2016-01-01 597 views
好耐冇去過薩莉亞食野,今日心血來潮就去左食。呢個地中海海鮮pizza 有鮮蝦同煙三文魚。鮮蝦爽口彈牙,三文魚軟熟易入口。加上pizza 的薄脆邊同芝士,口感一流!另外加多個菠菜煙三文魚意粉。因爲有秘製白汁的關係,整個意粉立即升華至另一層次但三文魚味道略為咸了一點,可以接受的。
好耐冇去過薩莉亞食野,今日心血來潮就去左食。
但三文魚味道略為咸了一點,可以接受的。
2015-09-08 613 views
去過幾次嘉湖,先發現原來有間意大利餐廳。睇到門口張大餐牌d相賣相都幾吸引,價錢又唔係話好貴,就去試試啦!不過都幾多人等位,等半個鐘先有位。試了卡邦拿那意大利粉,味道ok,但得幾粒煙肉,食唔到有咩其他材料。試了芝士焗薯角,味道ok。試了黑椒雞肉pizza,都幾重黑椒味。仲叫了周打海鮮湯,味道ok。所有食物都夠熱,但份量都偏少,普通女仔食的話都可以,大食或者係男仔食就唔夠啦。呢餐2個人食加埋大約$100,ok啦~
去過幾次嘉湖,先發現原來有間意大利餐廳。
不過都幾多人等位,等半個鐘先有位。
呢餐2個人食加埋大約$100,ok啦~
2015-08-29
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
2015-08-26 561 views
又到食飯時間,晏晝同屋企人冇嘢做,就去左呢間野度食,等位都唔算太耐,好快就有位入左去。記得之前有一次係日本食過,係非常好味道。所以今次就要睇下香港嘅好唔好味啦。呢個意粉賣相正常,但係我嫌佢啲汁有少少唔夠,乾身咗啲搞到啲面。啲味道都正常嘅可以接受。不過就唔係特別好食。呢個Pizza份量比較少,一人份量。啲材料都係好普通冇咩特別。好彩菠蘿夠多,有返啲汁,如果唔係成個Pizza都會好乾。

這餐廳相信不少人也去去過了出名的大約是每個菜份量不多,不過價錢便宜~~平均約25元一個菜吧味道其實普通,不過關於有芝士的菜都會有足夠的芝士,味道也多數是不錯。2個人去吃下午茶,不知不覺得吃了約150元了= ="這樣想一想,其實是CAFE吃過甜品架也不過如此。哈哈,所以比較推薦晚餐去食,CP值更高。原因是其他地方下午茶多半也有特價~~XD--不過真心去評,還是一個好地方~所以也要公道的給個好評。
這餐廳相信不少人也去去過了

出名的大約是每個菜份量不多,不過價錢便宜~~

平均約25元一個菜吧

哈哈,所以比較推薦晚餐去食,CP值更高。

原因是其他地方下午茶多半也有特價~~XD

不過真心去評,還是一個好地方~所以也要公道的給個好評。
Other Info. : 如果是午/晚餐,人會超多....
2015-07-25
$75 (Tea)
2015-05-10 592 views
其實幾鍾意呢度 可以按鐘叫waiter 唔洗成人舉高隻手👋而且好抵食 一碟野只不過20幾30蚊pizza雖然唔算好大 但同朋友食就岩岩好唔會話大一大個pizza食完都食唔落其他想講呢度d雞翼真係好好食 重點係好大一隻 而且腌製得幾好味海鮮意粉就一般般 意粉無乜味 蜆就其實幾惹味既 有d黑椒粉幾過癮
其實幾鍾意呢度 可以按鐘叫waiter 唔洗成人舉高隻手👋
而且好抵食 一碟野只不過20幾30蚊
pizza雖然唔算好大 但同朋友食就岩岩好
唔會話大一大個pizza食完都食唔落其他
想講呢度d雞翼真係好好食 重點係好大一隻 而且腌製得幾好味
2015-05-10
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$60 (Dinner)
2015-05-07 510 views
同朋友係中環玩之後,當然要食返個happy dinner,但係我地嫌中環太貴,所以返左天水圍銀座食薩利亞。我地兩個人叫左個水牛芝士比薩同埋一個肉醬意粉一齊share,份量岩岩好。水牛芝士比薩食落去唔算太重芝士味,清香既芝士味令人完全唔會食膩,簡直想食多個!而肉醬意粉既餡料都唔錯,濃濃既番茄味唔單止令我地胃口大開,更加刺激到我地既味蕾!另外我地每人加左$12去免費任飲水吧,一路食好食既野,一路飲冰涼既汽水,一路同好友談天說地,真係一頓快樂既晚餐!
水牛芝士比薩
2015-05-05
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$42 (Dinner)
水牛芝士比薩
2015-04-18 589 views
每次午飯時間也是最煩惱的,總會煩惱著午餐吃點甚麼。幸好,還有間意式餐廳作選擇,價錢又宜人,選擇也頗多。最吸引人的當然是drink bar啦,任飲汽水,咖啡,熱朱古力。但是今日我並沒有打算加這任飲。我和肥嘟簡單點了個邦哥尼意粉$29及香辣腸$17,兩人分著吃。因為肥嘟吃了個很飽的早餐,午餐肚子撐不了多少。邦哥尼意粉$29小妹最愛的蕃茄肉啊,蕃茄切開成丁狀,加上調味,和意粉炒在一起。 每一條意粉也能先著番茄的酸味, 新鮮的番茄總是開胃的。 蜆肉將近十多隻, 蜆肉吸盡番茄味道,蜆肉鮮甜,沒有沙子的。 最愛吃意粉加上辣椒仔 Tabasco 調味,帶辣味更好吃。意粉一咬就斷,煮很透,不會硬硬。香辣腸$17香辣腸的脆皮是我最愛吃,每啖肉也是真才實料帶點微辣。配著粉粉的薯角, 一定要配著番茄醬吃,減掉熱氣感。 17元只有四條,真的有點不夠喉。 薯角雖然只是配角但是很飽肚。total:46$all:8/10

邦哥尼意粉$29

意粉一咬就斷,煮很透,不會硬硬。
香辣腸$17

香辣腸的脆皮是我最愛吃,每啖肉也是真才實料帶點微辣。
total:46$
all:8/10
2015年1月17日因工作關係,與一向貪吃的同事們到了天水圍的薩莉亞意式餐廳吃午飯這裡超多款式,價錢相宜,可以同時點那麼多食物,實在令人興奮﹗甜蝦沙律($24),蔬菜清新,yummy!挪威煙三文魚($24)是每次到訪必點的,超抵食哦~~ 蒜香法包($8) 超脆超香的~~辣味雞翼($32) 帶有微辣,但連水太太不嗜辣的也覺得沒有問題~~ 好好味哦~~肉醬多利亞($25) 是個焗飯來的,很多汁很多芝士,份量不算多,每人一兩啖已吃完帕馬火腿pizza ($34) 好味哦,大大塊的帕馬火腿,超喜歡﹗煙肉菠蘿pizza ($29) 總是不會失手的pizza,水太太很喜歡吃菠蘿,所以很喜歡這個呢﹗蒜蓉焗田螺($24) 一上桌已聞到蒜蓉香氣,但田螺應該是急凍的,田螺肉沒有甚麼味道~~ 幸好蒜蓉味重,也很美味~~蒜汁燒魷魚 ($24) 魷魚也是沒有大味道,汁ok,這個一般野菌忌廉意大利飯 ($27)雖然顏色很瑩光的,但味道ok,很creamy~~ 吃得多有點膩煙肉青醬意大利粉($29)也是很creamy,yummy!!香脆芝士三文魚塊($19)是很有趣的小食,炸得很脆,有三文魚碎味,略嫌咸了點意大利咖

2015年1月17日

甜蝦沙律($24),蔬菜清新,yummy!
挪威煙三文魚($24)是每次到訪必點的,超抵食哦~~
蒜香法包($8) 超脆超香的~~
意大利咖啡凍餅($24)很美味呢,軟硬度適中,帶少少咖啡香,yummy!!

水太太另喜歡這裡歐陸鄉村風味的碟,使食物也變得更吸引﹗很有家的味道~~

最合適一大伙人來吃,可以吃得很多﹗

2015-01-17
$60 (Lunch)
三文魚同湯幾好味 意粉咸咗些小呢個包依然好吃 話說8月時候阿媽提起好耐冇去銀座嶐莉亞,我同阿媽2個人去吃,以前要排隊等位,而家7:00去到不用等位呀,似乎少人去光顧,可能同它加價有關係,由22元加到29元左右,依然叫平,阿媽話它的味道咸咗好多,阿媽比我食野仲清淡,服務都OK,銀座分店有1年冇來啦,三文魚意粉稍為咸咗些小,整體係差咗,相比初期冇咁抵食,它的忌廉湯好味呀,我光顧了5牟 ,覺得愈來愈差 ,阿媽話已經冇以前咁好吃,分店開得愈多,水準愈來愈差 未必再光顧了味道:愈來愈咸,只有個包同忌廉湯好吃,其他太咸了服務:我覺得OK環境:這裡幾好,地方又夠大價錢:平均50元一位番吃:未必再去了
三文魚同湯幾好味
意粉咸咗些小

呢個包依然好吃

味道:愈來愈咸,只有個包同忌廉湯好吃,其他太咸了

服務:我覺得OK

環境:這裡幾好,地方又夠大

價錢:平均50元一位

番吃:未必再去了

2014-06-20
$30 (Dinner)
2015-01-20 652 views
我觉得萨莉亚系天水圍既餐厅入面系最抵食既 正是所谓既平靓正今晚同朋友一齐黎食 食左个鸡肉多利亚 水牛芝士坡萨 同菠萝沙津真系相當之好味 个飯食落去好似比芝士包住甘 睇番个餐牌先知原来d汁吾系芝士而系用牛奶整成 即使系甘 相信鈡意食芝士既人都会对呢个飯爱不释口之后既系水牛芝士披萨 虽然呢个披萨只售20几蚊 但系佢d芝士都吾菇寒。芝士溝埋上面d番茄醬食落去十分之美味 批边又夠脆 令人回味 最后友人话想食下沙津當消化於是就叫左个菠萝沙津share佢d沙津醬好好味 沙津亦夠新鲜 十分有水準。 我地2个人食呢餐食到超飽都系100蚊吾到 而且仲要质量高 萨莉亚真心超抵食
我觉得萨莉亚系天水圍既餐厅入面系最抵食既 正是所谓既平靓正
鸡肉多利亚

水牛芝士披萨

菠萝沙津
最后友人话想食下沙津當消化於是就叫左个菠萝沙津share
佢d沙津醬好好味 沙津亦夠新鲜 十分有水準。
鸡肉多利亚
水牛芝士披萨
菠萝沙津
2014-09-28 850 views
大家都話去薩莉亞凈系D焗飯意粉抵嗌,原來係真。上個星期落樓下試下嗌D小食,除左個蒜蓉包ok,個焗煙肉薯仔同甜品就認真麻麻,甜品D醬真係太甜啦,落埋去唔系點食到甜品原本個味。而煙肉薯仔就凈系煙肉有味,同埋芝士都唔多,變左食落覺得唔系幾值得果個價。 反而我都覺得薩莉亞D飯同意粉,或者pizza好味同抵食d既~
2014-09-09 1042 views
真係好抵食!鐘意食芝士既朋友真係會食到飽死!雞翼真係一定要食,佢辣得黎好入味!肉醬多莉亞都係必食推介,啲芝土濃味到不得了!啲pizza都好多種類俾你揀,我同啲fd揀左三文魚,唔錯唔錯!另外焗田螺都一定要試下!佢一黎到我地就即刻食哂,想俾相機食先都唔得xd
真係好抵食!鐘意食芝士既朋友真係會食到飽死!

2014-08-12 1296 views
之前係屏山自修室溫書,因為又近又平,都會成日一大班人去食薩利亞今日同朋友行街,想食平既西餐,就諗起呢間野,即刻沖左去食我地一行二個人,但係就嗌左好多野雞翼、蒜蓉包、燒魷魚、卡邦那拿意大利粉、墨魚汁意大利粉、一個雞肉多利亞 再加埋野飲小食方面,雞翼、蒜蓉包、燒魷魚 都KEEP住前往既水平,又抵食又好食雞翼小小辣,但我都仲接受到,肉質都唔錯 呢個價錢黎講100分啦卡邦那拿意大利粉,係我每次去薩利亞都會嗌既!個醬佢整得好好味 唔會太"漏",不過比起以前,個份量就少左,食完一碟都會唔夠飽墨魚汁意大利粉都係我幾鐘意既一款,個汁比起其中好特別,不過就唔太夠鮮味,但成個配搭都好吸引,值得試下我最鐘意就係食完之後D牙都會黑晒 好搞笑好好玩最後一個就係焗飯 雞肉多利亞! 佢個汁真係好正 鐘意食芝士既一定唔可以放過! 不過都係可惜份量偏少~以呢個價錢食到質素唔錯既西餐 都算係幾抵!
今日同朋友行街,想食平既西餐,就諗起呢間野,即刻沖左去食
我地一行二個人,但係就嗌左好多野
我最鐘意就係食完之後D牙都會黑晒 好搞笑好好玩
以呢個價錢食到質素唔錯既西餐 都算係幾抵!
2014-07-20 1173 views
此連鎖店的性價比高, tea time未食lunch, 間中都會黎吸引到我的, 是一款普通不過的菠菜煙肉, 敢問有邊間連鎖快餐店或茶餐廳, 可以用$17食到一大碟菠菜?菠菜煙肉 $17我每一餐盡可能都要有青菜, 而菠菜的營養價值極高, 只要你上網查一查就知道有幾厲害, $17絕對抵食, 味道上, 我唔會對菠菜要求好高, 少油, 清淡, 無草青味就是了吞拿魚蕃茄辣汁意粉 $29之前每一次都食pizza, 今日想換個口味, 要一個意粉 喜歡意粉的調味, 蕃茄的酸甜清新再配辣汁, 最緊要辣汁是易被接受的辣, 夏天食, 好醒神, 吞拿魚碎將調味吸收, 食得更加過癮, 主角意粉又不會煮得過淋, 都比到我少少驚喜午市優惠: 蒜蓉法包 $4 好長時間無食蒜蓉包, 今日又比較肚餓, 見有優惠就來一客, 法包烘得未夠乾身, 無脆口感且帶少許韌, 蒜蓉牛油竟然無味, 相當失敗

菠菜煙肉 $17

吞拿魚蕃茄辣汁意粉 $29

2014-07-16
$50 (Tea)
2014-05-03 1193 views
太多人了!等位時間很久!但上菜很快, 5分鐘而已叫了個雞翼(4隻)和兩個雞肉多利亞雞翼很不錯,辣辣的,很惹味強烈推介!! ($17)至於 雞肉多利亞 是 雞肉芝士焗飯 ($27@1)味道挺好 建議下少許芝士粉但飯份量太少了,一人一個還不夠飽呢!
太多人了!
等位時間很久!

但上菜很快, 5分鐘而已

叫了個雞翼(4隻)和兩個雞肉多利亞

雞翼很不錯,辣辣的,很惹味

強烈推介!! ($17)

至於 雞肉多利亞 是 雞肉芝士焗飯 ($27@1)
味道挺好 建議下少許芝士粉
但飯份量太少了,
一人一個還不夠飽呢!
2014-05-03
Waiting Time
35 Minutes (Dine In)
$37 (Lunch)
  • 雞肉多利亞
  • 雞翼