2021-06-06 703 views
在社交平台得到Ruby Tuesday 一次半價優惠(RT有出會員會藉,比幾百蚊買個會藉,就可以半價去食)細細個已經聽過Ruby Tuesday依個名,知道係間貴既西餐廳,一直都冇機會食過,難得有半價,搵埋三個都未食過既朋友一齊去食。因為知半價所以我地都冇特別睇價錢去叫,一開始叫左五個main dishes, 每人一個飲品。因為太失望我都唔想用太多篇幅去講服務:冇主動提供水,要叫好耐先有店員服務,少左份餐具都要提先比,最後埋單就好耐心叫我地申請會藉食物:份量太少,4人食完5碟都覺得得六成飽,最後叫多左一碟同兩個甜品。味道十分普通,冇特色,上碟時都唔係好熱,連應該好難唔好食既雞翼都麻麻地。飲品:好一般Banana Smoothie $138Virgin White Sangria $68Chamomile tea $28蟹餅- 賣相一般般,口感還好,點醬會好食啲。雞翼拼盤- 三款都唔好食,唔juicy.Macn cheese - 正正常常但唔夠熱,芝士味變相冇咁香。羊架- 一般般三文魚意大利飯- 依個叫好食啲最後唔夠食叫既lemon chicken,好清淡,肉質好林。講真,成餐飯最好食會
在社交平台得到Ruby Tuesday 一次半價優惠

(RT有出會員會藉,比幾百蚊買個會藉,就可以半價去食)

因為太失望我都唔想用太多篇幅去講

飲品:好一般
Banana Smoothie $138
Virgin White Sangria $68
Chamomile tea $28

蟹餅- 賣相一般般,口感還好,點醬會好食啲。
Jumbo  Lump  Crab  Cake
雞翼拼盤- 三款都唔好食,唔juicy.
Chicken  Platter
Shellfish  Mac  n  Cheese

羊架- 一般般
Grilled  Lamb  Platter  with  mashed  potatoes  and  mushroom  sauce

三文魚意大利飯- 依個叫好食啲
Faroe  Island  Grilled  Salmon    with  portabella  mushroom  and  truffle  risotto
Grilled  Lemon  Chicken  with  mashed  potato

講真,成餐飯最好食會真係推薦有特色係最後黎果份甜品Chocolate Tallcake, 外形夠吸引夠大,而且真係好味。
Chocolate  Tallcake

冇諗過屹立左咁耐既餐廳既食物都咁普通,半價左每人三百幾蚊都覺得好唔值。

我都唔想踩 但真係性價比好低

Blackberry  New  York  Cheesecake
2021-04-20
Dining Offer
Coupon
Shellfish  Mac  n  Cheese
  • Chocolate  Tallcake
2021-05-29 584 views
今日一早就做晒所有野,諗住同朋友去TST揾食,行行下K11見到Ruby Tuesday咁多人排隊,就拎咗張飛。入到去見到有個母親節套餐,喺大家都唔想諗食咩既情況底下就叫咗個set餐。Clam Chowder落完order,好快就黎咗個餐湯,餐湯一黎到既時候已經唔熱,而且賣相普通。Oyster Rockefeller之後就到Appetizer,蠔唔新鮮,有少少腥味,可以再處理得好啲,同埋上碟後己經有少少凍。Meat PlatterRosemary Crusted Lamb Rack & Fork-Tender Ribs (Half-rack)Main Course有羊架同豬肋骨。另外仲有少量雞鎚同薯角。成個套餐入面最好食就係個羊架同豬肋骨,大概Ribs係Ruby Tuesday既signature。Chocolate Cake最後就係甜品,個蛋糕好甜,到最後我地無食晒,但個雪糕就唔錯,不過可惜既係雪糕好快就溶咗。Ruby's Passion另外仲叫咗杯Ruby's Passion,杯野幾好飲,有芒果既香甜又有熱情果既酸,美中不足既係飲呢杯飲品會成日食到熱情果啲核。

Clam Chowder
Oyster Rockefeller
Meat Platter

Chocolate Cake
Ruby's Passion
2021-05-06
2021-05-15 538 views
今日來到k11 RubyTuesday 試吓新嘢先🤪🤪,有訂位,今日食左Fabulous Fiesta Shrimp,係小食嚟架,個汁好正,甜甜酸酸咁樣,主菜就有 Mini pork knuckle,隻豬手都好大隻,我中意配薯條多啲,Grilled Lamb platter,選mushroom sauce,有三件,我始終覺得有啲蘇味😁😁😁,可以配薯條🍟,仲有Grilled Lemon Chicken,隻肉幾彈牙,可以轉配Linguini,整體算幾好,7:00座到10:00🤣🤣🤣
Grilled  lemon  chicken
Fabulous  fiesta  shrimp
Grilled  lamb  platter
Mini  pork  knuckle
2021-05-13
Grilled  lemon  chicken
Fabulous  fiesta  shrimp
2021-04-24 630 views
本人本身係會員,今日返工行過,正好之前買落嘅美食券又係身,就入咗去食,不過今次service同食物都失咗水準,幾可惜。入去時門口幾靚嘅staff問我吧台得唔得,我又無乜所謂就入咗。當日其實幾忙幾多客,我都慢慢等,因為食開,知道人手有限,平時都知佢地都盡量好nice咁serve。不過今次一位阿叔waiter就比較冷淡,惜字如金,如果旁聽嘅講禮貌態度,好似係我serve緊佢多,唔該、多謝都無句,應吓我「嗯」一聲都無,真心去到上菜之前我都唔知我叫嘅嘢有冇落單。到我叫嘅肉眼扒到咗,凍嘅,唔係「唔熱」,係「凍」,唔係rest咗一陣,係攤到凍哂。而加嘅鴨肝幾厚,但又係凍,個芯係堅凍。所有碟上有油脂嘅野全部瓊哂,無咗平時嘅水準,配菜我又見到先諗起佢無問我要薯條定薯蓉(不過呢度其實通常都唔記得問,多數都係我自己主動講)、又無問乜汁,不過都可以我主動叫嘅,唔可以怪哂佢。我見其他staff嘅service都好正常,惟獨佢比較寡言,只係對過一位西裝革履嘅男客人係貼身服務,而野食我就唔清楚,但賣相包括我個碟其實唔差姐,只不過食物嘅質素差咗。sor for無圖

sor for無圖
2021-03-18
Dining Offer
Coupon
  • 特級肉眼扒
  • 香煎鴨肝
2021-04-02 745 views
今次黎到Ruby Tuesday 晚餐。叫左 我最愛既豬肋骨同埋其他小食。個人認為佢既豬肋骨係有特色。個汁調好味就唔在講,最緊要係佢入味同肉質鮮嫩。呢2樣唔係間間都做到。同埋仲夠大份,男既一個豬肋骨都已經夠飽。再黎炸洋蔥圈同墨西哥餅部份,洋蔥用料新鮮鮮甜,炸既發粉都唔會太多,值得一試。墨西哥餅味道幾特別,個人覺得幾新鮮,不過我諗就唔係個個都會岩食,我覺得可能係多芝士關係食二舊就已經好似食左二塊pizza咁飽。但中意芝士既人一定推介一試。 總括來說,價錢合理,食物質素對得住個價,有機會會再來食。

2021-02-07 1073 views
RubyTuesday 有就餐就梗係第一時間去試菜啦,今日來到食到late lunch,食左個mussels with lobster bisque and garlic bread,同埋一個 seabass with marinara linguine,lobster bisque 好濃,mussels 好大隻,個汁好好味,seabass with marinara linguine 修魚都好好食,嗰個應該係青疏汁,另外飲咗杯creamblast
2021-01-19
$165 (Lunch)
Creamblast
Lobster  bisque
Garlic  bread
Set  salad
Mussels
Seabass  with  marinara  linguine
2021-01-12 529 views
今日又嚟到 k11 RubyTuesday 食lunch,今日轉下口味試吓lunch set,由receptionist 到manager 都咁熟😆😆😆,今日食左個lunch set 西冷和牛油果雞堡,lunch set係包餐湯或沙律,主盤和一杯飲品,今日soup of the day係 broccoli cheese soup,賣相幾好,西冷最好五成熟,好香,配薯菜一流。牛油果🥑雞堡真係好好食,其實一個人未必食得晒,建議大家share嚟食。
牛油果雞堡
牛油果雞堡
Lunch set西冷
Soup  of  the  day
2021-01-03 373 views
今日星期日來到Tst k11 RubyTuesday 食lunch 12:00左右入座,唔算多人,最高峰時我目測都係8成左右,我今次食左 triple play 即是裏面有雞枊,炸蝦和燒豬仔骨,和大蝦沙律和 apple crumble 今次最值得嘉許就係落單個waiter有問我地要咩配菜,薯條或者薯溶等,因為次次都唔記得講,我唔中意食薯溶,食左好。個apple crumble好正,即焗,好脆,配埋Vilela ice cream 好好味
Apple  crumble
Triple  play
2021-01-03
$210 (Lunch)
Apple  crumble
Triple  play
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🐷 𝓜𝓲𝓷𝓲-𝓟𝓸𝓻𝓴 𝓚𝓷𝓾𝓬𝓴𝓵𝓮 𝔀𝓲𝓽𝓱 𝓔𝓻𝓭𝓲𝓷𝓰𝓮𝓻 𝓓𝓾𝓷𝓴𝓮𝓵 𝓑𝓮𝓮𝓻 🍺 @ Ruby Tuesday Hong Kong 🌟 Ruby Tuesday.👽 十月有咩耶最重要嘅節日呢?呵呵,大家一定有唔同答案,對大媽黎講,十月就梗係慶祝德國啤酒節啦,又多個藉口約埋三五知己暢飲暢敘啦!🥳 而Ruby Tuesday 特設 #露比啤酒節 優惠,依家開始去各分店可以優惠價 HKD 188,就可以享用慢煮迷你經典德國脆豬手,同埋”Erdinger Dunkel”小麥黑啤酒一支啦!香脆豬手絕對係香濃麥味啤酒嘅最好拍檔絕配呀!🤤😬✌️.🎁 官方FB專頁仲起優惠期內做緊活動,參加活動可以有機會獲贈限量版禮品一款哦!大家記得上 #RubyTuesday 嘅FB專頁去了解活動詳情,CLS,留言 「露比啤酒節」參加活動啦!🎉.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️.꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂..📍 尖沙咀河內道18號K11購物藝術館3樓313號舖 ☎️ +(852)3110

𝓜𝓲𝓷𝓲-𝓟𝓸𝓻𝓴 𝓚𝓷𝓾𝓬𝓴𝓵𝓮

☎️ +(852)3110-6833
2020-10-16
𝓜𝓲𝓷𝓲-𝓟𝓸𝓻𝓴 𝓚𝓷𝓾𝓬𝓴𝓵𝓮
𝓔𝓻𝓭𝓲𝓷𝓰𝓮𝓻 𝓓𝓾𝓷𝓴𝓮𝓵 𝓑𝓮𝓮𝓻
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.👽 食神大媽《尖沙咀|每月精選新菜式有驚喜》.😋 ᑎIᑕᗴ ᗪIᑎᑎᗴᖇ @ 🌟 Ruby Tuesday Bar and Grill《👽食神大媽食西餐》.😋 餐廳每個月都會有期間限定推出嘅新菜式,所以大媽基本上每個月都要起碼去一次試下!.🐟 ᘜᖇIᒪᒪᗴᗪ ᘜᖇOᑌᑭᗴᖇ ᗩᑎᗪ ᑭᖇᗩᗯᑎ HKD368新加入嘅主菜,用石斑魚好有質感,配上中蝦,美味薯蓉,絕對唔會因為食海鮮而唔夠飽,非常滿足。.🐔 TYᑭᕼOOᑎ ᑕᕼIᑕKᗴᑎ ᗪᖇᑌᗰᔕTIᑕK HKD52呢款雞搥調味用上名為”Typhoon Spicy Sauce”嘅新口味,令作為Buffalo Wings忠實粉絲嘅大媽都轉會 🤣🤣🤣 真係堅好味,超級惹味,但唔係齋靠TOBASCO嗰種辣。呀,總之好惹味啦!😬 辣呢家嘢同撞鬼一樣,一定要自己試先會明。🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤣🤣🤣.🍪 ᑕᕼOᑕOᒪᗩTᗴ ᑕᕼIᑭ ᑕOOKIᗴ HKD88至於呢個曲奇作為甜品,千祈唔好叫呢個呀 😥🤫🤧 乾到不得了,調味又唔好,唉。.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.💯 最真實的美食點

👽 食神大媽《尖沙咀|每月精選新菜式有驚喜》

꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂

📍 尖沙咀河內道18號K11購物藝術館3樓313號舖
☎️ +(852)3110-6833
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
TYᑭᕼOOᑎ ᑕᕼIᑕKᗴᑎ ᗪᖇᑌᗰᔕTIᑕK
2020-12-14 810 views
臨近生日,想一家人一齊食西餐慶祝,見K-11有 Ruby Tuesday 就book 左檯試下我地當日三個人,都叫左三個主菜加埋飲品首選當然唔少得係Burger✨煙肉牛油果烤雞漢堡 $208烤雞也算口,不會太乾身加上牛油果會令burger有清新既感覺只係薯條不夠脆口, 吃落不算是剛炸出黎的感覺🙈✨經典德國脆豬手 $508估唔到係美式餐廳都有唔錯既豬手豬手炸得內脆內軟外層既油脂配上調味後帶鹹既豬手肉,口感一流份量十足一家人食得好滿足👍🏻✨珍寶蟹肉帶子芝士通心粉 $308本身呢碟係最期待但係cheese 真係不太夠,沒有拉絲既感覺🙈芝士味不夠濃但係蟹肉同帶子都同芝士好夾, 材料十足整體今次既生日飯都食得幾滿足👍🏻🤓

我地當日三個人,都叫左三個主菜加埋飲品
首選當然唔少得係Burger

✨煙肉牛油果烤雞漢堡 $208
烤雞也算口,不會太乾身
加上牛油果會令burger有清新既感覺
只係薯條不夠脆口, 吃落不算是剛炸出黎的感覺🙈
經典德國脆豬手

✨經典德國脆豬手 $508
估唔到係美式餐廳都有唔錯既豬手
豬手炸得內脆內軟
外層既油脂配上調味後帶鹹既豬手肉,口感一流
份量十足
一家人食得好滿足👍🏻

✨珍寶蟹肉帶子芝士通心粉 $308
本身呢碟係最期待
但係cheese 真係不太夠,沒有拉絲既感覺🙈
芝士味不夠濃
但係蟹肉同帶子都同芝士好夾, 材料十足

整體今次既生日飯都食得幾滿足👍🏻🤓
由於限聚令,很久已經沒有跟友人見面,就連平日稱之為我倆的飯堂~Ruby Tuesday都沒有去。星期六下班後,約了友人到K11分店聚一聚。我點了煙肉牛油果烤雞漢堡,原價$218。有煙肉,烤雞胸,牛油果,車打芝士,紫洋蔥,生菜及蕃茄。雞胸肉肉質鮮嫩,加上新鮮的牛油果配搭,感覺清新。碟的旁邊還有沙律及薯條,薯條熱辣辣超邪惡👿。飲品方面點了cocktail 類的Tropical Sunrise $68,由於我不喜好芒果,故侍應幫我特定這杯cocktail 不要芒果汁,以橙汁代替,真細心。整體上如果有VIP咭,這個chill lunch 確實物超所值。

Tropical Sunrise

Type of Meal
Lunch
Tropical Sunrise
今晚去左K-11 Art Mall 嘅 Ruby Tuesday, 因為已有訂位,所以係晚飯時間都不用等候。係呢段疫政期間,當然要先探熱,餐廳亦準備消毒搓手液,而坐底後亦遞上紙口罩袋,相當細心。周圍環境好舒服,坐位寬敞我地點左龍蝦意粉及烤羊扒。龍蝦好大隻同有好多膏,好美味,肉質好爽。羊扒烤得剛好,唔會覺得騷,肉味濃郁呢間美式餐廳,味道有保證,而且周圍好乾淨衛生。

周圍環境好舒服,坐位寬敞

我地點左龍蝦意粉及烤羊扒。

龍蝦好大隻同有好多膏
,好美味,肉質好爽。

羊扒烤得剛好,唔會覺得騷,肉味濃郁

呢間美式餐廳,味道有保證,而且周圍好乾淨衛生。
2020-12-03
2020-11-28 271 views
RubyTuesday 分店有返咁上下,食物種類又有新意,餐廳環境舒適,服務不錯,真係去極都唔會厭,今次食左蟹肉餅和baby back ribs 拼buffalo chicken wings ,蟹肉餅唔太油膩,配少少菜,個醬汁好正,有少少辣。baby babk ribs with buffalo chicken wings可以選擇配薯條或薯溶或薯仔,木人想食薯條多啲,但上菜後發現是薯溶,職員都即幫我幫,值得一讚👍🏻👍🏻👍🏻✌🏻,其實最好落單時問一問客人要咩最好
蟹肉餅
豬仔骨拼雞翼
2020-11-25
$150 (Lunch)
蟹肉餅
豬仔骨拼雞翼
2020-11-20 262 views
因為會員卡就快過期😌 咁就嗱嗱聲約埋屋企人去食啦! 因限聚令 我地4大1小分兩張檯.. 新店裝修比起以往坐得更舒服 每檯空間感大好多小食 炸洋蔥圈(唔記得影相)份量係多既 洋蔥圈味道正常 但略嫌佢粉漿太厚食到一半覺得有少少漏芝士煙肉薯條每次黎到都會叫.. 但今次唔知點解薯條偏乾芝士味亦唔算好突出.. 變左一定要點茄醬食先得露比三合一雞柳新鮮juicy. 炸蝦都夠彈牙~炸粉唔厚rips保持到水準 好味蟹肉芝士通心粉蟹肉唔會腥 配埋彈牙蝦肉 真係好鮮味通粉煮得岩岩好 好有咬口 唔係淋到一pat pat芝士味唔太重 唔會覺得好漏超唔建議叫依一個mini漢堡佢係4個細漢堡加一籃薯條個漢堡係完全無味芝士味食唔到 煙肉味食唔到裡面舊肉係完全無調味亦唔juicy相當另外仲叫左個雞既拼盤..(又係唔記得影)佢係3個唔同部位既雞 同3個唔同味道雞柳+雞翼+雞搥 (每款3件)我覺得麻麻地 可以唔駛叫個雞柳好乾.. 另外雞翼同雞搥好普通.. 掃左辣醬同燒烤醬係外面...

新店裝修比起以往坐得更舒服
每檯空間感大好多

小食
炸洋蔥圈(唔記得影相)
份量係多既 洋蔥圈味道正常 但略嫌佢粉漿太厚

個漢堡係完全無味

芝士味食唔到 煙肉味食唔到
裡面舊肉係完全無調味亦唔juicy

相當

另外仲叫左個雞既拼盤..(又係唔記得影)
佢係3個唔同部位既雞 同3個唔同味道
雞柳+雞翼+雞搥 (每款3件)
我覺得麻麻地 可以唔駛叫