細粒,牛味不太重。湯是熱騰騰的,都唔錯。可惜沒有跟餐飲品,如果有一杯龍眼冰就好啦🤪可選擇的款式不算多,不過food court就一般都咁上下。不過如果男士食就略為唔為飽,份量不是很多。如經過街市也可一試。價錢還算OK,畢竟中環周圍都好貴。