難得weekend好想同屋企人出去食下野,好彩呢度下午可以接受四人一枱!咁啱見佢哋新推出左新年套餐就試左~外賣堂食都有二人/四人套餐,Menu Item都稍微有調整。我地叫左四人套餐,份量多到足夠五人食用😆【農曆新年4人套餐 HK$888】包括一客頭盤、四款主菜同兩客甜品《意式青口海鮮湯 $178》湯品作為頭盤,濃稠的番茄海鮮湯,加入新鮮羅勒同芹菜,少許酒香,味道酸中帶點鮮味好開胃。青口肉質飽滿,唔會好水或者淡而無味,配上芝士脆包一齊食好夾。《烤蜜桃油封鴨腿 $238》蜜桃香甜帶點微辣,金黃色油封鴨腿賣相討好,肉質一啲都唔乾唔老而且唔會好油膩,比想像中有驚喜。灑上紅酒油醋汁,連埋牛油果、沙律菜、Walnut,整體感覺好juicy好refreshing。另外有啲細細粒嘅紅色果實,又酸又甜幾有新鮮感!《忌廉XO醬蝦肉粗管通粉 $196》第一次食呢款粗短版Rigatoni,沾滿XO醬、蒜蓉油、忌廉同芹碎粒,口感好有嚼勁,微辣惹味,幾有驚喜!開邊蝦球爽口彈牙,吸收左醬汁精華,同時帶出蝦的鮮味。《南瓜花西班牙腸桂花薄餅 $218》除咗朱古力Pizza,呢款可以講係我食過嘅第二款甜味Pizza。上

【農曆新年4人套餐 HK$888】
包括一客頭盤、四款主菜同兩客甜品

《意式青口海鮮湯 $178》

《烤蜜桃油封鴨腿 $238》

《忌廉XO醬蝦肉粗管通粉 $196》

《南瓜花西班牙腸桂花薄餅 $218》
除咗朱古力Pizza,呢款可以講係我食過嘅第二款甜味Pizza。上面鋪滿釀南瓜花、西班牙腸、焦糖洋蔥、火箭菜、水牛芝士,再灑上桂花。入口有西班牙腸的咸香,之後更多嘅係南瓜同焦糖洋蔥的香甜,特別係南瓜泥有烤焗的香味,口感軟綿綿,之後再有桂花的清香,整體感覺好清新,甜而不膩。

《瑪嘉麗塔皇后薄餅 $156》
另一款Pizza係傳統Margherita,酸甜番茄醬底,新鮮的羅勒,軟綿綿的水牛芝士,相信任何人都會喜歡吧~

《椰子Sherbet、Tiramisu》
呢度嘅Tiramisu真心不錯,已經encore過幾次,忌廉同咖啡酒嘅比例配合得好好,一直都好recommend~

反而呢款椰子Sherbet🥥係第一次食,Presentation好靚,用椰子殼呈上,成件事更加完整!Sherbet有香濃的椰子香,口感係有gelato的幼滑,同時有雪葩的冰爽感,旁邊亦有啲焦糖餅乾碎,又香又甜。
2022-01-26 90 views
家人提早食團年飯, 屋企人係網上提早預訂咗PIZZA EXPRESS嘅新年套餐,套餐分別有2人、4人、10人、25人套餐選擇。呢set係【4人套餐】HK$688意式青口海鮮湯: 青口好林好入味, 不過嫌湯汁偏鹹烤焗雞翼: 雖然外賣到家, 雞翼外皮已經唔太脆, 不過keep到juicy, 點芥末醬食幾惹味指定任何3款PIZZA/Main course肉醬寬條麵: 可能放了一段時間, 感覺有d乾, 寬條麵好林, 有些少肉碎, 如果個汁味道再酸d會更好。海鮮Pizza: 海鮮足料而且分佈平均, 包括有蝦肉、蜆肉、八爪魚、水牛芝士、茄醬等...多款海鮮令口感有層次, 每款海鮮爽口鮮味。北京填鴨Pizza: 每件pizza都有鴨胸、青瓜、青蔥、芝士同埋海鮮醬, 整體味道黎自鹹甜海鮮醬汁, 配搭好似還原食緊北京填鴨咁。焗麵包球配朱古力榛子醬麵包球算幾鬆軟, 自行點朱古力榛子醬食, 份量自己控制, 唔怕過甜。套餐包每人一罐自選罐裝飲品。
套餐分別有2人、4人、10人、25人套餐選擇。

呢set係【4人套餐】HK$688

意式青口海鮮湯:
青口好林好入味, 不過嫌湯汁偏鹹

烤焗雞翼:

指定任何3款PIZZA/Main course

海鮮Pizza:

北京填鴨Pizza:

焗麵包球配朱古力榛子醬

套餐包每人一罐自選罐裝飲品。
2022-01-23
TakeAway
Dinner
2022-01-09 83 views
早前聖誕節去左食聖誕餐。餐廳在地面,非常方便。pizza Express推出For2 persons 2人套餐包括頭盤、龍蝦湯、沙律同主菜⭐️ 龍蝦湯淡淡龍蝦湯,還有啖啖龍蝦肉。湯頭濃稠,味道甘香。⭐️聖誕花環拼盤沙律中間有芝士,圍著芝士是沙律和風乾火腿、煙三文魚和火腿肉,賣相好吸引,配搭星星形的餅,食慾大增。⭐️金文拔芝士及燉牛肉薄餅這個套餐我最喜歡是牛肉薄餅,薄餅餅底很薄很香脆,加上芝士牛肉粒,十分滋味。
早前聖誕節去左食聖誕餐。

餐廳在地面,非常方便。

包括頭盤、龍蝦湯、沙律同主菜

⭐️ 龍蝦湯

淡淡龍蝦湯,還有啖啖龍蝦肉。湯頭濃稠,味道甘香。

⭐️聖誕花環拼盤沙律

⭐️金文拔芝士及燉牛肉薄餅

2021-12-23 74 views
聖誕的日子不斷去尋找聖誕menu應節✨ Pizza Express的聖誕二人餐($568)算是性價比不錯,餐包括了2客龍蝦湯、聖誕花環拼盤沙律和限定的Camembert及燉牛肉芝士薄餅,紅綠配搭賣相超有氣氛!✨當中最喜歡限定的薄餅,用上了富奶香的Camembert芝士、軟腍的燉牛肉、焗羽衣甘藍和紅莓醬,口感豐富,而且鹹香的芝士和酸甜的紅莓醬本來就是絕配,有聖誕特色得來又好吃,喜歡💕特別推薦去尖東近海美食里Alfresco Lane的分店,附近正是尖東聖誕燈飾,更有聖誕氣氛🎅🏻 另外現在電子消費滿$500更可換NOC咖啡$50現金卷非常划算!繼續期待聖誕😍😍📍 PizzaExpress尖沙咀麼地道68號帝國中心地下G31-33及G49-51號舖

📍 PizzaExpress
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🎄 𝓒𝓱𝓻𝓲𝓼𝓽𝓶𝓪𝓼 𝓢𝓹𝓮𝓬𝓲𝓪𝓵 𝓢𝓮𝓽 @ 🌟 Pizza Express《👽食神大媽食地披薩》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:Lobster Bisque HKD 122Christmas Antipasti Wreath HKD 168Camembert&Braised Beef Pizza HKD 188Christmas Dessert Combo HKD 68.👀 大媽一到聖誕節,由細到大都會嚟呢一度睇燈飾 🪅 呢度絕對係香港聖誕打卡必到嘅地方,就係尖東啦!🥳 而喺尖東商場管理首屈一指嘅就當然係尖沙咀中心同帝國中心啦!每次黎親呢度搵嘢食,都會嚟佢哋設立嘅尖東美食里Alfresco Lane。裡面有好多餐廳,超級多美食選擇,更重要嘅係有超靚海景,又有露天位置,需知道香港要有呢啲地方同老友記聚會真係好難得㗎!😍.👀 今次行過PIZZA大佬PizzaExpress門口,見到一個好可愛嘅聖誕樹餐牌,真係估唔到食PIZZA都有聖誕特別口味供應,咁就當然要試吓啦!佢呢個聖誕餐牌有二人餐 HKD 568,價錢抵過單點喎,大媽反正一向
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
Lobster Bisque HKD 122

👀 今次行過PIZZA大佬PizzaExpress門口,見到一個好可愛嘅聖誕樹餐牌,真係估唔到食PIZZA都有聖誕特別口味供應,咁就當然要試吓啦!佢呢個聖誕餐牌有二人餐 HKD 568,價錢抵過單點喎,大媽反正一向選擇困難症,咁就一於黎個二人餐啦!🤣

🦞 先來兩個「龍蝦湯」,咁經典嘅一款菜式,好濃郁嘅湯,同埋非常足料地配上超多蟹肉,再陪一塊PARMESANA芝士脆包,呢塊包真係無得頂,令呢碗湯嘅好味指數更加提升!

Lobster Bisque

🎄 再嚟呢款就係超級聖誕限定嘅「聖誕花環拼盤沙律」!一上枱嗰下真係好驚喜,成個食得嘅聖誕花環咁,超級大跌,好老實又係呢句,胃口細啲分分鐘食完呢個已經飽 😂 佢中間係一個焗到熱辣辣、熔岩一樣嘅「金文拔芝士沾醬」,全碟都超健康,呢個超邪惡,正到不得了 😍 仲要佢嘅沙律上面係配上三款唔同嘅肉類:帕爾馬火腿、煙三文魚、同摩特黛拉火腿。絕對唔怕食到悶 😋 然後仲有紅石榴籽同超可愛嘅星星脆包,淨係望到呢一啲顏色同形狀已經超開心!😝

Christmas Antipasti Wreath

🍕 其實大媽好掙扎頭先嗰款係咪都已經可以當主菜,因為真係超大份。不過呢個套餐真正嘅主角就係以下呢一款「金文拔芝士及燉牛肉薄餅」!用燉牛肉做主打內容嘅PIZZA其實唔多,再加埋係用金文拔芝士呢個配搭就更加少 🧀 咁都未完,佢仲要額外加上馬蘇里拉芝士同巴馬臣芝士,咁樣三款加埋真係超級邪惡同埋成個批係好濃郁超好味!如果佢可以成為一個長期供應,唔係淨係聖誕限定推出嘅口味就好啦!🤤

Camembert&Braised Beef Pizza

🥳 食套餐可以用優惠價加呢個「聖誕甜品組合」包括:雜莓果醬芭菲,同意大利芝士蛋糕。咁抵,大媽當然要加埋啦,甜品係唔可以少㗎!超興奮呀,個薑餅人好可愛,仲要成杯野超好味,個雪糕係MOVENPICK架!基本上唔使3分鐘已經清晒 🤣 同埋好有意義㗎,每次有客人單點呢款甜品,餐廳就會支持思拔中心,為有學習障礙嘅成年人士提供支援服務!🥰

Christmas Dessert Combo
雜莓果醬芭菲

😇 呢個套餐真係超級抵,同埋真係堅好食,絕對唔係揸流攤,誠意推介大家真係要去試吓,期間限定㗎!

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
📍 尖沙咀麼地道68號帝國中心地下G31-33及G49-51號舖
📲 +(852)3164-1338
$350 (Dinner)
Christmas Dessert Combo
雜莓果醬芭菲
2021-12-11 295 views
自己一路都幾鍾意食Pizza Express,因為就住食Pizza來講嘅話,佢呢一度係對麵包嘅鑽研,甚至乎醬汁嘅處理,再加上創作唔同款式嘅Pizza,都比同類型嘅餐廳出色。打開餐牌,我比較注重健康,但他是沙律已有不同款式選擇,而且份量亦都可以選擇大份量;或者小份量;比較貼心,因為事實上唔係每一個人都能夠食到個大嘅份量。餐廳亦都有自己嘅會員制度,登記成為會員,每一餐嘅消費就可以儲入去帳戶裏面,方便享受唔同嘅優惠。餐廳嘅環境佈置我覺得係非常之有格調,而且餐廳每一張座位嘅間隔亦都比較闊落,絕對適合喺度傾偈飲酒食嘢。我就叫咗一個2人套餐。裏面包含頭盤、沙律同埋主菜等牛肉薄餅。一嚟嘅時候,係龍蝦湯,餐廳一啲都唔吝嗇,非常其他地方,好多時候都係一個簡單嘅忌廉湯或者羅宋湯,好少餐廳會想龍蝦湯,而且佢嘅龍蝦湯都唔簡單,係龍蝦湯底上面加上做龍蝦肉,令到每一啖湯同埋肉都可以融合埋一齊。我自己就叫咗一杯Expresso Tonic,由於呢度係Happy hour享有一送一嘅優惠,所以我都會叫一杯嚟飲。之後嚟咗呢一個係聖誕花環拼盤沙律🥗,就咁望落去,已經知道佢呢一個菜式係特登為聖誕節已設定嘅:沙律嘅擺盤亦都好

沙律嘅擺盤亦都好用心,切出一個聖誕樹嘅裝飾,沙律亦都好多元化,除咗有傳統嘅沙律菜、洋蔥、西班牙火腿等等之外,其中一個令我最感到驚喜的是,佢加咗神石榴!感覺上非常健康之餘,佢嘅甜度亦都將成個沙律提升一個層次。

中間嗰個係用咗嘅芝士,佢應該係糅合左幾款唔同嘅芝士,其中有一款芝士比較出嘅係Blue Cheese嘅味道,我係一個鍾意食重口味芝士嘅人,所以我對於呢一浸味係好喜歡嘅。我知道有啲人會盡麵包店去芝士度食,但我自己就鍾意一啖一啖計時咁不來食。

最後嘅呢一個係金文拔芝士燉牛肉薄餅,先講呢一款薄餅,我第一樣嘢要讚嘅係佢嘅醬汁,佢嘅醬汁唔係傳統嘅蕃茄醬,而係用上左果醬!甜度適中,而且令到薄餅變得一啲都唔肥膩同埋油,抵讚。

其次嘅係佢加咗羽衣甘藍同埋車厘作為配菜,再配上非常豐富嘅芝士,新鮮焗起,係非常好食。
2021-12-03
$300 (Dinner)
#跟住我食唔中伏.上星期心心同朋友仔一齊去尖東玩&影相,兩個小朋友無啦啦話要食pizza😂近近地就去咗帝國中心嘅PizzaExpress…勁開心😍已經出咗🎄聖誕menu🥂[龍蝦湯 配 巴馬臣芝士脆包]個湯好香濃,而且有加咗蟹肉仲要勁多又鮮甜!唔錯👍🏻[聖誕花環拼盤沙律]呢個超級靚‼️小朋友勁中意星星形狀嘅脆包😆我就勁欣賞中間嘅金文拔芝士沾醬🤤超香濃 #芝士控 必點!另外有帕爾馬火腿、摩特黛拉火腿&煙三文魚❤️配上紅石榴籽嘅沙律菜好fresh亦很新鮮!重點個賣相真係好靚🤩 #勁有節日氣氛[金文拔芝士及燉牛肉薄餅]心心聽到係牛肉pizza勁興奮😂 #食肉獸寶寶燉牛肉好軟嫩,牛味都幾香👌🏻Pizza餅底係薄脆類,除咗牛肉仲有super food羽衣甘藍👍🏻加上幾款cheese夾個mixed sauce,感覺幾特別又唔會漏😋So far 呢個聖誕限定menu 嘅野食都唔錯,遲啲再同屋企人黎食埋Christmas pasta🤤如果夜晚過來尖東仲有勁靚聖誕燈飾可以影相打卡添🙈
#跟住我食唔中伏
近近地就去咗帝國中心嘅PizzaExpress…

勁開心😍已經出咗🎄聖誕menu🥂

[龍蝦湯 配 巴馬臣芝士脆包]
個湯好香濃,而且有加咗蟹肉仲要勁多又鮮甜!唔錯👍🏻

[聖誕花環拼盤沙律]
呢個超級靚‼️小朋友勁中意星星形狀嘅脆包😆
我就勁欣賞中間嘅金文拔芝士沾醬🤤超香濃 #芝士控 必點!
重點個賣相真係好靚🤩 #勁有節日氣氛

[金文拔芝士及燉牛肉薄餅]
心心聽到係牛肉pizza勁興奮😂 #食肉獸寶寶
燉牛肉好軟嫩,牛味都幾香👌🏻

如果夜晚過來尖東仲有勁靚聖誕燈飾可以影相打卡添🙈
2021-12-01 320 views
踏入十二月,尖東呢頭啲燈飾已經全部著晒喇,今日約埋朋友行下海邊,影下燈飾,行之前係附近醫肚,就選咗平時都好中意嘅PizzaExpress😍原來有新嘅限定menu,聖誕月份🎄緊係要食聖誕大餐啦!*聖誕節🎄二人套餐 $568**龍蝦🦞湯*龍蝦湯都幾濃郁,仲有啲龍蝦肉拌蕃茄沙沙醬,啖啖鮮味,配角塊包勁好食!佢係薄得嚟邊邊位就脆嘅,似餅乾質地,但係中間比較厚啲既位係煙煙韌韌,麵包控一定鐘意呢塊包*聖誕花環拼盤沙律🥗*擺碟賣相好靚,好有聖誕節氣氛,中間係金文拔芝士嘅沾醬,星星脆包點芝士食好邪惡😍除咗沙律菜之外,仲有煙三文魚、parma ham、火腿,每款都有三塊,二人份量嚟講呢盤沙律都非常大份。沙律菜新鮮爽口,不過檸檬🍋香草汁唔多,如果多啲salad dressing會再好食啲*金文拔芝士及燉牛肉薄餅*賣相紅紅綠綠嘅pizza乎合晒聖誕主題😆我真係未試過燉牛肉做餡料嘅pizza,食落好軟腍,有少少似炆牛腩粒個款口感。最特別係有紅莓醬嘅配搭,咸咸甜甜嘅口味好開胃

*聖誕節🎄二人套餐 $568*
*龍蝦🦞湯*

*聖誕花環拼盤沙律🥗*

*金文拔芝士及燉牛肉薄餅*

2021-12-01 58 views
今年聖誕氣氛特別好,見到佢地已經出咗Christmas Menu🎅🏻🍽,不過近期爸爸愛上咗食Lava pizza,Lava 上嘅Burrata cheese又真係幾正,喜歡creamy cheese嘅一定要食.所以今次冇叫Christmas set,我哋à la carte 試咗以下幾款Christmas限定菜色:🎄麵包球聖誕樹 💫 配料包括辣肉腸、mozzarella cheese、parmesan cheese等等,外型名副其實成棵聖誕樹咁,side dish有星星脆包,齋睇已經開心.🎄 金文拔芝士及燉牛肉薄餅 💫 味道濃烈嘅金文拔芝士,配埋肉質嫩滑嘅燉牛肉,同酸酸甜甜嘅紅莓洋蔥醬出奇地夾,加埋羽衣甘藍,外觀好靚成個聖誕花環咁,味道既清新又開胃😋.🎄 雜莓果醬芭菲可愛薑餅人超吸睛😍 ,阿仔一見到就急不及待想食❤️,暖雜莓果醬及燕麥脆片加埋MÖVENPICK®雲尼拿雪糕,仲有黑莓、焗麵包球同忌廉做點綴,大人同小朋友都覺得佢又靚又好食,為呢一餐畫上圓滿句號。💕

🎄麵包球聖誕樹

🎄 金文拔芝士及燉牛肉薄餅

🎄 雜莓果醬芭菲

• The  Lava
  • 雜莓果醬芭菲
  • 金文拔芝士及燉牛肉薄餅
2021-11-30 247 views
餐廳位於尖沙咀中心及帝國中心外的尖東美食里Alfresco Lane 匯聚多國美食,海景露天茶座可享一覽無遺的維港景 色,餐廳最近已經換上聖誕的佈置, 洋溢聖誕的喜悅, 加上環境相當寬敞,是聖誕佳節約朋友共聚的好去處。二人套餐$568 頭盤:龍蝦湯兩客金黃色的龍蝦湯, 入口香甜順 滑, 鮮味十足, 還食到粒粒 鮮甜的龍蝦肉,滋味滿分。 沙律:聖誕花環拼盤沙律 沙律用豐富材料堆製成聖誕花環, 造型有心思,充滿聖誕色彩 。 頂層放上漂亮星形的麵包, 口感煙煙韌韌。中間放滿 Parma Ham、 煙三文魚及火腿 , Parma ham充滿惹味的甘香, 煙三文魚鮮味滑溜。 底層是爽甜沙律菜、洋蔥圈及 鹹鹹的橄欖, 中心還放咗一碟 半溶芝士醬,配料超級豐富,口感好清新吸引, 是打開食慾的開胃菜。主菜:金文拔芝士及燉牛肉pizza叫即製的手工薄餅,上枱時, 熱呼呼, 香氣十足, pizza 批邊和底部烤得香脆,提起 pizza 還有微微的的拉絲 ,上面鋪滿煙健康的金文拔芝士、 軟稔燉牛肉, 充滿肉汁,牛味香濃, pizza 入口卜卜脆之餘,伴隨著酸酸甜甜的莓蓉醬,帶來滋味喜悅, 讓人停不了口。

二人套餐$568
頭盤:龍蝦湯兩客

沙律:聖誕花環拼盤沙律

主菜:金文拔芝士及燉牛肉pizza

今日朋友生日,佢話想去尖東嗰邊搵吓嘢食,行到去尖東嗰邊嘅公園行過少少,去到位於帝國中心個邊,個邊有條Alfreco Lane, 有好多唔同國家既野食,有海景有露天位,吹水飲野呢條lane好多選擇。🤪🤪朋友話想食pizza 我地就搵左呢間喺海旁隔離帝國中心嘅PizzaExpress. 🤪呢間PizzaExpress空間環境都大,侍應有禮貌,唔使點排隊好快有得入去食。Menu上有唔同嘅選擇,基本嘅Pizza有,仲有其他西式嘢食可以選擇。👍🏼👍🏼一黎我地冇咩點諗就叫左個二人餐Christmas special 食,揀左兩碗龍蝦湯,一個salad 同一份pizza。🤪先黎既係,龍蝦湯。有驚喜既係龍蝦湯夠大碗😂,龍蝦湯味夠濃,中間會放左蟹肉,已經係雙重享受,配埋個脆包,好有層次感,好好飲。😍😍再黎又係驚喜,salad 係Christmas antipasti Wreath, 最大驚喜係,佢好有多唔同既食材去整呢個salad, 有三文魚,Parma Ham, 火腿,已經係三重享受,再加上中間加上一碟芝士俾你用星星形既包去點黎食,好好食。😋😋😋最後叫左個pizza, Camemebert & Bra

最後叫左個pizza, Camemebert & Braised Beef Pizza, 我對佢最大感覺係,好聖誕feel呀,睇得出menu有精心諗過,去迎合黎緊既聖誕樹。pizza 皮夠薄,餡料夠多,好食又大份。😍👍🏼

本來陪人食生日飯,感覺好似順便預祝埋聖誕咁,都開心。講起聖誕,食完可以去附近尖東,夜晚應該有燈飾打埋卡😆到底今日係食生日飯定預祝聖誕呢,算啦,兩樣都計啦😂👍🏼👍🏼
Lunch
2021-10-17 124 views
一早去尖東海傍晨跑,跑完就去附近食個早餐。路經帝國中心,諗住食個Starbucks 當早餐,但發覺pizza express 原來出左早餐,價錢又唔係貴,當然去試一試。早餐選擇都算多,有傳統嘅英式早餐,仲有俾素食者選擇嘅green breakfast。三文治方面可以揀雞蛋牛油果,火腿之類。仲有迷你pizza做早餐,想食濕嘅可以揀蕃湯螺絲粉。總有一款啱你口味。跑完步唔想白跑,所以揀左個傳統早餐再配個英式茶。雙蛋,炒蘑菇,蕃茄巴馬火腿,火箭菜,意式肉丸,呢個早餐配搭都幾新款。素食早餐就將肉類換成牛油果醬,南瓜,好健康好fresh。有一個朋友唔想太heavy, 所以揀左個牛油果雞肉三文治。雞肉好嫩滑,配埋牛油果醬,健康得黎又唔會好dry。地方好大,坐得又舒服,慢慢食,傾下計,享受一下假日的休閑。我地約定下次一定要pizza做早餐。

2021-10-07 64 views
估唔到原來PIZZA EXPRESS 連早餐都有,開頭朋友約我去PIZZA EXPRESS 話食早餐我仲以為佢係講笑,點知原來真係有,我諗時間太早啦,同埋冇咩人知有早餐食,成間餐廳好似俾我哋包左咁食早餐就飲返杯健康果汁先,跟餐加左錢轉蘋果汁同橙汁番茄湯海鮮螺絲粉湯底番茄味幾濃,海鮮味道不過不失,屬於正常水平用左自家製意式面包配以雞肉、火箭菜、牛油果沾醬、蒜蓉牛油製成,呢幾樣食材加埋一齊有多重口感,我自己覺得呢個三文治比起番茄湯海鮮螺絲粉更值得一試。蛋批薄餅係一塊細PIZZA,配上蔬菜忌廉洋蔥酸忌廉以及巴馬臣芝士,味道同平時食開嘅唔同,比較開胃,幾驚喜。雜莓面包球配上蜜糖一樣好食,作為甜品為呢餐早餐造一個結尾。係維港旁邊同朋友一齊食好西,享受生活,真係好開心。

食早餐就飲返杯健康果汁先,跟餐加左錢轉蘋果汁同橙汁
蕃茄湯海鮮螺絲粉

雞肉牛油果醬三文治

蛋批薄餅

雜莓面包球配上蜜糖一樣好食,作為甜品為呢餐早餐造一個結尾。
雜莓麵包球

係維港旁邊同朋友一齊食好西,享受生活,真係好開心。
2021-10-01
Breakfast
蕃茄湯海鮮螺絲粉
雞肉牛油果醬三文治
蛋批薄餅
雜莓麵包球
2021-10-04 510 views
Weekend來尖東一帶逛街,早起身梗係要食返個早餐先。來到Pizza express,發現佢地有出埋早餐,所以就諗住試下。早餐Menu提供多款選擇,除了傳統意式早餐外,還有三明治、早餐Pizza和湯螺絲粉等等,亦有專為素食者提供的素食版意式早餐,任君選擇。傳統意式早餐 $98呢個傳統意式早餐類似平時去cafe會點的All-day breakfast一樣,賣相精緻,食物相當豐富,一個價錢可以試到多種食物。包括摩特黛拉火腿、意式焗肉丸、番茄、雜錦蘑菇、雞蛋和火箭菜,配上自家製麵包。最喜歡意式焗肉丸,並不是早餐會見到既常客之一,番茄肉丸好juicy,令人回味無窮。自家製麵包也出色,對於一家主打pizza的餐廳,製作出好食的薄餅皮至麵包也是專家,咬落去好鬆化,而且新鮮焗製會加分。而番茄也是加入黑椒粒烤過,好味又營養。蕃茄湯海鮮螺絲粉$58另外一個早餐點上了番茄湯海鮮螺絲粉,伴以太陽蛋。海鮮味比起番茄更入味,更突出,加入蝦肉蜆肉,鮮味十足,整體配合埋螺絲粉,好滿足。熱鮮奶咖啡(+$15)跟餐加$15就有得飲咖啡,點了一杯熱的鮮奶咖啡,奶泡超級多,很creamy,用心製作的咖啡。凍美式咖啡(+$

傳統意式早餐 $98

蕃茄湯海鮮螺絲粉$58

熱鮮奶咖啡(+$15)

凍美式咖啡(+$15)
另外一杯凍美式也很正宗,十分推薦。

早餐十分豐盛,下次一定要試下早餐薄餅體驗下!
2021-10-02
Breakfast
難得放假一早先去尖沙咀找一間cafe嘆一嘆 閑逛中見到一早這餐廳竟然已開門 GOOD! 🌈餐廳型格舒服 不錯~ •選擇不算太多 點了一個Italian all day breakfast $98 Breakfast set包了一杯飲品🌈點了cappuccino 咖啡豆一般般 泡不夠綿密始終不是專門沖咖啡的cafe🙈🌈但幸好 Breakfast set非常吸引!色彩繽紛材料豐富食煎蛋最爽是切剩蛋黃位一啖放入口 流心濃郁的蛋黃汁在口中蔓延 正Meat ball份量不大 但真材實料啖啖肉麵包熱烘烘軟綿綿 一讚🌈tomato and avocado dip 之前食過這款一試難忘 Sauce是特別調製的 Creamy酸酸甜甜特別好食 十分推介!🌈非常relax的brunch 絕對會encore
難得放假一早先去尖沙咀找一間cafe嘆一嘆
閑逛中見到一早這餐廳竟然已開門 GOOD!
🌈
餐廳型格舒服 不錯~

選擇不算太多
Breakfast set包了一杯飲品
🌈點了cappuccino
咖啡豆一般般 泡不夠綿密
始終不是專門沖咖啡的cafe🙈

🌈
但幸好 Breakfast set非常吸引!
色彩繽紛材料豐富
食煎蛋最爽是切剩蛋黃位