Restaurant: Rhino Rhino (T.O.P This is Our Place)
Info:

2022-11-19 721 views
💛 @rhinohkg 之前去旺中掃街經過TOP發現旺角都有呢間犀牛犀牛😍 即劇嗌咗嚟食🥰 以前都食過一次一直覺得好好味😋 掃街掃到攰過返嚟TOP食嘢可以坐吓都幾好😛🐮 韓式醬燒牛五花吐司 ($45)以前食過犀牛犀牛嘅芋泥吐司覺得好好味,今次試吓鹹食嘅牛五花😚 牛五花份量好多,揸上手食要小心倒瀉🤪 醬汁甜甜辣辣好滋味😚 仲有好香又好厚嘅一塊蛋,perfect!🤤🍵 宇治抺茶紅豆鮮奶 ($38)嘢飲超級大杯🤩 分成三種顏色好吸睛! 宇治抺茶鮮奶好香滑,加埋甜甜嘅紅豆🤤👍🏻📍 犀牛犀牛仲喺中環、沙田、天水圍、香港仔、大角咀、尖沙咀、葵芳、太古、元朗、西環、慈雲山、北角都有分店添!
💛 @rhinohkg

韓式醬燒牛五花吐司

🐮 韓式醬燒牛五花吐司 ($45)
宇治抺茶紅豆鮮奶

🍵 宇治抺茶紅豆鮮奶 ($38)

韓式醬燒牛五花吐司
宇治抺茶紅豆鮮奶
2022-11-15 536 views
犀牛犀牛 雖然有很多分店,但是這間是提供堂食的。可惜座位比較少和迫。第一次試這裏的三文治和台式飲品。點了芋泥肉鬆蛋吐司和黑糖珍珠鮮奶。吐司很香脆,可惜的是芋泥是冷的。以為黑糖珍珠鮮奶是有一層黑糖,但原來是黑糖珍珠的意思,感到有些失望。而且甜度是固定的,要求少冰卻不能很少冰……另外,希望飲品份量有小杯選擇,始終對於女性來說,份量真的過多。
犀牛犀牛

雖然有很多分店,但是這間是提供堂食的。可惜座位比較少和迫。

2022-11-06 329 views
烏龍奶茶 加芋圓 甜度差度極大 不能預計甜度 奶茶變變奶水 例如 每次嗌全糖 都有時甜咗 有時淡左 甜咗咁下次咪嗌7分糖(少甜) 但又變咗稀得滯 好飲係好飲 但可以係糖度控制上做得更好。

甜咗咁下次咪嗌7分糖(少甜) 但又變咗稀得滯
好飲係好飲 但可以係糖度控制上做得更好。
2022-11-01 335 views
之前試過喺其他分店度試過犀牛犀牛嘅嘢飲同埋嘢食,覺得佢嘅味道同質素都唔錯。今次就試埋佢嘅大甲芋頭鮮奶($38) ,落單嘅時候特登叫咗走甜,最後甜到啱啱好唔會太甜亦都唔會覺得唔夠味。成杯野嘅芋頭泥其實有好多,牛奶用咗明治全脂牛奶, 牛奶味夠晒香,芋頭嘅味道亦都好濃郁。😂美中不足嘅係個人認為冰如果可以再少啲就更加好啦。其實成杯嘢飲完係超級飽肚,✨攞嚟當一個下午茶真係啱啱好。呢間餐廳應該下次都會再試吓佢其他嘢食!
今次就試埋佢嘅大甲芋頭鮮奶($38) ,
TakeAway
2022-10-30 265 views
《不負責任食評 — 犀牛犀牛》評分:🌕🌕🌕🌕🌕總評:珍珠煙韌有咬口有淡淡黑糖味又唔會太甜$36咁大杯仲有位坐等fd去買杯野飲hea下都得抵到爛😂😂有機會試埋佢啲蛋餅!
《不負責任食評 — 犀牛犀牛》
評分:🌕🌕🌕🌕🌕
總評:珍珠煙韌有咬口
有淡淡黑糖味又唔會太甜
$36咁大杯仲有位坐
等fd去買杯野飲hea下都得
抵到爛😂😂

有機會試埋佢啲蛋餅!
2022-10-29 222 views
當你一個人逛街,行到攰想食少少野又吾想去餐廳一個人霸一張枱咁礙眼,呢間的確係一個唔錯嘅選擇!位於商場一個角落,人流唔多,裝修簡潔舒適,有幾個獨立座位亦有企位,即使自己一個坐喺度食嘢都完全冇壓迫感,唔會有一種快快食完趕住走嘅感覺🥰職員都非常有禮貌而且細心!飲品雖然花款唔多,有時反而簡簡單單比花多眼亂更加好,尤其適合選擇困難症嘅我😂⭐️是日餐單⭐️檸檬綠茶 (杯上字句,提醒了我做人應有的本意💪🏻)
職員都非常有禮貌而且細心!

⭐️是日餐單⭐️
檸檬綠茶
(杯上字句,提醒了我做人應有的本意💪🏻)
"犀牛犀牛”成為近期火紅的台式茶飲品牌!店家的犀牛Logo好可愛之餘, 還有杯上那個以青花瓷的藍白色pattern,真係好靚,好image,很有辨識度!而我更喜歡上面的slogan "Home Kong" ,  "見字飲茶" , “勿忙初心” !🔮白桃烏龍+寒天      $38犀牛犀牛既茶飲當然不只是金玉其外啦!茶味濃之餘又有果肉,寒天很彈牙!我點咗少冰正常甜,味道剛好,不過如果再多些果肉就更好了! 🔮黑珍珠烏龍奶茶    $33黑糖珍珠十分煙韌好有嚼口,而且黑糖味重;奶茶茶香順滑, 攪勻後,黑糖清甜味更出!

🔮白桃烏龍+寒天      $38

🔮黑珍珠烏龍奶茶    $33
白桃烏龍
黑珍珠烏龍奶茶
2022-10-20
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
白桃烏龍
黑珍珠烏龍奶茶
☺️ 約略四個月之前,小編因為🐨Ian生日應援,已經試過沙田犀牛犀牛嘅分店茶飲,的確係幾唔錯!而今次小編好明顯係衝住🦊AK老闆生日應援去幫襯旺角嘅分店!🤟🏻 梗係就叫返今次應援嘅「不帶傘金豬套餐」啦!🌂[ 亂闖試飲試食 ]🌮 信豬捲 - 韓式泡菜起司豬捲餅 😋😋😋😋😋韓菜同芝士🧀嘅配搭冇得輸!泡菜唔會好辣,同芝士一齊食落好順口,同時🐽豬肉醃得好入味,三樣材料都好夾!捲餅好香酥鬆脆,夾得住入面嘅餡料,唔會一咬就整到周圍都係,而且每一啖都咬到配料!👍🏻🧋 金珠女孩 - 白桃烏龍+桃味爆珠 😋😋😋😋😋🍑白桃烏龍好香甜,帶有微微嘅烏龍茶味!由於店舖賣晒桃味爆珠,所以改用寒天,不過一樣好夾!寒天食落嘅時候,有咬口之餘,亦有白桃烏龍茶味,而且仲非常大杯!😉午餐 💵💵 約港幣$70/人💁🏻‍♀️ 整體嚟講,就算唔係有應援,依一間都係好值得嚟試嘅輕食茶飲店!店內嘅裝修帶和風,地方唔算好大,但坐落都好舒服!😊🙆🏻‍♀️ 最後,喜歡嘅話,歡迎follow @foodirectory.hk

[ 亂闖試飲試食 ]
🌮 信豬捲 - 韓式泡菜起司豬捲餅 😋😋😋😋😋

🧋 金珠女孩 - 白桃烏龍+桃味爆珠 😋😋😋😋😋

午餐 💵💵 約港幣$70/人

2022-10-15
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$70 (Lunch)
2022-10-16 221 views
見到犀牛犀牛係旺角開咗分店,即刻去試食😋 咁岩撞正今日係AK生日,所以一早已經有好多生粉排隊等開門😆芋泥肉鬆蛋吐司🍞既蛋一層層,加上肉鬆同芋泥,咸咸甜甜,好好食!白桃烏龍內有白桃肉😍相當驚喜~而且餐廳係黃店,支持支持!💛💲 芋泥肉鬆蛋吐司:$40💲 白桃烏龍:跟餐+$20

白桃烏龍內有白桃肉😍相當驚喜~

而且餐廳係黃店,支持支持!💛

💲 芋泥肉鬆蛋吐司:$40
💲 白桃烏龍:跟餐+$20
呢間犀牛犀牛近排都幾有名㗎,以台式小食為主,今次我就嚟咗佢位於旺角嘅分店試吓。鮪魚吃玉米吐司大份又足料,吐司經過處理之後外皮有少少香脆,配上豐富嘅餡料,例如鮪魚同粟米等等,真係令人流晒口水呀。天作之合材料有花生醬,朱古力醬,肉蛋,同生菜等等。口感非常之豐富,每一啖都充滿着醬汁嘅香味,但又唔會太膩。招牌肉蛋加配鮮奶起司歐姆蛋外皮煎得非常之酥脆,仲有少少焦香添,肉蛋嘅份量非常之多,啱晒兩個人share。犀牛芋圓芋圓有好多唔同嘅配料啊,芋圓本身入口彈牙,連唔同嘅配料一齊食,真係好正。巧克力棉花糖吐司好厚切呀,棉花糖配上巧克力真係一個非常之邪惡嘅組合,入口即刻令香甜嘅棉花糖充滿着喺口腔入面,真係甜入心呀。整體來講,犀牛犀牛嘅食物定價非常之親民,食物嘅份量仲要唔少添,唔怪之得咁長歡迎啦。📍犀牛犀牛 (旺角)旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place3樓312&313號舖#旺角美食 #旺角好去 #hkfoodie#beautifulcuisines#kolhk#foodstagram#nomnom#lifestyle#finedining#香港好去處#打卡#吃貨#美食日記#香

鮪魚吃玉米

天作之合

招牌肉蛋加配鮮奶起司歐姆蛋

巧克力棉花糖

📍犀牛犀牛 (旺角)

#旺角美食 #旺角好去 #hkfoodie#beautifulcuisines#kolhk#foodstagram#nomnom#lifestyle#finedining#香港好去處#打卡#吃貨#美食日記#香港美食#美食推薦#相機食先#hkfoodblogger#hongkongrestaurant#hkfoodshare#hkfood#hkig#igfood#hkkol#fotd#hkfoodporn#amazing#相機食先#香港#吃貨#photooftheday
2022-10-11 1301 views
之前已光顧過「犀牛犀牛」的葵芳店,不過只試了茶飲。今次得知旺角分店設有座位供堂食,就和朋友過來試試他們的吐司。「犀牛犀牛」的旺角店在T.O.P的3樓。爆餡吐司甚具打卡度!這一份分別有滿滿的芋泥、肉鬆和雞蛋。芋泥做得棉密,不過芋香味較淡。但與肉鬆、雞蛋搭在一起,味道鹹鹹甜甜都幾好食。而這一份餡料包括了炸雞扒和煎雞蛋。雞扒炸得酥香,入口juicy。再配上雞蛋的蛋黃漿和大量他他醬,非常滋味。店家強調吐司採用湯種麵包,的確食起上也是頗為軟熟。原本的肉蛋蛋餅,然後再加錢多要了起司。蛋餅皮偏淋的質感,但很有雞蛋香。中間包裹著雞肉、起司和生菜,口感豐富。既然是鎮店之物,當然要嚐一嚐!雞柳條外層炸至香脆,咬開啖啖肉。不過稍嫌肉質有少許乾身。芋圓配料好豐富,包括了芋泥粒粒、珍珠、寒天、紅豆和仙草。選擇了配4.3鮮奶底,濃厚的奶香味和芋圓等好夾。但芋圓煮得未夠軟,煙韌度差一點。筆者最喜歡「犀牛犀牛」的這杯白桃烏龍,已經飲過幾遍,清香中帶有白桃的甜味,而且還有桃肉在內。而朋友就點了大甲芋頭鮮奶,芋泥份量頗多,飲完好飽肚。

「犀牛犀牛」的旺角店在T.O.P的3樓。
芋泥肉鬆蛋吐司

爆餡吐司甚具打卡度

塔塔炸雞蛋吐司

。再配上雞蛋的蛋黃漿和大量他他醬,非常滋味
。店家強調吐司採用湯種麵包,的確食起上也是頗為軟熟

鎮店雞柳條

。不過稍嫌肉質有少許乾身。

芋圓配料好豐富
。但芋圓煮得未夠軟,煙韌度差一點。

筆者最喜歡「犀牛犀牛」的這杯白桃烏龍
2022-10-10
Type of Meal
Dinner
芋泥肉鬆蛋吐司
塔塔炸雞蛋吐司
2022-10-09 265 views
除咗喺尖沙咀開咗新分店之外旺角都有新店喇🥳同尖沙咀一樣都設有座位可以坐低慢慢嘆喔😉-🌯韓式泡菜起司豬肉蛋餅($39)呢度嘅蛋餅真係好正👍🏻Tt我每次都會order喔💕第一次試呢款口味泡菜爽脆,豬肉足料有咬口加埋酥脆嘅蛋餅皮口感好豐富呢💯Tt我鍾意食辣覺得呢款比起經典嘅肉鬆蛋仲正😋推介愛辣之人,一定要食試吓呀!🍞巧克力棉花糖厚切吐司($34)呢款吐司唔會太甜膩但又滿足到我呢位朱古力控喔❤️‍🔥吐司選用湯種麵包口感鬆軟濕潤👍🏻面頭嘅棉花糖微微燒焦拮起會有拉絲效果視覺同味覺都滿分呀💯🍗吮指辣雞球($27)新鮮熱辣炸起,香噴噴呢🤤咬落外層香脆肉嫩多肉汁,唔會好油膩呀!而且辣勁好微怕辣嘅朋友仔都應該接受到㗎😉🍹白桃烏龍($32,無糖)介紹過好多次大家應該唔陌生喇😁真心好好味,百飲不厭呀!入口有桃香味之餘又有茶甘味仲要啖啖都有桃粒,超完美呢🍑🍹脆脆芝士芒果沙冰芒果沙冰混和咗芒果果肉🥭面頭芝士奶蓋加上焦糖脆餅焦糖味香濃突出配搭好有新鮮感呀💞
除咗喺尖沙咀開咗新分店之外
旺角都有新店喇🥳
同尖沙咀一樣都設有座位
可以坐低慢慢嘆喔😉

🌯韓式泡菜起司豬肉蛋餅($39)
呢度嘅蛋餅真係好正👍🏻
Tt我每次都會order喔💕
第一次試呢款口味
泡菜爽脆,豬肉足料有咬口
加埋酥脆嘅蛋餅皮
口感好豐富呢💯
Tt我鍾意食辣
覺得呢款比起經典嘅肉鬆蛋仲正😋
推介愛辣之人,一定要食試吓呀!

🍞巧克力棉花糖厚切吐司($34)
呢款吐司唔會太甜膩
但又滿足到我呢位朱古力控喔❤️‍🔥
吐司選用湯種麵包
口感鬆軟濕潤👍🏻
面頭嘅棉花糖微微燒焦
拮起會有拉絲效果
視覺同味覺都滿分呀💯

🍗吮指辣雞球($27)
新鮮熱辣炸起,香噴噴呢🤤
咬落外層香脆
肉嫩多肉汁,唔會好油膩呀!
而且辣勁好微
怕辣嘅朋友仔都應該接受到㗎😉

🍹白桃烏龍($32,無糖)
介紹過好多次
大家應該唔陌生喇😁
真心好好味,百飲不厭呀!
入口有桃香味之餘又有茶甘味
仲要啖啖都有桃粒,超完美呢🍑

🍹脆脆芝士芒果沙冰
芒果沙冰混和咗芒果果肉🥭
面頭芝士奶蓋加上焦糖脆餅
焦糖味香濃突出
配搭好有新鮮感呀💞
2022-10-06 180 views
旺角終於都見度犀牛犀牛啦🎉🎉🎉有少少位坐,可以堂食,趕住返工就特登同d同事去買黎做下午茶。🍑白桃烏龍好特別,加左果肉,茶味十足甜而不膩!棉花糖巧克力🍫吐司🍞,打開餐盒撲面而來嘅香氣讓人無法抑制邪惡嘅誘惑咬落去拉丝嘅棉花糖配合熱壓吐司,再加上香濃嘅巧克力味,在口中完美結合。不過苦惱嘅係唔覺意竟然成個食落去!我發誓今晚要去跑步減肥啦!薯條🍟係店員推介嘅,本來不抱期待,估唔到食一啖就欲罷不能。好食到詞窮,大家可以一試話比我知點解薯條可以整到咁好食㗎😂😂
🍑白桃烏龍好特別,加左果肉,茶味十足甜而不膩!
白桃烏龍、巧克力棉花糖吐司、薯條
白桃烏龍、巧克力棉花糖吐司、薯條
— #旺角琴日出到旺角有啲餓又未到食晚飯時間行過見到TOP開咗間新食店係賣台式食物嘅睇完menu覺得好吸引食物選擇都好多就買咗一個嚟墊下肚先(๑´p`๑)• ───── ✾ ───── •𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫:⧐ 韓式泡菜起司豬捲餅 | $39⧐ 白桃鳥龍 少甜 少冰 | $22• ───── ✾ ───── •由於坐位唔多又啱啱好坐滿咗人我哋就選擇咗立食ᕦ(ò_óˇ)ᕤ店員話蛋餅會比較腍身捲餅就係比較脆身想食脆口啲嘅我就揀咗捲餅佢哋即叫即整出餐都好有效率好快手有芝士嘅捲餅真係好好食ψ(´ڡ`♡) 泡菜好多汁係咁漏出嚟芝士豬肉泡菜夾埋一齊超好食!大推白桃鳥龍係有果肉係入面揀少甜都仲係覺得有少少太甜而且幼飲管比較難吸到果肉ᐢ• ‧̫ •̥ᐢ但整體嚟講都係好飲的另外佢仲設有一個外賣自取QR code可以比客人預先落單唔需要等候好方便時間唔多比較匆忙嘅人下次想試埋其他野食有好介紹再話比大家知~• ───── ✾ ───── •📝評分味道 𝟻 / 𝟻環境 𝟺 / 𝟻服務 𝟺 / 𝟻衛生 𝟺 / 𝟻抵食 𝟻 / 𝟻• ───── ✾ ───── •📍犀牛犀牛 (旺角)旺角彌敦道700號T.O.P This i
— #旺角

琴日出到旺角有啲餓又未到食晚飯時間
行過見到TOP開咗間新食店係賣台式食物嘅
睇完menu覺得好吸引
食物選擇都好多
就買咗一個嚟墊下肚先(๑´p`๑)

𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫:

捲餅就係比較脆身
想食脆口啲嘅我就揀咗捲餅
佢哋即叫即整
出餐都好有效率好快手

有芝士嘅捲餅真係好好食ψ(´ڡ`♡)
泡菜好多汁係咁漏出嚟

另外佢仲設有一個外賣自取QR code
可以比客人預先落單唔需要等候
好方便時間唔多比較匆忙嘅人

下次想試埋其他野食
有好介紹再話比大家知~

📝評分
味道 𝟻 / 𝟻
環境 𝟺 / 𝟻
服務 𝟺 / 𝟻
衛生 𝟺 / 𝟻
抵食 𝟻 / 𝟻
• ───── ✾ ───── •
📍犀牛犀牛 (旺角)
2022-10-04
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$40 (Tea)
今日去旺角行街,專誠去呢間旺角犀牛犀牛,它是第一間設有坐位店舖,好有日系風,舒服我order咗黑珍珠奶茶同薯條,奶茶好飲薯條超正,尤其是配果個醬,真係冇得輸,見仲有好多野食,樣樣都想試,下次要再試埋其他!以後行旺角又多一個好地方飲嘢同食野lu
,舒服
我order咗黑珍珠奶茶同薯條,奶茶好飲
薯條超正,尤其是配果個醬,真係冇得輸