2021-02-12 462 views
🍰阿華田x麻薯味星球蛋糕阿華田麻糬口味,口感豐富,吃下去啖啖麻糬!食得又玩得真係好有驚喜! 可以用小木鎚扑爆的星球蛋糕,附送小木鎚,拿起來輕便可愛。好玩,賣相都好吸引!📍 葵涌廣場 1 樓
🍰
阿華田x麻薯味星球蛋糕

阿華田麻糬口味,口感豐富,吃下去啖啖麻糬!

好玩,賣相都好吸引!

📍 葵涌廣場 1 樓
阿華田麻薯星球蛋糕
TakeAway
人氣蛋糕店🌹送禮打卡禮盒😚係葵廣既 @rain.bow_cakery 只係開左幾個月佢既🌍星球蛋糕已經賣到超出名😍我今次比佢個禮盒吸引左!勁靚!. ♡.布朗尼禮盒包括15小件🥰-美式布朗尼-蔓越莓橙皮朱古力蛋糕-石板街蛋糕. ♡.三款蛋糕都好香濃既朱古力🍫😍甜度適中!我最鍾意係蔓越莓橙皮朱古力蛋糕,甜甜酸酸既蔓越莓,淡淡既橙香😚 好令人回味!禮盒仲有多款乾花🌺🌸🌼襯托,靚到😍😍送禮或者同家人朋友share食都好岩☺️.見到新年/情人節有早烏優惠🥰🌸31/1前下單優惠價 $228原價$288.. . . ♡. . . ♡. . . ♡. . 店舖:Rainbow Cakery地址:葵涌廣場1樓b65a鋪
人氣蛋糕店🌹送禮打卡禮盒😚

係葵廣既 @rain.bow_cakery 只係開左幾個月
佢既🌍星球蛋糕已經賣到超出名
😍我今次比佢個禮盒吸引左!勁靚!

. ♡.

布朗尼禮盒包括15小件🥰
-美式布朗尼
-蔓越莓橙皮朱古力蛋糕
-石板街蛋糕

. ♡.

三款蛋糕都好香濃既朱古力🍫😍甜度適中!

禮盒仲有多款乾花🌺🌸🌼襯托,靚到😍😍
送禮或者同家人朋友share食都好岩☺️

見到新年/情人節有早烏優惠🥰
🌸31/1前下單優惠價 $228
原價$288

. . . ♡. . . ♡. . . ♡. .
店舖:Rainbow Cakery
地址:葵涌廣場1樓b65a鋪
2021-01-21 737 views
葵廣星球蛋糕店出左新款蛋糕啦!🍫阿華田麻糬好多阿華田餅碎,香脆可口。🍵抹茶紅豆麻糬似係宇治抹茶,較濃味,亦唔會太苦,配上牛乳嘅香甜係幾夾🍫焦糖朱古力芝士蛋糕花紋有心思,食物慢慢感受到焦糖,芝士味比朱古力味更突出。☕️焙茶芝士蛋糕甜度適中,餅底有啲牛油香。
葵廣星球蛋糕店出左新款蛋糕啦!
🍫阿華田麻糬
好多阿華田餅碎,香脆可口。

🍵抹茶紅豆麻糬
似係宇治抹茶,較濃味,亦唔會太苦,配上牛乳嘅香甜係幾夾

🍫焦糖朱古力芝士蛋糕
花紋有心思,食物慢慢感受到焦糖,
芝士味比朱古力味更突出。

☕️焙茶芝士蛋糕
甜度適中,餅底有啲牛油香。
2021-01-11 952 views
📍Rainbow Cakery 🌈 (葵芳) IG上面成日都比星球蛋糕洗版🌎,奈何IG Shop d蛋糕價錢都唔算平,但係今次試既呢間既Rainbow Cakery既價錢絕對affordable呀!而且佢地既星球蛋糕仲有好多唔同既顏色選擇,隻隻色都咁靚,佢哋仲好貼心咁附送埋小木槌,可以比我地敲碎個蛋糕,真係又睇得又玩得又食得呀!😆如果想同朋友仔慶祝生日買呢個就岩哂,佢哋收到一定好驚喜!𝐼𝓉𝑒𝓂𝓈 𝑜𝓇𝒹𝑒𝓇𝑒𝒹:💛 星球蛋糕10cm - 阿華田麻糬口味 ($88)星球蛋糕望落好夢幻,佢既外殼係白朱古力黎,📸打完卡欣賞完個蛋糕,就係時候到重頭戲啦 - 扑開個蛋糕!本身一直影相嗰陣都小心翼翼咁,好驚會唔小心整爛個cake,點知原來個蛋糕都幾難扑,佢既朱古力皮比較厚,要用大力d先可以扑得爆。😂蛋糕一扑開真係好surprise!入面好靚,首先會見到好多阿華田餅乾係上層,而下層就會有海綿蛋糕、麻糬同埋阿華田慕絲。蛋糕阿華田味好香濃,阿華田慕絲入口非常軟滑,而海綿蛋糕就好綿密,加上有煙煙韌韌既麻糬,令蛋糕既層次分明,食落好有口感!🍫不過外層既白朱古力外殼味道較甜,就咁食會有d膩,不過連埋蛋糕一齊食
📍Rainbow Cakery 🌈 (葵芳)

𝐼𝓉𝑒𝓂𝓈 𝑜𝓇𝒹𝑒𝓇𝑒𝒹:
💛 星球蛋糕10cm - 阿華田麻糬口味 ($88)
星球蛋糕望落好夢幻,佢既外殼係白朱古力黎,📸打完卡欣賞完個蛋糕,就係時候到重頭戲啦 - 扑開個蛋糕!本身一直影相嗰陣都小心翼翼咁,好驚會唔小心整爛個cake,點知原來個蛋糕都幾難扑,佢既朱古力皮比較厚,要用大力d先可以扑得爆。😂蛋糕一扑開真係好surprise!入面好靚,首先會見到好多阿華田餅乾係上層,而下層就會有海綿蛋糕、麻糬同埋阿華田慕絲。蛋糕阿華田味好香濃,阿華田慕絲入口非常軟滑,而海綿蛋糕就好綿密,加上有煙煙韌韌既麻糬,令蛋糕既層次分明,食落好有口感!🍫不過外層既白朱古力外殼味道較甜,就咁食會有d膩,不過連埋蛋糕一齊食就剛剛好。

💛 藍莓芝士蛋糕 🍰 ($32一件 $60兩件)
藍莓芝士蛋糕好有質感,蛋糕較實身,上層既藍莓醬好足,🫐而且仲酸酸甜甜咁,正好中和cheese cake既油膩感!而餅底既牛油味都好香。
💛 荔枝芒果芝士蛋糕 🍰 ($32一件 $60兩件)
荔枝芒果芝士蛋糕有別於岩岩既cake,食落好清新!呢個cheese cake較為軟身,食落去好順滑。🥭芒果既味道較為突出,而且仲好清甜,係一個好fresh既cake!

𝒜𝒹𝒹𝓇𝑒𝓈𝓈:
2021-01-04 889 views
98蚊個,性價比好高,岀面星球蛋糕買緊幾百蚊個!整一個都整死我,起碼3,4個鐘。呢啲咁複雜嘅嘢都係出街買啦,難得佢咁平。當然呢個size細好多。但食星球蛋糕都係為咗for fun ,為咗滿足要扑開個蛋糕個慾望,平平哋細細個仲好過。🤣🤣因為用黎整星球嘅朱古力面係白朱古力,通常太甜都食唔到幾多。扑開咗個蛋糕之後,佢隨機附送個公仔係入邊,我哋中咗角落生物。入邊嘅蛋糕方面,今次我哋揀咗Oreo麻薯味,味道中規中矩,唔會太甜,但係都唔係太突出。我覺得Oreo同麻薯都可以多啲。

2021-01-03 421 views
相信大家都一定聽過Rainbow Cakery呢間係葵廣嘅小店!之前已經試過佢哋嘅夢幻星球蛋糕🥰玩得又食得🤤見佢地最近推出布朗尼禮盒套裝🥳 即刻帶咗一盒返屋企,真係好靚呀😍🌸布朗尼禮盒($288)禮盒一共有十五粒布朗尼🤩分別有美式布朗尼、曼越莓橙皮朱古力蛋糕同石板街蛋糕三種口味🍫禮盒除左布朗尼之外,仲裝滿唔同嘅乾花🌸 真係超有心思🥰 送禮一流💯 三款布朗尼嘅朱古力味都好濃郁🍫質感濕潤黏口,加入核桃後令口感更加豐富,味道更有層次👍整體味道偏甜,鍾意食甜野嘅千其唔好錯過😈三款口味當中,小編最鍾意嘅係石板街蛋糕🥰蛋糕表面佈滿軟綿綿嘅棉花糖,口感輕盈,朋友仲話啲棉花糖輕飄飄,有啲似喺土耳其坐緊熱氣球咁喎!誇張到呢🤣真係甜入心🥳相信大家都會鍾意❤️-Rainbow Cakery (葵芳)📍葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓B65A號舖抵食指數: 😚😚😚😚😚😚/10舔舔脷指數:😚😚😚😚😚😚😚/10

布朗尼禮盒($288)

Rainbow Cakery (葵芳)

抵食指數: 😚😚😚😚😚😚/10
舔舔脷指數:😚😚😚😚😚😚😚/10
第一次見呢d禮盒,仲要擺哂乾花好靚,忍唔住試下😍😍😍————————❦ 布朗尼禮盒 $288入面有3種口味,分別係美式布朗尼、蔓越莓橙皮朱古力蛋糕同埋石板街蛋糕。我覺得美式brownie最好味,唔算太甜又鬆軟🤤成盒都濃濃既朱古力味,朱古力控一定鍾意!加埋d靚靚乾花,送禮岩哂😉評分:🌕🌕🌕🌗🌑————————❝ Rainbow Cakery葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓B65A號舖-⇝ #soulme葵芳
第一次見呢d禮盒,仲要擺哂乾花好靚,忍唔住試下😍😍😍
————————
❦ 布朗尼禮盒 $288
評分:🌕🌕🌕🌗🌑
————————
❝ Rainbow Cakery
⇝ #soulme葵芳
2021-01-02 292 views
葵廣人氣星球蛋糕店-Rainbow Bakery又有新搞作今期推出左超有美感嘅布朗尼禮盒, 大食妹今日咁岩行開嗰頭, 就帶咗盒返屋企開心share<布朗尼禮盒>Rainbow Bakery嘅布朗尼禮盒超級吸睛, 5×5嘅間隔, 每一格都塞滿左一口布朗尼同乾花打卡送禮都啱使嚟緊嘅情人節唔知送啲乜嘢俾吃貨女朋友? 呢款布朗尼禮盒絕對係個好選擇布朗尼禮盒一共有15粒布朗尼, 其中包括石板街蛋糕、美式布朗尼同蔓越莓橙皮朱古力布朗尼石板街蛋糕口感煙韌, 美式布朗尼嘅朱古力味最濃郁, 而大食妹最鍾意就係蔓越莓橙皮朱古力布朗尼口感層次最豐富, 而且口味獨特, 大家一定要試一試
葵廣人氣星球蛋糕店-Rainbow Bakery又有新搞作
<布朗尼禮盒>
打卡送禮都啱使
嚟緊嘅情人節唔知送啲乜嘢俾吃貨女朋友
? 呢款布朗尼禮盒絕對係個好選擇
口感層次最豐富, 而且口味獨特, 大家一定要試一試
  • 布朗尼禮盒
2020-12-27 485 views
終於可以去到葵廣人氣星球蛋糕小店 Oreo x 麻糬 星球蛋糕 (公仔款)公仔款式係隨機扑開蛋糕比我見到隻好得意嘅公仔好香Oreo🍪又有Oero碎圍住隻公仔🧸麻糬仲要煙煙韌韌,一啲都唔甜星球外殼🪐係用白朱古力整成 下次要試下其他味道先 另外揀咗兩款唔同口味嘅芝士蛋糕🍰黑芝麻芝士蛋糕 & 荔枝芒果芝士蛋糕兩款嘅芝士蛋糕香滑濃郁,芝士較軟身香濃嘅黑芝麻,有啲似食緊芝麻糊荔枝夾芒果🥭芒果味比較重啲兩款都好好味😋 @RainbowCakery葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓B65A號舖
終於可以去到葵廣人氣星球蛋糕小店

Oreo x 麻糬 星球蛋糕 (公仔款)
公仔款式係隨機
扑開蛋糕比我見到隻好得意嘅公仔
好香Oreo🍪又有Oero碎圍住隻公仔🧸
麻糬仲要煙煙韌韌,一啲都唔甜
星球外殼🪐係用白朱古力整成

下次要試下其他味道先

另外揀咗兩款唔同口味嘅芝士蛋糕🍰
黑芝麻芝士蛋糕 & 荔枝芒果芝士蛋糕
兩款嘅芝士蛋糕香滑濃郁,芝士較軟身
香濃嘅黑芝麻,有啲似食緊芝麻糊
荔枝夾芒果🥭芒果味比較重啲
兩款都好好味😋

@RainbowCakery

2020-12-20
TakeAway
$109 (Tea)
  • Oreox麻糬
2020-12-25 422 views
一直想試好耐嘅星球蛋糕,適逢聖誕節就買個聖誕特別版試吓🎄🎅🏻聖誕需要儀式感☺️可以預先WhatsApp訂,好彩今次walk in都仲有😎星球蛋糕-Oreo麻薯味($98)幻彩紫色嘅白朱古力外殼,入面係Oreo mousee,中間有少量麻薯,底部有海棉蛋糕,好欣賞蛋糕用咗低糖配方,甜度剛剛好👍🏻👍🏻好怕啲星球蛋糕會太甜🙈🙈呢個size最啱兩個人食💕過時過節,$98又有得玩,又有得食,仲有得打卡😍對味道其實都冇乜特別期望,點知又OK啵😂😂仲有好多種味道同顏色揀!要注意買咗蛋糕之後要一個鐘頭之內入雪櫃‼️

星球蛋糕-Oreo麻薯味($98)
星球蛋糕(OreoX麻薯味)

仲有好多種味道同顏色揀!
要注意買咗蛋糕之後要一個鐘頭之內入雪櫃‼️
2020-12-25 259 views
«1207»葵廣小店集合QQ麻糬×芝士蛋糕×星球蛋糕﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣▷北海道3.6鮮奶麻糬 $28抹茶紅豆味/Oreo別人拍的麻糬 VS 我拍的麻糬🌝想拎返屋慢慢影但返到去已經拉唔起😟不過食落唔錯 係好濃嘅牛奶味抹茶粉都唔會好假好甜 每啖都沾滿晒粉💚Oreo就堅甜 屋企小朋友爭住食~麻糬係軟綿綿咁 食完唔會飽到un胃做飯後甜品一流~▶芝士蛋糕 $60/2件荔枝芒果/焦糖朱古力New york cheesecake芝士味偏淡果味同焦糖味都比較出但我個人係ok嘅 因為兩款口味都幾好食質感細滑 食完唔膩😗 ﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣Rainbow Cakery葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓B65A號舖
«1207»

別人拍的麻糬 VS 我拍的麻糬🌝
想拎返屋慢慢影但返到去已經拉唔起😟
不過食落唔錯 係好濃嘅牛奶味

抹茶粉都唔會好假好甜 每啖都沾滿晒粉💚
Oreo就堅甜 屋企小朋友爭住食~
麻糬係軟綿綿咁 食完唔會飽到un胃
做飯後甜品一流~

▶芝士蛋糕 $60/2件

質感細滑 食完唔膩😗

﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣
Rainbow Cakery
2020-12-25 329 views
星球蛋糕總係帶卑人好夢幻好靚既感覺,一見到就已經心心眼😍,少女心頓時出晒黎🙊葵廣呢間蛋糕店主打星球蛋糕,平時閑閑地係ig shop訂個,幾百蚊走唔甩,呢度現貨唔洗$100就買到阿華田x 麻糬現貨買只可以揀唔同口味,星球既顏色係無得揀的阿華田 x 麻糬咁岩就係我最喜歡既藍色星球,好似雲海既顏色,好靚呀,仲會附送一個槌仔卑你扑開個星球星球係用白朱古力造的,都幾硬身,扑左幾下先裂開,內裡仲藏有一隻⛄️插左係個蛋糕入面蛋糕面層係阿華田餅碎,中間阿華田慕絲+鮮奶麻糬,底層係海棉蛋糕,麻糬無我想像中咁煙韌,蛋糕部份唔係好甜,細細個食晒都唔覺得滯$98又靚、又有得食、又有得玩,一次過滿足晒你3個願望,好經濟好實惠,讚!

阿華田x 麻糬
現貨買只可以揀唔同口味,星球既顏色係無得揀的

📍Rainbow Cakery (葵芳) 又到聖誕 又到聖誕~唔知今日平安夜大家會點過呢 😘 咁浪漫既節日又點少得朱古力呢 今次要介紹既就係Rainbow Cakery聖誕限定既聖誕朱古力禮盒 🍫 𝐼𝓉𝑒𝓂𝓈 𝑜𝓇𝒹𝑒𝓇𝑒𝒹:💛 聖誕朱古力禮盒 🎄一打開個盒既時候真係好開心!! 😍 除左有brownie之外 仲有好多乾花做裝飾 靚到dum一聲!!! 🌷 朱古力禮盒入面包括有美式布朗尼, 蔓越莓橙皮朱古力蛋糕同石板街蛋糕3款brownie~ 3款味道都好好 而且唔會太過甜 🥰 重點係佢真係好靚 岩哂打卡呀!! 𝒜𝒹𝒹𝓇𝑒𝓈𝓈:📍葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓B65A號舖Shop B65A, 1/F, Kwai Chung Plaza, 7 Kwai Foo Road, Kwai Fong
📍Rainbow Cakery (葵芳)

𝐼𝓉𝑒𝓂𝓈 𝑜𝓇𝒹𝑒𝓇𝑒𝒹:
💛 聖誕朱古力禮盒 🎄
𝒜𝒹𝒹𝓇𝑒𝓈𝓈:
📍葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓B65A號舖
朋友介紹咪諗住試吓,第一次幫襯,見好難訂到,咪早2⃣️個月前訂定,但因疫情同屋企人改早1⃣️日慶祝,🔟日前已問可唔可以改早1⃣️日唔覆,打極電話唔通或無人聽,改到專頁留言都無影,直至取蛋糕前1⃣️日晚先問我點解未黎?真好野,唔覆我點知得唔得,唔通花2⃣️小時交通去舖頭問得唔得咩,最後應承做個新嘅比我,仲實牙實齒話唔會比隔夜蛋糕,但1⃣️睇就知係隔夜蛋糕,d生果黑晒,個蛋糕除咗外型特別d,味道直頭一般過一般,一定一定無下次
2020-12-20
2020-12-15 285 views
上年有一排好興整鮮奶麻糬,可惜廚藝不精,就費事挑戰啦,最近得知葵芳有一間買星球蛋糕既小店有賣哩個麻糬,所以果日去掃街嘅時候都特登去睇下。我大概12:30去到,冇乜人,可惜前面師奶訂蛋糕搞左好耐…大約5min之後到我啦,前面display 櫃擺滿星球蛋糕同d鮮奶麻糬,可惜無我想買嘅粉紅色,最後買左oreo 買麻糬。麻糬食落好軟綿綿,質感好得意,筆埋doreo碎食甜度啱啱好。可惜朋友未到要自己一個ko曬,食完都有d飽足感。

Oreo鮮奶麻糬