2023-02-05 210 views
今日嚟到石門☁️去到一期一樓發現電梯口附近有間茶飲店好多人排隊!於是就買咗杯飲品試下🤤☁️呢間蜂后門面十分簡約~以白色主題為主☁️帶有一點慢活Feel~~飲品方面都有幾多選擇😆😆見到都有沙冰/奶蓋/茶/益力多等等✨✨我就叫左一杯黑糖珍珠鮮奶~~忘記咗少糖⚡️⚡️超甜啊🙈🙈而珍珠就略為硬左dd~~~~不過黑糖味就幾出✨牛奶都好香滑細滑☺️⚡️店員都幾nice又會介紹下其他飲品~都值得再嚟☁️

我就叫左一杯黑糖珍珠鮮奶~~
今日經過沙田京瑞廣場呢邊😍,牙痕想咬下珍奶😝就嚟到#蜂后買返幾杯同朋友一齊share,我地order左伯爵珍珠奶茶、芝士奶蓋伯爵紅茶加珍珠and 芝士奶蓋烏龍茶加珍珠🤩 兩杯芝士奶蓋茶都唔錯,芝士奶蓋帶點鹹香,珍性彈牙度都岩岩好,咬落過癮既,但係杯珍珠奶茶就令我好失望,味道比較淡而且我專登加大杯珍珠奶茶就係驚唔夠飲🤣🤣🤣🤣 點知佢個size好似中杯杯🥲🥲😅 喂呀,咁我加大黎做咩先?🥵😅😅我問佢點解會咁,佢話走冰係會小d…明明我叫小冰,杯入面又有冰喺度….😥😥😰唯有下次試吓附近果幾間,好似愈做愈差咁🙄

兩杯芝士奶蓋茶都唔錯,芝士奶蓋帶點鹹香,

唯有下次試吓附近果幾間,好似愈做愈差咁🙄
2022-12-03 165 views
去開石門,有好多手搖店,但見佢寫睇係用鮮熬蔗糖、鮮芋頭做芋泥,咁健康一於試下😆 比起珍珠奶茶健康啲之餘,又抵過去啲連銷Coffee Shop 飲。呢間選擇都幾多.我就點左芋頭鮮奶,其實仲有款係有芋圓,不過怕太飽就係叫。add埋IG有折,都係$31☺️。而且係Muji 牛奶,唔係奶精,當然如果有脫脂奶/植物奶就好啲😆。冬天必點,暖笠笠好正☺️ 雖然芋泥份量唔係好多,同相有啲出入😂 但都幾想芋頭味,簡簡單單咁唔錯
2022-11-24 115 views
石門京瑞廣場嘅美食真係好多最近開咗一間新嘅台式飲品見到個樣幾特別,就即刻試吓!叫咗一杯芋泥芋圓鮮奶叫咗少甜少冰 味道啱啱好佢芋圓口感非常煙靭 原來係手工整唔怪得咁好咬😇而芋泥份量超級多 成杯滿滿非常之滿足啊😌
石門京瑞廣場嘅美食真係好多
最近開咗一間新嘅台式飲品
見到個樣幾特別,就即刻試吓!

叫咗一杯芋泥芋圓鮮奶
叫咗少甜少冰 味道啱啱好
佢芋圓口感非常煙靭
原來係手工整唔怪得咁好咬😇
而芋泥份量超級多 成杯滿滿
非常之滿足啊😌
2022-11-24 122 views
🖤💛🐝【 𝐐𝐔𝐄𝐄𝐍𝐁𝐄𝐄 • 蜂后 】🐝💛🖤 #蜂后 ⋄—————⧫♟⧫—————⋄「蜂后」台式茶飲店嚴選新鮮食材,配以台灣上等茶葉🍃為顧客特調健康台、日式茶飲😋堅持鮮熬蔗糖,每日鮮製手工芋頭、愛玉等配料🍠令顧客飲得健康又少負擔💓⋄┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄🧋小芋圓珍珠奶茶(烏龍) ($30/大)▪️自選甜度:少甜▪️自選冰度:少冰⋄┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄📍地址:沙田安群街3號京瑞廣場一期1樓176號舖⋄⋄#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hkfoodporn #hongkongfoodie #instafood #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #hkiger #hkigers #ilovesharingfood #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #discoverhk #ccrreami石門 #queenbee #小芋圓 #珍珠奶茶 #bubbletea #石門 #石門美食 @queenbee_shekmun
🖤💛🐝【 𝐐𝐔𝐄𝐄𝐍𝐁𝐄𝐄 • 蜂后 】🐝💛🖤 #蜂后

—————⧫♟⧫—————

┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄

🧋小芋圓珍珠奶茶(烏龍) ($30/大)
▪️自選甜度:少甜
▪️自選冰度:少冰

┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄

📍地址:沙田安群街3號京瑞廣場一期1樓176號舖

2022-11-16
2022-11-06 124 views
昨天公司加班到累了,今天又要返工, 要了我的老命了。返工時經過便買了蜂后的m size的伯爵紅茶拿鐵(少糖少冰)。味道不濃,淡了點,幸好叫了少糖,也算甜了,份量剛好
2022-11-06
Waiting Time
2 Minutes (TakeAway)
$28 (Lunch)
2022-11-04 103 views
Badboy喺二期食完千層蛋糕,覺得差緊杯嘢飲,於是行咗去對面嘅一期,諗住試試呢間新開嘅台式茶飲店。-芋圓芋頭鮮奶$34Badboy今次唔想飲太甜嘅嘢,所以揀咗呢杯嘢飲。芋泥比我想像中多,口感幾smooth。芋圓好好嚼,幾好食。略嫌奶味差緊啲😗
芋圓芋頭鮮奶$34
2022-11-01 144 views
🐝蜂后凍紫米乳酪牛奶🤪京瑞廣場一期ge 依間新店 光鮮亮麗比人好乾淨整潔ge 感覺👍🏻由於平時幫襯台式飲品店都係叫茶飲,今次見到依間有紫米乳酪牛奶,即刻吸引到我眼球🤣!我就係要依啲✨完全係我想要ge combination✨因為唔想咁邪惡,叫左走糖少冰,應該係唔extra 加糖,適合注重健康人士👍🏻雖然走左糖,但飲落唔會好plain, 可以細嚐yoghurt 本身ge 味道, 而且飲落唔會好滯,紫米亦增加左口感✨值得encore👍🏻
🐝蜂后凍紫米乳酪牛奶🤪

紫米乳酪牛奶