2024-03-22 43 views
每當我想食韓國炸雞,就會諗起去Puradak,奧運分店環境闊落,座得好舒服,見佢哋炸雞多咗幾款口味,所以dinner就過嚟食餐好。-半半炸雞半半可以選擇兩款口味,餐廳有好多款味道選擇,我地最後揀咗Corn so amazing 同紫菜味。炸雞份量好足料,雞肉嫩滑炸得唔油。Corn so amazing 有超多粟米湯味粉,非常惹味。紫菜味就有炸紫菜碎,估唔到同炸雞都幾夾😋-黑芝芝波芝士波炸得好脆口,咬落有拉絲效果,啖啖都係芝士,配埋芝士粉一齊食,雙重滿足,芝士愛好者一定要試🧀-秘制黑醬炒年糕炒年糕份量都好多,年糕炒到有少少脆,口感煙煙韌韌,沾滿惹味嘅醬汁
黑芝芝波
秘制黑醬炒年糕
2024-03-15 764 views
Puradak 經典炸雞拼Corn So Amazing $238(無骨炸雞)Puradak 經典炸雞比較普通,沒有突出的味道🙄食完都唔太記得係咩味。Corn So Amazing 有日式粟米湯粉拌埋芝士粉撒係炸雞面,雞本身無粟米或芝士味的。再配有幾件粟米🌽,個樣好靚,但食落一般。呢兩款都好適合無骨雞,有啖啖肉嘅感覺,小朋友比較方便食! Black Aglio Chicken 拼Chili mayonnaise chicken (有骨雞) $238Black Aglio chicken 個sauce 好好味,有啲似新加坡個啲海南雞甜豉油,加埋炸蒜,好香!每件雞都沾滿呢個汁,食落夠味又juicy.Chili mayonnaise chicken 好夠辣,不過就覺得太多mayo, 令到啲雞太濕。感覺唔太似炸雞。Overall, 雞肉本身唔似有醃過,只係靠面頭啲汁或粉嘅味道令炸雞有味。同埋上菜時,啲雞入面唔太熱。牛肉石鍋飯set $138成個飯只係得牛肉有味,無汁同埋有啲乾🥲 好失望😞唯人可讚就係上餐好快😅

(無骨炸雞

Corn So Amazing 有日式粟米湯粉拌埋芝士粉

呢兩款都好適合無骨雞,有啖啖肉嘅感覺,小朋友比較方便食!

牛肉石鍋飯set $138
成個飯只係得牛肉有味,無汁同埋有啲乾🥲 好失望😞

唯人可讚就係上餐好快😅
2024-03-02 106 views
食過幾次,第1次留食評。奧海城店員無論男定女都好好態度,有問有答,仲好細心。環境好乾淨,啲枱係抹到立立令。忍唔住影返張相,乾淨到好似display咁(ps,我係午市時間食)食物上得好快!但唔係好夠熱⋯唔係話凍,反正係溫暖嘅(可能因為天氣凍?)食咗10分鐘都冇,啲嘢已經完全凍晒⋯熱湯應該要熱辣辣先啱我心水~本人偏好重口味,食原味覺得唔夠喉~私心推薦食返有醬汁嘅炸雞;欣賞佢啲炸雞係外皮夠乾身,唔會食一啖全口油~ 入面保持到有汁~都係我多次幫襯嘅原因
食過幾次,第1次留食評。
奧海城店員無論男定女都好好態度,
有問有答,仲好細心。
環境好乾淨,啲枱係抹到立立令。
忍唔住影返張相,乾淨到好似display咁

(ps,我係午市時間食)

食物上得好快!但唔係好夠熱⋯
唔係話凍,反正係溫暖嘅(可能因為天氣凍?)
食咗10分鐘都冇,啲嘢已經完全凍晒⋯
熱湯應該要熱辣辣先啱我心水~

本人偏好重口味,食原味覺得唔夠喉~
私心推薦食返有醬汁嘅炸雞
都係我多次幫襯嘅原因
Lunch  Set  L2烤牛肉定食
原味炸雞  無骨
手調 梳打
2024-03-02
$170 (Lunch)
Lunch  Set  L2烤牛肉定食
原味炸雞  無骨
手調 梳打
2024-01-25 173 views
叫了雙拼蒜香和青陽辣椒,很快就出餐回到家還是熱騰騰和充滿香味,尤其推薦青陽辣椒,偏甜口但是辣味一直在口中,有層次好食,肉質嫩和入味,但有可能一人進食全部會有點膩下次會嘗試其他餐點
叫了雙拼蒜香和青陽辣椒,很快就出餐
下次會嘗試其他餐點
2024-01-24
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
  • 青陽辣椒炸雞
2023-12-13 307 views
見佢開左一排,今日 lunch 就試下啦。叫左 lunch set 嘅參雞湯 $88,再加$39 四件炸雞,揀左蒜香味,同人 share 食。跟參雞湯一齊黎嘅三小碟前菜好食,但主角參雞湯就一啲參味都無。碗飯明明無叫少飯,但真係幾少飯😓四件炸雞係兩翼兩槌,幾特別,有蒜味嘅同時又甜甜地,都算好食,不過細舊。最後埋單有加一,所以係貴,仲要個主菜無乜味😔
最後埋單有加一,所以係貴,仲要個主菜無乜味😔
2023-12-12
$115 (Lunch)
2023-11-08 356 views
📍 Puradak Chicken (大角咀)大角咀海泓道1號奧海城三期UG樓UG68,UG71-73號舖✏️青陽辣椒MAYO炸雞 (無骨) 208蛋黃醬酸酸甜甜,配韓式青陽辣椒,味道係韓式甜辣🐤 整體好食但偏膩,青陽辣椒雖然偏辣,但有蛋黃醬中和,味道幾夾,岩一大班人share 7.8/10✏️開業優惠 33/2杯梳打芒果梳打: 芒果味偏淡,整體普通 6.9/10✏️西柚梳打:西柚味無苦澀味,少少甜,普通6.9/10
📍 Puradak Chicken (大角咀)

✏️青陽辣椒MAYO炸雞 (無骨) 208

✏️開業優惠 33/2杯梳打

芒果梳打: 芒果味偏淡,整體普通 6.9/10

✏️西柚梳打:西柚味無苦澀味,少少甜,普通6.9/10
2023-11-05 334 views
經常經過呢度,由佢裝修到真正開張,都等咗好耐,今日終於有機會嚟食。 但超失望,兩個人叫咗兩樣嘢食,兩罐桃梳打,埋單 $230。 兩樣嘢食係輕量版炸雞 & 墨魚卷,炸雞完全冇味,又乾,似柴皮 ,墨魚卷又係冇味,仲要係墨魚肉 ,唔掂 。 反而啲侍應們幾好,有禮貌 👍🏻👍🏻👍🏻,食食下仲有個好似係韓仔的靚仔出現 🫢🫢🫢🫢,不過都補唔返啲食物, 所以,冇下次 🙅🏼‍♀️🙅🏼‍♀️🙅🏼‍♀️🙅🏼‍♀️🙅🏼‍♀️
,墨魚卷又係冇味,仲要係墨魚肉
,唔掂 。

2023-11-05
$75 (Lunch)
2023-09-21 529 views
韓國炸雞界Prada🇰🇷🐔Puradak Chicken韓國炸雞店於奧海城開了第二間分店,店舖不算大,所以剛開張時也需要排隊一陣子🚶🏼‍♂️🍗半半炸雞($198起)當日點了他們的人氣口味「秘製黑炸雞」和「青陽辣椒MAYO炸雞🌶️」。前者結合了甜味和咸味,還有蒜頭切片的加入,這種口味絕對老少咸宜!後者則使用韓國青陽辣椒切片製作,微辣中帶有一絲絲甜味。比較失望的地方是炸雞吃起來比較像烤雞排,沒有炸雞的酥脆感🥺此外,店內還有年糕、炸物、泡菜煎餅等小吃,強烈推薦試試他們的「黑芝芝波🧀️」($70),內部有拉絲芝士,吃起來不會過份油膩,如加$10更可以轉粟米口味✨
韓國炸雞界Prada🇰🇷🐔

🍗半半炸雞($198起)

2023-09-07 471 views
店員落流單 等左半個幾鐘一樣野都未黎問一問先補落輕量炸雞係用雞扒 味道一般 去Kfc 叫幾隻雞翼冇咁嬲 仲叫左個年糕,海鮮餅 個海鮮餅就辣殺到極點 除左炸雞 其他野都唔建議叫 整體黎講食kfc 好過
店員落流單 等左半個幾鐘一樣野都未黎問一問先補落

輕量炸雞係用雞扒 味道一般 去Kfc 叫幾隻雞翼冇咁嬲
仲叫左個年糕,海鮮餅 個海鮮餅就辣殺到極點
除左炸雞 其他野都唔建議叫 整體黎講食kfc 好過

2023-09-05
Waiting Time
50 Minutes (Dine In)
🐻‍❄️半半炸雞(無骨) ($198)🐻‍❄️💸配搭不同味炸雞需另外收費🌶️青陽辣椒MAYO(+$30)🧄秘製黑醬(+$25)✅無骨炸雞啱需要另外加錢🤑✅份量多,兩個人都食到好飽🫃🏻✅雞肉先焗後炸,皮脆得黎肉嫩有汁💦✅好多平時唔常見嘅味道🤩✅青陽辣椒味=辣嘅蛋黃醬,辣辣地幾惹味🔥✅秘製黑醬味=黑蒜油,連埋炸蒜片食好夾👏🏻❌兩個唔同味嘅配搭要加兩次錢,都幾貴下💸📝 9/10🐻‍❄️烤牛肉紫菜飯卷 ($65)🐻‍❄️✅食得到牛肉碎,肉味都出🐮✅食得出唔同配料嘅味道同配搭👍🏻❌啲飯都壓到幾實🙊❌一夾就散哂,包得唔夠好😥📝 6/10⭐️總括而言…座位大部分地方都係open area,需收加一服務費💵。食過數一數二好食嘅韓國過江龍炸雞🤤,而且好多無食過嘅味道😳,好有新鮮感🤩。價錢就貴嘅🤒,但所有韓國野黎到香港人都貴架啦🉑。

🐻‍❄️半半炸雞(無骨) ($198)🐻‍❄️
💸配搭不同味炸雞需另外收費
🌶️青陽辣椒MAYO(+$30)
🧄秘製黑醬(+$25)
✅無骨炸雞啱需要另外加錢🤑
✅份量多,兩個人都食到好飽🫃🏻
✅雞肉先焗後炸,皮脆得黎肉嫩有汁💦
✅好多平時唔常見嘅味道🤩
✅青陽辣椒味=辣嘅蛋黃醬,辣辣地幾惹味🔥
✅秘製黑醬味=黑蒜油,連埋炸蒜片食好夾👏🏻
❌兩個唔同味嘅配搭要加兩次錢,都幾貴下💸
📝 9/10
烤牛肉紫菜飯卷

🐻‍❄️烤牛肉紫菜飯卷 ($65)🐻‍❄️
✅食得到牛肉碎,肉味都出🐮
✅食得出唔同配料嘅味道同配搭👍🏻
❌啲飯都壓到幾實🙊
❌一夾就散哂,包得唔夠好😥
📝 6/10

⭐️總括而言…
座位大部分地方都係open area,需收加一服務費💵。
2023-08-31
$175 (Lunch)
2023-08-21 327 views
呢間連鎖炸雞店,坐得舒服,平時都唔係好多人。個粟米炸雞係幾好食,不過如果好似橋村炸雞咁可以淨係揀雞髀雞翼的話就會開心好多。不過不失價錢正路。This chain fried chicken restaurant has comfortable seating and is usually not too crowded. The corn fried chicken is quite delicious, but it would be much better if, like the KyoChon chicken, you could choose just drumsticks or wings. Nonetheless, it is reasonably priced and offers good value for money.
So surprised that we don't need to wait at all at Sat. dinner time, for this shop which opened for less than 1 month. The chicken is so dry and without taste. Worse than KFC and much worse than Jollibee . Will never try again. With this price point, I expect it to be juicy every time I visit. For KFC and Jollibee, I can accept the drop of quality sometimes, which is pretty normal for a $50 dollar meal (per person).  While we are paying $150 per person, our expectation is not that low. The import
The important thing is, I tried Jollibee every time and I never get disappointed.
Now I understand why I don't need to walt at all at Sat. dinner time.
2023-08-19
$150 (Dinner)
2023-08-18 257 views
Puradak Chicken 🍗📍 大角咀海泓道1號奧海城三期UG樓UG68,UG71-73號舖(港鐵奧運站D3出口)∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎最近都成日落雨😵‍💫🌧️,有時放假真係唔想去咁遠,今日小編就介紹呢間韓國🇰🇷品牌既炸雞店🍗💁🏻‍♀️,標榜外脆內軟,可以鎖緊肉汁。兩個人梗係點個2人餐啦🤣,唔洗諗,因為有晒炸雞🍗、小食、同埋飲品。我覺得份量都算多,另外,秘製黑醬炸雞好好味🤤,原味就一般般,整體都算唔錯既。🌟 Combo B。2人用 $399🔺 Puradak經典原味(半)+任何口味(半)🔺 小食拼盤:黑芝芝波2粒,芝士大棒1條,什錦炸薯半份,墨魚圈2件🔺西柚梳打/ 1渣整體推介指數:❤️❤️❤️❤️🤍∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎
Puradak Chicken 🍗

(港鐵奧運站D3出口)

🌟 Combo B。2人用 $399
🔺 Puradak經典原味(半)+任何口味(半)
🔺西柚梳打/ 1渣

整體推介指數:❤️❤️❤️❤️🤍

2023-07-30 490 views
奧海城哩間係Puradak在港第三間分店,而且係旗艦店,Puradak旗艦店仲設有生日派對專區,可以提供一個容納10-25人嘅尊享空間,仲可以3小時享用自選最愛韓式炸雞。除此之外仲會安排一系列韓系餐飲、場地佈置同埋生日禮物等等,貫徹炸雞界貴族風格!👑芝士大棒(原味) $50雙重"芝"味,雙重享受😋 外皮係春卷皮咁,又薄又脆,入面芝士香軟濃郁,好食到拉絲🤩✨半半炸雞(無骨) $258非一般嘅炸雞,採用「先焗後炸」嘅方法製成,食落香脆得嚟又唔會覺得熱氣,仲少咗炸雞嘅油膩感,雞肉仲keep得好嫩滑👍🏻 無骨版炸雞仲可以唔洗啃骨,超級方便,但想食全翼嘅朋友仔就可以揀返有骨版。➻青陽辣椒MAYO🌶嚟得哩度一定要叫返款辣炸雞,但惡魔炸雞實在太恐怖,雖有試吓少辣嘅青陽辣椒啦😏 食落第一感覺甜甜地,後勁帶少許辣,但我都食到😆 好彩辣勁只係留喺口腔內,只要飲淡飲品就沖走哂,啱哂我哩啲想食辣又怕辣嘅人🤣➻ CORN-SO AMAZING面層有滿滿嘅香甜粟米粉,又香又甜又好吃😝 鐘意食甜野嘅朋友必定要試✌🏻✨墨魚圈(原味) $60外層酥脆,內層肉質香軟,墨魚味夠濃郁,炸得剛剛好👏🏻✨黑芝士波波(原味) $7

👑芝士大棒(原味) $50

✨半半炸雞(無骨) $258
➻青陽辣椒MAYO🌶
➻ CORN-SO AMAZING

✨墨魚圈(原味) $60
外層酥脆,內層肉質香軟,墨魚味夠濃郁,炸得剛剛好👏🏻

✨黑芝士波波(原味) $70
芝士again,又係揀咗芝士,因為太喜歡食🧀 哩款波波入面嘅芝士同棒棒種類唔同,食落帶輕微甜味,外殼波波脆脆地,咬落入面係煙韌麻糬感,口感好豐富🤤

✨西柚梳打 $25
我當然揀最愛嘅西柚味啦!梳打有封蓋,感覺衞生又唔怕倒瀉,甜度冰度固定冇得改,不過甜度剛好,唔會太甜,西柚味帶微微酸味,飲落可以解膩,咁食多幾款炸物都唔洗怕啦🤭

✨菠蘿梳打 $25
菠蘿味同樣香甜中係微微酸味,飲完開胃又解膩,味道仲幾清新✌🏻

🔍整體感覺:旗艦店設有外賣專區,又有party區,裝修簡約又舒適,環境乾淨衞生。食物品質同味道都夠優質,炸雞仲可以揀有骨冇骨,可以根據個人喜好選擇👍🏻 價錢合理,性價比好高😎
$240 (Lunch)
2023-07-28 338 views
Puradak的炸雞以先焗後炸的方式烹調,可以鎖住雞的肉汁又可以减低油膩感。炸雞的肉質嫩滑多汁,外皮炸至酥脆,外脆内嫩非常滋味! 🐔半半炸雞可自選有骨或無骨,再選兩款口味。✨Corn-So Amazing🌽粟米濃湯味是Puradak的必點口味之一。炸雞鋪滿甜甜的粟米濃湯調味粉,可以中和炸雞的油膩感,食落一點都不油膩。炸雞伴以烤過的粟米塊,散發濃濃的粟米香味,香口惹味。 ✨秘製黑炸雞黑醬以黑蒜製成,醬汁帶點微甜,充滿濃郁的蒜香味。炸雞還鋪有香脆的炸蒜片作點綴。被黑醬包裹住的炸雞仍然非常酥脆,不會因醬汁而變腍,十分惹味。 ✨炒年糕(甜)炒年糕份量充足,口感煙韌,外皮香脆,每粒都沾滿甜醬汁。 ✨梅子梳打及檸檬梳打🍹遇上開店優惠兩杯$33,梳打口感清爽,十分解膩。

🐔半半炸雞可自選有骨或無骨,再選兩款口味。
✨Corn-So Amazing🌽

✨秘製黑炸雞

✨炒年糕(甜)
炒年糕份量充足,口感煙韌,外皮香脆,每粒都沾滿甜醬汁。

✨梅子梳打及檸檬梳打🍹
遇上開店優惠兩杯$33,梳打口感清爽,十分解膩。