2023-12-10 30 views
相信Pizza Maru好多人都食過,佢嘅炸雞同埋Pizza真係一流😆。而今個月有限定嘅口味,咁啱12月1日去食發現咗就試下佢,點知真係好正!佢有兩款口味,我哋就叫咗芝味粟米薄脆炸雞薄餅🍕,佢另外一款就係香辣蕃茄粟米薄脆炸雞薄餅。佢嘅薄脆就係平時食嘅Nacho咁,喺薄脆上面有芝士同牛油果再加酸忌廉醬做topping,而炸雞pizza同平時一樣保持水準。呢個節日限定嘅Pizza做到1月2日,真心值得一試。值得留意嘅係每日只係限量20份。🚩Large 13” $288

🚩Large 13” $288
2023-12-10 25 views
好正呀!坐到海景位置,由日景食到夜景🥰期間限定✨玫瑰炒年糕炸雞$148(6件)呢款玫瑰汁有少少辣辣哋,點炸雞和年糕都好好食😋炸雞個脆漿又薄又脆,雞肉有肉汁,炸得剛好唔會乾,年糕炸過外脆內軟,好煙韌,呢兩種配搭超正👏👏泡菜海灣芝加哥(蜜糖杏仁邊)$223多重芝士🧀口感非常軟熟,個批邊係蜜糖杏仁,甜甜哋又唔會膩,平時食pizza,一食到個邊就麻麻哋,但呢款係連個邊都好有特色和好好味👍🏻👍🏻pizza表面鋪滿好多材料,勁豐富,記得要趁熱食,口感更佳,暫時食過最好味嘅pizza🤭釜山炸軟殼蟹$148軟殼蟹兩大隻切開4件,咬落有肉汁唔會炸到乾晒,個炸漿夠薄夠脆,調味唔會過濃,食到蟹的原味道,好味🤤Joker Golden Pale Ale(ABV 5.6%)$59每次食炸雞都會配啤酒🍻呢款啤酒清清地,好有花香味,好飲😄
好正呀!坐到海景位置,由日景食到夜景🥰
期間限定✨玫瑰炒年糕炸雞$148(6件)

泡菜海灣芝加哥(蜜糖杏仁邊)$223

釜山炸軟殼蟹$148

每次食炸雞都會配啤酒🍻呢款啤酒清清地,好有花香味,好飲😄
2023-09-29
Type of Meal
Dinner
  • 玫瑰炒年糕炸雞
  • 泡菜海灣芝加哥(蜜糖杏仁邊)
  • 釜山炸軟殼蟹
2023-12-10 23 views
同朋友嚟到Pizza Maru試咗佢哋嘅pizza🍕 - 肉食主義。佢個名已經話晒比你知,絕對係一個肉食愛好者嘅天堂!pizza好大份!每一塊pizza都有牛小排、香辣雞肉同火腿,份量十足,滿足到任何一個肉食愛好者嘅胃口!我地仲叫咗份蜜糖牛油炸雞🍗。雞肉炸得好香脆,裡面嘅肉汁都保持得好好👍🏻。配上蜜糖🍯同埋牛油🧈嘅調味,味道更加豐富!我地仲每人叫咗杯「Scholar Belgian」🍻。入口非常清爽,好易入口。氣泡好細緻,令啤酒更加順滑。配搭埋pizza同炸雞,真係一個絕配!💯餐廳空間好闊落,唔會有太擁擠嘅感覺,呢到令人感到放鬆同埋愉快。服務員好nice,即使係繁忙時段都能夠有效地處理客人嘅需求,唔錯!

我地仲叫咗份蜜糖牛油炸雞🍗。

2023-12-10 17 views
今日下午與友人一戰聖誕限定〈芝味粟米薄脆炸雞pizza〉大推店員Sandy,態度友善,服務貼心。會介紹每個step,先係牛油果蓉,再倒熱辣辣嘅芝士,成個效果十分igable。粟米脆片好香好好味,成個pizza醬都好濃,值得推介。但兩個人真係食唔晒,唯有下次嗌多兩個朋友。
今日下午與友人一戰聖誕限定
〈芝味粟米薄脆炸雞pizza〉

2023-12-10
$160 (Lunch)
同一班朋友約咗尖沙咀食飯,大家都想食炸雞同pizza,就睇中咗呢到,睇相佢嘅pizza好正咁🥰我地叫咗一個泡菜海灣芝加歌pizza,佢嘅蜜糖杏仁邊好特別,又脆又甜,再加埋濃濃嘅芝士,超級好味,食完忍唔住再叫埋另外一個薯角炭燒芝加哥pizza,都係好好味,推介大家都叫蜜糖杏仁邊pizza,同平時食開嘅Pizza好唔同😋 我地另外都叫咗炸雞,沙律,洋蔥圈,呢幾樣就正正常常,不過不失,無乜特別。不過呢到嘅服務唔太好,叫極都冇人應,行過仲要扮聽唔到睇唔到,呢度係扣分,希望會有改善。

2023-12-08 24 views
呢間餐廳嘅炸雞同Pizza超吸引🥹✨好多特別嘅口味,同出邊嗰啲唔同!仲要有海景,唔錯唔錯👍🏻蜜糖忌廉炸薯條 $96小食都十分出色🤤薯條配蜜糖忌廉一齊食,簡直係又邪惡又滿足,必點!芝心Maru大哥 regular 10” $146Pizza可以揀唔同嘅特色手工批邊❗️😍我哋睇中咗個金芝邊🤣韓式獨有,細滑蕃薯慕絲,配搭兩款香濃芝士,三重滋味✨揀咗個無咁heavy嘅芝心Maru大哥轉呢個批邊!味道唔錯,真係幾特別👍🏻食到甜甜地蕃薯味,Pizza上面啲芝士好多好厚!蜂蜜蒜泥炸雞 6件$123人人都會鍾意嘅一款炸雞😋外脆內嫩,蜂蜜同炸雞,簡直係絕配👍🏻未食嘅時候聞到陣香味已經流晒口水

蜜糖忌廉炸薯條 $96

芝心Maru大哥 regular 10” $146
Pizza可以揀唔同嘅特色手工批邊❗️😍

蜂蜜蒜泥炸雞 6件$123
2023-12-06 24 views
這間韓國過江龍pizza 已經食過很多之,是我最愛,拉絲pizza 絕對是必食🤤最近在海港城那邊開了新店,作為粉絲一定要去朝聖😆望住海景食pizza 簡直是超正😝💠韓國烤肉芝加哥 $224雙倍馬蘇里拉芝士,芝士條,牛小排,辣肉腸,番茄,巴馬臣芝士,糖霜,意大利香芹,Mor番茄醬外皮金黃酥脆,味道很香,有超強的拉絲效果🤩🤩pizza的濃郁奶酪很香,超惹味而且勁飽肚😝💠玫瑰炒年糕炸雞 $148玫瑰汁味道必讚,有很香的奶油香,而年糕口感彈牙,炸得香脆😚炸雞外皮酥脆,內部多汁.💠濟洲橙汁 $38有鮮美的口感,口感清新.解渴又很香甜.
望住海景食pizza 簡直是超正😝

💠韓國烤肉芝加哥 $224

💠玫瑰炒年糕炸雞 $148

💠濟洲橙汁 $38
有鮮美的口感,口感清新.解渴又很香甜.
2023-12-06 21 views
認真, 佢啲pizza真係爆好食, 幫襯過咁耐以嚟從未失手. Pizza麵團用黑米, 綠茶, 小球藻同天然榖物低溫發酵而成, 口感煙韌柔軟. 個人特別鍾意Chicago Pizza 系列入面嘅Kimchi Bay, 蜜糖杏仁芝心批邊再加埋ranch, 泡菜mayo, 鮮蝦, 蟹肉棒同多款芝士, 可以瘋狂拉絲, 口感滿fun另外, 叫咗個好creamy嘅烤牛小排菠菜risotto. 面頭放滿黑松露醬同黑色飛魚子, 惹味得嚟有種高貴感. 飯粒生生哋口感十足, 牛小排肉質鮮嫩, 推介💛個人必食推介: Kimchi Bay, Spinach Risotto.返食指數: 🥑🥑🥑🥑 (5🥑滿分).#KimchiBay ($223)#SpinachRisottoWithKoreanBBQBeef ($178).@pizzamaruhk ______________________________.📍Pizza Maru (海運大廈) (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈LCX 3樓34號舖.#instafood #instafoodie #foodiegram #drinkdrinkeat

返食指數: 🥑🥑🥑🥑 (5🥑滿分)
#KimchiBay ($223)
@pizzamaruhk
📍Pizza Maru (海運大廈) (尖沙咀)
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈LCX 3樓34號舖
#instafood #instafoodie #foodiegram #drinkdrinkeateatuide #drinkdrinkeateatguy #海運大廈 #LCX #尖沙咀 #尖沙咀美食 #食好西 #DE九龍篇
位於尖沙咀的韓式薄餅及炸雞餐廳。餐廳已有多間分店,之前見到多位朋友分享超級拉絲的芝加哥薄餅及炸雞,身為芝士控的我更是不能錯過啦! 尤其尖沙咀分店更是可以眺望無敵大海景,香港的璀璨夜景真的是神級風景,對著這個海景吃炸雞和薄餅,是多麼的寫意呢~⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆▫芝士脆條 $98▫蜂蜜牛油秘製炸雞 (6件) $118▫泡菜海灣芝加哥薄餅 (杏仁蜜糖邊) $223▫Mango Grapefruit Ade $48 ___⋆ ⋆ ___ ✿ 芝士脆條外脆內軟的芝士脆條,餡料採用馬蘇里拉芝士,咬開後有拉絲感,口味濃郁,芝士控必吃!.✿ 蜂蜜牛油秘製炸雞一上桌時蜂蜜牛油粉已舖滿炸雞表面,拿上手後蜂蜜牛油味撲鼻而來;每件雞件都炸得金黃香脆,咬下去更是鹹香惹味,滑嫩多汁;雖然還是有雞胸肉的部位,但連我這種對雞胸無感的,也覺得香嫩滑溜,不乾不柴。 .✿ 泡菜海灣芝加哥薄餅既然一心衝著邪惡拉絲的芝加哥薄餅而來,當然就選了餐廳招牌的款式;而且這款芝加哥薄餅的餡料最豐富,餡料有:雙倍馬蘇里拉芝士、芝士條、忌廉芝士慕絲、炒洋蔥、蘑菇、鮮蝦、蟹肉棒、菠蘿、粟米、燈籠椒、火腿、蜜糖、杏
⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆
 ___⋆ ⋆ ___
✿ 芝士脆條
✿ 蜂蜜牛油秘製炸雞
✿ 泡菜海灣芝加哥薄餅
既然一心衝著邪惡拉絲的芝加哥薄餅而來,當然就選了餐廳招牌的款式;而且這款芝加哥薄餅的餡料最豐富,餡料有:雙倍馬蘇里拉芝士、芝士條、忌廉芝士慕絲、炒洋蔥、蘑菇、鮮蝦、蟹肉棒、菠蘿、粟米、燈籠椒、火腿、蜜糖、杏仁片、糖霜、意大利香芹、牧場醬及泡菜蛋黃醬。
滿滿的芝士餡實在不可能不好吃啦,趁熱拿起一件薄餅時,已見到芝士傾瀉而出,超邪惡的芝士拉絲更是帶來視覺震撼。芝士鹹香軟綿,搭配牧場醬及泡菜蛋黃醬更是香濃細膩! 除了喜愛的勁量芝士外,另一賣點就是薄餅的蜜糖杏仁邊,舖滿糖霜,香甜又脆口,配上鬆軟細緻的薄餅餅底,口感層次豐富。
✿  Mango Grapefruit Ade
芒果及西柚的氣泡水清爽香甜,搭配邪惡的芝士薄餅及炸雞,解膩之選!
2023-12-06 18 views
最近我造訪了尖沙咀海港城,於是去了Pizza Maru,一嚐韓式Pizza 及炸雞,叫了幾道招牌菜和飲品。蜂蜜蒜泥炸雞 ($123)蜂蜜蒜泥炸雞外層酥脆,內裡肉質鮮嫩多汁。蜂蜜的甜味和蒜泥的香氣相互融合,為整道菜品帶來了獨特的風味。而且6件炸雞的份量十分豐盛,好適合同朋友分享韓國烤肉芝加哥 ($223)韓國烤肉芝加哥披薩將韓國烤肉與芝加哥風格的披薩結合在一起。披薩的餅底鬆軟彈牙,配料豐富,薄餅係厚厚嘅芝士邊。這是一道創新而美味的披薩選擇,絕對值得一試😊😍Mango Passion Iced Tea ($48)Mango Passion冰茶以芒果和百香果為基礎,味道清新,雖然冇咩特別,但淡淡既冰茶都是一個不錯解膩的選擇Pineapple Flora Iced Tea ($48):Pineapple Flora冰茶以鳳梨和花草茶為主要成分,味道獨特。鳳梨的甜味和花草茶的芳香相互融合,帶來清新的口感和迷人的香氣。如果你黎到尖沙咀海港城行街,不妨來Pizza Maru試下pizza 同炸雞。

蜂蜜蒜泥炸雞 ($123)

韓國烤肉芝加哥 ($223)

Mango Passion Iced Tea ($48)

2023-12-06 19 views
Pizza Maru (海運大廈) (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈LCX 3樓34號舖 Lcx 新開的pizza maru,有海景,韓式炸雞,邪惡芝心pizza係海港城算是性價比高的餐廳近窗口有卡位,坐得舒服職員非常有禮。韓國烤肉芝加哥薄餅雙倍馬蘇里拉芝士、芝土條、牛小排、辣肉腸、蕃茄、巴馬臣芝士、糖霜、意大利香芹、maru番茄醫黎pizza maru必叫芝士邊pizza,有芝加哥薄餅系列,如果唔嗌此系列都可以叫普通派另加錢轉芝士邊雙倍mozzarella cheese,芝士成寸厚。拉絲芝士滿瀉😍烤牛肉大件,輕微辣辣地;仲有蕃茄配料,足料!食兩塊已經好飽,記得要趁熱食。另外必叫炸雞,半半炸雞12件可雙併蜂蜜牛油同芝士炸雞滿滿既蜂蜜牛油同芝士粉貼心有膠手套提供炸雞肉嫩juicy,記得都要趁熱食!😂另外炸雞仲可以優惠價配啤酒Happy hour都會有優惠扺飲。冇酒精嘅飲品,建議可以試吓海港城必食!

Pizza Maru (海運大廈) (尖沙咀)
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈LCX 3樓34號舖

Lcx 新開的pizza maru,
有海景,韓式炸雞,邪惡芝心pizza
係海港城算是性價比高的餐廳
近窗口有卡位,坐得舒服
職員非常有禮。

韓國烤肉芝加哥薄餅
黎pizza maru必叫芝士邊pizza,
有芝加哥薄餅系列,
如果唔嗌此系列都可以叫普通派另加錢轉芝士邊
雙倍mozzarella cheese,
芝士成寸厚。拉絲芝士滿瀉😍
烤牛肉大件,輕微辣辣地;
仲有蕃茄配料,足料!
食兩塊已經好飽,
記得要趁熱食。

另外必叫炸雞,半半炸雞12件可雙併
蜂蜜牛油同芝士炸雞滿滿既蜂蜜牛油同芝士粉
貼心有膠手套提供
炸雞肉嫩juicy,
記得都要趁熱食!😂

另外炸雞仲可以優惠價配啤酒
Happy hour都會有優惠
扺飲。冇酒精嘅飲品,建議可以試吓
海港城必食!
呢間韓式炸雞薄餅店,以瀑布拉絲芝士薄餅聞名,我一直都想去食尖沙咀分店😍 在擁維港海景,店內裝潢新潮時尚,衫嚐呢度嘅炸雞,同埋芝加哥薄餅🍕瀑布式拉絲芝士薄餅,果然名不虛傳😳,薄餅用嘅dough 煙韌好有口感,裡面全是芝士、醬汁。 我揀嘅泡菜海灣芝加哥,薄餅邊加左好多蜜蜂杏仁,香脆有咬口,配料超豐富,有蟹肉棒、鮮蝦、火腿、蘑菇等等。至於蜂蜜蒜泥炸雞,有大細份揀,酥脆香口,雞肉嫩滑多汁,好食到要啜埋手指中午都有好抵食嘅午市套餐,如果喜歡經典薄餅,選擇亦好多,仲可以揀不同批邊

平時食開呢間都係會去銅鑼灣希慎,因為比較方便我收工去食,就快到聖誕,海港城有咁多嘢影,當然順便嚟呢度食吓啦,點知原來佢有海景,地方環境都好靚,食物質素一樣,芝加哥pizza冇得輸,嚟到每一台都必食,另外特別推介魚香青椒炸雞,炸雞炸得非常香脆,加上魚仔嘅鹹香,真係六件都唔夠食😂泡菜海灣芝加哥薄餅 🍕$223魚香青椒炸雞 6件 $153Pineapple Flora Iced Tea $48Madam Raspberry Ale $56Maru 秘製青口鍋 $178韓風蟹肉塔 $153芝士脆條 $98
平時食開呢間都係會去銅鑼灣希慎,因為比較方便我收工去食,就快到聖誕,海港城有咁多嘢影,當然順便嚟呢度食吓啦,點知原來佢有海景,地方環境都好靚,食物質素一樣,芝加哥pizza冇得輸,嚟到每一台都必食,另外特別推介魚香青椒炸雞炸雞炸得非常香脆,加上魚仔嘅鹹香,真係六件都唔夠食😂

泡菜海灣芝加哥薄餅 🍕$223
芝士脆條 $98
  • 芝加哥Pizza
  • 魚香青椒炸雞
2023-12-05 16 views
之前呢間已經食過好多次 覺得超好食 近排佢喺尖沙咀海港城開咗新分店 呢度仲有海景睇 好正😛👅泡菜海灣芝加哥𝑃𝑖𝑧𝑧𝑎 $223呢個芝士邊pizza一定要食‼️喺其他地方食唔到咁好食嘅 佢嘅pizza質地好軟熟😋有好多芝士可以拉絲 調味幾有層次 仲有好多大蝦 蘑菇 蟹肉棒 火腿嘅配料 超級好味🤤👅蒜香甜辣秘製炸雞(半份) $118呢個炸雞都係每次嚟一定會叫😍炸得好鬆脆 雞肉都好嫩滑 酸酸甜甜 食完都唔覺得漏 正🤩👅脆炸章魚仔 $96章魚仔都幾大粒 上枱嘅時候好夠熱 唔錯😆👅𝐽𝑒𝑗𝑢 𝑂𝑟𝑎𝑛𝑔𝑒 𝐽𝑢𝑖𝑐𝑒 $38橙汁幾好飲 幾清新😙總括嚟講 呢間餐廳真係好好食 環境又唔錯 大家一定喺呢度一試啊🥰😋 好味:9.23/10🤑 價錢:8.04/10🤗 服務:7.89/10😝 環境:7.99/10😚 衞生:7.85/10🤩 整體:9.20/10

👅泡菜海灣芝加哥𝑃𝑖𝑧𝑧𝑎 $223

😝 環境:7.99/10
😚 衞生:7.85/10
🤩 整體:9.20/10
2023-12-05 17 views
好耐無見朋友,今日放假約佢一齊去行街shopping,第一時間就係醫肚先,揀左呢間對住海景食pizza。田園沙律沙律新鮮爽口,不同沙律菜令到口感豐富,加上柚子醬汁味道酸甜開胃。泡菜海灣芝加哥好耐無見最期待呢個pizza,蜜糖杏仁邊入面有大量忌廉芝士,食落十分香甜,pizza材料豐富,蟹肉棒,洋葱,甜椒,大蝦等,加上蛋黃醬味道酸酸甜甜,芝士味濃郁。韓式香辣海鮮意粉海鮮份量好多,魷魚圈同大蝦爽口彈牙,音粉軟硬適中,味道帶少少辣味好惹味。Lychee mojito加上薄荷葉味道清新,飲落甜甜地。

田園沙律

泡菜海灣芝加哥

韓式香辣海鮮意粉

Lychee mojito
加上薄荷葉味道清新,飲落甜甜地。