2024-06-01 509 views
近期好運中心裝修咗,有唔少新嘅餐廳都係商場嗰度落成,今次小編就帶屋企人去食Ruby Tuesday ,以前都係屋企人帶小編去,所以Ruby Tuesday充滿少時侯嘅回憶,今次小編就叫咗樣嘢share:Jumbo Lump Crab Cake:巨型蟹餅,扒房必叫之選,蟹餅啖啖肉好多蟹肉絲喺個餅裏面,好足料,再配上特色雜菜沙律,好fresh ,作為一個頭盤就最適合Mac 'n' Cheeseburger:經典芝士burger上面,再加上creamy Macaroni + Parmesan Cheese 喺個漢堡上面,再夾咗一齊食,小編用盡九牛二虎之力將佢塞咗落去個口嗰度食,芝士通粉再夾上漢堡,呢個組合我都係第一次食,漢堡裏面仲有蕃茄生菜同洋蔥同酸瓜,真係唔惹少🙃,最後梗係有炸薯條啦,熱量十足,芝士控朋友一定要試吓Premium Australian Ribeye:14安士嘅肉眼扒,小編就叫咗四成熟,煮得剛剛好,唔會有Overcooked現象,切開之後慢慢品嚐,小編鍾意配上海鹽,肉質鮮嫩多汁,而且好有彈性😛,再配上雜菜+蕃茄粒+炸甘薯條Popcorn Milkshake + Tiramis

Jumbo Lump Crab Cake:

Mac 'n' Cheeseburger:

Premium Australian Ribeye:

Popcorn Milkshake + Tiramisu Milkshake :兩個奶昔都唔會有太甜嘅感覺,雖然相當邪惡,但係無阻我哋會佢叫呢個milkshake ,小編就鍾意Tiramisu味多d
2024-04-28 797 views
星期六 十二點半到達,book咗位, 我哋七個大人一個小朋友,因為 有人有membership 所以才食吓,佢個舖位上手係做吉野家, 入面不算好大, 我哋被安排坐單邊梳化位置, 午飯時段都見九成座位滿。印象中佢哋嘅食物係比較大份,但現在唔知係咪物價貴,定還是調整咗迎合香港人胃size, 現場見較為細碟🤔,我哋嗌咗五樣嘢,包括海鮮拼盤, 蝦長通粉,rips and chicken wings,迷你漢堡 配薯格 ,仲有唔記得影相嘅墨西哥夾餅,食物味道冇咩驚喜🤫, 個ribs啲肉好淋, 啱曬老人家食 或者小朋友食。😆 店員都幾親切,會主動加水,然後問下你食物味道如何,前前後後問咗兩三次😅。另外,當然唔少得嘅係每枱睇下你係唔係member,然後遊說你加入做member,不過我見隔離枱情況都唔hard sell,你話考慮下,佢都會行開。我哋用餐中途 🤨突然間火警鐘 誤鳴,但係店員就冇主動解釋原因 🤐,過咗一排,先至有staff嚟話可能係有人喺商場廁所食煙造成。 😏8人共食咗$1100,cp值一般啦。

2024-04-21 681 views
埋單差唔多千五蚊,冇諗過$600嘅西冷可以柴過雞白烚嘅雞胸,當我以為係我唔識食既時候,個Triple play個豬都鬆軟過塊排就知自己諗多咗,所有炸物除左油就係油,一開始忍住食到一半到後面真係食唔落,成個Triple play幾乎冇郁過,當場已經想問下間野發生咩事,係女朋友係感話算直接走左,要行去隔離買返個M記包醫肚。成餐食落最正常係份沙拉😀之後睇返間鋪係新開冇幾耐,但食物資素已經係感,真係比左個喜我

2024-04-21
$700 (Dinner)
2024-04-08 647 views
相約幾位親友到新開業餐廳夜飯,我地預約左5:30準時到店,當時舖面已坐了九成。難道還未正式開業嗎?叫杯飲品來到是特殊版!?我叫的是「石板街奶昔」1 聲稱加漏左杯邊的朱力2 重做第二次來的仍是沒有topping棉花糖3原裝的玻璃杯末返最後我取消這杯飲品了4 甜品餐牌寫住new的班戟🥞,到叫的時侯才知道,此店暫未提供呢其他食品尚可職員服務一般,想搵個侍應拎隻叉都唔容易PS1.做會員尤其重要PS2.冷氣十分強❄️
相約幾位親友到新開業餐廳夜飯,
我地預約左5:30準時到店,
當時舖面已坐了九成。

難道還未正式開業嗎?
叫杯飲品來到是特殊版!?
我叫的是「石板街奶昔」

1 聲稱加漏左杯邊的朱力
2 重做第二次來的仍是沒有topping棉花糖

3原裝的玻璃杯末返

最後我取消這杯飲品了

其他食品尚可
職員服務一般,想搵個侍應拎隻叉都唔容易
PS1.做會員尤其重要
PS2.冷氣十分強❄️