2012-07-02 113 views
今日下午一個人黎左pret a manager,因為有張coupon想用左佢覺得咖啡既款色都唔係好多,所以求其叫左個latte,因為熱到想死叫左凍既本來覺得熱既應該比較好飲同埋有點像cafe既感覺,不過算啦明明話要糖,但佢冇俾我,飲左先知所以叫佢比反,但佢唔理我=.=等左好耐終於有個好心人經過幫我加我開頭覺得ok好飲,但越飲越覺得同普通coffee冇咩分別,仲覺得超級冰凍,我見到佢大半杯都係冰有冇搞錯><下次黎都係要叫熱的,而且份量好似比較多本想試yugurt,但有點飽,下次一定試
iced latte
本來覺得熱既應該比較好飲同埋有點像cafe既感覺,不過算啦
下次黎都係要叫熱的,而且份量好似比較多
本想試yugurt,但有點飽,下次一定試
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
2012-05-19 67 views
Tea Time除左CAKE SET之外,呢度仲有YOGURT SET,不過就淨係Dessert Pot,另外跟泡沬咖啡就加$7。Dessert pot既選擇唔多,得番最後一個蘋果焦糖乳酪,同埋叫左杯skim milk cappuccino。($36+7=43)超大杯既cappuccino,估唔到跟餐都咁大杯!面頭有幾塊細既燕麥紅莓曲奇,已經唔脆,不過中間既燕麥好香;曲奇底下有焦糖味既乳酪,超好味!估唔到焦糖同乳酪係咁夾!好滑,不過就甜左D,但係夾埋餅碎就剛剛好!食到最底層有少許蘋果醬墊底,但明顯加左好多糖,所以食左一半已經甜到頂唔順 = = 奶泡約有1cm高,但係比較粗糙同埋鬆散,不過底下既咖啡就好香,帶少許苦澀味,至少牛奶既比例還不錯!坐左兩個幾鐘都唔full,即使係銅鑼灣心臟地帶,都可以咁容易搵到位!待應亦無因為坐得耐而有趕客既行動!一定ENCORE :)
超大杯既cappuccino,估唔到跟餐都咁大杯!

$43 (Tea)
2012-04-03 77 views
這個品牌在香港開業多年,想不到直至今天才第一次幫襯!向來甚少以咖啡三文治作早餐,所以去到歐洲旅行每天吃早餐時是真有想死的感覺.試過在佛羅倫斯捱了一個星期後,一回到巴黎便去了四季酒店花了40歐羅吃了一份腸仔火腿煎雙蛋!這天早了點回公司,被同事捉了去吃早餐天氣凍我的最佳選擇是熱朱古力!對咖啡還是不懂去欣賞,亦形容不出喝後像有條龍在口內飛出來的感覺.Chipotle Chicken & Coriander Grilled Sandwich----是即烘三文治系列內較感興趣的一款,麵包烘得熱辣香脆,微煙燻味道的辣椒乾調味醬配上不算柴皮的雞肉效果是出奇的討好!同事每天也是如此的吃,自問雖然感覺飽肚,但始終比不上一碗煮得好吃的沙爹牛肉麵來得滿足!
$40 (Breakfast)
2012-03-08 53 views
路過利園已是下午三時多,眼看人丁三、兩個,便跟友人坐坐大型連鎖店之又一出品,Pret A Manger ,坐位舒適、這間有點點不同,眼見大多是太太們,而不是年青男女倒說下食物,因剛食過午飯,就只好叫上一件藍梅芝士Cake做飯後甜品面層藍梅酱很濃,但就較甜、而下層芝士比想像中較淋身,$27.中庸之作,一試不妨我想下回都是轉戰其三文治試試
路過利園已是下午三時多,眼看人丁三、兩個,便跟友人坐坐

大型連鎖店之又一出品,Pret A Manger 坐位舒適、這間有點點不同,眼見大多是太太們,而不是年青男女

一試不妨
我想下回都是轉戰其三文治試試
2012-03-07
$27.
2011-12-22 56 views
自從Pret A Manger銅鑼灣分店關門後,我便少了一個環境舒適的「快餐店」,幸好今年回歸銅鑼灣了!環境:寬敝闊落,有coffee shop的悠閒感覺!食物:能保持一貫的新鮮,我最愛吃wrap和light cheesecake,唯carrot cake比以前點「散」,我的同事已向店長反映了。服務:大部分都是外籍店員,好有外國feel!價錢:當然比一般快餐店貴,但食物新鮮,清潔衞生,所以都是值得的。

環境:寬敝闊落,有coffee shop的悠閒感覺!

服務:大部分都是外籍店員,好有外國feel!

2011-07-22
TakeAway
2011-07-26 61 views
前嗰輪收到風話利園開Pret嘅新舖,今日終於有機會去試吓...平時食Pret都係takeaway,最多試過係上環嗰間餐廳堂食。不過cwb呢間舖真係唔錯,比起其他Pret(上環嗰間除外)真係好大間,一入去就覺得好有氣氛,有少少coffee shop嘅feel... 同埋唔知係咪因為喺利園嘅關係,當堂覺得high-class得嚟又夠approachable order咗個意粉&煙燻火腿沙律同Raspberry & Blueberry Smoothie,點知嗰tray多咗塊cookie,個staff同我講話係送㗎!!莫非呢個就係上次喺上環間舖聽講嘅新舖promo? Lucky!!上次試咗三文魚&薯仔沙律,今次食意粉&煙燻火腿沙律... 火腿係靚嘢嚟㗎,好impressed,估唔到四十幾蚊都食到咁靚嘅意大利火腿!!個pasta我都好鐘意,係唔太常見嘅耳朵粉, 用番茄醬整,比起平時食嘅番茄味pasta更有texture。個smoothie都好好味!!以前喺外國成日有得飲,但係喺香港就好少買到,所以一見到就要買嚟試!!個smoothie真係好夠berries味,又唔會酸,無令我失望!!難得宜家揾到

店內環境&氣氛都唔錯
Lucky!!

難得宜家揾到間咁好坐嘅Pret,一定會多啲去幫襯!!

2011-07-26
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)
店內環境&氣氛都唔錯
  • 意粉&煙燻火腿沙律