2011-06-29 13 views
一行五人訂了抬7:30-10:00時段. 7:25pm去到, 門口是樓梯, 已企滿人, 但reception無人, 望入餐廳有幾抬客食緊伙計就團團轉. 等到7:30都係無伙記行出來帶位! 有幾個客人已忍唔住入內質詢, 但比伙計叫番出來等, 唔知等咩. 終於7:40先入到去. 環境極嘈, 好似去左酒吧. 頭上係播音機播著嘈嘈的歌. 一坐底已同我地講紅豆雪糕冇曬(果時係未夠8點)野食來得算快. 刺身 : 三文魚, 油魚都係暖的, 唔新鮮. 第二次再order都係暖的, 唔敢食.燒物 : 頭一round係幾好食的, 夠熱. 牛舌冬姑蝦天婦羅好食. 過左9點再叫的都唔好食了, 羊扒油淋淋冇味, 牛舌變像膠咬唔開...仲有一樣驚嚇野叫芝士年糕, 咬落去好似食緊泥膠完全吞唔落. 蟹子沙律點了幾次都係無左影. 野飲正常, 可樂唔夠凍罐裝綠茶係唔凍的不過伙計很醒目聽到馬上比個冰底來. 雪糕 : 幾好厠所 : 女厠得一格仲要很污糟
一行五人訂了抬7:30-10:00時段.

一坐底已同我地講紅豆雪糕冇曬(果時係未夠8點)
野食來得算快.
雪糕 : 幾好

厠所 : 女厠得一格仲要很污糟

2011-06-28
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
  • 甜蝦
  • 蝦天婦羅
  • 雪糕
2011-06-22 10 views
敬告各位已訂位自助餐的,如當日無來電跟你確認的,請早點自發打去check下我就是預早來到但門口小姐一句沒有我booking,又問我係未打左去奧海城分店 ... 有少少火起啦,跟住就當然入內搵人理論下啦,我browse埋從openrice得來的本店資料...話我打左去奧海城!!!佢唔想要命呢.我5個人終於給我4人台,我坐主家位,ok啦,可以咁快調動張台比我,都坐得舒服環境: 要行2層樓梯,好嘈,樓底低,冷氣唔夠,全場滿坐,空間ok la,唔算迫夾服務: 要杯冰,收碟,落單上菜都好快手,侍應有禮值得一讚,係訂位失當要扣分食品: 如題目所講所以番叫的都是燒物+揚物,,除了鹽燒個d真係好咸,又見到好多人叫左羊扒但又唔食喎,剌身得8款三文魚,螺片,tuna,八爪魚,由魚,鮑片,立魚,劍魚腩,除了三文魚及螺片ok其他都唔番叫, 雪糕食左2球x3,有芝麻cookie古古力綠荼由1930 至2200, 埋單$170+10%,問佢有咩咭有優惠,係無o既不過食個日係生日就個位8折,生日前後7天就85折,爭一日佢都唔比呀...激死!

2011-06-21
$187 (Dinner)
2011-06-21 14 views
昨天晚到郎田用膳 今天一看開飯奇怪喊包數目太少細佬唔係專家 但係感覺就是唔好先講落Order情況,基本上刺身及其他熟食上菜速度比例是1:3每人都落order的話好自然地枱面滿是熟食熟食放題 配菜刺身再數刺身壽司情況,款式少的可憐沒有北寄貝都算,甜蝦只有壽司不吃三文魚的人有禍了燒物不過不失,再差的真的連劣評都不能表達我的感受結果吃了4球芝麻雪糕,因為品質有保證呀,話說雪糕在9:45已經有2個口味賣哂難道在人士都早早轉戰雪糕?夠了 一次夠了我情願昨晚吃的是M記
昨天晚到郎田用膳 今天一看開飯奇怪喊包數目太少

細佬唔係專家 但係感覺就是唔好

每人都落order的話好自然地枱面滿是熟食

熟食放題 配菜刺身

再數刺身壽司情況,款式少的可憐
沒有北寄貝都算,甜蝦只有壽司
不吃三文魚的人有禍了

燒物不過不失,再差的真的連劣評都不能表達我的感受

結果吃了4球芝麻雪糕,因為品質有保證

呀,話說雪糕在9:45已經有2個口味賣哂
難道在人士都早早轉戰雪糕?

夠了 一次夠了

我情願昨晚吃的是M記
2011-06-20
  • 雪糕
2011-05-15 6 views
今年紀念日就去左郎田食因為之前食過都唔錯所以帶左女朋友去食因為日本地震ge關係,到左8點幾都係坐不滿我地都係冇放棄去食日本野,因為有人鍾意食魚生唔錯,都幾新鮮只係吞拿魚唔係好得有隻白色ge魚生幾爽,不過唔知叫咩名燒物同壽司就一般la天婦羅好食,叫左好多隻蝦好脆同都幾熱不過,最好味ge係雪糕可惜呢一日只得芝麻味,其他三種冇哂下一次去要點好多好多雪糕先得!!!過左一個唔錯ge紀念日
今年紀念日就去左郎田食
因為之前食過都唔錯
所以帶左女朋友去食

因為日本地震ge關係,到左8點幾都係坐不滿
我地都係冇放棄去食日本野,因為有人鍾意食
魚生唔錯,都幾新鮮
只係吞拿魚唔係好得
有隻白色ge魚生幾爽,不過唔知叫咩名
燒物同壽司就一般la
天婦羅好食,叫左好多隻蝦

好脆同都幾熱

不過,最好味ge係雪糕

可惜呢一日只得芝麻味,其他三種冇哂

下一次去要點好多好多雪糕先得!!!
過左一個唔錯ge紀念日
2011-03-21
$160 (Dinner)
Anniversary
2011-04-27 22 views
朋友介紹我黎e 間@@ 好彩book左位 5點半已經D人開始黎三文魚生好新鮮!好好食!叫左唔知幾多ROUND!其他刺生都唔錯!雞軟骨串都幾好食! 螺都唔錯!羊扒OK~天婦羅唔錯~~南爪好甜 蝦好好食燒蝦有GO 朋友都話好好食!牛肉卷如果可以更濃就更好!雞翼果D都好好食!!手卷壽司果D還好 冇咩特別~雪糕好好食!!綠茶味!!我研究左好耐點解隔離果台有燒蠔食= =但最後發現佢地可能係SPECIAL GUEST@@但最好笑係我地4個人有4枝漱口水送@@哈哈 = =ALL IN ALL E間餐廳的品質OK但如果可以加多D款式的話就會好好多最令人無奈係佢一開始多人D野就黎得激慢= =等左好多 吹完又吹 最後要落過單先有野食仲要又唔齊!!!!
三文魚生好新鮮!好好食!叫左唔知幾多ROUND!
其他刺生都唔錯!
雞軟骨串都幾好食! 螺都唔錯!
羊扒OK~天婦羅唔錯~~南爪好甜 蝦好好食
燒蝦有GO 朋友都話好好食!
牛肉卷如果可以更濃就更好!
雞翼果D都好好食!!

手卷壽司果D還好 冇咩特別~

雪糕好好食!!綠茶味!!
我研究左好耐點解隔離果台有燒蠔食= =

但如果可以加多D款式的話就會好好多

最令人無奈係佢一開始多人
D野就黎得激慢= =
等左好多 吹完又吹 最後要落過單先有野食
仲要又唔齊!!!!

2011-04-26
$163 (Dinner)
  • 燒蝦
郎田新開個時都已經食過~未去過真係會搵餐死同親愛的早左肚餓~5點45就去食~先講服務d服務比之前好(可能咁岩佢地有意見表俾你填XD)~一入到去就會同你講可以食到幾點同幾錢~同場已經有大約8-9台客係度~我地得2個人~雖然未話好滿坐~但佢地都會比張4人台我地坐~食得都舒服D先啦~上菜同收碟都好快手~效率算高(親愛的好少讚人地服務)再講食物方面~魚生依然有劍魚~真係唔係間間搵到~ 3文魚其實都係OK咋~可能佢新鮮得濟~到叫第三輪食....唔知點解覺得好腥(雖然我好鍾意食 ) 馬刀貝叫左一次唔敢叫喇....成個碟底好多水...... 劍魚就好好味~正 魷魚好爽~但好似無新開個時咁好食~不過不失 吞拿魚刺身 親愛的就好鍾意食~我不太好~所以唔係好識分點先好食~不過都應該係OK的 吞拿魚壽司~有驚喜~真係唔錯~值得一試~其他應該都係一般(因為食完無乜印象)~ 天婦羅~超正!!佢唔會好似第2度D放題咁~炸到黑色~佢係炸到黃金色架~好好味~必食之選! 芝士炸年糕都OK~我不太好~但見好多人叫.... 炸生蠔就唔算好食....(親愛的好鍾意食蠔都無再叫....) 串燒就真係唔錯~我最鍾意食係雞軟骨(佢
郎田新開個時都已經食過~未去過真係會搵餐死

同親愛的早左肚餓~5點45就去食~先講服務
再講食物方面~魚生依然有劍魚~真係唔係間間搵到~
馬刀貝叫左一次唔敢叫喇....成個碟底好多水......
劍魚就好好味~正

魷魚好爽~但好似無新開個時咁好食~不過不失

)~
芝士炸年糕都OK~我不太好~但見好多人叫....
串燒就真係唔錯~我最鍾意食係雞軟骨(佢有2款架~另一款係雞軟骨棒....無興趣所以無叫)
親愛的叫左一大堆....一邊食一邊話好味...但係我都分唔到乜肉同乜肉.....
甜品得雪糕~芝麻同綠茶都算唔錯~
提醒大家~飲品真係唔好叫玫瑰花茶~叫左你會知乜叫中伏...........

總括來講~係一間值得再去GA放題~~~

2011-04-04
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
  • 吞拿魚壽司
  • 天婦羅
  • 串燒
下晝四點五十分荃灣會合好友【慕然】, 一起坐地鐵到旺角站落車 , 再步行由朗豪坊到登打士街 , 到達時五點五十分。入到場內人客唔算多 , 我倆被安排坐入門口近左 27 號四人枱。現場飲品任飲 , 有好多種類冷熱特飲、罐裝汽水及喜力啤酒 , 如果鍾意隊啤就著數囉! 至於食品話明放題 , 當然都係任點任食啦!一坐低【慕然】就即落單 , 首先佢叫左一罐【無糖可樂】, 我就叫左一杯【熱柑桔檸檬蜂蜜】。食物方面再落左【各式刺身、壽司、串燒、小食及芝麻雪糕】等等...不能盡錄。個人覺得最好食最鮮味 , 就係三文魚刺身、另外多春魚串燒、雞軟骨串燒、和牛串燒、燒虎蝦 , 呢幾樣我係覺得較好食 , 同埋我食得最多有翻單 , 不過亦都唔好錯過甜品【芝麻雪糕】。但其他食物可能我個人喜好問題 , 所以就覺得 ok 啦 , 尤其好多炸物天婦羅等熱氣食物 , 我一向都係有少食習慣 , 因為天生怕熱氣好易生飛滋。我倆食到搭正八點埋單 , 今餐【慕然】又爭住請食飯 , 埋單連加一服務大約係三佰四十元左右 , 我覺得都抵食過金田放題 , 起碼各類飲品任飲 , 價錢又係差唔多。現場環境比金田乾淨企理舒服 , 有輕鬆音樂不
然都係任點任食啦!

物方面再落左【各式刺身壽司、串燒、小食及芝麻雪糕】等等...不能盡錄。

讚揚優秀員工【Adrew】
評分表
【慕然】手持【雜錦刺身】
雜錦刺身
翡翠螺
新鮮
好惹味
有少食習慣 , 因為天生怕熱氣好易生飛滋。

現場環境比金田乾淨企理舒服 , 有輕鬆音樂不停播放 , 侍應人手非常多 , 巡視執碟非常頻密 , 想落單
非常容易及方便 , 飲及食品上枱亦非常快捷 , 抵讚!

【慕然】話特別嗚謝 , 下晝 Part Time 一名男員工態度非常好 , 名叫【Adrew】, 【慕然】話佢執枱非
常快 , 服務態度俾 100 分 , 好似自己生意咁。

離開時出門口 , 女主任開埋門按埋升降機俾我倆 , 真係非常滿意 , 下次一定再幫襯 , 不過要叫多一兩個
朋友先得 ,哈哈哈~
2011-04-04
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$170 (Dinner)
好惹味
新鮮
讚揚優秀員工【Adrew】
  • 三文魚刺身、芝麻雪糕
2011-04-02
星期日約左朋友,朋友話想食日式放題,經過星期六響Openrice睇的食評,決定左食呢間我們大約7時去到,我地入到去已經即刻有位(當晚大約8成滿座)入到去有2.5小時食:飲品:有罐裝汽水,有熱飲凍飲,不過全部都係甜的飲品,如果有水或者茶可以選擇就好了...面豉湯:一般刺身:一般質素,無雪藏味壽司:選擇唔多,不過質素有保證,餃子:質素一d都唔失禮,值得再試天婦羅:強烈推薦的作品,不過如果有沙律就完美了...雞翼:夠熱辣,唔錯什錦炸飯:炸得唔錯,但份量太多,放題的場合不建議(成一大腕,如果俾細細腕的話就值得推薦)雪糕:可以任叫,雖唔係貴價貨,但作為飯後甜品真係正爆!當晚叫左好多次食物選擇方面個人覺得算係多(但朋友嫌少)而食物一件一件咁叫Order幾有彈性服務方面起初附近有人座的時候就好有效率,但之後附近的人離開左之後就變慢左唔少環境唔錯,不過沒有特色(不過不緊要)價錢方面唔算平,不過出來的質素絕唔求其總結來講,呢間放題俾印象唔錯,如有機會會會帶其他朋友再去
星期日約左朋友,朋友話想食日式放題
經過星期六響Openrice睇的食評,決定左食呢間

入到去有2.5小時食:

面豉湯:一般
刺身:一般質素,無雪藏味
壽司:選擇唔多,不過質素有保證,
餃子:質素一d都唔失禮,值得再試
天婦羅:強烈推薦的作品,不過如果有沙律就完美了...
雞翼:夠熱辣,唔錯

食物選擇方面個人覺得算係多(但朋友嫌少)
而食物一件一件咁叫Order幾有彈性
環境唔錯,不過沒有特色(不過不緊要)
價錢方面唔算平,不過出來的質素絕唔求其

總結來講,呢間放題俾印象唔錯,
如有機會會會帶其他朋友再去
2010-04-25
$200 (Dinner)
2011-02-25 1 views
選擇這間餐廳, 因為朋友話食過同名但位於銅鑼灣的店不錯, 所以想試下又見開飯食評不錯, 所以想一試, 雖然位置有點偏僻...1) 刺身 - 都頗ok, 但友人說三文魚刺身有點甜甜地, 而且wasabi 一點都不辣, 感覺怪怪2) 飲品 - 主要飲熱飲, 千萬不要試熱玫瑰花茶, 飲完好似飲左滿口香水似的, 超甜, 還是飲熱茉莉花茶/金桔檸蜜及罐裝飲品較為穩陣, 相比某間同型放題供應紙盒裝維他鮮綠茶比較, 簡直是不能相比, 3) 手卷 - 友人叫了炸軟殼蟹手卷, 很差, 紫菜是淋的, 軟殼蟹是凍的, 沒有脆的感覺, 而且感覺濕濕地...好彩我冇食.4) 炸物 - 炸豆腐沒有味道, 面層的炸漿不夠火喉, 沒有色, 沒有香脆/熱的感覺. 炸蠔/大蝦天婦羅還可以.5) 串燒 - 雞軟骨, 牛脷串, 多春魚, 燒芝士年糕, 燒秋刀魚同鲭魚都ok 其他一句講晒, 乜都唔夠熱, 雞腎只食到面層的七味粉味, 燒得不夠火喉, 沒有香脆的感覺., 燒雞翼都係冇味, d 皮又白雪雪, 冇色, 又唔熱, 差點以為是人家食淨的...-_-! 友人又叫左紫蕃薯, 賣相唔得, 用太多牛油煎, 友人試完一口也不願再食.
又見開飯食評不錯, 所以想一試, 雖然位置有點偏僻...

6) 雪糕 - 唯一穩陣之作 有曲奇味, 都ok

2011-02-24
2011-01-08 12 views
這間朗田朋友介紹沒訂座wall in都有座位,可能我們早去,其後亦已滿座了!三小時$168加一三小時收費尚算合理!刺身種類不多,有針魚三文魚之類,新鮮好味,寫多少有多少抵讚!串燒有很多款式,豬牛雞都有,當中以牛頸脊最好味,芝士豆腐口味特別,煙肉車喱茄甜甜酸酸幾得意,大雞肉配搭不錯,其他的小準也不差可以自己試試!飲品方面喜力啤有汽水有特飲及花茶,其中茉莉花茶最為喜愛,清甜芳香,特飲有芒果和波羅都不錯!天婦羅味道和別處差不多,最開心是有個人最喜愛的芝士年糕!甜品方面有四款雪糕,綠茶,朱古力碎,芝麻和曲奇,最緊要是任叫的!整體這店子都不錯,因有三小時不用食得太急,環境都不算太擠迫,可以接受!起菜不太久,服務員態度友善,漏單情況也有,但可接受因職員都跟進得妥當!總之有機會一定會再來!
花茶...超清甜!
芝士年糕,頭腐~
面豉湯,碗仔翅~
蝦及番薯天婦羅~正!
各類串燒~正!
四款口味雪糕任叫~正!
2010-01-26
$168 (Dinner)
花茶...超清甜!
蝦及番薯天婦羅~正!
各類串燒~正!
四款口味雪糕任叫~正!
  • 花茶飲品
2010-12-05 24 views
The food is fair, it has just only have choice on cooked food and not enough fish for our eating. The lamb is OK, and fish choice is the common one.
2010-11-08
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
2010-11-28 10 views
聽朋友講呢間野幾好食,所以今日就五點半去左吃早左三個字...我地第一班到入到去已經感受到咩叫好ge服務態度食食下重要教埋我地點食好味d一開始叫左d牛舌同雞軟骨,正重有好多野食都好gd一樣係食兩個鐘,臨尾半個鐘last call賣單每人百五左右,真係超值
聽朋友講呢間野幾好食,所以今日就五點半去左吃
早左三個字...我地第一班到
入到去已經感受到咩叫好ge服務態度

食食下重要教埋我地點食好味d
一開始叫左d牛舌同雞軟骨,正

牛柳

吉列蠔ok好食

舊壽司d飯細細舊,d料就大大舊,用料十足

d刺身選擇唔算多,但算新鮮,最好食係劍魚

烤羊架...好野味

重有好多野食都好gd
一樣係食兩個鐘,臨尾半個鐘last call
賣單每人百五左右,真係超值
2010-11-28
$157 (Dinner)
牛柳
吉列蠔ok好食
舊壽司d飯細細舊,d料就大大舊,用料十足
d刺身選擇唔算多,但算新鮮,最好食係劍魚
烤羊架...好野味
  • 劍魚刺身
  • 牛舌串燒
好好食呀郎田d野~係日本放題里+~d野食里得好快~唔似得上次o個間又唔知係未里齊定係冇晒~我地今次一次過叫晒~點不知佢快到擺到我地成枱都係呀要係咁食你叫幾多佢里幾多~冇晒又話返里話你知~仲送O左兩隻蠔過我地食~淨係service已經好過上一次去o個間好多~不過張傳單印(旺角MTR E1出口)由mk mtr行到油麻地mtr都搵唔倒~搵餐死打O左兩次電話去問問極都唔識行~最後派佢地Ge傅單個婆婆好好人帶埋我地上去~其實係講地鐵站就更係油麻地MTR比較近,不過最好都係咪理個MTR好D!環境都OK!最後係個洗手間差少少~因為佢得一隔同埋要去到樓梯口,去O個時有少少驚
好好食呀郎田d野~係日本放題里+~
d野食里得好快~唔似得上次o個間又唔知係未里齊定係冇晒~
我地今次一次過叫晒~點不知佢快到擺到我地成枱都係呀要係咁食

2010-10-14
$138 (Dinner)
Birthday
  • 串燒芝士豆腐
  • 芝麻雞亦
  • 綠茶雪糕
2010-09-29 6 views
同朋友慶祝生日之前已經光顧過一次,朋友認為不過不失,可以再試一般放題價錢,一般放題食物與大吉、大喜屋等相比,食物款式較少,只得刺身、壽司、天婦羅、串燒及少量熟食刺身:三文魚:一般,不會有怪味吞拿魚:同一般放題深紅色見到都唔想食既吞拿魚唔同,粉紅色的,味道唔錯,至少睇落去唔會有唔新鮮既感覺,當然佢係咪真係新鮮定係扮新鮮我唔會深究,食餐飯者,你估寫論文咩墨魚:較令人失望鮑片及馬刀貝:切得好細舊八爪魚:ok白立魚:無乜味壽司及天婦羅:整體質素係一般過一般,建議唔好點串燒:個人覺得比兆萬松屋好,不得不吃燒牛舌同牛頸粒,堅正,有牛味,其他串燒水準亦唔太差,燒翠玉瓜都好好味甜品:一定要點雪糕通常食到飽一飽都無心機食,食都唔覺得好味,但呢度d雪糕,朋友們食過兩次都直豎姆指是晚10點入席,11點半倒last order,每位埋單價152,可自攜蛋糕慶生不收切餅費
同朋友慶祝生日

之前已經光顧過一次,朋友認為不過不失,可以再試

一般放題價錢,一般放題食物

與大吉、大喜屋等相比,食物款式較少,只得刺身壽司、天婦羅、串燒及少量熟食

刺身
三文魚:一般,不會有怪味
墨魚:較令人失望
鮑片及馬刀貝:切得好細舊
八爪魚:ok
白立魚:無乜味

壽司及天婦羅:
整體質素係一般過一般,建議唔好點

串燒:

甜品
一定要點雪糕

2010-09-28
$152 (Last Night Supper)
Birthday
  • 燒牛舌,燒牛頸
2010-09-23 4 views
夜晚六點幾先決定食放題, 拿拿聲打電話去卜位,卜七點九, 居然仲有位, 呢度係有分時段的, 我只係記得我地呢ROUND 係八點開始,坐低無來, 見到有人 WALK IN 入黎, 結果佢地原來已經全場FULL HSE, 好彩有訂位啫.................事不易遲, 馬上落柯打!!野食選擇都係一般大路野, 可惜甜蝦唔係刺身, 一定要係SUSHI, 唉!!飲品, 想飲果 D 又無, 結果叫左柑桔, 唉, 無黎味道, 好似飲甜甜地 GE 冰水咁!!D 柯打唔單止要等好耐, 仲要錯漏百出, 第一輪刺身, 起碼等左半粒鐘, 佢地都算好大方, 切得好厚, 但咁遲先黎, 之前已經食左好多熟野落肚, 攪到 D 刺身食得幾片已經有 D 飽飽濟濟!!SUSHI 明明叫兩件, 佢就只黎一件, 唔知係咪為左擺滿一隻碟而 "希生" 左我 D SUSHI,攪到一個人有得食, 一個人無得食, (諗住一人一件嘛)好老實, 我黎食放題, D 食物真係唔洗擺裝修囉, 你只要將 D 食物整整齊齊咁放上碟已經 OK,無啦啦整 D 裝修落去, 唔怪得要等咁耐先有得吃啦!!! 蟹子沙律點極都無, 叫極都唔黎, 問
夜晚六點幾先決定食放題, 拿拿聲打電話去卜位,
好彩有訂位啫.................

事不易遲, 馬上落柯打!!
攪到一個人有得食, 一個人無得食, (諗住一人一件嘛)
無啦啦整 D 裝修落去, 唔怪得要等咁耐先有得吃啦!!!
蟹子沙律點極都無, 叫極都唔黎, 問佢係咪無貨, 佢地又話唔係, 點左兩次都唔黎, 淨係黎個中華沙律, 唉, 唔黎算數!!
有好多食物, 點左佢都係無黎, 或者係再點GE時候, 第二次又唔黎,
吾............... 我食開 GE 放題唔係咁嫁!!!
食食下, 頭頂部冷氣居然滴水, 仲要滴中我碗未食過 GE 拉面度.............頂!!

原先我攞左 D 柯打紙返黎同大家 SHARE, 但因為呢間唔知係咪因為生意太好, 攪到柯打錯漏百出, 我已經唔諗住再黎, 所以唔同大家 SHARE d 菜單啦!!

其實野食唔係差, 但服務令我卻步囉!!
我至愛的甜蝦, 可惜無得叫刺身
等左半粒鐘先到 ge 刺身
牛柳好味, 但無必要鋪青瓜同薄荷葉裝飾囉!
腐皮同蛋人地都係點兩件, 佢居然黎一件!!
2010-08-16
我至愛的甜蝦, 可惜無得叫刺身
牛柳好味, 但無必要鋪青瓜同薄荷葉裝飾囉!