2021-09-11 706 views
今日約左兩位朋友食飯由於朋友都唔鐘意諗食咩所以就由我決定食咩喇因為都一段時間無食過炸雞所以重點睇下有咩好韓炸雞鋪.我聽朋友推介就去左尼間紅雞重點係佢只for walkin唔可以book 位所以我地唯有早d 去等睇下有無位先.去到後因為有90分鐘限定時間要等埋朋友先一齊入座咁就可以傾耐少少喇.我地最終都7:45入座去到就嗌左1. 半半炸雞 - 原味 + 韓辣醬2. 炒年糕3. 芝士蛋卷野飲呢1. Baga Terra w/ honey2. 蜜桃汽水3. 檸檬汽水.首先會上碟酸蘿蔔比你都幾開胃.然後!今日重點半半雞黎喇!!果然係重點好香又夠脆重點係唔乾 好juicy!!!!好食啊.之後就黎左芝士蛋卷不過不失lol.最後就炒年糕有咬口香米味夠掛汁fit ar.so far 成餐飯都係好食ge不過比較嘈好難傾到計如果黎係enjoy 食物係唔錯如果黎talk 下可能會嗌沙左喉嚨
今日約左兩位朋友食飯

半半雞黎喇!!
果然係重點
好香
又夠脆
重點係唔乾 好juicy!!!!
好食啊

如果黎係enjoy 食物係唔錯
如果黎talk 下
可能會嗌沙左喉嚨

2021-09-10
$205 (Dinner)
2021-09-02 779 views
早幾日約朋友食飯,佢話想食韓式炸雞好幾年前食過這間店,普普通通合格啦,不過有時冇心機搵新野試 所以做吓回頭客啦餐廳冇得book位,可能係禮拜一晚嘅關係所以Walk in都唔使等,座位間距適中,一下傾偈大聲咗都唔怕嘈親隔離😂當晚叫咗生啤、沙律、半半炸雞,仲有泡菜餅伴五花腩,炸雞合格啦,主要係唔夠熱,反而個泡菜五花腩就唔錯
早幾日約朋友食飯,佢話想食韓式炸雞

泡菜五花腩
生啤
2021-08-30
$300 (Dinner)
泡菜五花腩
2021-09-02 220 views
早幾日約朋友食飯,佢話想食韓式炸雞這間店早幾年前已經食過,其實普普通通,不過就係保持到水準,有時無心機搵新野試嘅時候就可以做下回頭客冇得book位,可能係星期一嘅關係walk in唔使等,座位間距適中唔迫夾,一下唔覺意大聲咗傾計都唔會嘈親隔離😂今晚叫咗生啤、沙律、半半有骨炸雞同泡菜五花腩,炸雞就普普通通,主要係唔夠熱,反而個泡菜五花腩就幾推介
早幾日約朋友食飯,佢話想食韓式炸雞

2021-08-30
$300 (Dinner)
  • 泡菜煎餅配五花腩
2021-08-24 482 views
是日經過尖沙咀,見到有間寫住red chicken,原來係一間食韓國炸雞既鋪抖,咁我地等左幾個字左右就入到去食我地叫左一份蒜香蜜糖雞,同埋一份芝士玉子燒先講個炸雞,個汁好食,食完唔會話好咸好重味精,同埋份量都幾多下跟住芝士玉子燒,個蛋整得唔錯,配埋個芝士一流~
我地叫左一份蒜香蜜糖雞,同埋一份芝士玉子燒
跟住芝士玉子燒,個蛋整得唔錯,配埋個芝士一流~
2021-08-17
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
  • 韓式魚子芝士蛋卷
🇰🇷韓國菜相信大家都食唔少,而味道亦都差唔多,好少會有一間特別深刻。而呢間#redchicken 係值得推介的!🐓半半炸雞(甜辣醬+蒜香醬)每隻味大概有6-7件雞,外層炸到好鬆脆,淋晒啲汁係面,食入口都仲係好脆。而入面既肉質一啲都唔老,好滑好香雞味。🧀芝士泡菜煎餅呢個真係真心好食,我絕對可以一個人食晒。食落完全唔會覺得厚粉,芝士量係岩岩好,少濃既外層加埋熔熔地既芝士😍,表示滿足!🍢韓式炒年糕為左配合返香港人口味,本地既韓國餐廳都唔會煮到好辣,呢隻係少辣帶甜,年糕好煙韌,岩晒香港人口味!最後食左咁多熱氣野整返杯#西瓜沙冰 真係舒服到一個點!📮 尖沙咀金巴利道65-67號太平洋大廈UG層B舖🕰 Mon-Sun: 15:00-0200📞 27227274 / 59342680(WhatsApp)

🐓半半炸雞(甜辣醬+蒜香醬)

🧀芝士泡菜煎餅

🍢韓式炒年糕

最後食左咁多熱氣野整返杯#西瓜沙冰 真係舒服到一個點!

📮 尖沙咀金巴利道65-67號太平洋大廈UG層B舖
🕰 Mon-Sun: 15:00-0200
  • 芝士泡菜煎餅
2021-08-15 757 views
每次來紅雞 一坐下 店員就會先上前菜 -我 最 愛 的 醃 蘿 蔔 ! 酸酸甜甜的好開胃!🥰當然還有餐具 餐巾和讓你扔雞骨的鐵桶子🪣-店員推薦我們吃西班牙奶油蝦🍤真的!!很!好!吃!💓奶油完全不會膩 就是奶油、牛油🧈、洋蔥🧅、薯仔🥔、香草🌿和檸檬🍋混成的醬汁 很濃郁 很好吃!!蝦子爽口彈牙 有蝦味 還已事先脫殼了這樣的價錢 我也就十分滿意!!🥘🥰-冷拌辣汁魷魚🦑配冷麵這個基本上我來的話都會點 因為真的很大一份 很適合大伙兒分著吃 辣汁酸酸甜甜的 夏天吃真的很爽 不過值得留意的是 這冷麵的辣度還蠻高的🤣🤣🤣辣到我跟朋友一直喝飲料🥤 魷魚 蔬菜🥬的份量很多 口感很豐富 味道又好!-雪花印第安洋蔥粉炸雞🍗紅雞的炸雞新鮮炸起 肉質鮮嫩 完全不鞋口!juicy滿分! 而洋蔥粉就是甜甜的 洋蔥味不算很出🧅雞肉份量很多! -檸檬🍋梳打很酸 很大一杯🤣🤣🤣很解辣-

每次來紅雞 一坐下 店員就會先上前菜 -
我 最 愛 的 醃 蘿 蔔 !
酸酸甜甜的好開胃!🥰

雪花印第安洋蔥粉炸雞🍗

檸檬🍋梳打
很酸 很大一杯🤣🤣🤣很解辣

2021-08-14
$250 (Dinner)
  • 冷麵
  • 西班牙奶油蝦
  • 洋蔥粉炸雞
2021-08-13 752 views
六點入座,發現原來Happy hour 七點半前埋單有7折,三個人食落樓唔洗$150,價錢抵食又唔洗排隊。*半半炸雞 (甜辣醬+秘製蒜香醬) $178炸雞新鮮炸起,麵衣偏厚但非常酥脆,雞肉嫩滑有汁,即使係雞胸都唔會乾柴。甜辣醬偏甜,少辣,而蒜香醬唔夠蒜香味,甜鹹為主。醬汁真係就咁倒上啲炸雞到,所以唔係件件炸雞都有汁,盤底有好多汁,汁太杰之餘,又同炸雞本身唔係太夾,原味應該好食啲,或者洋蔥粉會夾啲。海鮮魚片火鍋 $198湯底係魚湯,清清又有少少辣,冬天飲一定非常暖胃。無限咁多魚片魚糕,食落好粉好軟腍,食極都食唔晒。海鮮有三四隻蝦,四五粒青口,魷魚,蝦肉好霉,青口細粒,一般般,魷魚冇味,好韌似橡筋。仲有櫛瓜,紅蘿蔔,有啲草腥味,乾香菇,一千零一塊蘿蔔。200蚊食魚片火鍋,唔推薦。韓式炒年糕 $88韓式湯年糕?甜辣年糕唔係太辣,偏甜多啲,又唔係太入味,份量唔多。有一隻烚蛋,同埋無限咁多魚片魚糕,魚糕都唔係咁入味。
半半炸雞 (甜辣醬+秘製蒜香醬) $178
甜辣醬炸雞

海鮮魚片火鍋 $198
海鮮魚片火鍋
海鮮魚片火鍋

韓式炒年糕 $88
韓式炒年糕
2021-08-12
$130 (Dinner)
甜辣醬炸雞
2021-08-05 884 views
之前經過左好多次發現呢個咁偏僻既位置居然經常大排長龍終於有機會入去啦我哋避開晒peak hour結果星期六都可以直入因為剩係得兩個人然後之後仲會食晚飯所以都唔敢嗌得好多只係嗌左個半半炸雞同芝士泡菜餅前菜佢得一種 醃蘿蔔雖然選擇少 但可以無限refill而且味道唔錯 非常解膩泡菜餅好厚身上面都幾多芝士食落有種食緊芝芯派既感覺芝士非常拉絲反而泡菜相對之下味道被掩蓋左但整體黎講都幾好食Last but not least 炸雞!好開心可以咁樣兩溝人少都可以試多d味個人比較喜歡蒜香的雖然比較重口味但個味道無咁甜而且充滿蒜香甜辣醬就略甜左D兩個口味既雞肉都好嫩好滑個裝修幾韓國 幾時先可以去旅行過左個零鐘到晚市時間就好多人了大家要食記住早D去呀
之前經過左好多次

大家要食記住早D去呀
甜辣醬+秘製蒜香醬炸雞
芝士泡菜煎餅
甜辣醬+秘製蒜香醬炸雞
呢幾日真係好自豪自己係香港人🎉​望到香港選手個個都好叻真係好開心🥳​雖然好想成為佢地(但望一望個肚腩🥲​所以希望奧運整個懶人食飯比賽我諗我實金牌👻💕​為左將來可能會有呢個比賽🥳​嘟嘟妹決定用食炸雞黎備戰‼️​我諗食番三五七年就應該有呢個比賽🤣​呢間有韓國人嘅炸雞店真係好韓啊🇰🇷​咁究竟嘟嘟妹食左咩黎備戰懶人食飯奧運呢~~​​***​✨必必必叫:$168半半炸雞🍗​👉🏻推薦指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️​👉🏻食評:嘟嘟妹勁勁勁推薦呢個半半炸雞🍗因為真係無勁大陣油味之外~真係做到韓劇個種外脆但入面Juicy嘅感覺😍😍連小鳥胃嘅嘟嘟妹都食到大半碟炸雞😂至於中意濃味嘅🐷🐷們就可以叫甜辣/蒜香醬油💕因為佢個甜辣真係香辣椒味但好溫和🐽重點係醬都係好大方‼️ ​​✨飽肚之選:$88 炒年糕🍢​👉🏻推薦指數:⭐️⭐️⭐️⭐️​👉🏻食評:呢個炒辣年糕真係好有明洞嘅味道~重點係好多魚板同煙煙韌韌嘅年糕🥳但比少粒星嘅原因係因為我覺得有埋公仔面係入面就好~因為個汁真係好香好好食​***​✨每枱都有酸白蘿蔔食😍​✨我見大家都一人叫一杯野飲~唔見有水提供喔🧊​✨重有個垃圾桶比大家扔雞骨真係cheer up baby cheer up ba
呢幾日真係好自豪自己係香港人🎉​

✨飽肚之選:$88 炒年糕🍢​
👉🏻推薦指數:⭐️⭐️⭐️⭐️​
✨每枱都有酸白蘿蔔食😍​
✨我見大家都一人叫一杯野飲~唔見有水提供喔🧊​
✨重有個垃圾桶比大家扔雞骨真係cheer up baby cheer up baby~~~💕​
✨記得一路食一路支持香港運動員‼️香港加油‼️香港加油‼️​

🎏店鋪:紅雞 (尖沙咀)​
🏚地址:尖沙咀金巴利道65-67B號太平洋大廈UG層B舖​
2021-07-29
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
2021-08-01 607 views
呢間店長期門口好多人等 今次特登提早啲時間 避開人流終於食到首先當然叫個炸雞試試佢啦跟住嗌左半半炸雞 🍗(即半份原味+半份酸辣汁炸雞)第一啖咬落去非常脆口 炸雞皮一啲都唔厚 而且食落啖啖肉 雞肉一啲都唔鞋身 肉汁都好多🤤而另外酸辣汁味道調校得都好好 唔算太辣 又易入口 加埋炸雞味道啱啱好👍🏻另外嗌咗一份韓式部隊鍋 🥘嚟到上枱是連埋個爐一齊上的 保證熱辣辣 味道方面 湯底較濃 不算很辣 內涵都算足料有好多蔬菜同菇類🥬總結來講 整間店服務環境同食物都不錯 尤其推薦食炸雞 非常Juice 推介😛👍🏻
呢間店長期門口好多人等
今次特登提早啲時間 避開人流終於食到
首先當然叫個炸雞試試佢啦
跟住嗌左半半炸雞 🍗
(即半份原味+半份酸辣汁炸雞)
第一啖咬落去非常脆口
味道方面 湯底較濃 不算很辣
內涵都算足料有好多蔬菜同菇類🥬
韓式部隊鍋
  • 半半炸雞
等左有成個鐘,見排左咁耐,應該會好好食!可能咁樣期望太高,所以食完有少少失望!兩個人食,叫左份炸雞同泡菜煎餅!炸雞無好大感覺,唔會覺得好好食!煎餅就太過厚,食唔慣呢個口厚!

2021-07-28 332 views
聽聞呢間炸雞店味道正宗,所以慕名嚟試吓😚餐廳嘅燈光比較昏暗,一旁嘅電視播住K-pop MV,好適合happy Friday放工之後同朋友嚟呢度聚會傾偈,氣氛非常之好🙌🌟半半炸雞🍗我哋要咗甜辣醬同埋秘製蒜香醬,香噴噴嘅炸雞外皮炸到十分鬆脆,再裹上濃郁嘅醬汁,非常好食😋佢嘅醬汁都係偏甜,甜辣醬唔會話好辣,而秘製蒜香醬就似蜜糖味🍯🌟蘑菇忌廉扭扭粉扭扭粉嘅軟硬度適中,醬汁creamy👍🌟海鮮蔥薄餅配鰹魚乾薄餅都幾足料,食到有唔同嘅海鮮,但係餅底嘅部份較少,上面又落咗好多醬汁,所以味道會偏重嘢食嘅份量都係偏少所以要嗌多幾樣先至夠飽🐷
聽聞呢間炸雞店味道正宗,所以慕名嚟試吓😚

🌟半半炸雞🍗

🌟蘑菇忌廉扭扭粉
扭扭粉嘅軟硬度適中,醬汁creamy👍

🌟海鮮蔥薄餅配鰹魚乾

嘢食嘅份量都係偏少所以要嗌多幾樣先至夠飽🐷
2021-07-23 536 views
同個韓國朋友食飯,所以去咗韓國街依間開咗好耐的韓式酒吧!因為都幾多韓國人去,而平時都好多人食。💁🏻‍♀️是日清單如下:五花腩配泡菜 $148Bossam, Napa Wraps with Pork個泡菜唔算好咸,夾嘛三花腩一齊食唔會好膩👍🏻👍🏻古韓式炸雞 $158Old fashioned Korean style fired Chicken冇咩用炸粉炸,同冇調味,所以要配佢兩個醬一齊食的芝士泡菜煎餅$108Cheese filled Kimchi pancake 中間好多芝士,係可以拉芝的煎餅😍😍不過我覺得佢太淋身,唔夠脆原味酸奶雪泥$58Plain yogurt smoothie 又係消暑良伴🤣🤣

同個韓國朋友食飯,所以去咗韓國街依間開咗好耐的韓式酒吧!
因為都幾多韓國人去,而平時都好多人食。

💁🏻‍♀️是日清單如下:
五花腩配泡菜 $148
Bossam, Napa Wraps with Pork

個泡菜唔算好咸,夾嘛三花腩一齊食唔會好膩👍🏻👍🏻

古韓式炸雞 $158
冇咩用炸粉炸,同冇調味,所以要配佢兩個醬一齊食的

芝士泡菜煎餅$108
Cheese filled Kimchi pancake

原味酸奶雪泥$58
Plain yogurt smoothie
又係消暑良伴🤣🤣
2021-07-20 424 views
二人晚餐時間唔太肚餓,只係揀左全份炸雞~因為聽講尼間炸雞店幾出名,同埋真係由韓國人主理?!原本諗住叫多份沙律,但見到隔離枱份沙律好大碟,應該食唔晒,所以冇叫到蒜香醬油炸雞。 9/10暫時係係香港食過最好味嘅炸雞😇雞肉juicy係基本,個雞皮先係精粹鬆脆又冇油膩感~蜜糖蒜味醬超級香☺️全份炸雞兩個人食剛好,有晒雞胸、雞翼、雞槌等等既部位各兩份😙蜜糖啤酒。 7/10好啱女仔飲,甜甜地易入口,唔會苦!但記得攪勻底部既蜜糖,如果唔係飲到尾就會好甜😋可惜既係,餐廳居然冇紫菜包飯或者泡菜湯之類既基本韓國料理食

蒜香醬油炸雞。 9/10

蜜糖啤酒。 7/10

可惜既係,餐廳居然冇紫菜包飯或者泡菜湯之類既基本韓國料理食
蒜香醬油炸雞
蜜蜂啤酒及asahi
蒜香醬油炸雞
蜜蜂啤酒及asahi
2021-07-14 833 views
平日的晚上,約七點半左右碰碰運氣,睇吓有冇位,點知完全唔使等就有位啦!!!! Lucky day ☘️☘️☘️其實每次經過都好多人等緊位。今次終於食到好開心🥳因為得兩個人,同埋唔算好肚餓,所以今次只係嗌咗一碟炸雞,不過都冇令我失望個炸雞好脆,個汁好好味😋然後嗌左杯嘢飲係西柚蜜糖啤酒🍻點知嚟到好似一杯果汁係好易入口嘅,但完全唔似啤酒囉😅😅😅可能就咁蜜糖啤酒會啱我飲多啲,唔知大家有冇試過呢?食炸雞一定要配啤酒㗎嘛😜
平日的晚上,約七點半左右
其實每次經過都好多人等緊位。
今次終於食到好開心🥳

炸雞好脆,個汁好好味😋

然後嗌左杯嘢飲
係西柚蜜糖啤酒🍻
點知嚟到好似一杯果汁
係好易入口嘅,但完全唔似啤酒囉😅😅😅