2023-09-13 43 views
老公帶我去打邊爐,仲可以有深宵火鍋,開門去到2400,尖沙咀黎講好少開到咁夜既火鍋店,仲要打打下每台有椒鹽雞翼送,問問店員先知有私房菜Hidden menu。環境好光亮,坐得舒服,有個outdoor位,夜晚會有燈飾,可以同班fd飲住酒chill下。人均:$382.8.湯底一人一鍋,八選一我哋選了胡椒豬肚湯、藥膳養生雞湯跟著全部肉點一次,再叫多轉我哋愛的肉眼外面有醬料區、不同蔬菜、丸類、烏冬、出前一丁、雪條、棉花糖任取重點是可以任食和牛肉眼、牛小排、封門柳、兩款肩胛牛、黑毛豬、豬梅肉片、羊肉卷等等肉類都頗多選擇,特別肉眼牛肉味道濃厚,好食另一樣手製雲吞和餃子十分推介,好似媽媽包的味道,皮薄餡靚,大大粒。還有飲品區,啤酒都有幾款,實在眼花撩亂,選擇頗多。贈送的椒鹽雞翼外脆肉汁多,還有彈牙鮑魚和炸蟹鉗,不可錯過呢。.@potpot_hk地址:尖沙咀金馬倫道33號The Cameron2樓

人均:$382.8
湯底一人一鍋,八選一
我哋選了胡椒豬肚湯、藥膳養生雞湯
跟著全部肉點一次,再叫多轉我哋愛的肉眼
肉類都頗多選擇,特別肉眼牛肉味道濃厚,好食
還有飲品區,啤酒都有幾款,實在眼花撩亂,選擇頗多。
@potpot_hk
地址:尖沙咀金馬倫道33號The Cameron2樓

2023-09-11
2023-09-01 118 views
野食一般不再講,只做熟客生意 對熟客就笑笑口,對街外客黑口黑面語氣態度差, 一句「熟客先比你坐張好檯,其他人坐門口啦!」可想言之 , 要去呢到食野 諗清楚呀叫埋單,扮聽唔到 應人冇禮貌嘅語氣,正做熟客仔 就唔好比人訂檯「full 哂啦! 訂左檯啦!」呀小姐 本人都係訂左檯架😑😑😑總之呢間火鍋店 ,冇下次!食都食到唔舒服🤢心情靚都比佢地搞到心情差到爆!咁多位,去真係要諗清諗楚呀!呢間火鍋店,專做熟客仔架炸!一個字「差」
野食一般不再講,只做熟客生意
對熟客就笑笑口,對街外客黑口黑面
語氣態度差,
一句「熟客先比你坐張好檯,其他人坐門口啦!」
可想言之 , 要去呢到食野 諗清楚呀

叫埋單,扮聽唔到
應人冇禮貌嘅語氣,正做熟客仔 就唔好比人訂檯
「full 哂啦! 訂左檯啦!」
呀小姐 本人都係訂左檯架😑😑😑
總之呢間火鍋店 ,冇下次!
食都食到唔舒服🤢
心情靚都比佢地搞到心情差到爆!
咁多位,去真係要諗清諗楚呀!呢間火鍋店,專做熟客仔架炸!
一個字「差」
2023-08-28
2023-05-04 916 views
今天我同大家分享一間餐廳, Lunch都有得打邊爐, 套餐$58蚊, 好抵食, 另外有D放題, 不過我地冇叫首先有得揀湯底, 鐘意食辣既我當然係揀麻辣湯底餐廳出面有自助區, 不過我地叫套餐既冇得拎, 只可以拎一罐野飲同一包出前一丁/烏冬湯底黎到夠曬紅, 有D期待, 不過食落都係唔夠辣, 如果再辣D就好套餐有得揀豬, 牛, 羊或者雞, 我就揀左牛另外仲包左1個菜盤, 我見都係D待應係出面自助區夾比你打邊爐食落每個食材都唔錯, 牛肉都有牛味, 冇雪味, 丸就基本普通, 菜就都新鮮既連埋個面既話, 份量都幾足, 食完夠飽!如果Lunch係尖沙咀, 又想過下邊爐癮, 可以黎試下!!
首先有得揀湯底, 鐘意食辣既我當然係揀麻辣湯底

套餐有得揀豬, 牛, 羊或者雞, 我就揀左牛

另外仲包左1個菜盤, 我見都係D待應係出面自助區夾比你

連埋個面既話, 份量都幾足, 食完夠飽!

如果Lunch係尖沙咀, 又想過下邊爐癮, 可以黎試下!!
2023-05-02
2023-04-11 797 views
朋友介紹已經第二次食呢間齊齊滾環境乾淨企理食物種類都算多肉個啲係用QR code自助落單,其他丸類、蔬菜、調味料、雪條等就出去自己隨便拎我地揀左中間價位$268個款,湯底一共有6款試左麻辣同壽喜燒湯底朋友過麻辣唔係太辣,係入面啲辣椒會愈滾愈辣壽喜燒唔係好甜個啲就一般般肉方面都幾多選擇,$268個封門柳都幾好食,另外有豬、羊、鯇魚等等同埋啲餃都唔錯👍🏻食到尾店員突然間拎左碟雞翼出嚟請我地食,幾好食😋飲品勁多選擇有啤酒、汽水、果茶、茶之類任飲本來係120分鐘限時既不過店內因為唔多客人所以鋪頭都好好唔介意比我地坐耐啲
朋友介紹已經第二次食呢間齊齊滾
環境乾淨企理
食物種類都算多

我地揀左中間價位$268個款,湯底一共有6款
試左麻辣同壽喜燒湯底
朋友過麻辣唔係太辣,係入面啲辣椒會愈滾愈辣

壽喜燒唔係好甜個啲就一般般

同埋啲餃都唔錯👍🏻

食到尾店員突然間拎左碟雞翼出嚟請我地食,幾好食😋

飲品勁多選擇
有啤酒、汽水、果茶、茶之類任飲

本來係120分鐘限時既
不過店內因為唔多客人
所以鋪頭都好好唔介意比我地坐耐啲

2023-04-11
$300 (Dinner)
2023-04-04 752 views
這間位於尖沙咀平價火鍋放題,地理位置方便入口感覺高尚,雖然內裡面積不算大但就很光猛而且非常衛生,今次我們選取中價位牛肉配胡椒豬肚湯底。先講湯底很足料濃味並不是外面平價無味湯底值得讚👍肉類方面可能牛的脂肪比較少所以一般般可能肥牛會比較嫩一點,豚肉正常雞選用雞柳好滑好味,QR落單但選擇種類不算多,其次丸同菜類都足夠、飲品一般正常罐裝飲品但就有啤酒任飲好像不需要加錢,甜品有雪條和雞蛋仔供應。整體上不過不失員工態度親切有禮,120分鐘火鍋任食才二百左右已經很不錯👍😊
2023-03-31
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
2023-04-01 467 views
食肆環境乾淨,空間充足,食物整潔乾淨,很多食物選擇,蔬菜都很新鮮,多種蔬菜選擇,比較健康,一人一爐比較方便,員工態度友好,整體而言,地點方便,朋友敘舊,可以試試,下次一定會再來。
2023-03-30 342 views
今天下午茶$168有7折$118+10%=129,但是冇鷄蛋仔,冇台灣腸,冇芋頭,冇牛丸,脆肉鯇魚冇味多骨,雖然牛肉,羊肉雖然可以,但食自助餐目的是貪多元化可以每款吃小小,所以才會失望因為自助吧其實選擇不多,飲品多但都是凍飲,我們這些喜歡飲熱飲冇選擇!唯一要讚揚是員工服務態度非常好!環境舒服,衛生好!希望店家看到可以參考一吓我意見,讓我可以再次光顧!雖然現在很多人有贈券但我冇贈券,是因為看到有鷄蛋仔和台灣腸才想去試!
2023-03-11 672 views
幫襯完電訊數碼買手機,送了張100蚊現金卷,走泥試下。封門柳、牛肩胛、脆肉鯇都係必食之選,肉夠滑夠淋,魚就夠脆夠大塊。黑毛豬和羊肉吾掂,好鞋。其次豬紅都新鮮。即制雞蛋仔都有少少新鮮感。飲品全部罐裝,行貨啦!有韓國雪條。星期六中午話限90分鐘,店員話任食不限時,何解?全場得兩個Parties。場面冷清清。如果隔離10個Auntie吾棒場,我兩公婆就包場啦!整體上抵食好食,不過飲食業難撈,下次仲有冇機會再棒場,就天意了。
幫襯完電訊數碼買手機,送了張100蚊現金卷,走泥試下。

2023-03-11
$200 (Lunch)
Dining Offer
Voucher
2023-02-22 748 views
天氣涼突然想食火鍋🍲近近地約埋齊齊滾😬價錢188加一任飲任食兩小時!認真抵食!當然還可根據個人喜好食其他更高質套餐‼️這套餐除左主食牛肉👐還黑毛豚🐷羊肉🐃脆肉鯇、各式丸、菜瓜、粉麵等‼️湯底有六款選擇仲可一人一鍋!我選了胡椒豬肚湯底☺️胡椒味香濃豬肚夠淋👍牛肉簡單焯幾十秒就食得🤗特別推薦脆骨腩新鮮夠脆😬最後還有甜品雪糕批🍨雪條及即製雞蛋仔🥚雞蛋仔比街更脆更好食😋以及有時會有限量廚師即製小食架😬飲品選擇亦都好多‼️總結餐廳坐得舒適👍整體環境光潔明亮☺️所有店員都親切有禮🥰同埋會關心下食客這點真窩心💓

這套餐除左主食牛肉👐還黑毛豚🐷
羊肉🐃脆肉鯇、各式丸、菜瓜、粉麵等‼️

牛肉簡單焯幾十秒就食得🤗特別推薦脆骨腩新鮮夠脆😬

最後還有甜品雪糕批🍨雪條及
即製雞蛋仔🥚雞蛋仔比街更脆更好食😋
以及有時會有限量廚師即製小食架😬飲品選擇亦都好多‼️

• 脆骨腩
2023-02-05 770 views
今次光顧是因為朋友給了我一張coupon,那就同屋企人來試試。當天是星期六中午,一早己在openrice預約,上到餐廳甶目到環境很大 枱與枱的位置都很有距離好舒服 ,不會有逼迫感餐廳一入門位置是有三部雪櫃放飲品, 好多不同款式(有茶,汽水,特別係仲有雪梨水等),另一邊是放一些蔬菜等。 而肉類方面,每張枱一入座時都會有QR CODE,客人可以Scan QR CODE來點肉。湯底也有多款, 我地就分別揀左一個壽喜燒 一個胡椒雞豬肚湯底。 發現用壽喜燒來煮肉類的比較入味😋 推介大家試試。 另外 魚腩都好大份好肥美,好正!!!最後,特別一提,餐廳有「雞蛋仔」,如果你想要 可以同職員事先order,因製作需時。個「雞蛋仔」真係值得食,即時製作 熱辣辣脆卜卜 真係好正!!!

2023-01-14
$200 (Lunch)
Dining Offer
Coupon
  • 雞蛋仔
2022-06-05 2781 views
第二次來,入座卡位,體驗跟上次一樣,乾淨舒服衛生,店員態度良勤力,連洗手間都好似酒店咁乾淨. 牛肉好味,蔬菜比其他的火鍋店乾淨很多,配菜也足夠!最鐘意一人一煱,自己揀鍾意嘅湯底,又唔洗驚啲friend唔用公筷. 自己鍾意淥乜就落乜!我今次叫左補身雞湯湯底,味道超濃當歸味,連啲雞塊,紅棗,肉竹,黨心等中藥我都可以食晒落肚. 鍾意每次叫店員加湯底的時候,店員細心,湯底都好足料,不是出面火鍋店普通嘅味精水. 幾個7'11的雪櫃有不同種類的汽水,果汁,凉茶及啤酒任攞,同埋有個corner任取公仔麵,除左有烏冬及出前一丁之外,今次多了韓國即食麵. 最後免費做窩夫,女侍應細心幫我地做,有求必應,加上雪糕球及糖漿,外脆內嫩,新鮮熱辣!雪糕有雲呢拿同芒果味. 其實食到呢度已經好飽,不過佢仲有幾款雪糕雪條任食,忍唔住吃咗支西瓜雪條同支脆皮.
牛肉好味,蔬菜比其他的火鍋店乾淨很多,配菜也足夠!

2022-06-03
$390 (Lunch)
  • 公仔麵
  • 湯底
  • 窩夫
  • 牛肉
第一次去!真的喜出望外!環境寬闊!地方乾淨!食材又新鮮!員工服務態度很好!最喜愛他們的火鍋湯底!我選擇的是胡椒豬肚湯! 湯料食材充足!一人一鍋!吃得好開心!🤩🤩
2022-05-28
Dinner
兩位男侍應好細心,敬業樂業,尤其是那位高大的四眼男哥哥,提供一流的服務,非常暖男!第一次來到估不到地方那麼新淨,舒服! 出邊任取的食物及飲品夠多款,見到出前一丁任吃,happy. order了最平果款牛肉,切得靚,夠薄快熟,睇倒是優質的!豬肉厚有質感非常之好味; 而雞肉就特別洗過,去除了雞肉的腥味; 菜也有幾款,全部洗到乾乾淨淨!最後出邊可以整waffle,加上你喜歡的雪糕球,已經賺返! Haha,個廁所仲乾淨過酒店的restroom!見到出面有一個outdoor的庭園,可以透下氣同埋可以搞party聚餐!第日可以諗下!總括這個價錢,性價比高!
第一次來到估不到地方那麼新淨,舒服!
總括這個價錢,性價比高!
2021-12-15
$300 (Lunch)
Celebration
Anniversary
  • 任叫任食
同屋企人黎左尖沙咀打邊爐先講下環境 個人覺得幾好坐 好闊落 望落都乾淨 地板唔會有水漬 拎豉油位都乾淨叫左晚市120分鐘 Set B😭😭😭😭我竟然好蠢咁唔記得左影果湯底🥲呢度係一人一鍋 用既金色鍋 煮麵既時候 諗起韓國🤣湯底叫左藥膳雞湯 朋友叫左重慶麻辣湯我地就覺得麻辣湯有太多辣椒碎 但又唔辣我食開譚仔麻辣10少都覺得唔辣個人覺得湯底呢方面可以再調節下☺️ 肉既質素都幾好 同埋上餐好快 唔洗等 用qr code 落單 好快員工就會拎黎有唔少既邊爐必備既野食都有齊丸 芝士腸 豆漿 枝竹 娃娃菜 薯粉 等等等等都有 應有盡有 有兩大個雪櫃比你拎個大碗出去夾飲野多到唔知揀咩好🤣🤣 冬瓜茶幾好飲made in Taiwan 唔會死甜重有!!呢度我個人幾推薦小朋友同埋屋企人一齊黎因為佢有即叫即整既格仔餅重有 有閃閃棉花糖 同埋有泡芙重有雪條!!!老闆同員工態度都好好老闆會主動問下野食質素重會叫廚房整下d 野食 請顧客試員工做野好快手 我地食左盤肉 佢地好快就會收走果空盤 等張檯無咁多野 總體黎講 都幾滿足☺️
同屋企人黎左尖沙咀打邊爐

老闆會主動問下野食質素
重會叫廚房整下d 野食 請顧客試

總體黎講 都幾滿足☺️
2021-11-03 1694 views
地方乾淨,樓底高空間感好 門口有一座好靚既燈有小小酒店feel,比人覺得環境舒服. 門口放左醬汁,菜類,肉丸類又整齊醬汁仲有布封住夠衛生,菜類種類都多 ,貼心將油麥菜剪開方便食,特別啲有豬皮,牛柏葉.今次點佢地最好既手切封門柳餐,叫左幾種牛不同部位,呢個價錢黎講好有驚喜,佢有牛大人3百蚊既牛質數想食肥既食佢牛小牌,肉味重既有封門柳,最鐘意我下午3、4點去食都仲有營業雪櫃有啤酒 ,仲見到有泰啤,其他飲品未試好似仲有茶類 但我主要飲係啤酒 仲有最鐘意既zero 門口仲有部夾餅仔機 但都食唔落了 最後覺得店員非常有禮 今日會再去 哈
門口放左醬汁,菜類,肉丸類又整齊
門口仲有部夾餅仔機 但都食唔落了
最後覺得店員非常有禮 今日會再去 哈
2021-11-02
$262 (Tea)
  • 牛小排