2022-05-31 180 views
叫左兩個lunch set, 最後仲加埋甜品,成件事就係完滿既西餐啦~餐就包左洋蔥湯+飲品+一款主菜 夏威夷風情Pizza脆薄餅底熱辣辣,新鮮度讚! 餅底都同一般pizza一樣用蕃茄汁做底,而材料都幾豐富,有紅、黃甜椒,菠羅同埋火腿,熱食放入口,不錯不錯!意大利煙肉配超粗意粉超級爆多蕃茄汁!好好送意粉,超粗意粉同一般闊條麵類似,加上鹹鹹地又少少肥既煙肉粒,唔會太膩,都幾夠一個女仔既份量。旁邊仲跟埋一塊有D似印度薄餅既東西,少少蒜同香草味~Tiramisu好重咖啡味既蛋糕仔~ Cream上面鋪上滿滿既咖啡粉,入面有幾層口感,先係cream,之後就係濕濕地既coffee cake,再之後就係硬既餅底,算係不錯~小心D咖啡粉嗆喉haha覺得小店空間細細,但個日食個時都見到有外國人去幫襯,見到都覺似係比較岩外國人口味既小店~

餐就包左洋蔥湯+飲品+一款主菜

夏威夷風情Pizza

意大利煙肉配超粗意粉

Tiramisu

2022-05-30 168 views
係荔枝角返工,想食好D就要去D2 PLACE,不過價錢都偏貴。同事介紹億利工業中心有間Pizza餐廳好鬼抵食,價錢夠晒大眾化。Lunch set 都係$78起,仲包湯、主菜、飲品。店內環境裝修富有美式風格,非常簡潔光猛,簡約漫畫整齊地掛滿牆上,坐位舒適。 💕叫左兩個SET與同事開心SHARE先來黑椒洋蔥磨菇湯,味道都幾清甜,洋蔥味好出,仲有黑椒碎同磨菇條,飲完好開胃。 🌟薄餅套餐 $116 🍕叫左一個PIZZA LUNCH SET $88,加左$28揀左一個最受歡迎❤️的9吋「辣肉醬至尊」+ 凍檸茶 Pizza 🍕 個餅底幾好食,唔會太硬身夠軟,夠熱度所以芝士🧀都有拉絲效果,餅邊煙韌有包感。配料有辣🌶的Nduja 同埋 Salami兩隻肉腸,火燒🔥般的辣度和豬肉香味實在太夾🤤仲有洋蔥🧅加橄欖🫒,呢個Pizza值💯分🌟主菜套餐 $78 🍝叫左一個 LUNCH SET,意大利煙肉條配Mancini超粗意粉+ 凍伯爵茶意粉上枱熱辣辣出晒煙,粗意粉軟硬適中,掛上番茄🍅醬汁濃味得黎又唔會太咸,意大利煙肉條超級煙靭,好有咬口,唔會太膩,食唔停口😋本來想試埋佢哋嘅自家甜品,但兩個SET 已經食到兩個女

💕叫左兩個SET與同事開心SHARE

🌟薄餅套餐 $116 🍕

🌟主菜套餐 $78 🍝

本來想試埋佢哋嘅自家甜品,但兩個SET 已經食到兩個女子好飽,唯有下次再試😝

📍Pizza Piazza (荔枝角)
荔枝角長沙灣道883號億利工業中心地下1A舖
2022-05-29 125 views
Pizza Piazza朋友係荔枝角番工 話呢間鋪啲野食唔貴 份量又多我地叫左以下野食1. 肉醬千層麵🍝- 個餐包了 肉醬千層麵 仲有沙律菜 🥗同埋 蒜蓉包🍞- 幾重芝士同埋蕃茄醬🍅🥫- 肉醬份量都幾多 啖啖都有肉碎 唔係hea整- 千層麵軟硬度適中🙂- 好蕃茄汁既朋友可能會好鐘意2. 9"雙芝士煙肉牛肉pizza🍕- 大概有6大塊既份量- pizza 邊邊位有烘到脆脆的 但唔會太燶底- 加了千島醬同小小茄汁正恰到好處- 煙肉加碎牛肉既味道較多- pizza 底不會太硬身3. 水牛城雞翼🍗- 一共有4隻 加埋啲沙律菜🥗- 4隻都好大隻 幾厚肉- 個雞翼外皮脆脆的- 汁既份量剛好 唔會食到成嘴都係汁4. 洋蔥湯🍜🥣- 幾香甜 - 仲食到洋蔥 真材實料5. 凍鮮奶咖啡☕️- 好厚鮮奶- 味道剛好 - 唔會太多冰咁溝淡左單:餐牌:想食到平靚正既朋友可以嚟試下!人均消費:$130
Pizza Piazza

- 味道剛好
- 唔會太多冰咁溝淡左

單:

餐牌:

想食到平靚正既朋友可以嚟試下!

人均消費:$130
2022-05-28 84 views
同朋友在荔枝角行完街 搵到呢間平價小店見佢menu 都係$100 樓下 主餐仲包埋野飲🤗非常平價實惠見佢menus 都幾多款式 主要係pizza & 沙律& 西餐 且唔貴 對我呢啲月光族嚟講都幾吸引 十分相宜🤭🤗店員都非常熱情❤️‍🔥 我地坐底未落單已經遞上一人一碗既洋蔥湯🧅 個湯幾清甜 且都幾多洋蔥 幾足料我地揀左pizza set lunch🍕 個pizza 都有成9 吋大最平都係$88 仲包埋野飲! 🍸我地加左$28 叫左雙芝士煙肉pizza 😬 個pizza底好脆口 而且仲有千島醬 9吋pizza 對2個女仔嚟講都有啲多 但真係好抵食🥳另外 我地都有叫$78 lunch set 叫了肉醬千層麵 好足料 有成6層千層麵咁多 同埋啲肉醬份量都唔少🤭 小食: 加$28 水牛城雞翼 有4舊大大隻雞翼 野飲: 加$28 青檸荔枝梳打 好解渴 荔枝味幾重 總結嚟講 呢到係窮人恩物 想食相宜西餐就岩哂
同朋友在荔枝角行完街 搵到呢間平價小店

小食: 加$28 水牛城雞翼 有4舊大大隻雞翼

野飲: 加$28 青檸荔枝梳打 好解渴 荔枝味幾重

總結嚟講 呢到係窮人恩物 想食相宜西餐就岩哂

2022-05-22 138 views
疫情下香港人相信都會有唔同程度既抗疫疲勞😪小妹今日決定約埋朋友黎荔枝角PIZZA PIZZIA開心食個pizza店內環境相當美式,色彩鮮明既簡約漫畫整齊地掛滿牆, simple but good 黑椒洋蔥磨菇湯 🧅味好出,加上少少黑椒碎同磨菇條夾埋估唔到咁惹味,西湯黎講呢款唔會太油,讚👍🏻大蝦凱薩沙律減肥時期呢份健康前菜岩哂小妹,無落沙律醬,反而用芝士粉,輕盈好味😋吞拿魚pizza 意大利麵粉餅底鬆化,香麥味,加上主角吞拿魚、車厘茄、橄欖、mozzarella cheese ,惹味十足小食藍芝士醬幼身炸薯條🍟:藍芝士味道香濃,薯條脆卜卜👍🏻蒜香雞翼:好香蒜味,皮脆肉嫩伯爵茶飲品方面,叫左暖笠笠既伯爵茶,飲完減輕pizza既油膩感,仲可以無限添茶估唔到系荔枝角美食多元化既區域,搵到呢間休閒pizza小店,洗滌心靈之選

黑椒洋蔥磨菇湯

大蝦凱薩沙律

吞拿魚pizza

小食
藍芝士醬幼身炸薯條🍟:藍芝士味道香濃,薯條脆卜卜👍🏻

蒜香雞翼:好香蒜味,皮脆肉嫩

伯爵茶

2022-05-18 150 views
平時收工時段經過已經見到幾滿,今日經過見到有位就去試吓。個pizza睇落好大個好吸引,但同朋友驚食唔晒,所以各自叫咗意粉同埋小食share。等緊食秒嘅期間都幾多人等外賣,之後先知原來有七折,好抵下次試吓先。堅 水牛城雞翼 $78叫咗一碟雞翼,有好多隻雞翼,夠晒同朋友 share,👍好抵食,雞翼皮焗到好脆,食落少少辣好開胃,怕辣嘅仲可以點芝士醬,夠晒邪惡又好味。肉醬千層麵 $98側邊加咗沙律菜同蒜香芝士包條伴碟,鍾意食菜可以健康啲。一切開千層麵就見到入面放了肉碎,而蕃茄汁就喺側邊,跟自己個人喜好睇吓每啖想加醬食,仲有上面加咗芝士,芝士迷最愛。本身見到佢嘅甜品好似都唔錯想試,但係食完正餐已經好飽。唯有下次有機會再試香蕉拖肥批同埋 tiramisu。
平時收工時段經過已經見到幾滿,今日經過見到有位就去試吓。

堅 水牛城雞翼 $78

肉醬千層麵 $98
側邊加咗沙律菜同蒜香芝士包條伴碟,鍾意食菜可以健康啲。

• 水牛城雞翼
2022-05-16 124 views
呢間喺荔枝角唔太起眼嘅西式餐廳 性價比極高🥰午市套餐最平$78就有得食 包一個主菜之外 仲有湯同嘢飲😋食物選擇都超級豐富😍佢哋嘅Pizza都係超級推介 係做到手拉薄餅嘅感覺 一個人食嘢都可以食好啲🥳
2022-05-16 144 views
外賣自取,飛車10分鐘返到屋企上埋樓,諗住襯熱食。點知一打開啲 pizza 凍嘅,唔知以為係隔夜拎出黎俾客食的。味道呢,就係得個鹹字,pizza 料唔多,材料差,真係無下次。仲有,外賣跟餐的氣水係唔凍嘅,好彩拎餐時知道,要求佢換。做事好求其。奉勸這店的老闆都係出去搵份坐起度有錢收嘅工做好吧。呢間真係算我食過最難食嘅 pizza, 無食過佢真係唔知連鎖店啲 pizza 算做得好有 heart!行10分鐘過美孚啲連鎖店味道好過佢,平過佢

行10分鐘過美孚啲連鎖店味道好過佢,平過佢
2022-05-15
TakeAway
2022-05-15 102 views
記得上次來pizza piazza已經係三年前,位於億利工業中心地鋪位置,每次搭巴士經過都會見到呢間薄餅店,裝修過後門面顏色更sharp更易認到。經過兩年幾嘅疫情,店主仍堅持到一貫抵食作風,經過荔枝角值得再去支持小店。💪午餐時間抵食推介,就一定係兩個set,Lunch set $78起,Pizza Set $88起,全包是日餐湯🍲、主菜🍝、餐飲☕️三樣,隨口味喜好再upgrade款式由+$18-+$68 不等。星期六午餐時間比平日工作日座位較鬆動,周末食個lunch 再行下鄰近D2 place 唔錯嘅選擇,🍲餐湯先來洋蔥湯,味道少許清甜加有黑椒味嘅後勁。🍕夏威夷風情薄餅 $88推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️9吋size,一個人絕對超值,兩個人share岩哂。熱辣辣出爐食左先講,餅底薄身煙韌有口感,趁熱食芝士有拉絲吸睛。咬一口茄醬味最為突出,大開口胃。餅面舖上火腿、菠蘿、黄椒及蕃茄,食完已準備下次叫更多升級款式。滿有期待感。🍝黑松露大蝦MANCINI超粗意粉 $78 +$38推介:⭐️⭐️⭐️MANCINI超粗意粉食落好有咬口,係坊間少用嘅意粉食材,滿有誠意。大蝦有4隻,配一片芝士烤餅點綴,建議上檯後再將碟底

記得上次來pizza piazza已經係三年前,
位於億利工業中心地鋪位置,
每次搭巴士經過都會見到呢間薄餅店,
裝修過後門面顏色更sharp更易認到。
經過兩年幾嘅疫情,店主仍堅持到一貫抵食作風,
經過荔枝角值得再去支持小店。💪

午餐時間抵食推介,就一定係兩個set,
全包是日餐湯🍲、主菜🍝、餐飲☕️三樣,
隨口味喜好再upgrade款式由+$18-+$68 不等。

星期六午餐時間比平日工作日座位較鬆動,

🍲餐湯先來洋蔥湯,
味道少許清甜加有黑椒味嘅後勁。

🍕夏威夷風情薄餅 $88
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
9吋size,一個人絕對超值,兩個人share岩哂。
熱辣辣出爐食左先講,
餅底薄身煙韌有口感,趁熱食芝士有拉絲吸睛。
咬一口茄醬味最為突出,大開口胃。
餅面舖上火腿、菠蘿、黄椒及蕃茄,
食完已準備下次叫更多升級款式。滿有期待感。

🍝黑松露大蝦MANCINI超粗意粉 $78 +$38
推介:⭐️⭐️⭐️
MANCINI超粗意粉食落好有咬口,
係坊間少用嘅意粉食材,滿有誠意。
大蝦有4隻,配一片芝士烤餅點綴,
建議上檯後再將碟底精華撈一撈意粉,
令黑松露味道平均返少許,性價中等,
如上檯黑松露味更濃更飄香會更理想。

平日lunch hour 應該坐無虛席,
如周六日行過食兩個set lunch 真係幾抵,
不過要留意返星期一係休息啊。

👅美味: 8️⃣ 😮驚喜: 8️⃣
✨環境: 8️⃣ 💆‍♂️服務: 8️⃣
💡性價: 9️⃣ 🐽飽肚: 9️⃣
💫回頭: 8️⃣ 👍推薦: 9️⃣
2022-05-14 81 views
今日約咗兩個朋友喺荔枝角附近睇戲🥰想食一啲輕便啲嘅西餐 唔想太貴 喺門口見到呢一間餐廳嘅餐牌見到啲set lunch 都幾抵食就入咗嚟😋佢嘅選擇種類都好多 有pizza 有意大利粉亦都有意大利飯!今次同朋友選擇左一個肉醬千尋麵 一個蟹肉意大利飯 同埋一個黑松露pizza😚😚三個入面我最鍾意食嘅係蟹肉意大利飯!首先意大利飯係偏硬身 我覺得比較正宗🙈同埋入面真係有一絲絲嘅蟹肉 真材實料!黑松露pizza都好好食!上面好多材料 同埋佢係比較薄嘅批 所以唔會食囉成單麵粉🤣脆卜卜咁樣非常之好食!我同朋友三個都叫咗伯爵茶!佢係連一個茶壺同埋茶杯送上嚟 我朋友仲話好高級🤣🤣🤣最後非常之驚喜嘅係佢嘅香蕉拖肥批!最怕食甜品太甜 但係佢適度好處!

2022-05-05 112 views
餐廳係正大馬路旁邊,就腳易搵~ 價錢都夠大眾化,外賣仲有7折優惠。薄餅套餐 ($88)🍕🍕🍕🍕🍕叫左9‘’ 紅魔鬼🥵 + 凍檸茶 🍋Pizza 🍕 個餅底幾好食,唔會太硬身夠軟☺️!雖然叫魔鬼,但食落啲辣味🌶🌶都唔算重,反而啲芝士🧀🧀🧀吸引我多啲😂☺️ 好味主菜套餐 ($78)肉醬千層面 🍝🍝🍝+ 凍檸茶 🍋濃味得黎又唔會太咸☺️,每層既肉碎都足,茄醬🍅🍅🥫🥫可因應需要從旁邊加落去👍🏻

薄餅套餐 ($88)🍕🍕🍕🍕🍕
叫左9‘’ 紅魔鬼🥵 + 凍檸茶 🍋

主菜套餐 ($78)
肉醬千層面 🍝🍝🍝+ 凍檸茶 🍋
2022-04-28 189 views
今日同朋友黎到荔枝角試下唔係連鎖式嘅Pizza! 門口就係巴士站嗰條街,好容易揾到~入到去嘅感覺都好舒服~就算係LunchMenu選擇都好多!除左Pizza仲有好多選擇🥰每張枱都有一大支搓手液~好細心🤍🤍肉醬千層麵 $98千層麵肉醬超豐富~啲麵都唔會太軟 味道不錯😋🤍Pizza Set: Bianca 比安卡$88+$28係薄批!熱辣辣食又脆~超正!芝士洋蔥煙肉配搭好好 又唔會太咸有6塊!一個人食嘅話真係好邪惡🤣但呢個set包嘅洋蔥湯就有啲油了 ~🤍蒜香芝士條配秘製蕃茄醬 +$28見到芝士就狗衝!蒜香芝士真係冇得輸!係好薄嘅麵包質地 唔沾蕃茄醬都好正了🥰🤍自家造香蕉拖肥批 +$28好特別嘅甜品!上面薄左好薄好滑嘅cream香蕉味好香 拖肥都唔會太甜雖然份量唔多~ 但真係夠食了😋🤍青檸荔枝梳打 +$18估唔到真係飲到荔枝味!好喜歡🥰加埋梳打水清清地 食芝士就冇咁膩了整體評分: 🤍🤍🤍🤍非連鎖式Pizza餐廳 但有咁多選擇真係好唔簡單!食物味道真係唔差過大家熟悉嘅Pizza店食物又熱辣辣🥰 好有誠意有機會要試埋其他Pizza😋😋😋
今日同朋友黎到荔枝角試下唔係連鎖式嘅Pizza!

門口就係巴士站嗰條街,好容易揾到~
入到去嘅感覺都好舒服~

就算係LunchMenu選擇都好多!
除左Pizza仲有好多選擇🥰

每張枱都有一大支搓手液~好細心🤍

🤍肉醬千層麵 $98
千層麵肉醬超豐富~
啲麵都唔會太軟 味道不錯😋

🤍Pizza Set: Bianca 比安卡$88+$28
係薄批!熱辣辣食又脆~超正!
芝士洋蔥煙肉配搭好好 又唔會太咸
有6塊!一個人食嘅話真係好邪惡🤣
但呢個set包嘅洋蔥湯就有啲油了 ~
Bianca 比安卡Pizza

🤍蒜香芝士條配秘製蕃茄醬 +$28
見到芝士就狗衝!
蒜香芝士真係冇得輸!
係好薄嘅麵包質地 唔沾蕃茄醬都好正了🥰

估唔到真係飲到荔枝味!好喜歡🥰
加埋梳打水清清地 食芝士就冇咁膩了
青檸荔枝梳打

整體評分: 🤍🤍🤍🤍
非連鎖式Pizza餐廳 但有咁多選擇真係好唔簡單!
食物味道真係唔差過大家熟悉嘅Pizza店
食物又熱辣辣🥰 好有誠意
有機會要試埋其他Pizza😋😋😋

Bianca 比安卡Pizza
蒜香芝士條配秘製蕃茄醬
自家造香蕉拖肥批
青檸荔枝梳打
2022-04-24 125 views
今日同朋友到荔枝角D2 Place 逛街,附近有這間意式小店,之前吃過,想不到星期六也有套餐價,很抵吃😎炸辣肉腸凱撒沙律🥗沙律菜新鮮爽口,配上酸酸甜甜的沙律醬和芝士粉等等,大愛!還有些小蕃茄,不錯。最喜歡的是辣肉腸大大粒,充滿鹹香味🤤很醒胃!這個價錢還包湯和飲品,確實超值😄是日餐湯洋蔥湯充滿洋蔥和黑胡椒香氣,真材實料👅👍🏼至尊薄餅我們點了至尊薄餅,是新鮮即製的!熱辣辣,薄餅底夠薄,邊皮煙韌😄材料有意大利火腿、橄欖和芝士等等,是必勝組合🤣超好吃,每人吃三件😁👏🏻👏🏻另外點了一杯Expresso 😺 不錯👍🏼整體的性價比高,每份午餐只需要$70~$80 ,但食物的水準非常不錯,下次還會再來🥰

炸辣肉腸凱撒沙律🥗

是日餐湯
洋蔥湯充滿洋蔥和黑胡椒香氣,真材實料👅👍🏼

至尊薄餅

另外點了一杯Expresso 😺 不錯👍🏼

2022-04-22 99 views
/地理環境/呢間西式小店非常近荔枝角地鐵站,完全係行過就食食下嘅好選擇/環境/下晝嘅場唔會太多人,枱與枱之間嘅距離都好足夠,裝修係美式風格。/食物/食物整體質素好高!CP值超高!比安卡pizza $88(set) + $28上枱時個pizza超熱!見到上面有好多芝士同洋蔥,pizza皮薄,係近脆餅feel,批邊唔會太厚,有麵包感。味道上,芝士勁香,加埋咸香嘅意式煙肉同埋ricotta芝士,整體唔會太咸但又好惹味,正!我地一人一半都唔覺得漏😋肉醬千層面 $78(set)出街食千層麵最驚係勁細份,好多醬而好少千層麵,呢間嘅千層麵比例岩岩好!肉醬份量令人好滿足,但又唔會太多而搞到好咸,而中間啲麵都唔會太腍。千層麵上面同中間都夾住芝士,整體好和睦😋蒜香芝士條配秘製蕃茄醬 $28 (set加錢)係香脆嘅麵包條上面加左大量蒜香牛油同香草,點埋蕃茄醬,相信大家都想像到陣味,就係冇得輸!自家製香蕉拖肥批 $28 (set加錢)香煎拖肥批本體比cream完全覆蓋住😂 但係本體係好正的!會食到好熟好甜嘅成舊香蕉,再加埋甜度適中嘅拖肥,仲有個好香嘅批皮,係超級超級大滿足!飲品Americano ($0 wi
/地理環境/
呢間西式小店非常近荔枝角地鐵站,完全係行過就食食下嘅好選擇

/環境/

/食物/
食物整體質素好高!CP值超高!

比安卡pizza $88(set) + $28

肉醬千層面 $78(set)

蒜香芝士條配秘製蕃茄醬 $28 (set加錢)

自家製香蕉拖肥批 $28 (set加錢)

飲品
Americano ($0 with set)
杯美式咖啡大杯到不可思議😂 同埋係即沖咖啡,唔係即溶嘅,味道不過不失,好抵😂

/總結/
一個set都只係$88/$78,cp值超高!加上環境舒適地理方便,非常推介同朋友一齊聚餐!
2022-04-13 69 views
平時來荔枝角都是匆匆忙忙為了工作的,今日終於第一次有時間可以在附近坐下吃一個午餐。每次都會經過這間餐廳,每次在餐廳門口巴士站等巴士的時候都覺得特別肚餓,今日一於試試。坐下不久已經全店滿座,職員繁忙但仍然有笑容,令人感覺舒服。很久沒有食千層麵,所以第一眼看到餐牌上的千層麵就二話不說地點了。午餐都是$78,包基本餐湯和餐茶,加錢可以點小食、甜品或者升級飲品。Daily soup- 洋蔥湯「肉醬千層麵 午市套餐 $78」比想像中多肉醬,用料十足,加上千層麵片香軟和茄蓉的提味,入口香濃滿足,頂層的芝士亦焗得香。為生活加點甜,所以加$28點了一個Tiramisu ,餐牌上寫着是自家製,賣相都吸引。感覺有餅底,而中間的手指餅半腍有咖啡味,整體味道不會太甜。最後加$18點了一個荔枝梳打消消暑。

坐下不久已經全店滿座,職員繁忙但仍然有笑容,令人感覺舒服。

Daily soup- 洋蔥湯

「肉醬千層麵 午市套餐 $78」

感覺有餅底,而中間的手指餅半腍有咖啡味,整體味道不會太甜。

最後加$18點了一個荔枝梳打消消暑。
2022-04-12
Type of Meal