2022-07-25 167 views
行開灣仔利東街 見到Pizza Express 好耐冇食就入去幫襯下 兩個人 最抵就係叫一個Set for 2啦🧆意式焗肉丸正常發揮😅以為會配波波麵包點知係一片片 雖然有啲失望 但味道不錯🍝卡邦尼忌廉意粉一食就知冇落到鹽😅意粉彈牙粗身,有忌廉味,但煙肉略為少左啲,其實就算有落鹽,都唔會係好食嘅意粉🫥🍕北京烤鴨薄餅每次想食Pizza Express,其實都係為咗佢而嚟☺️甜醬, 蔥, 青瓜 味道好夾,烤鴨就不過不失啦但係食到尾段,覺得非常咸,如果多啲人Share食就會好啲🫡總結: 人地話唔同分店嘅質素同水準會有啲唔同今日都真係體會得到😅😅
行開灣仔利東街 見到Pizza Express
好耐冇食就入去幫襯下

兩個人 最抵就係叫一個Set for 2啦

🧆意式焗肉丸
正常發揮😅以為會配波波麵包
點知係一片片 雖然有啲失望 但味道不錯

🍝卡邦尼忌廉意粉
一食就知冇落到鹽😅意粉彈牙粗身,有忌廉味,
但煙肉略為少左啲,其實就算有落鹽,都唔會係好食嘅意粉🫥

🍕北京烤鴨薄餅
每次想食Pizza Express,其實都係為咗佢而嚟☺️
甜醬, 蔥, 青瓜 味道好夾,烤鴨就不過不失啦
但係食到尾段,覺得非常咸,如果多啲人Share食就會好啲

🫡總結:
人地話唔同分店嘅質素同水準會有啲唔同
今日都真係體會得到😅😅
卡邦尼忌廉意粉
北京烤鴨薄餅
2022-07-24
$200 (Dinner)
北京烤鴨薄餅
2022-07-05 131 views
半年沒有外出堂食😝留在家中用餐除了自己煮或落樓下買外賣之外,最方便當然是使用外送服務點餐,尤其是大熱天時可以輕輕鬆鬆安在家中等吃😋幾個月沒有吃pizza,留意到PizzaExpress最近有新口味北京烤鴨pizza,又可於foodpanda點餐,而且滿指定金額更可免運費。於是我們點了外賣限定精選套餐$315。頭盤 - 法邊豆焗蘑菇味道香濃惹味😋沙律(大)- 雞肉蘋果沙律🥗 $+25份量及配料也比想像中多很多,除了雞肉及青蘋果🍏,還有兩條香脆的麵包條🥖、提子乾、車厘茄、合桃,還有很多沙律菜👍👍👍10”薄餅/意粉或飯(2款)北京烤鴨薄餅🍕烤鴨外皮酥脆而肉嫩,再配上新鮮大蔥和脆口的傳統薄餅底,加上甜海鮮醬,口感及味道一流,也不會覺得膩😋蕃茄海鮮意粉🍝份量頗大,海鮮種類多,有蝦🍤、青口、蜆、帶子、魷魚🦑等
半年沒有外出堂食😝

頭盤 - 法邊豆焗蘑菇
味道香濃惹味😋

沙律(大)- 雞肉蘋果沙律🥗 $+25

10”薄餅/意粉或飯(2款)
北京烤鴨薄餅🍕

蕃茄海鮮意粉🍝
份量頗大,海鮮種類多,有蝦🍤、青口、蜆、帶子、魷魚🦑等

今天約了上朋友屋企一起整蛋糕,午餐就要靠外賣幫手。朋友提議食pizza🍕,意粉🍝,手機外賣速遞Apps都搵到唔少選擇🍽,最後決定揀Pizza Express ,價錢比較大眾化而且味道正宗又唔會太港式。今次用咗foodpanda速遞,冇甩漏送到嚟都係完好無缺👍🏻。餐廳嘅packing夠實淨,餐具齊備立即開餐🍽😋意式焗肉丸仲熱辣辣,肉丸估唔到幾彈,不是粉團嘅口感,意式牛肉醬風味十足。另配香草麵包,口感香脆鹹鹹地又有香草味道,非常美味! 雞肉蘋果🍎沙律分量十足!有多款唔同嘅沙律菜,餡料都幾豐富有爽脆青蘋果條,提子乾,果仁,車厘茄🍅提供沙律醬自行調配。雞肉一啲都唔乾,麵包條焗得夠脆!👍🏻美國薄餅 🍕主要餡料有辣肉腸和芝士🧀已經係最簡單嘅美味!特別喜歡Pizza Express 的餅底夠鬆脆,即使放焗爐翻熱也keep 到剛出爐嘅脆口感。番茄海鮮🐙🍅意粉好多魷魚🐙,小元貝,茄蓉味道清新,絕對唔係一般嘅茄汁意粉。😋用錫紙盤盛載,食嘅時候可以放焗爐翻熱或放進紙盒用微波爐加熱也可,設計貼心💕。😍👍🏻
美國薄餅
今天約了上朋友屋企一起整蛋糕,午餐就要靠外賣幫手。

雞肉蘋果🍎沙律
美國薄餅 🍕
海鮮蕃茄意粉
意式肉丸配香草包
番茄海鮮🐙🍅意粉
海鮮蕃茄意粉
2022-06-16 194 views
每次想吃意大利粉,通常第一時間想起PizzaExpress!因可自選意粉種類,並有我最愛的螺絲粉及蝴蝶粉在眾多分店中,我特別喜愛利東街店!貪其地方偌大,燈光佈置充滿特色餐廳現正做限定推廣,與推廣飲品合照並上傳到社交媒體帳戶即可免費獲贈焗麵包球乙份及有機會贏取現金券$500果茶系列蜜桃冰茶不會過甜,喝下有一種消暑感覺蝶豆花系列鮮果檸檬特飲色澤亮麗繽紛,先讓眼球降溫精選二人套餐$349有一款頭盤、兩款主菜及兩杯飲品意式焗肉丸乃烤焗豬肉丸配香辣蕃茄牛肉醬及白汁,最後灑上番茜,微酸微辣與香草包一起吃十分開胃意式牛肝菌蝴蝶粉入口細滑、味道香濃,食不停口蒜香新豬肉螺絲粉的新豬肉先以茴香和馬蹄烹調,隨後加配蒜蓉、辣椒碎、蘑菇和火箭菜,素食人士之選餐飲加$35可額外加配餐酒一杯,飲勝
蜜桃冰茶
果茶系列蜜桃冰茶不會過甜,喝下有一種消暑感覺
鮮果檸檬特飲
蝶豆花系列鮮果檸檬特飲色澤亮麗繽紛,先讓眼球降溫
精選二人套餐$349有一款頭盤、兩款主菜及兩杯飲品
意式牛肝菌蝴蝶粉
意式牛肝菌蝴蝶粉入口細滑、味道香濃,食不停口
蒜香新豬肉螺絲粉
餐酒
餐飲加$35可額外加配餐酒一杯,飲勝
2022-06-14
$289 (Dinner)
蜜桃冰茶
鮮果檸檬特飲
意式牛肝菌蝴蝶粉
蒜香新豬肉螺絲粉
餐酒
2022-05-17 272 views
星期日行過利東街Walk-in lunch唔使等位叫咗個二人餐頭盤一款—蒜蓉包—外貌似中式麵包唔似出邊西餐廳塗抹嘅蒜蓉牛油醬係好好食仲熱辣辣嘅蒜蓉包重點係食完唔會口臭主菜兩款—蜜糖雞肉pizza + 卡邦尼意粉—好鍾意佢個餅底煙煙韌韌嘅薄批蜜糖雞肉+蕃茄醬+mozzarella cheese岩岩出爐熱辣辣卡邦尼意粉好食重點要落黑椒都係一樣熱辣辣夠晒新鮮餐飲兩杯—梳打水—一罐一杯再加青檸夠晒fresh都係保持一貫水準作風坐得又舒服,值得推介!!

星期日行過利東街

餐飲兩杯—梳打水—
一罐一杯再加青檸
夠晒fresh

都係保持一貫水準作風
坐得又舒服,值得推介!!
最近無晚市堂食 唯有外賣返屋企經過【PizzaExpress】 見到佢推出咗全新意式風味🌟《Chill@Home 限時外賣套餐》🍕  務求消除抗疫疲勞😪 善待自己於是決定試一試佢🌟《Chill@Home 限時外賣套餐》🍕$3 8 8 優惠價都算幾抵,已經有齊:❣️意式凍肉拼盤擺盤精緻又豐富 打開盒蓋甚有驚喜🌈🔸2款芝士:方形粒粒芝士,比較硬身,味道較濃厚,口感豐富;三角形嘅就比較軟身,味道較溫和,配合紅/白酒更可品嘗到多元層次😋🔸2款風乾凍肉:意大利🇮🇹帕馬火腿🥓,滿載鹹香;Salami莎樂美腸,較有嚼勁,食落滿口油香,加上帶有微微辣味🌶️,非常醒胃😋🔸以吞拿魚鬆填得滿滿嘅小蕃茄🍅味道清新🌱🔸另外仲配有橄欖🫒、火箭菜沙律🥗、桃核、提子乾,咁就可以食得更健康啦❣️焗麵包球一向都好鍾意❤️食呢款signature 焗麵包球,貪佢口感軟彈。配以附送嘅牛油🧈、肉醬一同進食,味道更為豐富有層次😋❣️意式肉丸肉丸肉質鮮嫩腍軟,加上酸甜嘅番茄醬🥫炮製,作為小食,夠開胃同時唔會膩❣️自選意大利🇮🇹紅或白酒一枝(Pinot Grigio / Chiantis) 🍷Pinot Grigio口感偏乾、色澤較淡、酒體較輕
最近無晚市堂食 唯有外賣返屋企

🔸以吞拿魚鬆填得滿滿嘅小蕃茄🍅味道清新🌱

❣️焗麵包球

❣️意式肉丸

Pinot Grigio

口感偏乾、色澤較淡、酒體較輕,好易入口,飲落有淡淡杏仁味☺️

套餐非常適合兩口子👩‍❤️‍👨在家中慢慢歎一番

摸住酒杯底🍷盡訴心中情💕

✨一枝唔夠喉嘅話,更可以優惠價$1 2 8 額外加購多一支

今次我仲以全日8️⃣5️⃣折優惠點咗

🍕La Reine 皇后薄餅(Classic 13”)

:摩特黛拉火腿🥓、蘑菇、橄欖🫒、馬蘇里拉芝士🧀及番茄醬🥫

🔥熱辣辣餅底烤得香脆可口

面層餡料夠晒足 即使多食都唔會覺得鹹或油膩 薄餅保持一貫水準🥰

原來呢個《Chill @Home限時外賣套餐》

🌟屬期間限定優惠
食物質素有水準 值得推介✨
2022-02-22
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
$250 (Dinner)
  • Chill @Home限時外賣套餐
  • La Reine 皇后薄餅
2021-12-04 491 views
聖誕節又嚟喇🎄🎄 今年終於可以出街同朋友去食聖誕大餐🍽 見到推出咗聖誕套餐,有單點,二人及四人餐,每樣都好有節日氣氛🥰二人餐 $568龍蝦🦞湯兩客先以香濃鮮甜嘅龍蝦湯,配以煙韌香口嘅麵包條作開頭。🥗聖誕花環拼盤沙律然後就係擺盤好似聖誕花環嘅沙律,除咗沙律菜外,仲有煙三文魚、Parma ham、mortadella、紅石榴籽等,再配好cute 嘅星星脆包。 中間仲有金文拔芝士醬可以點麵包😋🍕金文拔芝士及燉牛肉薄餅薄餅上面都係紅紅綠綠的,用上多款芝士,味道尤其香濃,加上軟腍嘅燉牛肉及脆口煙韌嘅餅底,相當惹味🎄麵包球聖誕樹 $72另一驚喜菜式,將招牌麵包球做成聖誕樹形狀,精緻美觀,氣氛滿滿,材料仲有辣肉腸及芝士,食得好滿足🍝鼠尾草牛油黑蒜蝦肉意粉 $168🍗烤雞黑松露蝴蝶粉 $198

二人餐 $568
龍蝦🦞湯兩客
先以香濃鮮甜嘅龍蝦湯,配以煙韌香口嘅麵包條作開頭。

🥗聖誕花環拼盤沙律

• 麵包球聖誕樹
  • 鼠尾草牛油黑蒜蝦肉意粉
  • 烤雞黑松露蝴蝶粉
2021-11-23 381 views
星期一咁岩放假,約埋舊同事一齊食飯一路諗唔到食咩好 舊同事建議呢間就去試下啦中午時間都唔算多人 坐既位置都寬敞佢既set lunch就$78一份,有前菜 主菜同野飲我地4個人總共點左份、兩個意粉每人仲有個南瓜湯加野飲 絕對食得飽味道不錯,上餐時間亦都好快埋單總數409 下次可以再試
星期一咁岩放假,約埋舊同事一齊食飯
一路諗唔到食咩好
舊同事建議呢間就去試下啦
中午時間都唔算多人 坐既位置都寬敞
佢既set lunch就$78一份,有前菜 主菜同野飲
我地4個人總共點左份、兩個意粉

每人仲有個南瓜湯加野飲 絕對食得飽

味道不錯,上餐時間亦都好快
埋單總數409 下次可以再試
2021-11-15
$100 (Lunch)
2021-11-20 344 views
今日係我假期最後一日啦!梗係唔好嘥咗個假期啦!所以最後一日都約咗人去食晏晝!午市時候呢度幾乎全場爆滿。之後我哋揀咗兩個午市套餐,頭盤我哋就一個叫咗沙律,另外一個叫咗湯!我覺得沙律🥗啲菜都幾新鮮!食完即刻覺得自己健康咗!至於主菜,我哋一個叫咗蝴蝶粉,另外一個就咗Pizza!食物熱辣辣拎出嚟,而且pizza亦烤得好香脆,唔錯唔錯👍🏻👍🏻之後我哋仲加咗兩個甜品添!一個係tiramisu,另外一個係意大利咖啡雪糕!可能我自己好鍾意食甜野啦!真心覺得好正好好食😋呢度食物質素幾好,服務態度亦好有善,個個待應都笑容滿面,好有熱誠!不過食物份量唔算太大,我覺得正常一個男人係未必會食得飽嘅😅
2021-11-15
Type of Meal
Lunch
星期五同朋友經過利東街呢到,晚餐就想食pizza~🍕🍕🍕🍕🍕🍕就選擇嚟Pizza Express! 雖然我地得3個人,但因為4人套餐太抵,600蚊都唔需要就可以有4個主菜同side dishes 連野飲!所以就叫咗個4人套餐。🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️份量都好大~pizza非常好味~但pasta一般⋯味道只係合格,但整體體驗唔錯!甜品就真係一般般~可以唔駛叫😂😂😂

甜品就真係一般般~可以唔駛叫😂😂😂
2021-08-29 279 views
和朋友相約一同前往灣仔,餐廳位於灣仔利東街,鄰近地鐵站路程只需要三分鐘左右,地理上十分方便快捷,餐廳主打的當然就是西餐,很多人也品嚐過,但我更喜愛就是這裏的裝潢。pizza當然做得不錯,一如以往的美味,一如以往的欣賞他的茄汁底,將令整個pizza的味道更加昇華,帶點酸甜味道,更為開胃,加上餅底即叫即做,帶點香脆,又有點口感,厚度剛剛好,絕對是超水準。但這次我更欣賞的就是他的自家製蝴蝶粉,口感一流,味道極佳,軟硬剛好。
2021-08-20 257 views
My sister’s birthday and we went to Pizza Express last night. The food is delicious and in a reasonable price. Especially the service is very excellent. Their staffs help me to hidden the flower and sing birthday song to my sister. That’s really a great surprise. Thanks so much for the arrangement and we have a wonderful night.Highly recommend for birthday dinner and friends gathering.4人套餐非常優惠,食物質素很好👍🏻職員有禮服務一流生日飯局、朋友相聚非常推介👏🏻👏🏻

4人套餐非常優惠,
食物質素很好👍🏻
職員有禮服務一流
生日飯局、朋友相聚非常推介👏🏻👏🏻

2021-08-19
$180 (Dinner)
Celebration
Birthday
2021-07-22 333 views
今日lunch time walk in嚟到呢間餐廳 裝修唔錯 坐得好舒服 👍👍👍先前食過其他分店 發現呢度餐牌 原來唔係間間一樣 呢間係紅色呢個餐牌 (貴過其他分店)可能間間位置唔同 會有唔同價錢 不過都有個共通點 都係要講英文嘅地方 🤣🤣🤣 叫咗個瑪嘉麗塔皇后薄餅+肉醬寬條麵 大概20分鐘就上菜 味道唔錯 幾好食 茶包係沖好左既(同其他分店唔一樣) 飲曬可以叫佢再比熱水🤣🤣🤣人均消費100蚊 (連加1)作為午餐來說 算是小貴(可能我平時食得好平🥲)可以間唔中黎食下 但唔會成日黎🤭🤭🤭

2021-07-10 268 views
今次下午約左幾位朋友聚下,我就提議不如食Pizza啦!Share食都不錯^_^係利東街好容易就見到Pizza Express 一行四人都上去,睇到牆上嘅畫好靚好有特色打卡影相都唔錯餐牌清晰中英對照有食物相片每次到Pizza Express 都必叫意個焗麵包球^_^香噴噴又鬆軟配上蒜蓉牛油及羅勒香草醬,簡單好味😋再叫左個焗蘑菇釀入羅勒香草醬及芝士蕃茄醬口感層次豐富。加上辣甜椒更惹味!Pizza今次就左北京烤鴨去了有鴨胸、海鮮醬、辣椒、青瓜、青蔥味道帶甜味,真的有烤鴨味道。餅底薄而脆口,係就個中西合璧作品。另一個主菜就叫左一個全隻烤全雞蝴蝶粉開蘑菇汁份量十足!醬汁濃郁香口^_^再在上層加上酸忌廉、巴馬臣芝士、蕃茜及迷迭香濃味人一定會愛上^_^最後叫左個甜品拼盤作結,真的是一個完美句號。整體來講^_^環境食物一流價錢親民值得再嚟。

今次下午約左幾位朋友聚下,
我就提議不如食Pizza啦!Share食都不錯^_^
係利東街好容易就見到Pizza Express
一行四人都上去,睇到牆上嘅畫好靚好有特色
打卡影相都唔錯

餐牌清晰中英對照有食物相片

每次到Pizza Express 都必叫
意個焗麵包球^_^香噴噴又鬆軟
配上蒜蓉牛油及羅勒香草醬,簡單好味😋

再叫左個焗蘑菇釀入羅勒香草醬及芝士蕃茄醬
口感層次豐富。加上辣甜椒更惹味!

Pizza今次就左北京烤鴨
去了有鴨胸、海鮮醬、辣椒、青瓜、青蔥
味道帶甜味,真的有烤鴨味道。
餅底薄而脆口,係就個中西合璧作品。

另一個主菜就叫左一個全隻烤全雞蝴蝶粉開蘑菇汁
份量十足!醬汁濃郁香口^_^
再在上層加上酸忌廉、巴馬臣芝士、蕃茜及迷迭香
濃味人一定會愛上^_^

最後叫左個甜品拼盤作結,真的是一個完美句號。

整體來講^_^環境食物一流
價錢親民值得再嚟。
2021-06-30 193 views
剛剛考完試,就帶D細路出去食返餐好嘅,就去咗利東街嘅Pizza Express舖頭裝修幾特別,樓下係入口,擺放左兩三張枱,經過一條畫咗幅好靚畫嘅樓梯,就上到樓上,環境就大好多啦。一坐低,小朋友就叫咗焗麵包球,雞翼,雞肉蘋果沙律做前菜。主菜就叫咗個蕃茄海鮮意粉同埋美國辣味Pizza,甜品就叫咗個心太軟仲有杯石榴梳打特飲。唔知點解個焗麵包球特別受小朋友歡迎,可能細細粒,一啖一個,但係都係幾好食嘅。雞翼烤到表面乾身又香脆,調味方面以蒜香味為主,再加上芥末蜜糖醬,香甜之餘有少少辛辣味,但又唔太重,小朋友都食到。雞肉蘋果沙律就叫咗個大份嘅,嚟到果然好大碟,沙律菜好新鮮,再加上切咗條嘅青蘋果同埋一D雞絲肉,甜甜酸酸好Flash,好開胃。主菜嘅蕃茄海鮮意粉,海鮮了超多,幾乎見唔到意粉,有大蝦,魷魚,蜆肉及貝柱肉,蕃茄醬汁很濃郁,配合新鮮嘅海鮮好豐富👍 Pizza上面嘅辣肉腸帶有微辣,反而青辣椒辣度就勁D,小朋友未必食到。而Pizza底基本上都係以番茄醬為主,再加上芝士,而芝士呈現半溶狀態,做到拉絲嘅效果。邊皮都燒到香脆,又唔會太厚,整體上Pizza做得唔錯😋最後嘅甜品上枱時係用鐵板嘅,令到個心太軟仍

最後嘅甜品上枱時係用鐵板嘅,令到個心太軟仍然保持溫度,而上邊嘅雲呢拿雪糕溶得更加快,所以要盡快食。冷熱嘅口感,朱古力嘅濃襯托雲呢拿雪糕嘅甜,配合得非常好👍

杯石榴特飲都唔錯,酸酸甜甜,响夏天飲就最啱😩