Restaurant: Route 83 (廣福道)
Info:

2016-11-15 1021 views
友人光顧過這家餐廳,,覺得不錯於是今晚就帶愛吃burger的老公來這裡晚飯啊!點了一份dinner set:凱撒沙律+主食+$15配凍榛子朱古力主食要了海鮮香草蕃茄意粉另點了一客傳統純牛肉芝士漢堡還有一瓶手工啤酒跟餐的凱撒沙律醬汁及配料都不多,,味道較為單調海鮮香草蕃茄意粉,,份量適中,,海鮮配料足夠有大蝦,,青口及魷魚圈蕃茄醬味道濃,,但不會過酸這道菜挺好吃!傳統純牛肉芝士漢堡,,漢堡看似很大,,但其實只是包夠厚身配料的份量適中牛肉加上醬汁,,夠juicy配上芝士,,味道恰到好處!厚切薯條新鮮熱呼呼的,,有薯仔味,,不會很鹹飲品的味道也不錯啊!食物味道很好,,座位舒適整體來說,,是可以再去光顧的!
友人光顧過這家餐廳,,覺得不錯

於是今晚就帶愛吃burger的老公來這裡晚飯啊!

主食要了海鮮香草蕃茄意粉

另點了一客傳統純牛肉芝士漢堡

還有一瓶手工啤酒
凱撒沙律
跟餐的凱撒沙律醬汁及配料都不多,,味道較為單調
海鮮香草蕃茄意粉
海鮮香草蕃茄意粉,,份量適中,,海鮮配料足夠
有大蝦,,青口及魷魚圈
蕃茄醬味道濃,,但不會過酸
這道菜挺好吃!
傳統純牛肉芝士漢堡
傳統純牛肉芝士漢堡,,漢堡看似很大,,但其實只是包夠厚身
配料的份量適中

牛肉加上醬汁,,夠juicy

配上芝士,,味道恰到好處!

厚切薯條新鮮熱呼呼的,,有薯仔味,,不會很鹹
凍榛子朱古力
手工啤酒
飲品的味道也不錯啊!

食物味道很好,,座位舒適

整體來說,,是可以再去光顧的!
2016-10-07
Dinner
2016-10-06 1089 views
之前已經系網上見到好多人話呢間值得一試,所以就黎左!我大約晚飯時間7:30黎到已經好多人,咁啱有最後一張枱可以坐😆跟住即刻嗌左個好多人都推介既豬手,我朋友就叫左個印度烤雞,個套餐有湯或者沙律俾你揀,今日係南瓜湯,所以我揀左個湯😍個湯好香濃👍🏼跟住個主菜就到啦,個豬手真係吾錯,個皮真係好脆,就算我食得慢,慢到個豬手都凍左個皮都依然好脆!一個餐大約係$150,其實都算抵,同埋真係飽,環境都算吾錯,幾啱三五好友慢慢食傾下計,唯一美中不足就係人手略嫌不足,同埋個冷氣都有d凍😂不過都係會再黎幫襯👍🏼
2016-10-06
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
  • 脆皮德國咸豬手
2016-09-05 1242 views
行開街見餓餓地就揾嘢食,沿路大多數都係茶餐廳,終於見到呢間唔係,入去試下都好!店內都幾多人,啱啱有一枱人走先有位,舖頭細細,但唔會話好擠迫!上到枱仲係熱辣辣,整個批食落味道似牛油蛋撻,雖然雞肉同蘑菇味道比個批遮蓋左,但個人認為都好好味!漢堡都幾大個,咬落肉汁多到可以流落隻手,牛肉味唔太重,如果唔係太餓建議可以食迷你版跟餐加15蚊就有,咖啡味好濃郁,濃得嚟都飲得出有榛子味道,不失為一杯好咖啡
雞肉蘑菇批配薯條
8oz 純牛肉漢堡配炸薯條
hazelnut latte
2016-09-04
Tea
雞肉蘑菇批配薯條
8oz 純牛肉漢堡配炸薯條
hazelnut latte
今晚同友人3位食dinner, 叫咗一個牛扒餐,一嚟已經聞到香味食落唔錯,唔點汁已經好食叫咗個辣肉腸pizza, 薄批,我最鐘意。多芝士,脆邊。好正!另外叫咗個蜆肉意粉,呢個就普通啦!小食叫了蜜糖芝士介末薯條,好食!而且難得真的有明顯嘅蜜糖味。咁多野加埋只係三百頭,真係好抵食
食落唔錯,唔點汁已經好食

另外叫咗個蜆肉意粉,呢個就普通啦!

咁多野加埋只係三百頭,真係好抵食
2016-09-03
$110 (Dinner)
2016-08-09 942 views
第一次係去食下午茶,覺得D薯条好好食。我地一家係牛魔王,見到午餐有8安士牛扒同8安士纯牛肉漢堡,就決定下次再去試,咁就一試難忘,牛肉漢堡非常美味,仲有份量十足既薯條,仲可選餐湯或沙律及飲品,尼个餐都係70元左右,如果2个女士去食都足夠。覺得好食就 call 齊人再試晚餐,一行5人叫左牛扒,豬仔骨,咸豬手,燒春雞,Pizza 個個份量十足,又好味,價錢比起大埔中心個边的西餐平,我地食得好滿足。順帶一提,佢D沙冰都好好飲,跟餐都份加多$15。
2016-08-08
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
Dinner
  • 牛扒,沙冰,咸豬手,
  • 牛肉漢堡
2016-06-03 1195 views
放假周圍騰,貢左入黎,味道非常好,性價比高,4個人叫左3個set加個 fish&chips, 埋單唔使 $450沙冰係絕對要一試,有freeze左嘅新鮮果肉,真係超超超正一定會再黎
2016-06-03
$110 (Dinner)
Fish & Chips
藍莓沙冰
  • Pasta
  • 沙冰
2016-05-29 1246 views
大埔★Route 83今晚係大埔漫無目的周圍行搵食,諗起依頭有間野賣pizza & kabab,黎到先知原來已經轉左手。一於試下間新店既手勢餐廳以黑色同木系為主,最特別果面牆上面掛左好多巨型玻璃樽蓋做裝飾,裝潢簡單得黎帶點型格時不宜遲搵食先,望下menu西餐黎講價錢都幾相宜喎!黑松露雜菌手作薄pizza(12" $65):★★★★★ ★☆☆☆☆雜菌雜亂地鋪係pizza面,加左最愛既黑松露醬去炒味道實有保証只不過個pizza真係薄得可憐,個底勁林身最後發現原來卷住當kebab黎食多番幾層口感正好多,哈哈!大蝦海鮮墨汁意粉(晚餐$98):★★☆☆☆ ☆☆☆☆☆……上抬果下真係嚇親,d蜆肉魷魚白烚完炒都無炒下就放上碟,衰d講勁影響食慾!賣相零分之餘又唔係鮮甜…隻大蝦有燒過,但口感味道都係麻麻地 果兩粒★係豪比唯一算好味d既"純"墨汁意粉。。好彩……意粉al dente又帶香濃墨魚汁味,真係唔明點解廚師唔連海鮮炒幾下,應該成碟野會好食好睇好多。。。跟餐沙律既份量少得可憐(但仲要用一隻大碟裝住)。熱咖啡(跟餐+$5):★★★★★ ★★★☆☆成餐飯都好失望,對杯餐飲都無乜期望……一心諗住只係普通咖
大埔★Route 83

時不宜遲搵食先,望下menu西餐黎講價錢都幾相宜喎!
黑松露雜菌手作薄pizza(12" $65):
★★★★★ ★☆☆☆☆
黑松露雜菌手作薄pizza
只不過個pizza真係薄得可憐個底勁林身

黑松露雜菌手作薄pizza
最後發現原來卷住當kebab黎食多番幾層口感正好多,哈哈!

大蝦海鮮墨汁意粉(晚餐$98):
大蝦海鮮墨汁意粉
★★☆☆☆ ☆☆☆☆☆
賣相零分之餘又唔係鮮甜
…隻大蝦有燒過,但口感味道都係麻麻地

,真係唔明點解廚師唔連海鮮炒幾下,應該成碟野會好食好睇好多
。。。

跟餐沙律份量少得可憐(但仲要用一隻大碟裝住
)。
跟餐沙律
熱咖啡(跟餐+$5):
熱咖啡
★★★★★ ★★★☆☆
成餐飯都好失望,對杯餐飲都無乜期望……一心諗住只係普通咖啡,點知飲落成杯cappuccino咁面有奶泡,咖啡香滑濃郁
哈哈~略為慰藉下不滿足既小小心靈

走既時候發現西餐廳有部望落都幾pro既咖啡機,唔怪之得有番咁上下水準

埋單$168/2ppl。(無加一

整體黎講雖然算抵食,但食物質素真係令人幾失望下
特別係個pasta咁樣真係唔見得人..不過間餐廳好似近排先轉手,希望聽多d意見會有所改善啦
2016-05-14
$84 (Dinner)
熱咖啡
2016-05-18 651 views
不時轉車都經過廣福道,見到呢間餐廳新開一於約埋朋友去試下,餐廳環境不錯我很喜歡鋪頭陳設睇得出老闆有用心設計,最鐘意坐位唔迫,香港寸金尺土好多食市都將空間用盡餐桌同鄰座十分近,這裹不會,同老闆十分好人,健談,所才專程寫食評給餐廳。門口有外國小餐館風味餐桌紙大埔很少小店式西餐廳蔬菜新鮮,可能始終都係新界新鮮蔬菜供應多喲正宗美式Pizza,薄底!香港好少有好食唔肥利豬手,呢個價錢冇得頂
門口有外國小餐館風味
餐桌紙
大埔很少小店式西餐廳
前菜
蔬菜新鮮,可能始終都係新界新鮮蔬菜供應多喲
手作雜錦薄餅
正宗美式Pizza,薄底!
脆皮德國咸豬手配薯蓉
香港好少有好食唔肥利豬手,呢個價錢冇得頂
2016-05-16
$100 (Dinner)
手作雜錦薄餅
脆皮德國咸豬手配薯蓉
  • 脆皮德國豬手,手作雜錦薄餅