2023-07-25 982 views
店名: 紅雞 地址: 尖沙咀金巴利道65-67B號太平洋大廈UG層B號舖尖沙咀站B1出口,行7分鐘環境: 3.5/5價錢: 3.5/5味道: 3.5/5尖沙咀韓國街一向好多嘢食,今次就試下紅雞,佢地係將軍澳同紅磡都有分店,但整體而言質素比較普通,同一條街有更好的選擇😕無骨半半炸雞甜辣醬蒜香醬❤️❤️❤️$193炸雞🍗甜辣醬味道正常,甜味重,無咩辣味,都算皮脆肉嫩,但蒜香無咩味,唔太食到蒜味卡邦尼炒年糕❤️❤️❤️❤️❤️$108卡邦尼汁奶味十分香,加左煙肉🥓,令醬汁更有咬口,年糕十分煙韌,配埋醬汁一齊食,一流😋韓式泡菜煎餅❤️❤️$108有6塊,粉嘅比例有啲多,配料唔算太多,雖然話係泡菜煎餅,但泡菜份量極少,整體黎講麻麻地😣蜜桃燒酒❤️❤️❤️$108有一大樽,可以同朋友share飲,蜜桃味🍑偏甜,令飲落比較易入口🤔乳酪米酒❤️❤️❤️$123同樣有一大樽,乳酪味唔太重,飲落只係甜甜地嘅米酒,無咩特別🧐
店名: 紅雞

韓式泡菜煎餅❤️❤️

蜜桃燒酒❤️❤️❤️

乳酪米酒❤️❤️❤️
2023-07-24 706 views
一直來呢間食咗好多年啦,今次返香港都一如既往過來食下!今次好驚喜係竟然見到有新菜式,醬油蟹~即刻叫翻隻來試吓,加埋紫菜包飯😍我覺得出品唔錯,醬油甜甜地唔會太鹹,但係蟹膏唔足夠,所以中規中矩啦有得食都開心嘅☺️蜜糖啤酒都係一樣咁好飲,但係今次個炸雞就好似冇以前咁脆,希望可以改善啦😇
  • 半半炸雞
  • honey beer
2023-07-13 543 views
之前見過影片分享網站介紹,心諗都應該幾好食。去到都要排差唔多一個鐘隊,但確實比想像中普通。炸雞ouxxxrk好食過佢好多。但呢度價錢超貴,叫左三個送一杯野食已經每人$300以上,真係唔太值得黎
2023-06-21 567 views
紅雞真係好好食,雖然佢咁多人,但佢真係好好食,炸雞唔可以唔叫,仲食左佢既腸同玉子。仲叫左支燒酒飲😍好好味,第二日唔洗返工,前一晚收工黎食就最岩,飲飽食醉,暢飲暢談😀
2023-06-14 456 views
啲炸雞勁乾勁鞋 泡菜煎餅淋過毛巾 一夾就散真係 好難食….大家唔好黎 呃錢的叫咗個乳酪燒酒 乳酪味又唔重 酒味又唔重唔知自己飲緊乜 好似飲緊水咁真係難食得誇張唔好俾佢個樣呃咗 唔好俾啲好評呃咗
炸雞勁乾勁鞋 泡菜煎餅淋過毛巾 一夾就散
真係 好難食….大家唔好黎 呃錢的
叫咗個乳酪燒酒 乳酪味又唔重 酒味又唔重
唔知自己飲緊乜 好似飲緊水咁
真係難食得誇張
唔好俾佢個樣呃咗 唔好俾啲好評呃咗
尋日係尖沙咀食左呢間餐廳即刻要永久Backlist 佢,真係好難食事源我叫炸雞、炒粉絲、海鮮餅三個餸再加兩杯飲品(芒果沙冰、西瓜沙冰$炸雞還好炒粉絲勁多汁得滯、又好咸,咸到有腎病個隻海鮮餅佢就一開始已經左4件,個賣相睇落不錯,我同男朋友一人兩件,第一件海鮮份量ok,第二件係嘜都冇,成舊麵粉同小小雜菜兩杯飲品得杯西瓜沙冰係正常杯芒果沙冰就不知所謂,如果唔係自己落單叫或者睇到佢既顏色,我會以為飲緊冰水,完全冇味道,連小小芒果味都冇極差,呢間餐廳唔建議大家浪費錢去食
尋日係尖沙咀食左呢間餐廳
即刻要永久Backlist 佢,真係好難食
事源我叫炸雞、炒粉絲、海鮮餅三個餸
再加兩杯飲品(芒果沙冰、西瓜沙冰$
炸雞還好
炒粉絲勁多汁得滯、又好咸,咸到有腎病個隻
兩杯飲品得杯西瓜沙冰係正常
極差,呢間餐廳唔建議大家浪費錢去食
2023-05-06 718 views
半半炸雞 $168韓式牛肉炒粉絲 $128乳酪米酒 makgeolli $123非常有驚喜既韓國餐廳食物質素非常好 炸雞又脆又香口 揀左半半炸雞 香辣汁&蒜香汁一啲都唔覺得油膩好味到食唔停口🥰韓式粉絲都好好食 份量好大 好足料會再encore!! 😍推介指數 (5分滿分):整體 ❤❤❤❤❤️味道 😋😋😋😋😋 抵食 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️ 服務 👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳
半半炸雞 $168

抵食 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務 👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳
2023-04-22 721 views
黎到尖沙咀但未夠鐘睇戲,同友人走左入韓國街想食下炸雞🍗 可能好少咁早喺度食,發現新大陸咁原來紅雞有lunch set 仲要包野飲又幾好食。【秘製蒜香蜜糖炸雞半隻(六件)】$98炸雞件非常之脆身,同以往水準一樣,只係蒜香蜜糖醬汁味道略嫌淡咗少少,有沙律伴菜非常之好!【韓式炒牛肉蓋飯】$68小編第一次食蓋飯,起初以為係石頭鍋飯,你到時先知原來唔一樣,但係食起又幾好味,牛肉汁嘅味道好特別!升起非常之開胃,會encore!分數:(10分滿分💛)味道:8價錢:9環境:8服務:7.5(以上評分只是小編個人口味而已)💥 紅雞📍 尖沙咀金巴利道65-67B號太平洋大廈UG層B#美食 #香港美食 #吃貨 #相機食先 #tagforfood #foodie #foodlover #hkrestaurant #gastronomy#hkigfood #hkfood #hkfoodpic #hkfoodstagram #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodie #hongkong #hongkongfood #hkig#hkgirl #hongkongfoodies #香港

【秘製蒜香蜜糖炸雞半隻(六件)】$98

【韓式炒牛肉蓋飯】$68

分數:(10分滿分💛)
味道:8
價錢:9
環境:8
服務:7.5
(以上評分只是小編個人口味而已)

💥 紅雞
📍 尖沙咀金巴利道65-67B號太平洋大廈UG層B

#美食 #香港美食 #吃貨 #相機食先 #tagforfood #foodie #foodlover #hkrestaurant #gastronomy#hkigfood #hkfood #hkfoodpic #hkfoodstagram #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodie #hongkong #hongkongfood #hkig#hkgirl #hongkongfoodies #香港美食 #相機食先 #手機食先 #平民美食 #食好西 #mm7 #mm7.foodie#打卡好去處#高質餐廳#尖沙咀美食#韓國炸雞#炸雞
2023-04-12 575 views
Red Chicken我細細個就聽過佢個名喇🐔讀書時期成日放學同同學仔去尖沙咀蒲嗰時又好興食韓國野呢間Red Chicken又喺正韓國街街頭所以真係成日都會去食😋今次就同媽媽同男朋友黎重遊一下😌✅無骨半半炸雞💰$193我地要左甜辣醬+秘製蒜香醬兩隻我都鍾意食男朋友就覺得蒜香醬唔夠蒜✅韓式炒年糕💰$98呢個都係男朋友好鍾意食親韓國野都要嗌嘅炒年糕我就覺得還好因為會好飽✅韓式泡菜煎餅💰$108呢個就係媽媽嘅飛佛✅芝士蛋捲💰$138呢個就我一定要嗌嘅菜式好多芝士好滿足🧀
Red Chicken我細細個就聽過佢個名喇🐔

✅芝士蛋捲💰$138
呢個就我一定要嗌嘅菜式
好多芝士好滿足🧀

2023-04-11 364 views
又係最難捱嘅星期三放工鬆一鬆 食辣野爽下先😋✨炸雞丁和年糕配香辣醬見到紅卜卜辣醬已經忍唔住啦🤤雞丁都ok大舊 薄薄一層炸粉外脆內juice配上煙靭年糕同惹味辣醬 辣得過癮又唔太膩 正呀!👍🏻✨涼拌辣汁魷魚配冷麵食完又辣又炸 食個冷麵爽返下~魷魚份量十足🤩 唔腥唔苦彈牙得黎有咬口麵質有咬勁 連埋配菜同魷魚冰冰涼涼又有層次感🥰整體來講💁🏻‍♀️係韓國的味道,而且炸雞同韓國食到嘅一樣咁正!2個女仔真係食得唔多,建議多啲人一齊去食可以食到更多菜式🫣
又係最難捱嘅星期三
放工鬆一鬆 食辣野爽下先😋

炸雞丁和年糕配香辣醬
見到紅卜卜辣醬已經忍唔住啦🤤
雞丁都ok大舊 薄薄一層炸粉外脆內juice
配上煙靭年糕同惹味辣醬
辣得過癮又唔太膩 正呀!👍🏻

✨涼拌辣汁魷魚配冷麵
食完又辣又炸 食個冷麵爽返下~
魷魚份量十足🤩 唔腥唔苦彈牙得黎有咬口
麵質有咬勁 連埋配菜同魷魚
冰冰涼涼又有層次感🥰

2023-03-02 820 views
係red chicken 既炸雞腎同雞皮 ($113)明明食咗dinner 不過由於每次都飲恨 食唔到呢樣野搞到經過既時候入去問佢有冇同可唔可以外賣終於!買到啦啲皮都係用炸雞粉雞皮雖然少咗啲油香,但係有咬口,有啲似煙韌既薯片咁 而雞腎就炸得好好 一啲都唔會話本時煮耐左 好似咬橡筋咁最驚喜係佢個sauce 帶少少芥辣味令到你唔會食到好膩仲有酸蘿蔔 balance 下送酒 一流呀!如果堂食,一定更加好味 希望下次叫到啦 🤤🤤🤤
係red chicken 既炸雞腎同雞皮 ($113)
明明食咗dinner
不過由於每次都飲恨 食唔到呢樣野
搞到經過既時候入去問佢有冇同可唔可以外賣
終於!買到啦

啲皮都係用炸雞
雞皮雖然少咗啲油香,但係有咬口,有啲似煙韌既薯片咁
而雞腎就炸得好好 一啲都唔會話本時煮耐左 好似咬橡筋咁

最驚喜係佢個sauce
帶少少芥辣味
令到你唔會食到好膩
仲有酸蘿蔔 balance 下
送酒 一流呀!

如果堂食,一定更加好味
希望下次叫到啦 🤤🤤🤤
TakeAway
2023-02-23 561 views
食韓國料理當然要好多人食先爽,可以叫到不同的食物,滿足大家的食慾。而今次8個人一齊食😝每一款食物都好大份但款款都好食!其中最推介係香腸年榚串,個汁好夾同兩者加埋好match,一定要試!
2023-02-23 447 views
雖然而家韓國已經開咗關但冇錢的我只好留在香港食住韓國料理望梅止渴🥹🥹但呢間餐好多人推炸雞所以就叫咗一盤炸雞🍗叫咗半半炸雞,包括原味炸雞同甜辣炸雞🌶兩款都好食,好嫩同埋冇雪味。

2023-02-21 483 views
Red Chicken喺香港真係好出名,一直想試都未試到🥹咁啱最近終於可以食到呢間 red chicken! 今次同朋友叫左1份炸雞同韓式牛肉炒粉絲半半炸雞 – 甜辣醬 + 蒜香醬, 另外再加$10 轉無骨一上到菜熱辣辣份量又好多! 咬落口好多汁仲要炸得好脆口! 炸雞配甜辣醬 & 蒜香醬係好夾嘅配搭~韓式牛肉炒粉絲 $128 份量真係好足! 食落清淡得黎又可以去除食炸雞個種油膩感, 推介!最正係happy hour 19:00 前離座仲有7折優惠, 真係好抵食!
Red Chicken喺香港真係好出名,一直想試都未試到🥹

半半炸雞 – 甜辣醬 + 蒜香醬, 另外再加$10 轉無骨

韓式牛肉炒粉絲 $128

2023-02-05
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Tea
2023-02-06 569 views
突然想食炸雞就約左朋友放工去尖沙咀Red chicken, 去到要等位,等左15-20分鐘先入座。半半炸雞(甜辣醬+秘制蒜香醬)$178甜辣醬唔會太辣,但蒜香醬更出色,蒜味好濃,再配d蜜糖甜味好食,雞好juicy好味!五花腩配泡菜 $148五花肉好厚切,份量都好多。肥瘦均勻唔會淨係得肥膏,本身五花肉已經有味,再配埋泡菜食超夾唔會膩,泡菜就咁食都好好味,唔會太辣,可惜無得就咁叫泡菜😅仲叫左碗拉麵不過怕稔所以無影相就食😂 都係普通拉麵啦無咩特別。

半半炸雞(甜辣醬+秘制蒜香醬)$178

五花腩配泡菜 $148