2008-07-02 17 views
已經試勻所有味道啦…以我記得所寫…最衰呢度無得補寫啦…薄荷碎巧克力d碎巧克力:我的最愛雲呢拿曲奇:我的次愛…正芒果熱情果:香清香芒果味道檸檬雪果:酸酸地,幾開胃草莓味:酸得來好好味紅豆綠茶:我愛綠茶哦…正香蕉菠蘿味:香蕉味不夠,菠蘿味搭救芒果雪果:清香芒果…夏日之選雲尼拿:普通開心果:好受歡迎的,但我唔鐘意呢隻味咖啡味、朱古力味、棒子果仁:麻麻,味道略嫌不夠濃另有朱古力條,可選擇加草莓醬、熱情果果醬或朱古力醬<<好d脆筒都夠脆也夠蛋味. $28蚊雙球係貴左d, 但真係好好食呀!每次經過時都被它的waffle cone香味吸引住…真的好香架呢度d cake都試過…但還是覺得吃雪糕較好吧~~每間分店的味道也不同…這裡已吃到膩了哦~~如可引進其他分店的味道,有齊晒多好呢~!好味又較健康嘛…所以認為價錢合理
已經試勻所有味道啦…以我記得所寫…最衰呢度無得補寫啦…

薄荷碎巧克力d碎巧克力:我的最愛
雲呢拿曲奇:我的次愛…正
芒果熱情果:香清香芒果味道
檸檬雪果:酸酸地,幾開胃
草莓味:酸得來好好味
紅豆綠茶:我愛綠茶哦…正
香蕉菠蘿味:香蕉味不夠,菠蘿味搭救
芒果雪果:清香芒果…夏日之選
雲尼拿:普通
開心果:好受歡迎的,但我唔鐘意呢隻味
咖啡味、朱古力味、棒子果仁:麻麻,味道略嫌不夠濃

另有朱古力條,可選擇加草莓醬、熱情果果醬或朱古力醬<<好d

好味又較健康嘛…所以認為價錢合理
2008-05-22 5 views
今日放工本來去做FACESO呀! 但係放到工時已經過個Booking時間, 所以都唔係好想去呀, 最後揾左同事陪我去睇鞋......不過都係咩都無買到......之後我地就去左樂園醫肚.....因為新舊樂園爭成十蚊, 我地都寧可行遠多少少.......嘩.....十五蚊碗都可以好飽呀......勁抵食!!!!之後平時食好少的同事, 居然話去食雪糕.....嘩......佢話食得落我一定陪佢去食......最後我地去左伯伯加奴, 因為用恒生信用咭加1蚊cash dollar 可以送多一個球呀!......所以我地咪飽到行唔到....伯伯加奴d窩夫筒出晒名正, 勁新鮮又大個!佢地d雪果好多味....

伯伯加奴d窩夫筒出晒名正, 勁新鮮又大個!

佢地d雪果好多味....
想揾間有位坐低食雪糕o既呢間幾好, 又唔似Haagan Daz 咁, 坐低食唔駛收加一今次兩個人食左一個 (唔幾得左exact名叫咩)但係雖然等左幾耐, 但係好精緻, 每個雪糕球上下有一塊酥皮, 上面再有CREAM+水果有八種唔同味O既雪糕一次過食晒, 不過每件都好少如果食甜品係為左過下甜引, 唔係飽肚, 呢個值得試下~

今次兩個人食左一個 (唔幾得左exact名叫咩)
有八種唔同味O既雪糕一次過食晒, 不過每件都好少

如果食甜品係為左過下甜引, 唔係飽肚, 呢個值得試下~
$32 (Last Night Supper)
2008-05-16 9 views
家人送給我的生日蛋糕, 當然好食, hehe...個名好似係芒果chocolate cake, 個feel有d似拿破崙, 但中間的又好似唔似酥餅, 似朱古力餅乾多d, 因較硬, 但我仍覺美味! 有種實在的滿足!
家人送給我的生日蛋糕, 當然好食, hehe...

2008-05-08 7 views
2008/5/1小食看戲之前心郁郁,用了$28+1 cash dollar買了杯雙球雪糕窩夫食。雪糕選了鮮芒果雪果,不甜還帶些酸,初初吃落那陣芒果味就有點假,跟住都接受到,以及之前也試過的咖啡味;而窩夫筒甜了點。地方很細,位子與位子之間都較貼,我們坐在窩夫機附近的位子,斷斷續續聞到出爐的窩夫香…付款時就要決定好雪糕味道,方便另一位店員立即製作,付完錢立即有製成品。令我也急促起來,破壞了那份悠閒感呢﹗
2008/5/1小食

看戲之前心郁郁
,我們坐在窩夫機附近的位子,斷斷續續聞到出爐的窩夫香…

$1X (Other)
  • 雪果
(Non-member)
2008-04-26 14 views
試左燉蛋同心太軟, 雖然賣相唔錯, 但原來自己整得好過佢... 燉蛋用高身布甸模好d, 燒完焦糖成兜暖晒, 變左個面太多糖, 甜. 雪糕擺係面, 溶左細半, 分開上好d. 開心果雪糕幾好, 不過細球. 心太軟凍既? 有朱古力漿出喎, 奇. 好似食緊聖誕布甸, 一pat麵粉漿.. 個set又冇跟雪糕, 好漏.... 我只食過strawberry forever, 似樣d.服務就幾好... 希望有改善啦
服務就幾好... 希望有改善啦
2008-04-06 11 views
地獄周(二之五)步入第二周,早上一杯麥皮就捱到下午三時,完成後急不及待到旺角與男友會合,他提議我平日沒機會吃的pappagalo tea set,也好。餐單上的各款甜品都很吸引,最終選了栗子拿破龠配雪糕。counter的小妹不知是對餐單不太熟悉還是聽不到我說什麼,要問旁邊的senior才懂入單。稍等一下食物便上場了,看見時實在禁不住失望。拿破龠只是在兩塊酥皮夾著一堆栗子蓉,沒有千層可言。酥皮也不酥,只是一塊牛油餅。雪糕球明顯地小(我聽到侍應說:筆細球d),難道跟餐就這麼細?坐得也不舒服,最後只吃了少許便走了。回頭看蛋糕櫃,$20一件的Napolean Cake似乎還比較好吃,tea set還是不試為妙。
地獄周(二之五)

餐單上的各款甜品都很吸引,最終選了栗子拿破龠配雪糕。

稍等一下食物便上場了,看見時實在禁不住失望。
拿破龠只是在兩塊酥皮夾著一堆栗子蓉,沒有千層可言。
酥皮也不酥,只是一塊牛油餅。

坐得也不舒服,最後只吃了少許便走了。

2008-03-31 10 views
We try strawberry and cookies cream~ very delicious and both ice-cream balls are large!So happy^^~ my friend and I share one ice-cream as we already feel full after lunch. Good news ~We can now buy one single pappagallo ice-cream cone ($28) with one additional ice-cream ball using Heng Sang bank credit card $1 cash dollar.

2008-03-23 2 views
在此再祝阿沛生日快樂!這是友人特登去買的蛋糕,選了意大利咖啡蛋糕。蛋糕外型都幾靚,有頗多白朱古力在上面,側面則有黑朱古力碎。分了一件來吃,咖啡味不太特出,感覺不算特別好吃。不過,以生日蛋糕來說,也做到了本份!
在此再祝阿沛生日快樂!

分了一件來吃,咖啡味不太特出,感覺不算特別好吃。

不過,以生日蛋糕來說,也做到了本份!
2008-03-20 21 views
同老公4點幾就去左旺角行街街..心血來潮突然想食雪糕..所以揀左PAPPAGALLO..有得坐,感覺更顯得舒適寫意。一人叫唔同既野..「心心相印」..件餅是暖的,好像跟雪糕有點兒不配合..食落去一冷一熱,好怪..另一個是「冰凍黑松露」..本人覺得超級好味囉...XDD*好鐘意超冰凍既感覺..正!!__愛上了__雪糕,就是「嘆世界」的最好甜點,令人真係心曠神怡..好正..
同老公4點幾就去左旺角行街街..
心血來潮突然想食雪糕..所以揀左PAPPAGALLO..
有得坐,感覺更顯得舒適寫意。

一人叫唔同既野..
「心心相印」..

另一個是「冰凍黑松露」..

2008-02-09
被新裝潢,店子又大了的伯伯加奴吸引了,又看到可以堂食,於是點了一份cake set。只是沒有cheese cake可選,最多只有軟芝士餅,最後只有選了這個芒果野莓軟芝士餅,飲品選了熱巧克力咖啡,總共$30。芒果野莓軟芝士餅︰一心想吃的是美式芝士餅,可是只有這個代替品,自然是有些失望了。不喜歡中間夾著的啫喱,十分不相配。其餘味道都平均,餅身有淡淡的芒果味,面層鋪上了藍莓醬,酸酸甜甜的。熱巧克力咖啡︰不太好喝,所以喝了也沒甚印象。其實這店也有一些甜點,如拿破崙配雪糕等,都很吸引。加上環境潔淨,又有座位可歇腳,服務態度友善,相信我很快會再來的﹗p.s 地址已轉往朗豪坊地庫2層B2-01鋪,煩請編輯更正﹗

熱巧克力咖啡︰不太好喝,所以喝了也沒甚印象。

2008-01-12 4 views
抽獎抽中~薄荷碎巧克力d碎巧克力非常之少, 得幾粒...=.="雪糕本身唔夠滑~唔好食~
抽獎抽中~
薄荷碎巧克力d碎巧克力非常之少, 得幾粒...=.="
雪糕本身唔夠滑~唔好食~
2007-11-17 5 views
本來在Lime@T5已經吃到好飽,不過不吃甜品總有點不滿足。 晚餐後去朗豪城行街,順便就到Pappagallo,因為近期恆生有cash dollars promotion,便買了兩杯gelato試試水準如何。 才$8 cash dollars的gelato,想不到會如此巨大,一杯份量簡直有Haagen Dazs雙球大小!原價才$20,如果好味實在極抵,不過味道真是麻麻地:意大利朱古力味還好,不甜至少有濃郁的朱古力味;草莓味就真是不香不甜不鮮,只得一個酸字。 而且份量大不一定是好事,是晚因為吃得太多,回家後肚瀉了兩次,第二天才好返。吃東西,真的要適可而止。

2007-11-16 3 views
是日以雪糕coupon買了一個cone 和兩個scoop,才$26, good~ 要了rum raisin 和cherry delight,前者每一粒raisin 充滿了rum 酒香,像極以前在澳洲吃的, 在香港除hagendaz以外,它的rum raisin 是最好味的! cherry delight 便相形見拙,雖然滑但texture 不足, 多一點cherry 較好;而脆cone 真的好crispy, 比de dolce 的好十倍~coupon 還剩三張, 有排食啊。
是日以雪糕coupon買了一個cone 和兩個scoop,
前者每一粒raisin 充滿了rum 酒香,
像極以前在澳洲吃的, 在香港除hagendaz以外,
它的rum raisin 是最好味的!
cherry delight 便相形見拙,
雖然滑但texture 不足, 多一點cherry 較好;
coupon 還剩三張, 有排食啊。
2007-10-02 4 views
這種店鋪給人的感覺總是貴價貨,有點吃質不吃量的感覺。今天也是有coupon 底下才會來到這裡。所謂的夢味,其實即是coffee 味雪糕,雪糕本身味道也不俗,大大的雪糕球加上朱古力醬吃起來十分香口。不過脆筒只屬一般貨,如能再脆筒底放些朱古力便更佳了。就像甜筒般。