2023-02-11 57 views
今日和朋友在銅鑼灣吃團年飯,見到喱間新開既酒吧好似幾正,於是即時打去問下佢有無位一入去好驚喜,無諗過樓上酒吧個設計可以咁chill,它的裝修有小小似英倫風格混合簡約風,靠窗的位置設有梳化床,可以讓客人好chill打卡和朋友傾偈,佢地方不大,但係每個位置都有好大既私隱空間,感覺好舒適佢喱度點餐好特別,佢首先會問您既喜好,鐘意strong d定係甜d,然後會根據您既喜好調一杯屬於您既cocktail,唔飲酒既朋友仔亦可以選擇mocktailOmakase cocktail $128Mint Omakase加入左薄荷、橙、柚子和Gin,飲落口好fruity,柚子香和清涼既口感,係一杯好清新既cocktail ,這杯特色調酒不僅好喝也好拍!Wine whiskey Omakase 喱杯係加左野莓、紅酒和威士忌,飲落口烈好濃烈的威士忌,和小小帶橙香,喜歡飲whiskey既朋友唔好錯過

Omakase cocktail $128
Mint Omakase

Wine whiskey Omakase
2023-01-18
$120 (Last Night Supper)
  • Omakase  cocktail
2023-02-11 29 views
約咗好酒之人一齊飲酒傾偈💬,搵個靜靜哋又舒服嘅環境,都真係唔容易⋯🤔最後揀咗呢間喺樓上嘅酒吧⋯ 除咗環境同氣氛好chill好relax之外,連調酒師哥哥個feel都好chill~😆😆·Cocktail 🍸 for me調酒師哥哥問我對cocktail有咩喜好,我會要strong啲,重gin味少少🤏🏻。經過佢tailor-made之後,佢就俾咗呢杯橙色、無冰,飲落好strong又重gin味嘅cocktail我。上面仲加埋一塊襯咗色嘅乾花花瓣做garnish,飄飄吓咁幾得意😎~~~·Cocktail🍹for my friend😛咁調酒師哥哥就唔只淨係問我嘅,佢仲有開埋我朋友。雖然佢飲酒,但唔太飲得,要飲甜少少🤏🏻,最好就fresh啲fruity啲咁⋯ 咁最後佢就安排咗一杯,帶咗少少青檸味,好fresh又帶點果味清香嘅酒。夠晒light,我個朋友都有到。唔同嘅係⋯ 佢今次用咗檸檬乾片同一小束香草🌿做garnish,我同朋友都覺得幾靚喎~·大家都渡過咗個傾心吐意嘅晚上,講咗好多好多⋯ 哈哈~~~
Cocktail 🍸 for me
Cocktail🍹for my friend😛
大家都渡過咗個傾心吐意嘅晚上,講咗好多好多⋯ 哈哈~~~
Cocktail 🍸 for me
Cocktail 🍹 for my friend
Cocktail 🍸 for me
Cocktail 🍹 for my friend
2023-02-09 27 views
銅鑼灣鬧市中都有間幾有feel既樓上酒吧~ 昏黃既燈光,好有格調,除咗吧台位,仲有好舒服既梳化位,私隱度都幾高。同埋呢到冇menu嫁,bartender會根據你口味調酒俾你😳🍸今次一杯係以西柚,柚子,玫瑰🥀,同蝶豆花調。酸酸甜甜,易入口,有啲似果汁咁,幾中意呢一杯。🍵另一杯就係熱情果,雲尼拿,同抹茶調,呢杯就甘啲,個mixture幾得意。同埋我話想冇咁重酒味,所以bartender特登調得mild d🤓

2023-02-07 45 views
今日放工去舊公司附近行街因為利苑有之前好多回憶,行吓UNIQLO嗰時見到一間sharp 嘅Office building, 跟住我朋友話想搵個靜啲嘅地方, ,果然嗰間大廈係有得飲野!原來有一間隱世嘅cocktail bar, 佢哋係冇餐牌㗎,所以其實係叫omakese bar,廚師發板雞尾酒,入到去見到個門口已經有我最鍾意嘅流水式設計,入到去都係暗暗暗哋嘅,令我想起兒時有一本書叫昏黃色嘅燈光,我同朋友叫咗兩杯煎湯力gin tonic, 雖然個色調都係透明但係其實已經係兩種不同嘅味道,另外佢哋都shiiiiiiiii到,所以大家都可以去嗰度試吓。
🕊 PISTOL相信各位打工仔都會Happy Friday 放鬆下、chill一chill🥂 今日帶大家來到銅鑼灣私隱度非常高既lounge☺️ 呢度特別既係cocktail會以omakase既形式,由店員決定你杯飲品🍸🌟 Cocktail Omakase第一杯係citrus味重既gin🍸入口舒服,岩曬女仔口味👧🏻 而另一杯係熱情果味偏重既vodka base cocktail,小編比較鐘意呢杯。👍🏻*另收加一服務費味道:🌕🌕🌕🌕🌗環境:🌕🌕🌕🌕🌗價錢:🌕🌕🌕🌕🌑📍銅鑼灣霎東街11號The Sharp 26樓#foodopiahk_銅鑼灣#foodopiahk_酒吧#foodopiahk_lounge
🕊 PISTOL

📍銅鑼灣霎東街11號The Sharp 26樓

#foodopiahk_銅鑼灣
#foodopiahk_酒吧
#foodopiahk_lounge
🌟餐廳:PISTOL📍地址:銅鑼灣霎東街11號The Sharp 26樓💰價位:~$200- $400⏰營業時間:星期一至日 17:30 - 04:00難得今日準時收工,好早就同朋友食完晚飯,一於搵個地方飲杯野傾下計先!朋友介紹呢間新開既「PISTOL」,位於Time square附近,夠哂方便!先講下個酒吧氣氛先~裝修同陳設都好時尚優雅,我就最鍾意佢地既sofa 擺放及設計,令人可以好舒服咁坐係度慢慢chill~氛圍就更加一流,background music走jazz 風格,令人好輕鬆,而且仲定期安排現場爵士音樂和DJ表演,夠哂relax!呢間酒吧既特色係主打omakase cocktail~調酒師可按客人既心情及口味喜好,調制出獨一無二既cocktail,超正~我地今日就想飲d比較fruity 及 refresh 既味道~———————————————————🔹Omakase GIN呢杯以GIN酒為base既cocktail,粉紅色夠哂可愛haha~調酒師以柚子及西柚汁混合GIN酒,入口好清新,帶點微微酸,易入口得黎又夠哂爽,好正~———————————————————🔹Omak
🌟餐廳:PISTOL
📍地址:銅鑼灣霎東街11號The Sharp 26樓
💰價位:~$200- $400
⏰營業時間:星期一至日 17:30 - 04:00

🔹Omakase GIN

🔹Omakase VODKA
朋友就想試下果味濃郁既cocktail~調酒師用上提子汁、桂花烏龍茶、白酒及vodka整咗呢杯層次感咁豐富既cocktail~入口提子味濃厚,烏龍茶底仲帶點清新甘香,再加埋白酒及vodka,味道好濃郁~

——————————————————
😋味道:4/5
🏢環境:4.5/5
💁🏻♀️服務:4.5/5
💵價錢:4/5
🤟🏻性價比:4/5
👅整體小總結
疫情過後,終於可以同朋友去酒吧chill 住咁坐下傾下計同歎返杯啦!呢間「PISTOL」位於The Sharp 26樓,樓底夠高之餘,私隱度十足,好適合同朋友仔或同事收工黎chill一chill,而且酒類供應款式又夠多,大推!
2023-01-31
Type of Meal
Last Night Supper
2023-02-02 52 views
今日同老朋友聚舊咁耐無見當然就要happy hour慢慢坐低傾計佢就帶左我黎呢間酒吧店內裝修非常有格調,燈光昏暗,營造出一種舒服private既感覺有卡位,空間寬落我地都坐得好舒服店家既酒櫃好壯觀,有齊各樣酒種全部都係高質貨,令客人飲得安心而呢家店特色係沒有menubartender 隨着客人口味而為你獨家調製屬於你的一杯酒清爽口味調酒因為工作了一整天,就想飲杯較清爽既酒而呢杯完全符合我要求用左我最既青檸做主調係一杯mojito既改良版我非常喜愛水果口味調酒呢杯繼續清爽口味但就用不同水果一樣飲得好順口可見bartender功力一流
今日同老朋友聚舊
咁耐無見當然就要happy hour慢慢坐低傾計
佢就帶左我黎呢間酒吧
有卡位,空間寬落
我地都坐得好舒服

店家既酒櫃好壯觀,有齊各樣酒種
全部都係高質貨,令客人飲得安心

而呢家店特色係沒有menu

清爽口味調酒

因為工作了一整天,就想飲杯較清爽既酒
而呢杯完全符合我要求

但就用不同水果
一樣飲得好順口
可見bartender功力一流

2023-01-22 124 views
同友人到銅鑼灣慶祝節日,發現Timesquare隔離開了間新的上樓酒吧。進店後非常驚喜,裝修有點像英倫風格,有超寬躺和超深長的梳化位置,另外還有一排倚靠窗口位置,可以望到外面景色,環境非常舒服~ 坐了一會發現店內可以包場,更會定期安排Live band 表演~ Omakase cocktail餐牌主打Tailor Made 形式。最鍾意調酒師是會依據你當天的心情和感覺去調配不同味道的酒。🍷Wild Whiskey Omakase 以野莓、紅酒和威士忌為基礎,入口酒味非常強烈,酸酸地配上橙皮香味~ 真係非常不錯🍷Mint Omakase以薄荷、柚子和氈酒/Gin(金酒)為基礎,入口非常清新,酒味不太強烈,非常適合女士打卡和試飲~ Shi - saa deluxe選擇了最高級的Roden壺,表面用大理石做,非常合適打卡外,味道會更特出,會顯得更順滑。可以一試

Omakase cocktail

🍷Wild Whiskey Omakase