2022-10-13 285 views
九龍城有好多Cafe小店,間間weekend 都排滿人龍,今次排呢間必試佢個all day breakfast, 大大份喜歡滿滿嘅牛油果,炒滑蛋🍳自家乳酪😋另外惹味嘅蟹肉意粉也不錯😌咖啡當然喺重點!
2022-10-06
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$200 (Lunch)
  • All  Day  Breakfast
📍地址:九龍城衙前塱道8號地下✿😋味道😋:4/5✿👀賣相👀:5/5✿🏙️環境🏙️:3/5✿🤵🏻服務🤵🏻‍♂️:3/5✿💰價位💰:3/5↠⏰時段:12:00 ↞ ❀❀ ☕️❝ Flat White ❞ $38☞見好多人讚佢杯咖啡,但我覺得還好,不過拉花係幾靚。🍽❝ Avocado Sunny Side Up Toast 2.0❞ $98❁ 牛油果蛋多士🥑🍳🍞☞為咗呢個打卡牛油果花而嚟🥑🌸,麵包係sourdough,其實牛油果個麵包中間仲有層牛油果蓉,令到更加有層次,加油篤爆咗太陽蛋嘅蛋漿食,非常好食;另外隔離嘅沙律都唔馬虎。
📍地址:九龍城衙前塱道8號地下

✿😋味道😋:4/5
✿👀賣相👀:5/5
✿🏙️環境🏙️:3/5
✿🤵🏻服務🤵🏻‍♂️:3/5
✿💰價位💰:3/5

↠⏰時段:12:00 ↞ ❀❀

☕️❝ Flat White ❞ $38

☞見好多人讚佢杯咖啡,但我覺得還好,不過拉花係幾靚。
Flat  White

❁ 牛油果蛋多士🥑🍳🍞

Avocado Sunny Side Up Toast
Type of Meal
Lunch
Avocado Sunny Side Up Toast
2022-10-05 225 views
╹𝙍𝙞𝙣𝙜𝙨 𝘾𝙤𝙛𝙛𝙚𝙚 - 九龍城 Kowloon City ╹ #tori九龍城ʅ九龍城嘅cafe開得越嚟越多😋Rings Coffee絕對係數一數二出名嘅~ʅ🥗慢煮雞胸雜菜沙律($88) (6/10)係健康輕盈嘅選擇沙律菜配上杏仁碎乾果仁 口感豐富又可以取代炸麵包粒😗🥑牛油果煙三文魚班尼迪蛋 ($138) (7/10)classic嘅brunch option🍳非常colourful又飽肚!ʅ📍 Rings Coffee九龍城衙前塱道8號地下ʅ#hkig #hkiger #hkigshop #hkigfood #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkgirl #hkcafe #hkiger #hkcafe #foodie #kowloonfood #kowlooncityfood #kowlooncityrestaurant #wanchairestaurant #咖啡店 #打卡 #假日好去處 #香港美食 #香港美食地圖 #九龍城餐廳 #九龍城美食 #九龍美食
#tori九龍城
九龍城嘅cafe開得越嚟越多😋
Rings Coffee絕對係數一數二出名嘅~
ʅ
🥗慢煮雞胸雜菜沙律($88) (6/10)
係健康輕盈嘅選擇
沙律菜配上杏仁碎乾果仁 口感豐富
又可以取代炸麵包粒😗

🥑牛油果煙三文魚班尼迪蛋 ($138) (7/10)
classic嘅brunch option🍳
非常colourful又飽肚!
📍 Rings Coffee
九龍城衙前塱道8號地下
ʅ
牛油果lunch set牛油果玫瑰花、牛油果醬煎蛋配以外脆內軟熟的非一般豬仔包喜歡恰到好處混合的檸檬汁絕配!超好食👍👍👍Bailey chocolate 半價配的熱/ 凍飲第一次去coffee shop 有得揀這款熱飲本身身體不適合飲咖啡但勁愛Bailey酒+ 朱古力飲品剛好有2 合一飲品作選擇第一次飲,另一絕配! 超好飲!!👍👍👍lunch set 一樣配Granola。沒有普通yogurt 的結身,卻滲透住果香…不同質感味道的穀物!服務也👍👍👍價錢合理👍👍👍總括來說,會再來的coffee shop 😋😋😋適合一個人,35 知己偈傾食嘢。設90 分鐘時限。加一。需book位。

牛油果lunch set
牛油果玫瑰花、牛油果醬煎蛋
配以外脆內軟熟的非一般豬仔包

第一次去coffee shop 有得揀這款熱飲

本身身體不適合飲咖啡
但勁愛Bailey酒+ 朱古力飲品
剛好有2 合一飲品作選擇
第一次飲,另一絕配! 超好飲!!👍👍👍

服務也👍👍👍

價錢合理👍👍👍

總括來說,會再來的coffee shop 😋😋😋

適合一個人,35 知己偈傾食嘢。

設90 分鐘時限。加一。

需book位。

2022-10-03
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$120 (Lunch)
  • 牛油果蛋多士
  • Baileys Coffee
2022-09-27 193 views
難得公司有得放早,近近地去九龍城一轉,搵間cafe hea下然後返屋企經網上朋友介紹就過嚟Rings試下,因為唔太肚餓,戒緊口好多嘢唔食得住,加上又唔想食得太heavy, 所以叫咗個輕食餐同叫咗杯Flat white因為閒日關係,唔太多人,最啱我呢類怕熱鬧又怕嘈既地方,職員都好nice, 幫我換位,等我可以靜靜咁坐埋一角,沉思下再加杯咖啡,就成個人叉滿電,下次如果又有得收早,真係想試下手沖,慢活下享受下生活

Flat  white
Flat  white
  • Flat  White
  • 牛油果蛋多士
2022-09-23 256 views
見呢間cafe啲食物相好靚就去左試😂Parma Ham Avocado Egg Benedit兩塊多士上面分別放左ham+egg benedit & avocado slides, 牛油果份量勁多好飽肚, 但我個人覺得整體味道好raw同埋有啲dry, 好彩有egg benedit個流心蛋黃balance番~Slow-Cook Chicken Breast Salad呢款沙律好開胃, 醬汁酸酸甜甜, 而慢煮雞胸一啲都唔韌偏淋, 面頭鋪左大量杏仁碎食落有口感Caffe LatteLatte就無咩特別,但個拉花幾靚
見呢間cafe啲食物相好靚就去左試😂

Caffe Latte
Caffe  Latte
Latte就無咩特別,但個拉花幾靚
Caffe  Latte
2022-09-21 230 views
Rings coffe已經開始有分別嚕~但始終都係要係本店食一次先開心🥳平時經過合見到大排長龍,今次等左黎就等左15分鐘左右就入得嚕😝😝座位上有吧枱或者普通座位~ 如果人少少坐bar枱嘅話個feel都唔錯,可以望住barista chill住咁沖咖啡😚《芝士牛肉菠蘿漢堡配薯條》$148Cafe嚟講…呢個burger都算做得唔錯😜漢堡有牛肉味,而且係紮實的~ 但略嫌煎得過咗火,令肉汁保留唔住🥲配料都好新鮮,不論麵包皮、生菜、蕃茄等都食得出係新鮮~因為其實佢唔係漢堡包專門店,但keep到最基本嘅麵包係鬆軟已經好多😌😌《香辣蒜香蟹肉魷魚意大利麵》$138估唔到呢份意粉可以媲美出面餐廳嘅程度🤤意粉軟硬適中 有口感成份意粉都食到蒜同牛油嘅香氣再加上少少辣味去提升香氣而蟹肉同魷魚圈份量雖然唔算多,但都係有質素的~蟹肉味重 魷魚圈有彈性~ 滿足💕<<All day breakfast>> $138擺盤比較簡單同普通~ 冇乜特別出色嘅食物另外佢哋嘅小食 《Fried Chicken Wings》就好唔錯!炸粉撈左啲Cajun powder 令到隻雞翼炸出來更加可口!😍
Rings coffe已經開始有分別嚕~
但始終都係要係本店食一次先開心🥳

《芝士牛肉菠蘿漢堡配薯條》$148

Cafe嚟講…呢個burger都算做得唔錯😜
配料都好新鮮,不論麵包皮、生菜、蕃茄等都食得出係新鮮~

《香辣蒜香蟹肉魷魚意大利麵》$138
估唔到呢份意粉可以媲美出面餐廳嘅程度🤤

意粉軟硬適中 有口感
成份意粉都食到蒜同牛油嘅香氣再加上少少辣味去提升香氣

而蟹肉同魷魚圈份量雖然唔算多,但都係有質素的~
蟹肉味重 魷魚圈有彈性~ 滿足💕

<<All day breakfast>> $138
擺盤比較簡單同普通~ 冇乜特別出色嘅食物

炸粉撈左啲Cajun powder 令到隻雞翼炸出來更加可口!😍 全部嘢食我哋最推薦嘅就係炸雞😂😂😂😂😂
呢間小舖位置有少少偏僻但係入到去充滿驚喜!佢8:30就開門!最岩早鳥專登去食佢嘅branch !😝佢嘅裝修超級靚😍開放式廚房牆上面擺滿各式各樣嘅酒樽!好有地道風味呀!真係好似去咗台灣嘅特色Cafe咁!佢嘅all day Breakfast超豐富!如果你鍾意食牛油果就啱晒啦!食才新鮮~三文魚同沙律菜配上口感十足牛油果同酸種包!簡直滿足你幾個願望!仲有特色飲品~如果你唔飲咖啡可以飲芝士奶蓋果汁,焙茶latte綠茶latte!包羅萬有架~😛同埋佢嘅裝修真係好靚!好多特色嘅掛牆畫!令成間Cafe增添古式氣味!真係好正呀!快啲嚟打卡啦💕

呢間小舖位置有少少偏僻但係入到去充滿驚喜!
佢8:30就開門!最岩早鳥專登去食佢嘅branch !😝

同埋佢嘅裝修真係好靚!

2022-09-05 377 views
整體用餐感覺不值得這個價錢~本來是看著這個openrice的照片才選這家店的,但是呢,感覺貨不對板。老實說呢,味道是不錯,但是也不是驚艷~ 溢價有點明顯好吧,說一說,我們嘗試過的吧:1) avocado toast $98 賣相極隨便,盤子不夠整潔,兩塊麵包打底,一個太陽蛋,一些牛油果,一小杯乳酪,還有5顆小番茄(感覺洗都沒洗,也沒有烘烤過)。 麵包是鬆軟的,但是感覺像嘉頓麵包~ 這樣的東西賣$98~ 一點技術含量也沒有~ 我下次還是在家20塊錢搞掂就算~ 也十分沒有誠意的~2. uncle breakfast $70看圖就知道,茄汁豆,幾片三文魚,兩條bacon,一個太陽蛋,兩邊麵包~看著都寒酸~ 也沒賣相!但是這個起碼bacon是煎過的,三文魚吃起來還不錯~ 1. Cappuccino (half price as together with the main course) $192. Iced Caffe latte (half price also) $21本來下單前,我們有問侍應,cappuccino 和caffe latte 是不是也包在餐裡面~她說11:30前是的~!

整體用餐感覺不值得這個價錢~
老實說呢,味道是不錯,但是也不是驚艷~ 溢價有點明顯
好吧,說一說,我們嘗試過的吧:
1) avocado toast $98

2. uncle breakfast $70

本來下單前,我們有問侍應,cappuccino 和caffe latte 是不是也包在餐裡面~她說11:30前是的~! 但是我們結帳後才發現他們收了錢! 不過也不貴~我們就算了,但是也是有種被騙的感覺~
公道點說,咖啡味道是不錯的,偏苦~ 拉花是漂亮的~

總而言之,我覺得小店來說,真的不值得,也看不出誠意,和對食物的熱誠~ 不會再回頭~
2022-08-16 399 views
我同两位女性朋友約咗好耐,終於約到一齊去High tea, 本來我哋約咗去另一間到食的,但因為冇book位,去到冇位,所以我哋即刻上open rice睇下有咩好嘢食。因為我哋三個都好鍾意飲咖啡,所以我哋要揾一間有好味咖啡又坐得舒服比我哋可以傾到計嘅地方食嘢。係open rice 揾到依間Rings嘅店鋪就坐的士去。入到店內,環境都幾舒服,服務員都好有禮貌,我哋坐咗幾個鐘傾計都冇趕我哋走😆。至於食物就一般,我哋叫咗個Slow-cook chicken Breast Salad,Parma Ham Avocado Egg Benedict, Smoked Salmon Avocado Egg Benedict 2.0。先講Salad, 可能係落得太多沙律醋,所以我覺得酸咗啲,菜就冇乜特別,雞除咗醋味都冇乜味。其餘两個Egg Benedict都ok, 下面個toast口感幾特別,Parma Ham同Smoked Salmon都ok的,牛油果都新鮮。至於我哋至愛嘅咖啡就有啲失望,因為冇諗過杯咖啡會酸的,同係茶餐廳飲的差不多,可能一心諗住去飲咖啡,所以真係有啲失望!😔

2022-08-03 397 views
Rings Coffee ☕️評分:🌕🌕🌕🌕🌘🐉九龍城出名多嘢食,同埋好少連鎖餐廳🍴,週末我都鍾意揸車過嚟試吓唔同嘅小店!呢間小店係位於九龍城,次次都排長龍, 我都有幸試咗一次等咗15分鐘,都可以接受嘅☺️因為減肥所以點左個沙律🥗 賣相非常討好🥑牛油果切到成棵花咁!有心思而且令人食慾大開,唔知我返到屋企可唔可以自己切到咁樣呢😂另外亦都點左一個慢煮雞肉,同樣係低卡之選。非常推介雞肉慢煮得來唔會流失水份,肉汁鮮嫩,我會俾佢都幾高分✅整體而言,餐廳體驗唔錯,明白點解要排咁長龍, 個人覺得慢煮雞肉更勝一籌, 出街唔怕肥但係又好食嘅我會推薦佢👍🏻
Rings Coffee ☕️

評分:🌕🌕🌕🌕🌘

2022-07-16 448 views
每次去到九龍城附近,唸起想飲一杯好嘅咖啡都會唸起去Rings,佢有自家嘅咖啡豆,咖啡品質好有保證,近年好多地方都開始有手沖咖啡,不過虹吸就仍然唔係好普遍,而佢呢度就乜都有☕️而我亦喜歡坐喺吧枱,因為可以近距離睇住咖啡師沖咖啡,確實幾療癒幾享受,亦可以容易啲同咖啡師交流,咖啡師雖然好忙,但佢仍然好有熱誠,希望知道佢沖嘅咖啡啱唔啱我口味,期間亦會有人想買咖啡豆,而咖啡師都係好專業咁樣同唔同人解釋同推薦適合佢哋飲嘅豆👍🏻雖然冇試過佢嘅主食,不過今次就試咗佢嘅自家芝士蛋糕,亦都好有水準

2022-07-01 506 views
難得weekend去開九龍城,想搵間chill d嘅Cafe 食個brunch 🥗原先想去排另一間,但實在太熱啦,機緣巧合我哋見到呢間唔使排好耐,而OpenRice有好多好評,即管試一試啦😋呢間出名all day breakfast😋正啊,咩都有得食,bacon avocado hash brown yogurt🤤食完飽到不得了!!另外仲嗌咗個魷魚意粉,唔錯!😋😋Cold matcha latte 🍵Fried chicken wings 份量超多又香口😋

另外仲嗌咗個魷魚意粉,唔錯!😋😋

Cold matcha latte 🍵

Fried chicken wings 份量超多又香口😋
  • All  Day  Breakfast
2022-06-27 421 views
依間位於九龍城既Cafe,外型木系設計都幾特別。小編係搵隔離間泰國野而發現到,見到門外幾多人排隊,仲有一張細枱擺起室外,如果天氣唔熱坐室外影相都幾chill,餐廳內面積俾我想像中大,午餐排隊唔太耐,入面都唔會好焗促,見到每枱必點牛油果🥑揀左兩個餐味道都唔錯,份量亦足夠,特別推薦牛油果花打卡靚靚🥰1️⃣All Day Breakfast $138依款全日早餐有dark malt sourdough、bacon、薯餅、沙律、小香腸、scrambled egg同半隻牛油果,特別欣賞沙律包埋桃肉同蕃茄等仲有杏仁片做點綴整得幾用心,scrambled egg炒得較熟唔算滑,牛油果味道濃食落香軟,唔錯,其他正常發揮,整個set食完好full🤭岩晒同朋友一齊傾慢慢食👍🏻2️⃣Avocado Sunny Side Up Egg Toast $88依款牛油果蛋多士,牛油果花賣相好靚,打卡一流,下面多士係酸種麵包食落口感煙韌唔錯,都幾新鮮配埋軟熟嘅牛油果食落勁有飽腹感🤣加埋太陽蛋蛋漿食好邪惡🫣沙律份量幾多用料足夠配黑醋好fresh,推薦。3️⃣Hojicha Latte $44依杯焙茶鮮奶拉花靚靚,飲落口感幼滑,無焙

1️⃣All Day Breakfast $138

3️⃣Hojicha Latte $44
依杯焙茶鮮奶拉花靚靚,飲落口感幼滑,無焙茶粉粒,有超香濃焙茶味🍵而且份量俾其他cafe大,超推薦👍🏻🥰

4️⃣Baileys Coffee $44
依杯百利甜酒咖啡賣相相比下無甘特出,第一啖飲落bailey味道好濃烈,溝均有少少蓋過咗咖啡既香味,但感覺都唔錯,鍾意bailey嘅朋友唔好錯過😛
本身見到呢度嘅食評覺得d牛油果好吸引慕名而來嗌咗all day breakfast ($138)同煙三文魚牛油果egg benedict ($138)all day breakfast係不錯但個egg benedict真係有d失望首先,得一隻水波蛋同我喺度見到嘅相唔同第二,隻水波蛋個蛋黃supposed係全流心但我果隻個蛋黃有一半係熟蛋嚟嘅因為得一隻,真係無仇報嘢飲嗌咗flat white同hot hojicha lattehojicha latte係幾好飲,茶味好出flat white就正正常常以前應該係可以半價加drinks而家要正價買兩個人加兩杯嘢飲食咗$358,偏貴食完睇返佢哋社交平台先知原來5月尾轉咗menu只係我唔夠update所以想上嚟post返d update嘅相等其他人可以參考吓
本身見到呢度嘅食評
覺得d牛油果好吸引
慕名而來
all day breakfast係不錯
但個egg benedict真係有d失望
首先,得一隻水波蛋
同我喺度見到嘅相唔同
第二,隻水波蛋個蛋黃supposed係全流心
但我果隻個蛋黃有一半係熟蛋嚟嘅
因為得一隻,真係無仇報

hojicha latte係幾好飲,茶味好出
flat white就正正常常

以前應該係可以半價加drinks