👍🏻 蜂蜜蒜泥炸雞(6 pcs)朋友話一定要叫 炸雞炸得金黃酥脆🍗咬落去熱辣辣 保留到肉汁☺️勁香蜂蜜蒜蓉嘅味道會令人忍唔住一舊一舊咁食👍🏻 江南牛仔(Regular 10”)呢度薄餅款式好多🍕想食少少肉的話 呢個都好推介 牛肉係烤焗過之後竟然仲係juicy😃其他材料都好豐富 薄餅烤得剛剛好 每一啖都拉絲 超邪惡🥰👍🏻 漁夫蕃茄燴海鮮超級豐盛嘅菜式 入面有藍青口、虎蝦、帶子、魷魚等🦑蕃茄醬汁酸酸甜甜 更能突顯海鮮嘅鮮甜🙌🏻旁邊仲有脆包 點汁一齊食 好正💕👍🏻 煙燻鴨胸泡菜卡邦尼意粉非常特別嘅組合 泡菜味道本來係好重味 但同卡邦尼結合之後 嚟得好柔和 更充滿奶香🫶🏻鴨胸煙燻味道頗濃 肉質保持到嫩滑、有肉汁🦆👍🏻 Yuza Sour Iced Tea/ Peach Lime Iced Tea🧊 食邪惡嘢當然必備清爽飲品 兩杯都係甜帶微微酸🍹夠冰凍 飲落透心涼!注意事項⚠️- 餐廳好受年輕人歡迎👏🏻入面仲會播於KPOP 氣氛好好!
👍🏻 蜂蜜蒜泥炸雞(6 pcs)

👍🏻 江南牛仔(Regular 10”)

👍🏻 漁夫蕃茄燴海鮮

👍🏻 煙燻鴨胸泡菜卡邦尼意粉

注意事項⚠️
- 餐廳好受年輕人歡迎👏🏻入面仲會播於KPOP 氣氛好好!

2023-09-26 47 views
好開心朋友過嚟屯門同我食飯,我哋去咗屯門市中心新開呢間pizza maru ,食物質素唔錯,適合大班人去食飯,朋友見面食飯😋📌青醬蒜蝦意粉$93超喜歡佢哋嘅意粉醬汁超多,相當掛汁,佢哋青醬口味濃郁,配合蒜蓉蝦,相當好吃🤩📌蜆肉紫菜奶油意大利飯$98很推薦這個意大利飯,蜆肉和紫菜完全突出了韓國特色,很多蜆肉,相當足料,紫菜和奶油意大利飯亦相當match😋📌奉送限定冰茶冰茶冰爽清涼,有些水果口味,生津解渴😋📌田園沙律加$15 跟午餐配搭的沙律,只需要加$15 ,相當實惠,沙律菜亦相當新鮮📌蒜香雞pizza $138/10'' 超喜歡呢個蒜香雞pizza,蒜香醬汁相當新穎,雞肉嫩滑,配搭這個Pizza很好吃📌芝士秘製炸雞$118/6件這個雞是即叫即炸,相當高質,外皮相當酥脆,肉質相當細嫩,配搭甜甜哋的芝士粉,好正!😋

📌青醬蒜蝦意粉$93

📌蜆肉紫菜奶油意大利飯$98

📌奉送限定冰茶
冰茶冰爽清涼,有些水果口味,生津解渴😋

📌田園沙律加$15

📌蒜香雞pizza $138/10''

📌芝士秘製炸雞$118/6件

2023-09-26 19 views
之前荃灣分店食過一次,覺得好正,終於有機會lunch time係屯門約埋同事一齊食啦🥳4個人叫左炸雞, 青口同pizza一齊happy share~ 江南牛仔pizza, 叫左regular size, 韓式pizza,個味好特別, 又足料,仲有長長既芝士拉絲。蜂蜜蒜泥炸雞, 甜甜地好香蒜味,雞炸得好脆、啖啖肉。蒜香甜辣秘製炸雞, 估唔到仲好食,加左少少辣,好惹味。秘製青口鍋, 頭一兩粒覺得冇咩特別, 原來啲醬汁係個底度,兜兜佢撈均左再試下,好正好重芝士味,好creamy。仲叫左杯茉莉綠茶同咖啡,好香~都唔錯

蜂蜜蒜泥炸雞, 甜甜地好香蒜味,雞炸得好脆、啖啖肉。

蒜香甜辣秘製炸雞, 估唔到仲好食,加左少少辣,好惹味。

仲叫左杯茉莉綠茶同咖啡,好香~都唔錯
2023-09-26 28 views
之前係荃新天地見到 次次經過都大排長籠🚶🏿‍♂️🚶🏻🚶🏻‍♀️想食左好耐 好耐 好耐今日先發現 屯門市廣場 都有分店!!仲要唔洗等位?唔洗諗啦 即入😎🍕Kimchi Bay Chicago⭐️必食!!!超足料嘅pizza 啖啖都有餡 🧀拉絲拉到斷唔到個邊搽左少量蜜糖 再加左糖霜&杏仁脆片 甜甜地 又有口感 係我食過 最好食啲pizza邊🍗Honey Butter Fried Chicken(6pcs)炸雞同平時有啲唔同呢到係脆脆炸雞 灑上大量Honey butter粉慢慢食 都唔怕淋左 唔洗同時間競賽 岩我呢啲食嘢慢嘅人😌🍝Smoked duck breast kimchi carbonara色 香 味 俱全加左好多泡菜 帶有少少辣 味道好濃👅份量沒有很多 但十份足夠🧋Lychee Cooler Ade荔枝+薄荷 幾清新會完餐飯 我終於明白 點解排咁耐都肯排個pizza真係好好味🤤食物全部都好足料 重口味我地兩個 食剩左半份雞🫣我一定會再encore個pizza🍕
想食左好耐 好耐 好耐
今日先發現 屯門市廣場 都有分店!!
仲要唔洗等位?唔洗諗啦 即入😎

食物全部都好足料 重口味
我地兩個 食剩左半份雞🫣
我一定會再encore個pizza🍕
2023-09-25 41 views
韓國Pizza Maru開到嚟屯門,鐘意拉絲既芝加哥Pizza,今日我哋lunch又再嚟啦🍕Meaty-holic 💰1️⃣7️⃣8️⃣食肉獸Pizza有牛小排、香辣雞肉、紫洋蔥、火腿、西蘭花、車厘茄、馬蘇拉芝士、蘑菇,Pizza面再加上泡菜蛋黃醬同酸忌廉醬,特別豐富開胃今次我哋仲加咗$39, up date做黑芝麻曲奇邊,有自家製香脆黑芝麻曲奇配搭,番薯慕絲以及車打芝士製作而成,入口微甜香口,層次豐富青醬蒜蝦意粉 💰9️⃣3️⃣羅勒青醬好creamy,每條意粉都掛滿汁,鮮紅色去彀蝦肉沾上辣粉,食落分外惹味,午市套餐跟沙律同凍冰茶Mango Makgeolli 💰5️⃣8️⃣一種流行嘅韓國傳統發酵米酒, 低度酒精含量3%,同芒果攪拌味道微甜帶乳香🎈Pizza Maru (屯門市廣場1期)🎈屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2030-2033號舖

Meaty-holic 💰1️⃣7️⃣8️⃣

青醬蒜蝦意粉 💰9️⃣3️⃣

Mango Makgeolli 💰5️⃣8️⃣

🎈Pizza Maru (屯門市廣場1期)🎈
屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2030-2033號舖

2023-09-21 23 views
泡菜海灣芝加哥薄餅$223材料十分豐富,有雙倍馬蘇里拉芝士、芝士條、忌廉芝士慕絲、炒洋蔥、蘑菇、鮮蝦、蟹肉棒、菠蘿、粟米、燈籠椒、火腿、薄餅邊種鋪滿杏仁片及有蜜糖,令成個口感非常豐富多層次!鍾意食芝士嘅朋友仔一定要試下!蜜糖蒜泥炸雞🍗$123外皮香脆可口,肉里雞肉嫩滑多汁,配埋秘制的蜜糖蒜泥醬汁,炸雞變得更惹味可口Mango Passion Ice Tea $48Pineapple Flora Ice Tea $48食pizza炸雞難免有點油膩,配返杯凍嘅水果茶,簡直絕配!而且仲飲到菠蘿🍍粒粒😋推介
泡菜海灣芝加哥薄餅$223

蜜糖蒜泥炸雞🍗$123

Mango Passion Ice Tea $48
Pineapple Flora Ice Tea $48
  • 蜂蜜蒜泥炸雞
  • 泡菜海灣芝加哥薄餅
  • Pineapple  Flora  Ice  Tea
2023-09-20 56 views
每次經過都好多人排隊等位,今次終於可以試下啦😍😍 呢間餐廳以pizza及韓式炸雞作賣點,款式好多,而且質素好好👍🏻👍🏻下次要試炸雞!薯角炭燒雞肉芝加哥薄餅($223)芝士愛好者必叫,有雙倍嘅mozzarella cheese、芝士條、忌廉芝士慕絲😋😋,香濃而不覺膩,雞肉份量幾多,蜜糖杏仁邊好香好脆身,好味!推介芝加哥系列薄餅~韓燒烤肉菠菜意大利飯($178)不得不說牛小排好嫩滑,牛香足夠;Risotto 加了青豆、杏鮑菇、洋蔥、飛魚子,口應豐富,食落creamy👍🏻Mango Passion Iced Tea ($48)正常水準,賣相唔錯,飲落唔算太甜,芒果同熱情果搭配好香~
每次經過都好多人排隊等位,今次終於可以試下啦😍😍

薯角炭燒雞肉芝加哥薄餅($223)
薯角炭燒雞肉芝加哥薄餅

韓燒烤肉菠菜意大利飯($178)
韓燒烤肉菠菜意大利飯

Mango Passion Iced Tea ($48)
正常水準,賣相唔錯,飲落唔算太甜,芒果同熱情果搭配好香~
Mango Passion Iced Tea
Mango Passion Iced Tea
2023-09-20 27 views
今次約左成班朋友一齊去食韓國餐廳🇰🇷難得有韓國餐廳開係大西北😆😆 梗係要去嚐鮮體驗一下!第一個嗌咗Spicy Toppokki🌶️ $123佢個醬汁係非常開胃同惹味,主要係以蕃茄蘑菇作為基底,再加上辣醬!成個配搭都幾match🥰青口同章魚嘅份量非常多,完全唔使擔心唔夠分嚟食,而且高質+新鮮‼️第二個就嗌咗Busan Deep Fried Soft ShellCrab🦀$148鍾意食軟殼蟹嘅朋友必叫!佢嘅蟹炸得好香脆且唔覺得好油膩仲要食到啲蟹膏!超級推介🥰第三個嗌咗Crab Festival(Large) $193薄批Pizza嘅優點就係唔會覺得食咗好多澱粉入肚😂滿滿嘅蟹肉章魚碎仲有拉絲芝士放入口中,口感超級豐富!會想一舊接一舊嚟食😍第四個就叫咗Garlic Sweet Chilli Gangjeong Chicken(6pcs) $118勁鍾意佢撲鼻而來嘅蒜香味!同埋嗰種甜辣汁嘅味‼️成嚿雞係包裹住醬汁肉質勁鮮嫩多汁,唔會覺得好膩🫶🏻第五個就叫做Kwari Myul Chicken(6pcs) $153呢隻辣椒咬落去唔會好辣!所以同個炸雞一齊食都幾match😆仲有芝士粉鋪喺面!有顏值之餘又好
今次約左成班朋友一齊去食韓國餐廳🇰🇷
難得有韓國餐廳開係大西北😆😆
梗係要去嚐鮮體驗一下!

第一個嗌咗Spicy Toppokki🌶️ $123

Crab🦀$148
鍾意食軟殼蟹嘅朋友必叫!
佢嘅蟹炸得好香脆且唔覺得好油膩
仲要食到啲蟹膏!超級推介🥰

勁鍾意佢撲鼻而來嘅蒜香味!
同埋嗰種甜辣汁嘅味‼️成嚿雞係包裹住醬汁
肉質勁鮮嫩多汁,唔會覺得好膩🫶🏻

有顏值之餘又好食~

嘢飲我自己就推介Pink Berry Ade
個Berry味出乎意料地唔假,影相超有feel之餘,飲落去超級Fresh!! 飲落去都有啲薄荷香
都幾特別👍🏻
2023-09-20 11 views
—無論去邊間分店pizza maru都多人要拎飛等而家仲有會員計劃可以儲分泡菜海灣 ($163) 配黑芝麻曲奇批邊(+$39)蝦/蟹柳/菠蘿/火腿/ 粟米/燈籠椒/ 泡菜蛋黃醬/馬蘇里拉芝士 /紫洋蔥/蘑菇 材料多到滿瀉 芝士拉絲很promising有手套食pizza炸雞都好方便批邊很有創意 芝麻曲奇混入蕃薯mousse 車打芝士 香脆微甜都幾夾蜜糖柚子八爪魚沙律($118)沙律份量慷慨 食咗半個pizza 然後有清新蜜糖柚子醬同爽脆沙律菜可以平衡下脆炸章魚仔($96)本身章魚已經有漬過很入味好啱做下酒菜玫瑰茉莉茶($28)————————————————Pizza Maru 屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2030-2033號舖
無論去邊間分店pizza maru都多人要拎飛等
而家仲有會員計劃可以儲分
泡菜海灣 ($163) 配黑芝麻曲奇批邊(+$39)
蝦/蟹柳/菠蘿/火腿/ 粟米/燈籠椒/
泡菜蛋黃醬/馬蘇里拉芝士 /紫洋蔥/蘑菇
材料多到滿瀉 芝士拉絲很promising
有手套食pizza炸雞都好方便
批邊很有創意 芝麻曲奇混入蕃薯mousse 車打芝士
香脆微甜都幾夾
蜜糖柚子八爪魚沙律($118)
沙律份量慷慨 食咗半個pizza
然後有清新蜜糖柚子醬
同爽脆沙律菜可以平衡下
脆炸章魚仔($96)
本身章魚已經有漬過很入味
好啱做下酒菜
玫瑰茉莉茶($28)
————————————————
Pizza Maru
屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2030-2033號舖
2023-09-20 14 views
1️⃣群蟹派對 番茄醬底 $193薄餅餅底很鬆軟,材料非常豐富(蘑菇、香芹、紫洋蔥、燈籠椒、粟米、木魚花、馬蘇里拉芝士),每樣配料跟主角——蟹肉和鮮蝦配合得很好,不會令蝦蟹失焦,而且亦令整個Pizza增添不少口感。原來BBQ醬、酸忌廉醬和番茄醬可配搭得那麼和諧。2️⃣釜山炸軟殼蟹 $148炸得好酥脆的軟殼蟹,乾身不油膩,旁邊亦附有沙拉,吃完炸的東西再吃些蔬菜,讓人減輕罪惡感,因為我們還點了炸雞🤣3️⃣魚香青椒炸雞 $153很新鮮的配塔!!!青椒被炸後不會很辣,加上香脆的鯷魚乾,令這道醬油炸雞更添惹味!4️⃣蒜香甜辣秘製炸雞 $118這道炸雞跟前一款一樣,雞肉都是嫩嫩的,表面被濃厚的醬汁包裹著,蒜味突出,亦很喜歡甜辣的味道,很開胃!5️⃣韓式海鮮炒年糕$123可以選韓式辣醬或卡邦尼醬,來吃韓國料理當然要選韓式辣醬!海鮮有青口,藍青口,鮮蝦和魷魚,每款海鮮都很新鮮,年糕亦十分煙韌。6️⃣Pinky Berry Ade $48不要以為莓類就是伏,這杯用上真士多啤梨🍓的水果氣泡飲料,甜酸度適中!7️⃣Mango Makgeolli $58這杯芒果米酒酒味不會太濃,喝下去除了芒果香以外,還會滲出一絲絲米酒香!8️⃣Peach

1️⃣群蟹派對 番茄醬底 $193

2️⃣釜山炸軟殼蟹 $148

3️⃣魚香青椒炸雞 $153

4️⃣蒜香甜辣秘製炸雞 $118

5️⃣韓式海鮮炒年糕$123
可以選韓式辣醬或卡邦尼醬,來吃韓國料理當然要選韓式辣醬!

6️⃣Pinky Berry Ade $48

7️⃣Mango Makgeolli $58

8️⃣Peach Lime Iced Tea $48
又是一杯清爽的飲料,青檸的味道較為突出,但細心品嚐的話,也會喝到蜜桃味!

2023-09-18 31 views
之前食開荃灣店,依家屯門都開咗!約埋屋企人去食。試過打嚟想訂位,但佢晚市係無得訂位要walk in.當日星期六5:30左右嚟拎票,佢地5:45分開始入坐。我地大枱關係第三張就係我地~我地睇咗陣都未落單,店員主動過來問可唔可以落單。我請佢比多少少時間,之後佢又再過來提醒要快啲落單,因為要等30-40分鐘⋯咁我地就落咗四樣野。但15分鐘都唔洗就上菜第一樣係炸章魚仔,酥脆外層同大大粒章魚🐙跟住係泡菜海鮮芝加哥,拉絲芝士勁正,料好多,但完全唔知泡菜係邊最好食嘅海鮮年糕!個汁好好食,辣辣地嘅蕃茄醬味。年糕又煙韌最後當然係炸雞。炸雞個皮好香口唔油膩,蒜香蜜糖個蒜味好勁!每件都係大大件!
之前食開荃灣店,依家屯門都開咗!
咁我地就落咗四樣野。但15分鐘都唔洗就上菜
第一樣係炸章魚仔,酥脆外層同大大粒章魚🐙

最好食嘅海鮮年糕!個汁好好食,辣辣地嘅蕃茄醬味。年糕又煙韌

最後當然係炸雞炸雞個皮好香口唔油膩,蒜香蜜糖個蒜味好勁!每件都係大大件!
2023-09-15 23 views
芝士控快啲嚟食啦🤩🤩pizza maru 嘅pizza,拉絲拉到長一長,真係好吸引,見到都流晒口水🤤佢有好多款pizza,仲有意粉、意大利飯、炸雞等,全部都好吸引,最正係有好多酒精飲品,仲有幾款韓國手工啤,每款食物都有建議搭配唔同口味嘅酒,非常專業㗎。而我叫嘅韓式烤肉芝加哥pizza,就有啖啖牛小排,非常惹味,仲有雙層芝士,真係正到爆。而最佳配搭梗係madam raspberry ale☺️啱晒女士飲用。食pizza怕太漏就可以配搭埋沙律,佢嘅凱撒沙律就啱晒啦,偏酸好開胃,面層亦加入大量芝士碎,非常足料。

2023-09-15 161 views
每次夜晚去親屯門巿廣場搵嘢食等間餐廳都要大排長龍所以多數我選擇放假,晏晝時間出去食飯西餐結合左韓國風味店內裝修顏色比較溫和但整體地方感吾算好大店員主要是用用英語溝通但餐牌有中英提示牛油蜂蜜炸雞🍗是有骨既炸雞,但並不是用上液體蜂蜜,是蜂蜜粉黎既,食落一樣香甜,炸雞皮脆,一咬有肉汁唧出嚟,愈食愈惹味。太陽蕃茄芝加哥pizza批邊幾脆口,口感豐富而且有層次,拉絲薄餅,芝士份量非常之誇張,食左2件開始覺得好飽叫左2杯無酒精嘅果茶,普遍味道偏甜,但果味幾香,整體吾錯
每次夜晚去親屯門巿廣場搵嘢食
等間餐廳都要大排長龍

所以多數我選擇放假,晏晝時間出去食飯

西餐結合左韓國風味

店內裝修顏色比較溫和
但整體地方感吾算好大
店員主要是用用英語溝通

但餐牌有中英提示

牛油蜂蜜炸雞🍗

是有骨既炸雞

太陽蕃茄芝加哥pizza

批邊幾脆口,口感豐富而且有層次,拉絲薄餅,
芝士份量非常之誇張,食左2件開始覺得好飽

叫左2杯無酒精嘅果茶,普遍味道偏甜,
但果味幾香,整體吾錯
2023-09-14 20 views
黑芝麻炸雞Pizza屯門分店推出分店限定嘅黑芝麻薯仔炸雞Pizza,感覺好特別! (之前食過雞肉芝加哥有個蜜糖杏仁邊好好味!)Pizza批邊畀甜甜嘅黑芝麻醬包圍住,入面仲有軟熟嘅番薯餡,鹹甜鹹甜嘅味道,好盞鬼! Pizza Maru嘅炸雞都好出名,如果有一大班朋友就可以單叫share食,放喺Pizza,雖然都好味,但食唔到兩者各自特別嘅味道! 值得一讚,餡料係非常豐富嘅!韓燒烤肉菠菜意大利飯又喺一道創新fusion菜! 韓式烤肉好入味,Risotto好creamy好濃郁,飯粒軟硬適中,淡淡菠菜味增加啲freshness,推薦!芒果西柚梳打 Mango Grapefruit Ade本身都唔知ade喺乜🤣原來依家喺韓國好流行,泛指所有果汁梳打! 芒果西柚梳打好清新,甜度適中,配合pizza炸雞一流!
黑芝麻炸雞Pizza

芒果西柚梳打
Mango Grapefruit Ade
2023-09-14 21 views
呢間人氣韓式 Pizza,之前見佢成日都排隊,今日 book 枱試試佢先。食 Oppa 嘢梗係要食吓炸雞🍗啦,叫了兩款炸雞,一款是 Garlic Sweet Chilli 辣炸雞,另一款是 Honey Garlic 味,電款都好好味,無懸念是辣雞勝一籌,炸物襯重口味的調味👍🏻,it's finger licking good!Blue Mussel Pot 亦係非常 recommended 忌廉青口亦非常不錯,青口肥美,忌廉汁香滑有濃濃奶味/牛油味,汁入面仲有好多菇同洋䓤,真係汁都撈埋。估唔到  Oppa Pizza 都幾好食喎,叫左個 Gangnam Cowbow,pizza 脆卜卜,牛肉有濃濃肉汁,再加上沙律醬,正!

Honey Garlic
Garlic Sweet Chilli