其實今次等到真係好嬲,等45分鐘先有pizza,個意粉緊加唔洗講我估都等左120分鐘都未見。。舖頭人客真的不算多人,應該只坐半數,但佢地只出外賣,出十個外賣先做一個堂食,追單原存無反應。。真的好失望。。仲有個應該係經理真係好無禮貌。。不會再來
其實今次等到真係好嬲,等45分鐘先有pizza
2020-01-19 424 views
早幾日屋企人又去晒飲宴,得返我一個人係屋企冇飯食!要同朋友出咗去搵嘢食,啱去咗PizzaExpress,叫咗個Pizza兄弟好得意呀原來佢有兩種味道一邊係好豐富嘅芝士味,令一邊有辣肉腸茄醬味,食落口一啲都唔辣!平時我鍾意食批底比較薄嘅Pizza媽咪一款Pizza唔會太口如果對Pizza唔係太高要求嘅話呢一間Pizza舖其實都係唔錯嘅選擇勝在佢嗰度有一間呀嘛而且賣相都幾得意平時食開嘅係圓形今次食嘅係方形而且另外一半係捲着嘅所以都幾得意

2019-12-02 483 views
今日黎試下呢間pizza express ,但我唔係食pizza 而係食意粉同焗包。因為就仔仔,所以叫左雞翼,卡邦尼意粉同焗包。焗包,好食嘅,上菜仲暖暖的,唔會焗到好硬咬唔開,呢個幾好。雞翼,仔仔食左話好味。卡邦尼意粉,呢個反而普通左少少,份量好少,白汁味道夠,如果再多啲汁會更好!
因為就仔仔,所以叫左雞翼,卡邦尼意粉同焗包。

焗包,好食嘅,上菜仲暖暖的,唔會焗到好硬咬唔開,呢個幾好。
雞翼,仔仔食左話好味。

2019-11-30 598 views
今天心情輕鬆😁,很想找一些環境舒適的西餐廳chill一下,所以選了好久都沒有到的Yoho Pizza Express,中午時坐窗邊享受著微微的陽光,心情輕鬆💑Menu選擇很多,選了兩個特選餐✨前菜mini bread,填鴨Pizza, English Breakfast TeaMini bread是這餐廳招牌菜,很chewy, 配濃香牛油,有水準,填鸭Pizza, a bit spicy, 好味,另外,English Breakfast Tea is a UK brand Teapig, 味很平衡,還可以番水👍✨三文鱼前菜,蟹肉意大利粉,可樂三文鱼份量不多,配火箭菜,好開胃😋,蟹肉意大利粉,熱辣辣,意粉彈牙 aldente👌👍服務員笑容很好,加分,两位$171, 合理
,心情輕鬆💑

Menu選擇很多,選了兩個特選餐

✨三文鱼前菜,蟹肉意大利粉,可樂

服務員笑容很好,加分,两位$171, 合理

2019-11-27
$90 (Lunch)
2019-11-03 452 views
今天同家人來吃pizza express,早前吃的幾家分店都不錯,看到這家分店午市都不用排隊,便進去吃一坐下便點了幾道菜,急不及待想嘆美食🤩🤩🤩但卻後悔來了🙊🙊點了白汁火腿螺絲粉,芡汁都是水水的,味道淡淡的,心想,兒童餐的或許這樣皇后薄餅,災難來的嗎?餅底都濕到塌了,薄餅轉新形象?焗麵包球,這個不錯的,熱辣辣,好吃意式焗肉丸,不過不失卡邦尼忌廉意粉,依然是水水的,但可接受意式野菌螺絲粉,仍然是水的味不重,愛吃淡口味的應蠻滿意

一坐下便點了幾道菜,急不及待想嘆美食🤩🤩🤩但卻後悔來了🙊🙊

皇后薄餅,災難來的嗎?餅底都濕到塌了,薄餅轉新形象?

焗麵包球,這個不錯的,熱辣辣,好吃

意式焗肉丸,不過不失

卡邦尼忌廉意粉,依然是水水的,但可接受

意式野菌螺絲粉,仍然是水的味不重,愛吃淡口味的應蠻滿意
2019-08-02 620 views
話說五月中比張印花卡我,三個月1內閒日食午餐可吸一個印花,吸滿6個即送一個午餐。我今天去食第六個午餐,佢竟然話印花已經停止吸。我話我上星期食都有吸比我,佢答係吸錯比我。印花卡上也沒有註明何時停止吸印!得,我唔同佢抝,但我以後唔會幫襯!
2019-06-29 619 views
今日三個女仔去食飯 本身想打邊爐但又好熱 都係食返啲唔洗自己煮嘅野就算啦 所以就近近地揀左pizza express 食飯時間大約等左5分鐘就有位 叫左一個沙律 一個pizza同一個長通粉個賣相都幾靚同幾大碟 好似係叫健康沙律 $138好足料 芝士 南瓜 松子 牛油果 紅菜頭都好好食 不過佢有啲薄荷葉食落真係有啲苦澀味 我唔係咁鐘意 其他都好好 仲要係落醋 無咁肥 呢個係一個燉牛肉薄餅 $148 牛肉好唸 好好食 薄批好好食 唔會好飽 味道都好夠 成個批都焗得剛剛好 唔會好乾 好食跟住就黎左白汁雞pasta 呢度係可以揀要咩意粉 我地就無轉 照跟佢本身 雞有啲乾身同鞋 意粉軟硬剛剛好 不過味道就唔係好濃好突出 下次可以試呢一隻味其實呢次係我第一次係香港食pizza express 都覺得唔錯 可以再試其他新野!
叫左一個沙律 一個pizza同一個長通粉

個賣相都幾靚同幾大碟 好似係叫健康沙律 $138

2019-06-29
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
食好西對余媽媽一家嚟講真係好有療癒作用!  最近經過 PizzaExpress 見到有新menu,  啲菜色仲好有夏日特色, 非常吸引, 所以即試!  新menu加入了水果在菜色當中, 感覺好fresh~必點<芒果莎莎蟹肉薄脆包> 和<西瓜菲達芝士沙律>做頭盤~<芒果莎莎蟹肉薄脆包> $88, 余小b大愛~  呢晚啲芒果好清甜, 加上一梳梳蟹肉, 海鮮伴生果,  口感清新, 配埋薄脆包又脆又香, 好美味!余小b好鍾意食西瓜,   呢個<西瓜菲達芝士沙律>$68  就最啱佢喇!   西瓜好清甜消暑, 配上幾款健康蔬菜,  如: 羽衣甘藍和火箭菜, 仲有酸酸甜甜嘅橄欖,  帶給我地很清新嘅感覺!喜歡素食嘅朋友, 可以試試<花語薄餅>$138  和 <新豬肉蒜香長通粉> $108~<花語薄餅>$138 個名好有詩意,  加入了多款蔬菜, 很有田園氣息,  當中更有余小b大愛的車厘茄, 令佢吃過不停呢!<新豬肉蒜香長通粉>  口感同免治豬
食好西對余媽媽一家嚟講真係好有療癒作用!
最近經過 PizzaExpress 見到有新menu,
啲菜色仲好有夏日特色, 非常吸引, 所以即試!
 新menu加入了水果在菜色當中, 感覺好fresh~

必點<芒果莎莎蟹肉薄脆包>
和<西瓜菲達芝士沙律>做頭盤~

<芒果莎莎蟹肉薄脆包> $88, 余小b大愛~

呢晚啲芒果好清甜, 加上一梳梳蟹肉, 海鮮伴生果,
口感清新, 配埋薄脆包又脆又香, 好美味!

余小b好鍾意食西瓜,
呢個<西瓜菲達芝士沙律>$68
就最啱佢喇!

西瓜好清甜消暑, 配上幾款健康蔬菜,
如: 羽衣甘藍和火箭菜, 仲有酸酸甜甜嘅橄欖,
帶給我地很清新嘅感覺!

喜歡素食嘅朋友, 可以試試<花語薄餅>$138
和 <新豬肉蒜香長通粉> $108~

<花語薄餅>$138 個名好有詩意,
加入了多款蔬菜, 很有田園氣息,
當中更有余小b大愛的車厘茄, 令佢吃過不停呢!

<新豬肉蒜香長通粉>
口感同免治豬肉簡直一模一樣呀!

唔知仲以為真係豬肉嚟!少少辣, 幾好味!

最後我地仲試左<Mrs Peroni 雞尾酒>,
Peroni啤酒混合了多款蜜糖和生果,
入口果味香濃, 好fresh~

遲啲一定要再同余小b嚟食多轉!

2019-06-09
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$170 (Dinner)
  • 芒果莎莎蟹肉薄脆包
  • 西瓜菲達芝士沙律
一直喜愛吃California Pizza,而Pizza Express吃過兩次,都覺得麻麻,所以無再去。今次老公家姐訂位,套餐加上另點甜品才8百多,味道都ok,抵吃!套餐 - 2個頭盤,4個主菜。焗蘑菇 - 好吃!牛油果醬麵包 - 牛油果醬味道不是太搶,麵包也一般。卡邦尼意粉 - 普通。巴拿馬火腿Pizza - 這個不錯,幾好吃!火箭菜辣肉腸Pizza - 太咸,可能是辣肉腸吧!蟹肉意粉 - 白汁煮,味道不錯,不過蟹肉太少。甜品set - 勝在有合併甜品set,可惜除了朱古力心太軟,其餘兩個都一般,尤其是中間的甜品,4小件士多啤梨下面是兩款cream,包著的是炸糖餅 - 粉色脆脆,過甜,像是拿著白糖來吃。除了pizza,碟頭比California Pizza少,一樣有無限refill iced m-tea,味道還是比不上California Pizza,不過算是洗去比我往日的壞印象,而且今次套餐是性價比高就是。

套餐 - 2個頭盤,4個主菜。

焗蘑菇 - 好吃!

牛油果醬麵包 - 牛油果醬味道不是太搶,麵包也一般。

卡邦尼意粉 - 普通。

巴拿馬火腿Pizza - 這個不錯,幾好吃!

火箭菜辣肉腸Pizza - 太咸,可能是辣肉腸吧!

蟹肉意粉 - 白汁煮,味道不錯,不過蟹肉太少。

$150 (Dinner)
2019-04-07 677 views
元朗自從開左幾個大型商場,好多連鎖餐廳進駐。pizza express 是我覺得水準一貫,無論去到邊都咁好食嘅其中一個餐廳品牌。今日三個人來食lunch (兩大一小) 頭盤,足料antipasti ,單是cold cut 已有三種,再加埋大大塊的煙三文魚,食完呢道菜,真係要抖一陣等食物落落隔先小朋友點了雜菌蝴蝶粉,試了一口,非常creamy !最后是Lava cheese pizza 用上流汁軟滑的burrata cheese , 仲有新鮮basil ,好清新的素食pizza 。

今日三個人來食lunch (兩大一小)

小朋友點了雜菌蝴蝶粉,試了一口,非常creamy !

2019-01-28
2019-04-05 339 views
好耐沒有食pizza express. 今日到了元朗店第一次食。坐Bar 台。食了一個cold cut 拼盤加一個pizza. 好耐之前多食pIzza express, 咁耐沒有食,仍保持到水準。pizza 底,好有咬勁,好軟,好食!又不失脆口的感覺!不曾!而且餅底的蕃茄醬汁,酸度適中。不錯。我張台對面,坐了一台外籍人士(一家有大人小朋友)。沒想到,見到服務員給每個小朋友都是mini pIzza, 可能是我一直沒留意。原來小朋友可以有mini pIzza. 不錯!好貼心!會繼續支持!😋
2019-04-03 334 views
難得入到元朗搵個好朋友,搵間坐得又傾得的食店慢慢食慢慢傾😝😝,我們大約8點半鐘到達,等了25分鐘左右就有位啦,我們三個人叫咗個二人餐,加咗個沙律再加多一杯飲品分量剛剛好👍🏿👍🏿😋😋好味好滿足。
2019-03-29 534 views
今日去咗pizza Express食午餐, 差不多兩點半,可能已經過咗午飯時間,餐廳人流不多,所以好快開以入咗😘可能是尷尬時候,侍應奉上午餐及下午茶餐牌,選擇可多呢😝。午餐算便宜,由$58起、最貴$78,包括頭盤、主菜及飲品,種類頗多👍🏻🔸頭盤烤麵包球🍘個人比較鍾情烤麵包球🤫小小的麵包球剛好一口一個,若是剛烤完即送上特別好味😋但可是今次是放涼了😅🔸主菜雞肉凱薩沙律雞肉及麵包粒都不少❤️還有煙肉粒,雖然是沙律但食晒都夠飽😉

🔸頭盤烤麵包球🍘

🔸主菜雞肉凱薩沙律
雞肉及麵包粒都不少❤️還有煙肉粒,雖然是沙律但食晒都夠飽😉

2019-03-28
$63 (Lunch)
2019-03-26 240 views
與閨蜜來嘆pizza🍕🍕吹吹水!芝士焗麵包球~ 外脆卜卜內裏軟綿綿芝士味濃, 再點蒜蓉牛油🤗正香烤雞翼~熱辣辣🐓入味但外皮唔夠脆'凍肉拼盤拼薄餅仔~ 巴拿馬火腿' 沙樂美腸' 煙三文魚' 火腿' 各有特色好味! 薄餅仔香脆! 🤗🤗🤗海鮮薄餅~ 餅底香脆
與閨蜜來嘆pizza🍕🍕吹吹水!

芝士焗麵包球

海鮮薄餅~ 餅底香脆
海鮮薄餅

2019-03-21
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
芝士焗麵包球
香烤雞翼
凍肉拼盤配薄餅
海鮮薄餅
  • 凍肉拼盤
2019-03-06 500 views
咁岩係yoho mall有野做,做完野係戈到搵野食,發現yoho mall d餐廳原來普遍都幾高價,有d連下午茶都可以百幾蚊一個餐。好彩搵到間pizza express食下,佢下午茶個價係中上,六、七十蚊一個餐,但其實睇埋menu就知係抵食。同埋yoho mall尼間分店個環境真係幾舒服。有頭盤、主菜同埋野飲,只要唔係真係勁餓都一定夠飽頭盤叫左個三文魚小食同埋面包球。野飲就正正常常叫左可樂同梳打水。個面包球上台戈陣係熱既,查下牛油仲會溶咖添,真心正!至於正餐叫左一個pizza同長通粉,相比起個大pizza,長通粉個份量同埋味道就比較差。間野叫pizza express,大家都係叫番pizza食啦
有頭盤、主菜同埋野飲,只要唔係真係勁餓都一定夠飽

三文魚小食
梳打水
可樂
麵包球

個面包球上台戈陣係熱既,查下牛油仲會溶咖添,真心正!

2019-02-27
$60 (Tea)
三文魚小食
梳打水