Iced/ Hot latte $45香濃嘅咖啡,我自己覺得果香味好出,凍飲更適合夏天😛Ralph’s Espresso Tiramisu $48好好味,有酒香😳lady finger夠濕潤👍🏼 上面朱古力粉配合得剛好,又不會過甜。Double Chocolate Cookie $38比想像中冇咁甜,朱古力味冇想像中咁濃。食得出有鹹味,但冇平時標榜海鹽味嗰d咁重。Chocolate Chip Cookie $38✨店員推介,真係冇介紹錯👍🏼質地似鬆餅,比起double chocolate cookie甜d,但整體配合度更好。個人覺得如果可以加d提子乾更好,酸啲比較開胃,令到塊曲奇冇咁heavy。Ralph’s Roast Medium Dark Roast Drip Bag $190 味道濃厚,帶微酸。酸味係凍咗會強烈一啲。如果唔太鍾意酸味濃,建議盡快飲用。環境:4/5深綠x白 嘅配搭令人印象深刻,好容易可以聯想起Ralph’s Coffee。另外店內有兩張雲石枱,可以立食的,如果煩惱冇地方可以飲/食,不妨可以係鋪頭快快食埋先走。服務:4.5/5店員好詳細介紹茶葉和咖啡,好熱情☺️ 另
Iced/ Hot latte $45
香濃嘅咖啡,我自己覺得果香味好出,凍飲更適合夏天😛

Ralph’s Espresso Tiramisu $48

Double Chocolate Cookie $38

Chocolate Chip Cookie $38

環境:4/5

服務:4.5/5
店員好詳細介紹茶葉和咖啡,好熱情☺️ 另外我地想飲完咖啡先拎走tiramisu 都會幫我地keep起放雪櫃👍🏼

食物:4.5/5
✨推介tiramisu!! Cookie建議兩個share一塊配黑咖啡,自己食一塊實在太濟。
⚠️可以使用海港城coupons,上限五張。

Revisit: YES for tiramisu
  • Ralph’s Espresso Tiramisu
2022-04-03 1006 views
Ralph’s Cappuccino☕️同tiramisu向來都係我的至愛即使未肚餓 每次嚟到商場都會飲杯咖啡 再外賣定甜品返屋企食週末18:00左右去到 只得一個 tiramisu 同其他cakes未試過Hazelnut Chocolate Tart 打算試試就每樣買一個由於Chocolate Tart的hazelnut cream係滿滿的買時已詢問店員 叮囑帶走時擔心移位、撞爛 店員話會幫我將它們固定 我好放心買結果返到屋企一開盒 體貼的服務完全粉碎原來店員只係fix左個tart 個 tiramisu杯就自由移動🤦🏻‍♀️結果….. 唔洗估 正常人都會預計到結果辜負我一番信任講味道Hazelnut Chocolate Tart 都算好食只不過hazelnut cream太甜Tiramisu就唔洗多講 無敵!👍🏻
即使未肚餓
每次嚟到商場
都會飲杯咖啡
再外賣定甜品返屋企食

週末18:00左右去到
只得一個 tiramisu 同其他cakes
就每樣買一個

買時已詢問店員
叮囑帶走時擔心移位、撞爛
店員話會幫我將它們固定 我好放心買

只不過hazelnut cream太甜
Tiramisu就唔洗多講 無敵!👍🏻
2022-04-02
2022-02-07 954 views
每次經過呢間咖啡店都比門口隻熊仔吸引🐻著住時裝好得意👔仲要裝修滿滿嘅美國風🚃打卡程度好滿足📷彷彿去咗紐約市中心🇺🇸 一試佢杯咖啡原來有水準🤩唔係淨係得打卡Value呢🥰⭐️ Latte ☕️簡單嘅一杯Latte入口好順 味道不太濃😋未試得出咖啡豆嘅特別🤎 但對唔好咖啡既我來講感覺好舒服💕⭐️ Ralph's Espresso Tiramisu 🍰同意大利餐廳食到嘅一模一樣🇮🇹 非常幼滑嘅Cream帶一點點蛋味🍼咖啡味濃郁但溫和😚 吃到底的餅乾仍然好Moist😛⭐️ Red Velvet Cookie 🍪反而餅乾比較失望不推🤨 口感咬落比較乾同硬🖤 甜味為主朱古力味欠層次🍫

⭐️ Latte ☕️

⭐️ Red Velvet Cookie 🍪
2021-11-18 1093 views
飲第2次喇一個齋啡一個ice latte 一個抹茶latte另外買左提拉米蘇 同 曲奇熱飲唔算太熱不會燙咀 邊行邊飲 溫度剛剛好提拉米蘇 好好食 有水準之作下次可以試埋個朱古力cake
飲第2次喇

熱飲唔算太熱不會燙咀 邊行邊飲 溫度剛剛好
提拉米蘇 好好食 有水準之作

下次可以試埋個朱古力cake
2021-11-06 1073 views
每次經過都成日想試呢間咖啡,因為裝修太靚了,又見食評幾好,所以買左柸americano 男朋友就買左柸mocha,點知一飲,柸americano完全冇咖啡香,又淡,另外柸mocha好似飲朱古力,冇咖啡味,慶幸係柸mocha啲朱古力唔係粉沖的,口感加番啲。呢間仲要只有外賣冇堂食,外賣禁多選擇一定唔會再飲佢🥲感覺食個名牌同裝修而已,唔知係咪我唔識飲,點解禁多人讚既😅😅不過舊brownies 還可以😌
2021-10-14 2390 views
☕️時裝品牌咖啡☕️推介指數 ❤️❤️❤️🤍🤍Ralph’s Coffee尖沙咀店為Ralph Lauren首間亞洲咖啡店,不經不覺開業2年多,全店以白色和綠色作主調,感覺經典。#打卡able ☕️ Latte HKD45✨詢問咖啡師咖啡豆屬於fruity 較重,喜歡nutty可以選擇mocha。好少飲甜嘅點選Latte,咖啡同奶比例恰好,除咗fruity 微酸仲有烘焙味。🍫Ralph’s Tiramisu HKD48✨質地較實,面層朱古力粉甘甜,cream 香落香滑蛋味突出,如果酒味濃郁點更好,可以作為止口痕選擇。🍪Molten Chocolate Cookie HKD38✨朱古力味濃厚而不膩,內層有軟心朱古力,味道唔錯。📝以Grab & Go形式運作,流程和服務效率有待改善。點單後情況有點混亂,需詢問店員有關漏單食物。感受到同Tiramisu 隔住玻璃嘅距離感🥲🥲🥲.··🔖 Ralph's Coffee (尖沙咀)🪑尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈3樓OT311A, 312, OT312A, 313號舖
☕️時裝品牌咖啡☕️
推介指數 ❤️❤️❤️🤍🤍

☕️ Latte HKD45
Ralph’s Tiramisu

🍫Ralph’s Tiramisu HKD48
Molten Chocolate Cookie

✨朱古力味濃厚而不膩,內層有軟心朱古力,味道唔錯。

🔖 Ralph's Coffee (尖沙咀)
  • Latte
  • Molten Chocolate Cookie
  • Ralph’s Tiramisu
每次經過海港城都會必定入去擺番杯咖啡☕️,覺得唔錯(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)好香濃,每次都order Latte❤️✨(≧▽≦),配襯白綠色嘅咖啡杯,成個環境岩哂卡✨👍🏻(^ω^)仲有佢哋嘅Brownie真係整得好好味✨✨(*≧ω≦),必買!✨✨🤩🤩,唔會太甜,口感又夠實✨❤️(*¯︶¯*)每一啖都好滿足✨✨每次都會外賣出去海旁位置✨店內不太適宜停留,太多人了😅店內嘅裝潢真係啱晒打卡,白綠色格仔階磚地板好復古,綠色英倫風格嘅木櫃上,擺放咗可售賣嘅咖啡豆& 咖啡杯。

每次都會外賣出去海旁位置✨店內不太適宜停留,太多人了😅

2021-10-09 697 views
卡幫妮人生有一個遺憾就係飲咖啡會胃痛😢但我依然咁鐘意去coffee shop😆今次試Ralph Lauren 旗下既 Ralph’s Coffee. 成日行過都冇留意,入到去細細地,但裝修好靚😍🔸Hot Chocolate▪️好味,唔係用粉開果d, 真係用朱古力,所以飲落唔會好甜,有口感,正!佢既感覺好美式,grab and go 既idea, 入面只得企位,我同朋友買左野飲,企係度傾陣計☺️臨走時我買左杯cappuccino 外賣俾同事, 同事話勁好飲,第一次一口氣飲晒一杯咖啡😂😂佢既周邊商品都好靚,下次會再去!
卡幫妮人生有一個遺憾
就係飲咖啡會胃痛😢
但我依然咁鐘意去coffee shop😆

成日行過都冇留意,入到去細細地,但裝修好靚😍

🔸Hot Chocolate
Hot  Chocolate

2021-09-24
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$60 (Lunch)
Hot  Chocolate
  • Chocolate
2021-10-07 533 views
呢一日其實係要去西九 然後喺西九呢個地方 梗係要拎住杯咖啡chill下😂😂咁點解唔喺西九買咖啡?買過一次就冇諗住再買🥲🥲$6x, $7x杯咖啡☕️幾啖冇咗…真係唔想再買😟咁啱嗰日我係喺尖沙咀出發去西九 再決定去海港城買呢杯名牌咖啡 一路飲住過去🤓而佢係名牌 但價錢比西九平😂咖啡店嘅裝修係全深綠色 一眼就望到 門口嘅霓虹燈超級sharp 成間鋪好有格調 入面有2張高枱 客人可選擇企喺店內享用咖啡 不過 假日嘅海港城真係人來人往🤣我都冇影店內環境了☕️Iced Mocha $50就咁睇個價錢覺得貴 但如果有牌子 又可以接受😂😂杯Mocha覺得好有驚喜 不論咖啡味同朱古力味都一樣香濃 而且牛奶好幼滑 拎住杯嘢上手都覺得個人特別高級咗🤣🤣

☕️Iced Mocha $50

就咁睇個價錢覺得貴 但如果有牌子 又可以接受😂😂
2021-08-27 996 views
今天放下午假,到海港城食完午餐行過見到呢間熊仔咖啡聞到好香就入去試下。女店員細心講解唔同咖啡既分別,就決定買一杯Americano 同一杯Flat White。因為人唔多好快就叫我攞咖啡喇,一拎上手覺得好熱就同男店員講,男店員話隻杯已經係2層架喇,就冇再理我,我見到沖咖啡位有杯套就自己加啦,但由於我拎住好多野,都整左一輪先套到,跟住好在我朋友剛到就幫手,俾著其他咖啡店唔會咁樣漠視顧客吧。Anyway, 咖啡味道唔錯既,烘焙味好香,但希望對顧客多啲細心同耐心。
2021-08-27
Waiting Time
2 Minutes (TakeAway)
$45 (Tea)
2021-08-01 875 views
可以用海港城coupon 真係非常之開心。 外面熱成咁真係要搵杯凍飲降下溫, 通常夜晚先行過 海港城嘅Ralph’s Coffee 所以無緣一試,今日終於係食完晏行過啦。經常撈亂Americano 同 Long Blk ,對於想飲杯凍咖啡平衡一下以下落嚟2塊邪惡曲奇卡路里我,果杯係邊樣?無所謂啦,都係心理安慰遮。好啦,講番我杯Americano,雖然無寫咩野拼配豆但不影響風味,微甘帶苦配soft cookie 真係very nice. 1杯配2塊真係剛剛好。
2021-07-29 727 views
光顧完這間咖啡店,我跟朋友說笑,說自己買得起名牌了,因為咖啡店是Ralph Lauren在亞洲開設的首間咖啡店。店裏面五臟俱全,既有咖啡甜品,也有咖啡豆、咖啡粉和手冲包售賣。全店裝修很有美式風格,可惜只有座位甚少。我買了一杯外賣鮮奶咖啡,走到海運觀點看海。那處三面環海,坐擁270度維港海景。
Latte
Latte
2021-07-21 731 views
之前試過佢地咖啡已經出奇唔錯 今次試埋個cake都幾好食喎!Cheesecake - 有好出既檸檬味 芝士超軟滑 而且餅底唔係普通消化餅咁簡單 加左脆片 多左層口感 好驚喜Tiramisu- 咖啡同朱古力味好重 而且係食過數一數二夠酒香味 但樣濃味既野一齊食又好夾 略嫌芝士味淡左d

2021-07-15 668 views
買左件chocolate cake, 唔新鮮啲chocolate coating好膠 有啲硬ice cappuccino 就普普通通唔會再試佢啲cake, 下次試下熱既咖啡
買左件chocolate cake, 唔新鮮
啲chocolate coating好膠 有啲硬
ice cappuccino 就普普通通
唔會再試佢啲cake, 下次試下熱既咖啡
2021-07-15
Waiting Time
1 Minutes (TakeAway)
2021-06-14 1154 views
🌸海港城美食🌸Ralph's Coffee☕️一連三天端午節假期🐉香港的天氣也是不穩定❗️多時也是天陰有雨,所以整個假期都是到室內地方消遣休憩❗️今天就到了海港城閒逛,發現一間屬於美國品牌時裝店的復古優雅咖啡店❗️咖啡店裝修十分優雅,入口有一隻穿著該品牌衣服的人型熊仔🐻在恭候客人入來惠顧,店內的內牆以深綠色的復古瓷磚鋪砌而成,而且更充斥著濃濃的咖啡香❗️彷彿置身於一間復古的美式咖啡店中❗️於是我們一行2人就點了2杯咖啡:1️⃣Matcha Latte☕️$50這杯抺茶🍵咖啡非常出色❗️抺茶味非常突出,而且帶有香濃的咖啡香味❗️有回甘的感覺❗️抺茶咖啡配搭得恰到好處,十分推介這杯咖啡給喜歡抺茶及咖啡的朋友✅美味指數:⭕⭕⭕⭕️⭕️賣相指數:⭕⭕⭕❌❌抵食指數:⭕⭕⭕⭕️❌2️⃣Mocha☕️ $50這杯朱古力🍫咖啡同樣是非常出色❗️朱古力味十分香濃❗️而且咖啡味亦十分突出❗️這間咖啡店亦有出售朱古力產品如朱古力豆、蛋糕等❗️相信朱古力也是此咖啡店的其中一個皇牌產品❗️喜歡朱古力及咖啡的朋友❗️不要錯過👍🏻美味指數:⭕⭕⭕⭕️⭕️賣相指數:⭕⭕⭕❌❌抵食指數:⭕⭕⭕⭕️❌注意⚠️此咖啡店並沒有設有堂食❗️但可以在店內拍照打卡📸
🌸海港城美食🌸Ralph's Coffee☕️

注意⚠️此咖啡店並沒有設有堂食❗️但可以在店內拍照打卡📸
Matcha  Latte
2021-06-12
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$25 (Tea)
Dining Offer
Voucher