2018-04-15 110 views
今日黎到屯門一間令我好有驚喜的餐廳事前未睇過關於呢間餐廳的食評所以食完次後真係感到超級驚喜一見到門口已經覺得係一間好特別的餐廳門外粉紅色的主題好吸睛仲有個大BB同大奶樽今晚六點黎食所以呢人流初頭就唔算多鋪頭入面的裝修都充滿BB的主題店員都會清一式粉紅色的打扮好有心思一坐低望個餐牌全部都係手繪!畫得真係好有心機事實上我都未食野就已經對間餐廳的感官唔錯我地叫完野之後會派餐具架MA正常黎講點知仲派左2件口水堅好得意呀!(利申我是男士)原來間餐廳係BB主題所以呢所有凍飲都可以加5蚊就可以轉用奶樽飲我真係出世個刻就用個奶樽飲個感覺好新鮮呀HAHA重點係個奶樽原來係可以拎走架佢地話唔會重用D餐具如果係比小朋友的話我見到係有膠碟所以都好細心呀 好岩帶小朋友黎可惜我暫時未有小朋友HAHA頭盤叫左個麻麻G (即係胡麻醬撈菜沙津)都好FRESH 之後黎左2杯飲品(英式田園同埋日出時分)英式田園係青瓜溝檸檬日出時分係士多啤梨溝熱情果兩杯都有種小清新的感覺主菜就叫左個雙層巴士PIZZA即係肉腸加雙層芝士個批底非常薄 芝士又好厚個口感好正呀重點係個PIZZA刀呀真係靚到救命係架單車刀呀ROAR!真係好彩咁岩有帶
所以食完次後真係感到超級驚喜

事實上我都未食野
就已經對間餐廳的感官唔錯
我地叫完野之後會派餐具架MA正常黎講
點知仲派左2件口水堅

好得意呀!(利申我是男士)
原來間餐廳係BB主題

D餐具如果係比小朋友的話
我見到係有膠碟
所以都好細心呀 好岩帶小朋友黎
可惜我暫時未有小朋友HAHA

頭盤叫左個麻麻G (即係胡麻醬撈菜沙津)
都好FRESH
麻麻G

之後黎左2杯飲品(英式田園同埋日出時分)
英式田園係青瓜溝檸檬

加上味道上都幾正
所以真係令我好有驚喜
2018-04-15
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
日出時分
麻麻G
海鹽焦糖雞翼
2018-03-26 125 views
等緊開新工期間多左d 時間四圍行下,食下野咁。去紅橋搵好café 度過下午時光既同時亦想搵地方食正餐醫肚,今次呢間pizza baby 就啱哂我。淨係門口都已經有兩個公仔歡迎你入到餐廳兩邊都有好多黑板畫,睇得出全部都係店主用心製作。食物方面筆者今次就叫左個午市套餐。有個焗飯,餐湯同一杯飲品。呢個小朋友係咩黎架呢?一打開就有驚喜!原來係羅宋湯黎,真係估佢唔到。講番個湯先,用料都幾足,食極都仲有好多料,味道方面都偏濃郁,唔似平日茶記個d 口淡淡。芝士海鮮焗飯飯幾多但醬汁唔夠,平均番d 就好。冰震奶茶好耐冇飲過,味道比預期中淡左D。可能平日飲d 奶茶太濃唔係咁健康喇,今次就健康番次喇

淨係門口都已經有兩個公仔歡迎你

入到餐廳兩邊都有好多黑板畫,睇得出全部都係店主用心製作。

食物方面筆者今次就叫左個午市套餐。

有個焗飯,餐湯同一杯飲品。

呢個小朋友係咩黎架呢?

芝士海鮮焗飯
飯幾多但醬汁唔夠,平均番d 就好。

冰震奶茶
2018-03-07 252 views
很久没有跟同事飯聚,上個月一時興起即日约放工食飯吹水。行政部同事在屯門住了十多年,當晚由她帶領飯局。選擇了红橋附近的Pizza Baby, 我平時總是往屯門市中心,並不知道紅橋這邊有食肆,從今以後又多個好去處!Pizza Baby 單看店名已非常sweet,估不到門面這麼可愛,門的兩側各有一個大型公仔,可供人坐下拍照,大大吸引途人目光。而店内佈置寫意舒適。餐牌花盡心思,每本都是人手抄寫圖文並茂,值得一讚; 除此之外,餐具也很配合餐廳的主題,很有兒童餐feel。欣賞完餐牌後,我們點了一個薄餅,一客意粉,三客小食。雪中送蛋($88)是溫泉蛋卡邦尼意粉,賣相比較平凡,但味道出色,意粉煮得外軟中間微硬,非常有咬口,卡邦尼醬汁十分香滑,忌廉汁加上温泉蛋,蛋汁中和了忌廉汁的咸味,同時令意粉沾上蛋液,入口有蛋香及忌廉香味,雙重享受!飛龍在天($168)Pizza 是全人手制,所以外觀上說不上完美,但我們都被放在Pizza上的單車吸引了,大家都高高興興地拍照,氣氛十分熱鬧。雖然賣相不算好, 但味道卻很可口, Pizza是薄批,做得厚薄得宜,邊邊位及批底都很脆口,雖然餡料方面只有青椒,蘑菇,菠蘿, 車厘

雪中送蛋($88)

飛龍在天($168)
Pizza 是全人手制,所以外觀上說不上完美,但我們都被放在Pizza上的單車吸引了,大家都高高興興地拍照,氣氛十分熱鬧。雖然賣相不算好, 但味道卻很可口, Pizza是薄批,做得厚薄得宜,邊邊位及批底都很脆口,雖然餡料方面只有青椒,蘑菇,菠蘿, 車厘子,但食材頗新鮮, 加上大量的芝士舖面焗製,一出爐便香味四射,值得一試。

當深海魚遇上薯仔($68)
這個帶有浪漫氣色的菜名,一看便知道是魚柳配薯條,吃西餐必叫的菜式。賣相不過不失,跟一般餐廳差不多吧!
魚柳炸得金黃,卻沒有油膩感,只是略嫌炸粉厚了點,如果不趁熱吃,冷卻後外層變得較硬身,幸好內層的魚柳還算嫩滑,畢竟是急凍的貨式,不能要求太多,沒有雪藏味已經很好了。

蜜糖芥末雞翼 ($68)
賣相很不錯,而且雞中翼Size不算細,有些餐廳的雞翼非常細隻,一兩啖便吃完。這款雞翼很入味,甜得來又帶少少辣,肉質亦很嫩滑,惹味可口。

奶樽奶茶 ($43)
原價$38,只需加$5,便可擁有這個別緻的奶樽。用奶樽飲原來不容易,要用點力而且速度很慢。奶茶甜度啱啱好,奶味及茶味很平均,入口也很香滑,不錯的選擇。
2018-03-04 201 views
一間好得意嘅餐廳,食物味道都唔錯。先講佢環境佈置先,全部都係用上BB奶樽吊飾,而送到上餐枱上嘅竟然係紙質嘅BB口水肩,刀义都係粉紅色,碗就用米奇型的,相信一班女仔或同小朋友黎呢度一定會好開心! 仲有呀,呢到既飲品係用奶樽裝㗎,哈哈,如同番到BB年代, 囡囡黎到非常開心,佢其實已忘記飲奶樽既感覺,覺得好新奇!我哋黎食下午茶,叫咗個手撕嫲嫲G、當深海魚與上薯仔、凍妙趣曲奇。沙律上面既白色薄脆至特別,鬆脆非常,沙律又多料多醬,有sundry tomato,雞肉,沙律菜,加埋香香既日式芝痳醬,好美味! 另外深海魚魚柳好大件,外面卜卜脆,成個炸魚好味過炸雞髀好多,而且冇咁油,推介! 配埋薯角同沙律菜,感覺好貼心又健康! 炸雞髀

炸雞

2018-03-01 145 views
屯門感覺也像美食沙漠,入來屯門總是找不到甚麼特色的食店。最近發現青菱徑又有新食肆,跟朋友去試一下。店名為Pizza Baby,絕不怕找錯店,因店面就有個「巨B」在門口迎接你。 這小店的餐牌也別開生面,見其菜名十分趣怪─「海底世界」、「忍者滾蛋」,附以備註在後,讓人明白其實質的用材。全部真人手寫及插畫,很用心的一本餐牌,選菜時邊期盼店主的心思也同樣放在食物上。看了一輪,我倆選了海底世界以及軟手軟腳。 單看菜名真的一頭霧水,其實軟手軟腳($88)即是炸軟殼蟹。炸軟殼蟹兩大隻,切開一看,炸粉不算厚,炸得香脆,最令人驚喜的是蟹身頗厚肉,咬落口感十足。軟殼蟹沒有怎樣調味,但蘸沙律醬吃也夠惹味,但嗜鹹的你就未必適合。 吃過小食,主菜就是海底世界($208),餐牌指配料是帶子、大蝦、青口、大魚及蟹柳。還在想是否類似千島海鮮的款式,店員一拿上來,才發現是完全不同的款式!最吸睛的莫過於是pizza上「泊」了一架單車XD,我還以為只是裝飾品,但拿起一看,見其車轆十分薄及帶點鋒利,就知是用來切pizza的。海鮮份量絕不欺場,的確放了青口及大蝦,兩款海鮮都十分大件,青口帶點海水的鹹味,幾新鮮。中間的三粒帶子是

海鮮份量絕不欺場,的確放了青口及大蝦,兩款海鮮都十分大件,青口帶點海水的鹹味,幾新鮮。中間的三粒帶子是魚肉餡料那種,有點失望。除了表面的原隻海鮮,也有雜錦海鮮在底,都是常見的急凍海鮮粒,味道不錯,不會太淡口。Pizza是超薄批,餅邊脆口,配著豐富的餡料,也幾滋味。但因為大部分配料都炸過的,怕熱氣的就別選這款pizza了。

真不能小覷這兩道菜的功力,可能是多炸物的原故,吃了個批及軟殼蟹已覺得很膩了。原來想點pasta也吃不下。

店面雖小,但環境也坐得舒適,想要來打卡呃下like或者試下特色pizza的也是一個選擇,有機會再來吃其他pizza及pasta!
2018-02-25 1337 views
青菱徑愈開愈多食肆,大部分都是小店,愛撐小店的我最近發現有間新的pizza店開了,門口坐了個波士BB,幾吸引路人的目光。以前吃Pizza就只得某大連鎖店,但現在外賣pizza店越見普遍,反少了到pizza店吃新鮮弄起的pizza的那種滋味。難得見這小店有堂食,當然要一試。餐牌內款式不少,但初頭看其菜名,真的不知其味,幸好有註釋在旁。三人行決定各點薄餅、意粉及小食一客。等待食物的時候,店員放下餐具及圍裙,全都是給小寶寶用的造型,帶小朋友去就最好不過。當深海魚遇上薯仔($68)這菜名不難明,是炸魚薯條。甫上枱,見其魚柳十分大塊,炸粉漿值得一讚,香脆不膩,厚度恰宜,可惜魚肉的用料稍遜,是鯰魚柳那種肉質較散,魚味不濃的魚。薯角味濃,同樣炸得香脆。 扒開雲霧見青天($98)名字改得優雅,是黑松露野菌溫泉蛋意粉。溫泉蛋流心效果很好,黑松露醬落得慷慨,伴蛋汁一同吃十分幼滑,雜菌份量夠多。海底世界($208)來pizza店怎能不點pizza,朋友想食海鮮,所以選了這款。薄餅大約是6-7吋大,十分薄的餅底,擺放了架單車,有趣的造型當然要相機食先。餅面舖滿了海鮮,主要都是沾炸粉炸過的。海鮮有帶子、青口及炸

當深海魚遇上薯仔($68)

扒開雲霧見青天($98)

海底世界($208)
來pizza店怎能不點pizza,朋友想食海鮮,所以選了這款。薄餅大約是6-7吋大,十分薄的餅底,擺放了架單車,有趣的造型當然要相機食先。餅面舖滿了海鮮,主要都是沾炸粉炸過的。海鮮有帶子、青口及炸蝦,件件都十分厚身,勝在粉醬不厚,炸得香脆可口。餅底亦舖滿了其他海鮮粒,如魷魚、蟹柳及蜆肉等,整體海鮮亦很多,芝士雖足但卻嫌餅面不夠醬汁,有點乾身。

Pizza定價不低,但亦頗足料,食物味道不錯,算是pizza連鎖店的另類選擇,下次還可以試其他pizza款式。
2018-02-14 479 views
我認識的女生都很喜歡扮小孩子,總覺得自己是未長大,要被男生照顧的一樣。 面對著心儀的女生,當然很想,讓她多依靠我吧。她告訴我,有一間餐廳她很想去。情人節快到了,就去她想去的餐廳,請她吃一餐。她帶我到了餐廳門口, 才知道是以BB做主題的餐廳。然後她撒嬌地說,為她與巨型BB和奶樽合照,就知道女生都真的很喜歡做小可愛。我們點了雙層巴士薄餅 $188她不吃辣,開頭有點擔心她會吃不到,但幸好pizza的雙重芝士超級濃郁,能把辣肉腸的辣中和。可以說,是我吃過的pizza中,最重芝士的pizza了!而薄餅的餅底是人手手作,剪開pizza時,基本上都看不到餅底,而是豐滿的餡料,超讚。撥開雲霧見青天 $88我們都很喜歡吃溫泉蛋,看見menu中寫這意粉有溫泉蛋,便馬上點了它。我們把意粉搞混,每口也能喇吃到淡淡的雞蛋甜味,很好吃。而黑松露都是女生愛吃的,她都讚口不絕,說松露的味道很香又很濃。蜜糖芥末雞翼 $68開頭我想試韓國炸雞,但是她不喜歡炸的東西,所以我便點了這個雞翼。雞翼很入味,味道上是甜的,但又會有點芥末的辛,很惹味。我們都很想encore再點!妙趣曲奇 $32另外可加5元做奶樽,看著這個奶樽,實在

她帶我到了餐廳門口, 才知道是以BB做主題的餐廳。

我們點了雙層巴士薄餅 $188

可以說,是我吃過的pizza中,最重芝士的pizza了!

撥開雲霧見青天 $88

蜜糖芥末雞翼 $68

妙趣曲奇 $32

另外可加5元做奶樽,看著這個奶樽,實在太得意動人了。
曲奇的味道不是普通oreo的口味,當中亦有很重朱古力奶的味道,很好喝。

原來,女生真的很像一個大BB,所以男生們更加要像BB一樣,去呵護和照顧她。

這裡一家大細, 老少咸宜, 甚至也是一個拍拖的好餐廳。 可以與親愛的人,好好扮BB,盡興一番。
聽個屯門朋友講景峰有間手工pizza 店幾好味,所以就約埋個fd 去食下~店門有一大個bb 公仔好易就搵到~店內滿滿都係粉紅色同紫色,兩邊牆仲有畫滿圖既黑板,天花仲掛左d 奶樽裝飾,餐牌係hand drawing👍🏻好有心思,仲有口水肩既餐巾同埋兔仔形既碗,成間店都好有童真~黎到當然要order 個手工pizza 試下啦,點左個雙層巴士(即係辣肉腸+雙重芝士),一上台,見到把pizza 刀係單車就比佢吸引左,相信帶小朋友黎食野,佢都會好開心~個size 都好大,pizza 上面既芝士多到睇唔到餅底,仲鋪左好多辣肉腸,一咬落去食到好厚又軟軟既芝士層而個餅底就烤到好脆,雙重口感,仲有小小辣味,正!除左pizza 仲叫左個撥開雲霧見青天(黑松露野菌溫泉蛋意粉)同蜜糖芥末雞翼,黑松露醬同野菌都幾多,雖然個意粉無咩醬,但加埋隻溫泉蛋就變得無甘dry~意粉既軟硬度都煮得岩岩好。而蜜糖芥末雞翼就有好多汁係面,個汁比較"杰"身一d, 酸酸甜甜,有d 似甜酸醬,好開胃~飲品當然要試下個奶樽冰鎮奶茶🍼😘冰鎮奶茶入面無冰,用冰碎係樽外加凍,甘樣就唔會因為溶冰令奶茶味道變淡~奶茶偏重茶味少奶,唔會太甜,好飲!

飲品當然要試下個奶樽冰鎮奶茶🍼😘冰鎮奶茶入面無冰,用冰碎係樽外加凍,甘樣就唔會因為溶冰令奶茶味道變淡~奶茶偏重茶味少奶,唔會太甜,好飲!個奶樽係玻璃樽黎,仲會送比你做紀念~唔會重用,好衛生!

下次可以再試下佢唔同既pizza!👍🏻😍
雙層巴士
撥開雲霧見青天(黑松露野菌溫泉蛋意粉)
2018-02-01
$200 (Dinner)
雙層巴士
撥開雲霧見青天(黑松露野菌溫泉蛋意粉)
2018-02-13 97 views
係得虹橋食嘢就知道,呢度包羅萬有。先前經過幾次見到有好得意嘅大型公仔,都想入去試。 今次聽聞佢哋換咗新嘅餐牌,就一於入去試吓啦。嗰日食晚飯時間都幾早,唔使等位就入到去啦。先讚一讚餐牌上面真係非常之有心機。因為全部都係用人手畫同埋用人手寫㗎。這圖畫好得意,絕對係有誠意。【撥開雲霧見青天】$88 睇見個名,都幾有趣。裏面有溫泉蛋加黑松露,汁會比較多,唔駛怕面會乾身,熱辣辣食就最好啦。再配合埋兔仔形狀嘅食飯碗,同埋口水肩,成件事都勁鬼馬。【海鹽焦糖雞翼】$68 心形碟上,而且呢有半打嘅雞翼。焦糖分量十足,雞翼同雞翼之間都會黐到實一實啊。雞翼唔會乾身,啱晒鍾意焦糖嘅朋友。【韓式芝士炸雞】$78 韓式芝士炸雞就梗係辣㗎啦。同樣係心型碟上,今次就成隻碟都係炸雞。辣到就屬於中等水平,唔食得辣嘅朋友就要嗌啲嘢飲啦。
係得虹橋食嘢就知道,呢度包羅萬有。

嗰日食晚飯時間都幾早,唔使等位就入到去啦。

2018-02-11 117 views
天氣凍凍地,又唔係好想打邊爐。 “咁不如食Pizza 喇?” 我個friend 話,跟住就去左食手工Pizza。 明明係食手工Pizza,點解變左baby 樂園?!原來間餐廳用baby 做主題,連d 餐具同碗碟都係baby 用具咁架! 忍者滾蛋 鋪到成個面都係木魚,用料好足。煙肉薄餅底整脆口得黎味道好濃,整體口感非常豐富。 撥開雲霧見青天 野菌意粉加上一隻半熟溫泉蛋,仲有濃郁既黑松露添! 比利時朱古力同海洋世界特飲  奶樽既包裝令感覺耳目一新。啡色既比時利朱古力味道特濃,濃得有d surprise。前面海洋世界係檸檬加橙梳打,味道少少酸又好醒神。

撥開雲霧見青天
野菌意粉加上一隻半熟溫泉蛋,仲有濃郁既黑松露添!

比利時朱古力同海洋世界特飲

• 忍者滾蛋
  • 撥開雲霧見青天
2018-02-09 828 views
相信不少人也會覺得小朋友,BB是很可愛天真的,近日出現了一間餐廳,是以 BB做主題的,可以讓客人扮演小朋友,忘記現實生活的煩惱和擔憂。環境上都是以BB作主題,門口更有大大個BB讓顧客影相。雙層巴士 pizza $188它的單車刀很搞笑,又美觀,拍照呃like一流。Pizza 當中有辣肉腸和雙重芝士,它的芝士味很濃,更有很多拉絲呢。而它的薄餅底超級薄,而且很香脆,與濃郁的芝士十分夾。撥開雲霧見青天 $88名字改得很有趣的意粉,當中有野菌、溫泉蛋和黑松露。黑松露的味道不會太特出,所以不會有黑松露腥的味道。而野菌有很多,很足料。意粉的味道帶咸,而蛋黃漿升華了黑松露的味道,味道不錯。蜜糖芥末雞翼 $68雞翼有6隻,味道超級好吃。他的蜜糖不會甜得很溜,而芥末與蜜糖的比例配搭得十分好,甜中帶點刺激的味道,很好吃。送你一盤花 $58即是指白汁芝士西蘭花 。它的芝士份量絕不孤寒,而西蘭花亦有很多。 若果芝士的味道更加香濃,必定更好吃。野飲上,我們都加了五蚊,轉做奶樽, 喝完奶樽可以拿走呢!海洋世界 $32當中有檸檬和Bluesky。調製得很好喝,酸酸甜甜,超合我口味, 又十分解渴!妙趣曲奇 $32味道
環境上都是以BB作主題,門口更有大大個BB讓顧客影相。

雙層巴士 pizza $188
它的單車刀很搞笑,又美觀,拍照呃like一流。

撥開雲霧見青天 $88

意粉的味道帶咸,而蛋黃漿升華了黑松露的味道,味道不錯。

蜜糖芥末雞翼 $68

雞翼有6隻,味道超級好吃。

送你一盤花 $58

野飲上,我們都加了五蚊,轉做奶樽, 喝完奶樽可以拿走呢!

海洋世界 $32

妙趣曲奇 $32

味道上曲奇很濃郁,配上香濃的朱古力味, 像談戀愛中的少女心情。

正所謂食得又玩得, 香港平日生活十分之大壓力,不防進來吃一餐飯,解除生活中的煩惱,盡情變回小孩子,大玩大吃!

2018-02-06 72 views
在舊區虹橋的街道上,Pizza Baby門口的裝橫特別引人注目。奶瓶的卡通造型和巨型嬰兒,就是這間餐廳的主題。在餐廳前駐足十數分鐘,便有一兩群青年人在門口拍照。店內是粉紅色的佈置。牆身是用粉筆塗鴉的黑板,寫上「無論你懷著咩心情入鋪食嘢,都希望你可以開開心心地離開。」是的,吃東西不只是為了填飽肚子,更重要是從食物中得到樂趣。這個圖畫有點像西遊記孫悟空大鬧天宮,只是孫悟空換成了這餐廳的主角—嬰兒。另一邊廂也是一塊黑板,是員工的相片。星形裝飾著燈後會一閃一閃更好看。 我喜歡這幅的奶瓶卡通,很可愛。這裡主推手工PIZZA,附近兩桌都點雙層巴士。餐牌上部份圖案是人手繪畫,文字也是手寫的,其餘是印製出來的,如手繪一樣。相信花了很多時間寫及繪畫每份餐牌。餐廳為每款意粉添上一個有趣獨特的名字,我喜歡「雪中送蛋」這個名字,考試一定要帶人來吃吃。雞卡通圖案非常搞笑,原來是指左邊的雞翼。見網上話雞翼好吃,我們都叫了一客。口水肩及兒童卡通餐具切合餐廳主題,鄰桌的小朋友很喜歡這些餐具和口水肩。飲品是一般Café想見的Latte和其它飲品。所以我們選了特飲,熱洛神甜莓茶和海洋世界。海洋世界($32)是檸檬和”Bl

飲品是一般Café想見的Latte和其它飲品。

所以我們選了特飲,熱洛神甜莓茶和海洋世界。
海洋世界

海洋世界($32)是檸檬和”Blue Sky”,是藍色梳打,加入檸檬汁後變成像乳酸的味道。底下是一個閃燈座。閃燈座著燈後為飲品添上顏色的層次。
冰鎮奶茶

冰鎮奶茶($38)用了奶瓶,我們都打開蓋喝,是一般的奶茶。
熱洛神甜莓茶

最好喝是熱洛神甜莓茶($24) ,洛神花足料,攪拌後洛神花在杯內旋轉,酸酸甜甜,喝下暖氣滿全身,冬天必飲。
撥開雲霧見青天

點了一碟意粉,在過去一年重重難關下,新一年祝願自己撥開雲霧見青天($98)。餐牌上是$88,最後埋單顯示$98……份量適中,野菌多,菇味重,喜歡意粉那清而不腻。黑松露醬較多,但味道還是被菇掩蓋了。
蜜糖芥末雞翼

這個蜜糖芥末雞翼($68)真的不錯,蜜糖被塗滿了整隻雞翼,煮的時間適中,令雞翼肉汁不會被抽乾。用上中型雞翼,肉質較多,蜜糖味可滲入雞皮及雞肉內。

冬天在這喝上一杯熱洛神甜莓茶,與朋友聊天,倍感温暖。
2018-01-28
$130 (Dinner)
海洋世界
熱洛神甜莓茶
2018-02-01 598 views
天氣凍,唔煮飯,都係要叫外賣或者落街食,今日決定食pizza baby, 外賣自取,有個星期一至五套餐148蚊,有一個大pizza, 一個焗飯或意粉,兩件雞,可選擇雞或烤雞,和兩杯汽水或餐湯或蒜蓉包,份量都好足夠啦。間中有幫襯這店,它的pizza很好吃,雞也不錯。pizza 包裝完整,自取回家仍然熱辣辣。特式燒烤醬bbq味,批底是全部厚批無得揀的。佢個厚批是很鬆軟的,底部焗得小小脆,食落又有軟綿綿感覺,是非常好口感的,芝士份量好多,可以拉絲,餡料也充足,真係好有燒烤香味!兩件雞揀左烤雞,有泰式酸甜醬。咬下感覺不對勁,不是以往的新鮮滑溜口感,而是鞋颯颯,有臭味,變壞了。於是 打電話同pizza baby職員講,佢好好服務,話可以即刻幫我哋換返兩件雞,但其實我唔係想佢幫我換,而係想請佢哋叫廚房留意下,因為天氣凍,有時啲肉類壞咗都唔知。雖然之前食物質素好, 但也不可以鬆懈啊。蒜蓉包點解會轉咗做方包嘅?以前食開係長法包,切開一片片,而家轉用左方包,感覺冇以前咁高質素,不過味道還可以,都是用充足份量的牛油和香草蒜蓉一起局的,當然,方包焗起來更加脆chok chok。最後係焗豬扒飯,質素保持好好,

pizza 包裝完整,自取回家仍然熱辣辣。

特式燒烤醬bbq味,批底是全部厚批無得揀的。

兩件雞揀左烤雞,有泰式酸甜醬。

最後係焗豬扒飯,質素保持好好,番茄醬芝士醬都好多,裏面還有蘑菇粒、菠蘿粒,豬扒份量中size, 粒粒珍珠米,覺得好煙韌,唔會太濕,有口感,呢個飯我都好鍾意食。

外賣自取呢個餐,真係好抵食,個大批兩個人梗係食唔曬啦,留番宵夜,本來我會畀好評pizza baby, 但因為今次兩件雞質素差了,要扣分, 店員服務好好又加番啲分,希望你們繼續保持食物質素啦,我都仍然會再幫襯。
2018-01-31
TakeAway
$75 (Dinner)
2018-01-31 83 views
門口以粉紅糖果色設計,左邊一個可愛奶瓶右邊一個奶娃娃,霓虹燈閃爍。雪中送蛋hkd88意粉份量充足、口感爽口彈牙、火腿香草灑滿滿盤、溫泉蛋滑溜嫩,醬汁稠密度剛剛好當深海魚遇上薯仔hk68薯條熱騰騰、外皮口感像薯格、內里軟熟粉嫩。炸魚份量足、外皮香脆、內里肉質嫩滑幼嫩熱帶州hkd148喜歡薄批的朋友切勿錯過,薄餅外圍香脆、芝士濃厚、惹味、一口咬下拉下長長的芝士芝士迷之福這家店感覺溫馨,適合一家大小品嚐,餐具可愛別具特色。

雪中送蛋hkd88

當深海魚遇上薯仔hk68

熱帶州hkd148
芝士迷之福

這家店感覺溫馨,適合一家大小品嚐,餐具可愛別具特色。
  • 當深海遇上薯仔
  • 熱帶州
2018-01-30 88 views
最近 虹橋開左好多特色食店變左屯門人必去搵食既地方~因為都係平靚正~今次呢間pizza baby都唔例外門面遠望已經見到 好吸引~真係可以坐底影張相餐廳好闊落 環境幾好擺放左好多公仔同畫menu都係自家製 本本都唔同 好有心思餐具都配埋一set架~~點左呢款推介 雙層巴士 $188個單車分餅設計 真係好有趣 哈哈~主打辣肉腸同芝士~~~~足料!雙層意思係2層都有芝士 超滿足芝士迷必試~~~點左 凍檸水 用奶樽裝 已處理好檸檬~奶樽飲完仲可以囉走~呢杯比利時chocolate 夠哂多cream~呢個焦糖海鹽雞翼..好入味 配埋新鮮沙律菜 正~2個人夠哂飽 埋單300蚊都唔駛屯門又多個pizza list ~支持!
最近 虹橋開左好多特色食店
變左屯門人必去搵食既地方~
因為都係平靚正~
今次呢間pizza baby都唔例外

門面遠望已經見到 好吸引~
真係可以坐底影張相

餐廳好闊落 環境幾好

擺放左好多公仔同畫

menu都係自家製 本本都唔同 好有心思

餐具都配埋一set架~~

點左呢款推介 雙層巴士 $188
個單車分餅設計 真係好有趣 哈哈~

主打辣肉腸同芝士~~~~足料!

雙層意思係2層都有芝士 超滿足
芝士迷必試~~~

點左 凍檸水 用奶樽裝 已處理好檸檬~
奶樽飲完仲可以囉走~

呢杯比利時chocolate 夠哂多cream~

呢個焦糖海鹽雞翼..好入味 配埋新鮮沙律菜 正~

2個人夠哂飽 埋單300蚊都唔駛
屯門又多個pizza list ~支持!

• 雙層巴士