SAVVY

開瓶費:$ 250曾經嚟過一次,但唔係食嘢,呢次趁住官網做緊特價六折,就同爸爸一齊嚟試下佢有幾高質$308 x 60% = $184.8一位,再原價加一,全部官網完成!$250開瓶費。。。。太貴,於是睇下Wine List有乜選擇啦,其實算唔錯,最平$300起跳,我揀咗上少少嘅澳州紅酒The Yard Shiraz, Riversdale, Frankland River 2020 $ 380聞香有布冧、黑果香,少少薄荷感,入口少少辣,濃濃嘅黑莓、藍莓,單寧中等麵包選擇多,不過半自助就唔食澱粉質沙律菜有好多款,尤其係火箭菜芝士都四款,羊奶、Camembert、Blue Cheese同Cheddar凍海鮮估唔到都比到龍蝦鉗雖然不及個身嘅肉質,但係呢個價位做到咁冇話可說火腿都係供應返比較平價熟火腿同熟火雞片沙律款式亦好多,有紅菜頭蘋果沙律、泰式青木瓜沙律、長通粉沙律同水晶餚肉等等主菜選擇偏向東南亞菜式為主,唔係太適合我地口味,反而唔洗加錢都可以選擇原條燒美國肉眼牛扒,非常粉嫩咖啡都唔錯,尤其玻璃杯上更顯高級環境舒適,空間感超強,枱與枱之間分得算開,唔會太擠迫,同時服務一流會有店員查問起主菜
開瓶費:$ 250

麵包選擇多,不過半自助就唔食澱粉質

沙律菜有好多款,尤其係火箭菜

凍海鮮估唔到都比到龍蝦鉗
雖然不及個身嘅肉質,但係呢個價位做到咁冇話可說

火腿都係供應返比較平價熟火腿同熟火雞片

咖啡都唔錯,尤其玻璃杯上更顯高級

會有店員查問起主菜嘅時間,呢點唔係間間餐廳做得到!
2025-04-08
$405.6 (Lunch)
Coupon
(*'▽'*) SAVVY平時行街就行得多 但好少係海港城既酒店食飯今次見到Savvy推出咗Sharing Menu$898 2人份 價錢算合理一於就試吓佢個性價比夠唔夠高啦˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙🥄水牛芝士配巴馬火腿本身為食妹都好中意食水牛芝士餐廳加上芒果汁 令個配搭加咗種東南亞風味🥄鐵板鴨肝配黑松露鴨肝煎至焦脆 一咬開油香湧曬出黎配搭多士一齊食 軟硬兼施 口感🆙不過就略嫌唔夠黑松露味🥄雜菌忌廉湯🥄鐵板印度香烤拼盤可選蒜蓉/牛油烤餅(Naan)拼盤有齊羊肉 雞肉 同盲鰽魚肉 調味啱啱好唔會太咸太油肉質乾身又唔柴個人覺得羊肉最好食🥹配搭薄荷乳酪醬為食妹本身好怕薄荷味 點知呢個醬食落唔係牙膏果種薄荷反而係淡淡既香草味🥄烤澳洲乳飼羊扒配搭馬來西亞黑椒醬汁肉質比平日更軟熟 但又無咩臊味肥瘦均勻 唔會食落成口油🥄蒜蓉芝士焗西蘭花🧁二人餐仲有埋招牌甜品店員會用餐車形式送黎比客人揀我地就揀咗藍莓芝士蛋糕同埋綠茶香梨蛋糕兩款都唔算太甜膩 又精緻˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙招牌Cocktail🍸Ice Bunk
(*'▽'*) SAVVY

配搭多士一齊食 軟硬兼施 口感🆙
不過就略嫌唔夠黑松露味

🥄雜菌忌廉湯

🥄鐵板印度香烤拼盤
可選蒜蓉/牛油烤餅(Naan)
拼盤有齊羊肉 雞肉 同盲鰽魚肉

即場烤焦糖面 食落真係有少少似梳乎厘
因為烤過 揮發咗部分酒精
飲落幾乎無咩酒既苦澀 非常易入口

2025-04-05
$500 (Dinner)
  • 鐵板印度香烤拼盤
  • 澳洲乳飼羊扒
  • 餐車精緻甜品
位於太子酒店既【SAVVY】一直都想試下,但係weekend下午茶時間特別難book,所以今次就試下佢既晚餐。餐廳主打亞洲特色菜,超級特別。鐵板冷鮑魚:鮑魚用鐵板燒坐,香噴噴,咬落爽口彈牙,仲帶少少焦香,簡單秘製醬汁調味好惹味,鮮味十足!水牛芝士配巴馬火腿和芒果凝汁:水牛芝士creamy到爆,配鹹香嘅巴馬火腿同清甜芒果凝汁,味道層次超豐富。芒果凝汁嘅酸甜中和咗芝士同火腿嘅濃郁,食落好開胃!SAWVY雜菌忌廉湯:湯底香滑濃郁,雜菌嘅香味好突出,忌廉嘅奶香令成個湯更加順口,飲完成個人都暖笠笠,好滿足!鐵板印度香烤拼盤配牛油烤餅:拼盤有齊雞肉、羊肉同魚肉,香料醃得好入味,烤到外脆內嫩。牛油烤餅熱辣辣,點埋薄荷酸奶一齊食,風味十足!烤澳洲乳飼羊扒:羊扒烤得啱啱好,肉質嫩滑又多汁,完全冇羶味。表面微微焦香,簡單用香草調味已經好正。忌廉西蘭花:西蘭花煮得爽脆,忌廉汁香濃但唔會太膩,平衡得剛剛好。檸檬熱情果蛋糕:慕斯蛋糕、加入檸檬同熱情果嘅酸甜好醒胃,面層嘅朱古力增添咗口感。綠茶香梨蛋糕:綠茶比較清新、香梨嘅清甜平衡得好好,好有層次!Summer Daydream:菠蘿同荔枝嘅甜味加上檸檬嘅酸爽,配

Summer Daydream:菠蘿同荔枝嘅甜味加上檸檬嘅酸爽,配埋梳打水嘅氣泡感,好refreshing。
整體嚟講,每道菜都做得用心,由頭盤到甜品都充滿驚喜,環境同服務都好好,絕對值得再encore!
4 day(s) ago 0 views
Adult 💰$308Child 💰$178任食自助頭盤+ 1款主菜 + 咖啡/茶1. 印式秘製咖喱拼盤(雞) 配烤餅 +💰$20 呢個打卡一流,味道都唔錯,配咗唔同既醬汁,有咖喱有薄荷醬,烤雞正常唔會太鞋2. 日式雜錦壽司定食 💰$16同佢個名有d 出入,佢似雜錦丼多過雜錦壽司😅魚生尚算新鮮,除咗有丼,仲有件壽司超大件,成個set 都好豐富呢度環境舒適,頭盤都有好多選擇,有湯有包有沙律,仲有大約6~8款前菜,食完頭盤其實都好飽。主菜佢既選擇都有好多中,西,日,印,泰,包羅萬有,一定有款岩你🤭响open rice yrmn座有7折(人頭費) 平均每人$260 左右,好抵食😋
Adult 💰$308
Child 💰$178

任食自助頭盤+ 1款主菜 + 咖啡/茶

1. 印式秘製咖喱拼盤(雞) 配烤餅 +💰$20

2. 日式雜錦壽司定食 💰$16

印度咖喱烤雞拼盤配烤餅
日式雜錦壽司定食
自選自助頭盤
$260 (Lunch)
印度咖喱烤雞拼盤配烤餅
日式雜錦壽司定食
自選自助頭盤
有得玩自製芒果糯米飯🥭、自製珍多冰、少自助餐有嘅泰式船麵、任食燒龍蝦🦞燒和牛、鮑魚鵝肝等等‼️ SAVVY 極尚海鮮盛宴自助晚餐 正價$758 如在官網訂5折後$379+10%*供應日期:星期五、六,晚上6時30分至10時 海鮮 冷盤疫情果陣嚟Marco Polo玩過staycation,果時包埋晚餐但要係房食,估唔到事隔4年後終於試到佢嘅Buffet😂😂酒店係亞洲特色餐廳,所以Dinner Buffet係以亞洲主題為主,重點除咗海鮮之外,仲係以泰菜做主導🇹🇭海鮮區除咗龍蝦🦞鱈場蟹腳,有極少酒店有嘅阿拉斯加帝王蟹😍隻隻都脹卜卜好大隻好鮮甜,個有青口、螺及海蝦。但係龍蝦數目好少,每次只係fill幾隻,係真係要捕住同好唔要面咁「搶」先夾到咁滯⋯⋯未知酒店係咪留哂做燒龍蝦,所以海鮮區無乜點供應😢沙律區款式好多🥗,除咗自助砌之外,特別地係分國家:韓國沙律、日式沙律、泰式沙律、蓮藕/烤麩(中式)等等,真係幾有特色。仲有刺身壽司🍣。 熱葷區 到熱葷係超級重點😍最吸引我係印度區🇮🇳,老實講平時我就流晒quota食海鮮同甜品呢度我極力推介食佢哋嘅印度菜,因為佢嘅Naan印度師傅即搓即製即刻拎去專

SAVVY 極尚海鮮盛宴自助晚餐

正價$758 如在官網訂5折後$379+10%
*供應日期:星期五、六,晚上6時30分至10時

海鮮 冷盤

熱葷區

到熱葷係超級重點😍最吸引我係印度區🇮🇳,老實講平時我就流晒quota食海鮮同甜品呢度我極力推介食佢哋嘅印度菜,因為佢嘅Naan印度師傅即搓即製即刻拎去專用的Tandoor爐,勁好食勁香😭食咗兩塊!配埋佢哋嘅印度烤雞、咖喱魚塊等等,真係高質!

另一焦點區係即燒龍蝦,不停排長龍,但係就唔會斷供應,一直都食到新鮮嘅芝士烤龍蝦、烤三文魚、及烤黑豚肉。呢度冇平時自助餐食到嘅燒牛肉,但係就有即製鐵板和牛粒配鵝肝及鮑魚任拎‼️

泰國主題

而泰國主題真係重頭戲,熱食方面第一次見自助餐唔係serve中式粉麵,而係serve泰式船麵,佢個湯底真係好濃郁,有六款配料俾你揀,全部要晒都得,跟住自助落配料,有炸豬皮炸蒜辣椒油等等,好食🫶🏻 到甜品,自製芒果糯米飯、自製珍多冰、泰式千層糕、斑斕糕、糕點等等,好有樂趣😆

甜品區 飲品區

而非泰式主題嘅甜品選擇都唔少,雜莓撻🍰、雜莓Charlotte、麵包布甸、朱古力蛋糕、朱古力噴泉等等。仲有有個特別環節大概19:45左右聽到場內搖鈴,原來係將Häagen-Dazs脆皮雪糕批再加多層朱古力醬灑上配料,都可以無限次拎~

飲品有驚喜,除咗有兩款罐裝飲品任飲、果汁熱茶之外,居然有Nespresso Capsule任飲😳,好似都真係第一次!

6 day(s) ago 0 views
環境🍽️以環境嚟講呢間自助餐係相當舒服嘅坐得,位同位之間有足夠嘅空間。但落地玻璃嘅位只有近窗邊望住廣東道大概四至五張枱。如果要坐呢啲位要預早book定,但係唔一定俾你。不過如果你係坐近鐵板燒同埋刺身嗰個位嘅話呢,因為好多人會排隊,所以其實會有啲唔係咁舒服。其他嘅位置應該就冇乜大問題 👓 食物🥘食物嚟講呢海鮮算係呢一間自助餐其中一個重點佢有皇帝蟹亦都有雪場蟹🦀而且皇帝蟹係已經幫你剪開咗,相當之易食肉質都係算係鮮甜同結實嘅,雪場蟹呢都大條而且易剪易開。唔會好重鹽水味蟹腳嚟講得算係好食嘅,🦞波士頓龍蝦呢大部份都係雪白嘅,只有少量粉紅色或者少少灰色。但係可接受嘅範圍內。亦有橙膏同埋綠色嘅軟膏佢refill嘅速度都算快。青口嗰啲就都係一般酒店嘅質素冇乜太大嘅特別位。🦞龍蝦除咗凍龍蝦之外亦都有燒龍蝦,但係佢嘅燒龍蝦係預早燒定一堆擺喺嗰度,然之後再加熱落牛油。如果佢可以蒸龍蝦或者烚龍蝦之後再燒會更加好。我係比較鍾意食熱嘅龍蝦多過凍龍蝦,佢有得俾你咁樣揀凍或者熱,呢個係加分位。亦都係近年酒店自助餐嘅一個改變多咗好多熱龍蝦嘅選擇。但係啲燒三文魚、燒豬胺就一般🐟燒豬胺肉呢🐷佢切到一條條,但係其實佢燒定擺咗一
環境🍽️
以環境嚟講

食物🥘
食物嚟講呢
海鮮算係呢一間自助餐其中一個重點
佢有皇帝蟹亦都有雪場蟹🦀
而且皇帝蟹係已經幫你剪開咗,相當之易食

亦有橙膏同埋綠色嘅軟膏

但係啲燒三文魚、燒豬胺就一般🐟
燒豬胺肉呢🐷
佢切到一條條,但係其實佢燒定擺咗一堆喺度
食落去係有啲韌嘅
三文魚呢就好一般嘅煎三文魚肉
冇咩特別。

沙律嚟講呢🥗
佢呢一間都佔比例比較多,除咗有10幾款撈好咗嘅沙律之外,亦都有俾你自己撈嘅沙律
如果鍾意食冷盤沙律嘅話,呢一間嘅選擇非常之多,亦都係健康之選
但係芝士同埋凍盤嘅肉類相對比較少。只有火腿,但係冇Parma Ham。芝士有四款都係啲基本嘅選擇

熱盤嚟講,佢有咖喱魚、燒蝦、烤雞、炸雞、燒味同埋蒸比目魚
另外仲有一堆望落唔係特別有食慾嘅熱盤
冇咩邊樣特別有記憶點
係個印度薄餅佢真係有個爐即刻整出嚟
可以叫佢新鮮整俾你。嗰個新鮮整出嚟係好食嘅

蒸魚呢,近年都見到好多係呢一種類型嘅蒸魚,無頭無尾就咁一大條唔知咩魚,你問我呢,我覺得完整一條魚望落會吸引啲。同埋個食慾望會大啲,同埋通常呢啲咁大條嘅魚都係冇咩魚味🐟

我諗熱炒或者熱盤,唔係呢一間酒店特色嘅菜系

刺身嚟講🐋
有少少唔開心,因為油甘魚係食到有骨嘅。呢個係有扣分嘅。其他刺身有三文魚帶子八爪魚等等嘅刺身
冇咩邊隻特別好食或者驚喜
除咗刺身之外佢都有啲卷物
但係係好普通嘅加州卷
見到都冇話特別想食

鐵板部份呢🥘
有鐵板鮑魚,鐵板牛肉同埋鐵板鴨肝
本身應該係佢最signature嘅菜式
亦都係全晚最多人排隊排到落場為止都仲有好多人排隊拎緊

但係佢嘅鴨肝雖然好食,但係佢每一粒個份量都大小不一,有陣時有啲人會攞到大嚿啲,有陣時有啲人會攞到細舊啲(我就係嗰個攞到細嚿啲嘅人😆)🍛

另外雖然佢話限每人只可以攞一份,但係有陣時有啲人可以攞多啲,有啲人可以攞少啲,有啲唔係好明白

鮑魚其實個味好主要係嚟自個汁
個汁係有少少重口味嘅,但係撈埋一齊係好食嘅

鐵板牛肉真係有陣時拿捏唔到嗰個生熟程度,我試過有一舊係接近一至兩成熟,中間係生到咬唔到,但係有啲呢佢煎得啱啱好呢,有四至五成熟嘅牛肉呢係好食嘅,但係佢三隻汁普遍都係用同一種汁就有啲普通
另外就係佢啲炸蒜片應該係擺咗好耐唔係新鮮炸出嚟,所以會有啲韌令到佢個鐵板牛肉扣咗好多分🧆

甜品嚟講呢因為佢做緊個東南亞主題嘅
甜品corner咁呢佢係有呢個泰國糯米飯、椰汁糕、千層糕呢啲選擇啦🥭🥭🥭

我覺得最欣賞嘅係佢個芒果糯米飯🥭🥭🥭
第一佢將啲芒果全部切粒係俾你任畢嘅,如果你鍾意食芒果糯米飯又可以自己DIY嘅情況底下你鍾意多啲芒果嘅話,其實呢個係個非常之好嘅安排
另外就係佢嘅糯米飯係好好食,好食到佢糯米飯係好軟糯,再加埋佢個椰汁呢,係全晚食過最好食嘅一樣嘢,亦都係我最有記憶點嘅一樣嘢啦

另外甜品入邊,佢都仲有朱古力噴泉比較普通啲嘅選擇啦,但係佢係冇雪糕食嘅。佢唯一嘅雪糕就係佢有個類似Häagen-Dazs嘅朱古力雪條然之後俾你有少少DIY嘅元素去整啦🍫
我覺得係唔吸引我嘅,我比較鍾意係有唔同味道嘅雪糕俾你畢離食係會開心好多

然之後佢仲有一個甜品嘅枱🍩
上面嘅甜品,我全部食過晒
冇一樣特別記得
只有嗰個朱古力蛋糕係好食嘅,好濃郁嘅朱古力味,亦都好柔軟,係全晚最好食嘅甜品

水果就算啦,都係菠蘿哈密瓜同埋西瓜冇乜邊樣特別好食🍡

另外就係佢有飲品任飲嘅,佢有兩三款果汁,韓國汽水,咖啡,煲緊嘅香茅茶,同埋自製珍多冰

我覺得飲品嚟講佢嘅選擇算係豐富,而且好多DIY嘅元素喺度,亦都欣賞酒店唔係淨係free你一杯嘢飲,而係佢有好多飲品俾你去選擇,我覺得呢一樣嘢係酒店自助餐入邊比較重要嘅一環

我見KKday有折。有折食,我覺得係抵食嘅,但係如果原價俾我食嘅話呢我未必會揀呢一間。

推薦必食項目有:
燒牛肉(著名要五成熟)🐂
燒鮑魚🐚
燒鴨肝🦢

建議有折先好食🤣

$600 (Dinner)
Coupon
  • 芒果糯米飯
  • 朱古力蛋糕
  • 五成熟嘅燒牛肉
  • 凍蟹腳
尖沙咀太子酒店🏨內既餐廳,連住海港城商場🛍️Shopping完,醫肚好方便🤰🏻餐廳內分成幾個區域✨時尚酒吧 • 優雅現代酒廊 • 亞洲特色餐廳✨唔同日子既晚上🌙會供應唔同既Menu📖🔸極尚海陸燒烤自助晚餐 (逢星期三 • 四)🔸極尚海鮮盛宴自助晚餐 (逢星期五 • 六)🔸單點餐牌 (星期日 • 星期一 • 星期二)~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🌙 極尚海鮮盛宴自助晚餐 Dinner Buffet 🌙 (供應時間 : 逢星期五及六 18:30 - 22:00)🈹官網訂座優惠🔗 (*成人)高達5折🈹.▪凍海鮮 (鱈場蟹腳🦀 • 龍蝦🦞 • 螺🐚 • 蜆 • 青口)▪刺身🌊(吞拿魚 • 油甘魚 • 三文魚 • 甜蝦 • 帶子) & 壽司🍣.▪各式亞洲熱食 / 特色燒烤 / 即製美食 :鐵板香燒鴨肝🦆 • 燒鮑魚配香葱醬 • 鐵板燒和牛粒🐃配烤蒜片 • 烤焗黑豚🐷 • 烤三文魚 • 芝士焗龍蝦 🦞 • 泰式船麵🍜 • 印度烤餅印度烤雞🐔 • 印度烤蝦🦐配乳酪醬 • 即製Naan🫓 • 清蒸石斑魚🐟 • 蠔油燜冬菇 • 炸雞塊 • 薯條🍟....▪湯
尖沙咀太子酒店🏨內既餐廳,連住海港城商場🛍️
Shopping完,醫肚好方便🤰🏻
唔同日子既晚上🌙會供應唔同既Menu📖
🔸極尚海陸燒烤自助晚餐 (逢星期三 • 四)
🔸極尚海鮮盛宴自助晚餐 (逢星期五 • 六)
🔸單點餐牌 (星期日 • 星期一 • 星期二)
🌙 極尚海鮮盛宴自助晚餐 Dinner Buffet 🌙
(供應時間 : 逢星期五及六 18:30 - 22:00)
🈹官網訂座優惠🔗 (*成人)高達5折🈹

▪各式亞洲熱食 / 特色燒烤 / 即製美食 :

▪湯🍲 (招牌冬蔭功 • 蟲草花螺頭雞湯 • 忌廉雞湯)
▪Salad🥗(羅馬生菜 • 牛油生菜 • 火箭葉 • 菠菜...) • 預先拌好既沙律 (日式 • 韓式 • 印色 • 泰式 • 四川麻辣…都有)

▪ColdCut火腿🐖 • Cheese🧀 • 麵包區🥐🥨🥖🍞
▪多款甜品
▫️朱古力噴泉⛲️ (棉花糖 • 生果 • 牛角包 • 手指餅 • 軟糖 • 餅乾碎• 果仁碎…)

▫️芝士蛋糕 🍰 抹茶蛋糕 • 檸檬撻 🥧 蘋果批 • 曲奇🍪 • Brownie • Mousse Cake • 生果 • 軟糖 • 棉花糖…

▫️地道泰式🇹🇭甜品區 (千層糕 • 椰子西米糕🥥 • 班蘭蛋糕 • 泰式芒果糯米飯🥭…)

▫️雪糕餐車🍨 : Häagen-Dazs脆皮雪糕批,即場沾上朱古力漿再加果仁碎 • Oreo碎 • 彩針朱古力🌈

▪野飲 : 自製泰式椰汁冰🧉 • (熱)香茅薑茶🫚 • 咖啡☕️ • 茶🍵 • 果汁🧃

(*仲有多款美食未能盡錄🙇🏻‍♀️)
2025-05-31 0 views
到SAVVY(香港) 慶祝生日,位於尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3209A號舖。餐廳環境設計時尚舒適,晚上自助餐由六點半開始入座,我們大概七點鐘到達。喜歡吃阿拉斯加帝王蟹、龍蝦、冰鎮鮑魚和口感肥美的鵝肝,蟲草花螺頭雞湯味道鮮甜。熱葷和甜品選擇唔算多,雪條只有一款häagen-dazs供應。整體而言價錢合理,但款式唔算多,勝在環境舒適,地點方便。🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。SAVVY(香港)地址: 香港尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3209A號舖

阿拉斯加帝王蟹

甜品和雪條

珍多冰

水果

生日甜品

整體而言價錢合理,但款式唔算多,勝在環境舒適,地點方便。

SAVVY(香港)
2025-05-21
Type of Meal
Dinner
Celebration
Birthday
阿拉斯加帝王蟹
冰鎮鮑魚、鵝肝、牛扒
生日甜品
KKday有優惠六折買咗晚市自助餐,電話預先講定六大一小同埋生日寫名,去到現場都安排咗圓枱俾我哋🥰。6:00早到咗,除咗喺商場繼續行可以喺入邊吧枱休息。去到6:30就可以開始自助餐,今次嘅唔同之處係有帝王蟹嘅選擇,所以我哋都重點攻擊,例如蟹鉗或者接駁位會較容易有濃郁嘅蟹肉味,否則其他都係一般冇乜味。龍蝦都有龍蝦膏,肉質起碼係實淨唔係次貨。其次重點係鵝肝鮑魚和牛粒,每次出去拎都只可以攞一樣,唔可以攞得太多。另外燒焗龍蝦都係每次半隻🦞。今次嘅主題係東南亞海鮮燒烤,所以都會有燒羊架燒豬頸肉燒烤咖喱🍛印度烤雞韓式辣雞🍗等等,佢個香葉蘿蔔炆牛腩都幾好食。刺身區有三文魚吞拿魚紅蝦帶子等等,帶子都新鮮好食😋。面區就有冬陰功或者泰式船麵選擇,甜品再有泰式椰汁糕,朱古力噴泉,芝士蛋糕,金寶係好値得試下。飲品就果汁咖啡☕️茶包,甚至乎自製泰式椰汁冰都好吸引。餐廳除咗係可以喺太子酒店直接上去,仲可以喺海港城商場搵到餐廳嘅門口入去。

$550 (Dinner)
Dining Offer
Coupon, Tasting Event
2025-05-17 544 views
buffet食物選擇不多,亦冇乜refill,沙律菜選擇ok,但凍海鮮唔太新鮮,選擇亦不多,尤其啲蝦唔太新鮮有啲霉,餐包同湯一般般唔太吸引,Main種類亦唔多,尤其今期做泰式為主,款式唔多亦冇乜特別,呢個價好似唔係咁抵,所以以人均$250嚟講唔太值得。服務方面唔錯,侍應態度友善,會主動嚟清碟。值得一讚係餐飲方面,唔會局限只有檸茶檸水咖啡,仲有 cappuccino latte,味道也不錯,細細杯味道濃厚。
2025-05-06
$250 (Lunch)
2025-05-12 95 views
SAVVY逢周三至周六呈獻極尚自助晚餐,一共有兩款主題各有特色!我當日主題係海陸燒烤,香氣四溢!仲有精緻亞洲佳餚及甜點!當日係公眾假期前一日,餐廳都好多人幾乎滿座的情況!好多客人都係平台拎左優惠訂枱。自助餐有齊冰鎮海鮮,包括阿拉斯加帝王蟹、龍蝦、鱈場蟹腳等,勁豐富!仲有刺身、好似油甘魚、帆立貝等都應有盡有。因為SAVVY主打東南亞fusion菜式,點少得招牌冬蔭功?記得以前試過虹吸的冬蔭功,儀式感滿分,辣勁超有的!另外比較驚喜仲有印度式燒虎蝦,用牛骨湯湯底製成的泰式船麵,仲有好多不同的配料。星期三、四仲有香草牛油燒龍蝦、燒鮑魚配香葱醬,呢個真係回本之選。而食到最後的甜品部分有自製芒果糯米飯及珍多冰!仲有泰式甜品,配番杯香茅薑茶都係必試!咖啡茶都係任飲!

仲有泰式甜品,配番杯香茅薑茶都係必試!咖啡茶都係任飲!
2025-05-03 377 views
第一次食呢間自助餐,見到官網做緊買二送二優惠,超抵!即刻book黎帶埋屋企人去食!Savvy係太子酒店,裝修好新潮,而且佈局合理,坐得非常舒服,而且氣氛輕鬆,成晚都好開心!依家星期三四主打燒烤海鮮,星期五六主打刺身海鮮🦞 由於屋企人唔食生嘢,所以揀左星期四晚去,好值得讚係燒烤超有驚喜!冷盤有各式沙律菜、亞洲style沙律、各款凍海鮮例如龍蝦長腳蟹等等,選擇非常豐富,而且呢度既亞洲沙律真係好有特色,平時都比較少見。仲有刺身bar同麵包臺熱盤有各種亞洲料理,印度style咖喱魚、泰國style烤肉、韓國style炸雞、中菜蒸龍躉等,全部都好好食最值得期待既即叫即燒海鮮真係勁勁勁好食!呢個龍蝦又香又多肉,燒鮑魚超鮮甜,燒牛扒同黑豚肉都勁香,估唔到自助餐有呢d質素!飲品選擇都多,仲可以自製椰汁冰,幾好玩!甜品都好靚,有勁多款蛋糕,仲有泰式甜品,同可以自制雪條,好玩又好食!

2025-04-16 414 views
之前已經book mark咗呢一間嘅buffet,趁住官網有優惠,呢晚就同友人,兩個人嚟咗呢度食野😮 餐廳嘅環境都幾大,拎嘢食嘅地方都幾闊落,唔使一窩蜂堆埋一齊😂回本之選自助餐嘅食物實在有太多,所以今日精選咗幾款回本必食嘅食物推介俾大家🤩♦️冰鎮海鮮呢個海鮮嘅區域係正餐廳嘅正中間,一踏正6:30嗰個都排晒隊拎一round先🦞 龍蝦肉彈牙,仲幾多龍蝦膏,難怪個個嘅心頭好都係佢啦😍 仲有蟹腳、雪蟹、蜆同埋青口。♦️美國安格斯牛肉呢個安格斯牛肉好大片,入面又夠晒粉嫩🐮 牛魔王必食之選。♦️鐵板香燒鴨肝佢嘅位置比較埋邊,刺身壽司區域,同廚師講想要幾多件,佢就會即席喺鐵板度煎鵝肝,再放上塊Cracker度🍪 再額外用上自家製嘅醃青蘋果絲,即使唔落意大利黑醋,味道都帶點酸酸哋,食落口唔會咁肥膩🍏其他食物沙律吧勁多選擇同醬料可以揀🥗 另外刺身壽司同其他亞洲嘅菜式同樣有供應🍣 特別鍾意佢嘅燒腩仔,層皮勁脆🐷飲品即席嘅cocktail表演,今日嘅signature cocktail有Firework同埋Caramel Earl Grey Cake🥂 兩款都各有特色,Caramel Earl Grey Cake

回本之選
♦️冰鎮海鮮

♦️美國安格斯牛肉
呢個安格斯牛肉好大片,入面又夠晒粉嫩🐮 牛魔王必食之選。

♦️鐵板香燒鴨肝

其他食物

飲品
即席嘅cocktail表演,今日嘅signature cocktail有Firework同埋Caramel Earl Grey Cake🥂 兩款都各有特色,Caramel Earl Grey Cake底下嘅酒帶點酸味,配埋面頭甜甜地嘅cream,呢個組合真係唔錯🙈 除左cocktail,餐廳仲提供咗飲品吧,可以自製泰式特飲。

甜品
甜品控嘅天堂,有多達20款甜品可以選擇,除咗蛋糕同埋撻類嘅甜品,呢度仲有泰式甜品區同埋朱古力噴泉⛲️ 真係睇見都覺得開心🥳

呢個自助餐而家最平有半價優惠,大家快啲嚟刷餐勁啦🥳
Type of Meal
Dinner
2025-04-15 365 views
呢間亞洲特色餐廳有成8000呎地方好大坐得非常舒服 環境舒適 食物款式先講海鮮有龍蝦、青口、蟹腳等 佢蟹腳都有二款揀 一款係開咗邊方便食 另一款就自己剪開食 個人覺得原條自己剪開個款重海水味較好食 龍蝦彈牙有膏啖啖肉 好鮮甜 refill 食物速度快 職員收碟又快魚生款式有帶子、甜蝦、三文魚、吞拿魚、油甘魚、八爪魚等熟食有牛扒、清蒸魚、即整泰式船麵、鵝肝多士等要食多幾件回本甜品區有芒果糯米飯、檸檬撻、雙重朱古力蛋糕等海量款式揀 最驚喜係食到半路突然聽到鈴鈴聲 原來有架雪糕車推咗出嚟 入面係哈根大師嘅士多啤梨味雪條 仲可以揀放唔同嘅配料上去 我就加咗朱古力醬同花生都幾好食飲品自助咖啡機、幾款茶包、果汁、罐裝飲品、仲可以自制泰式珍多冰係幾特別嘅 而我就拎咗杯香茅薑茶 真係好夠薑味道唔錯依家官網做緊限時買2送2優惠 分咗2個主題 逢星期三及四主打燒烤美食、肉類、西式燒烤海鮮、鐵板燒海鮮;星期五及六則主打海鮮、刺身

魚生
款式有帶子、甜蝦、三文魚、吞拿魚、油甘魚、八爪魚等

熟食
有牛扒、清蒸魚、即整泰式船麵、鵝肝多士等要食多幾件回本

飲品

🙋🏻‍♂️餓底探員去咗尖沙咀調查呢間自助餐,餐廳位於海港城太子酒店,裝修充滿時尚感,環境舒適,空間感十足,自助餐逢星期三至六供應,菜式充滿亞洲特色,設有兩個主題,官網仲做緊限時買2送2優惠,詳情可參閱官網🍖極尚海陸燒烤自助晚餐主打燒烤美食,逢星期三,四晚供應🦞極尚海鮮盛宴自助晚餐主打海鮮刺身,逢星期五,六晚供應🍖極尚海陸燒烤自助晚餐 $758🙋🏻‍♂️表示除咗燒烤美食,仲有海鮮,壽司刺身,沙律,熱葷,甜品及飲品,全部可以無限追加,all you can eat🦞海鮮🙋🏻‍♂️表示有龍蝦,長腳蟹,青口,蜆肉等多海鮮供應,龍蝦肉質爽口多膏,長腳蟹鮮味多汁,蜆肉以酸辣醬汁調味,鮮甜開胃🍣壽司刺身🙋🏻‍♂️表示有多款壽司刺身供應,有甘香細膩嘅吞拿魚,脂香肥美嘅三文魚,鮮甜彈牙嘅八爪魚,香軟爽口嘅帶子等🍖燒烤美食🙋🏻‍♂️表示有鐵板香燒鴨肝,鐵板燒和牛粒,燒鮑魚,鴨肝燒到焦香,口感香軟,和牛粒口感鬆軟,香濃多汁,鮑魚鮮香有嚼勁🐟熱葷🙋🏻‍♂️表示有清蒸鮮魚,韓式炸雞,泰式豬頸肉,印度烤餅等熱食,充滿亞洲特色風味,烤餅香軟鬆脆,豬頸肉爽口惹味,炸雞外脆內軟,蒸魚鮮嫩啖啖肉,仲有充滿泰式風味嘅湯頭濃郁嘅船麵,惹

🍖極尚海陸燒烤自助晚餐
主打燒烤美食,逢星期三,四晚供應
🦞極尚海鮮盛宴自助晚餐
主打海鮮刺身,逢星期五,六晚供應

極尚海陸燒烤自助晚餐

🍣壽司刺身
燒烤美食

🍖燒烤美食

🐟熱葷
🙋🏻‍♂️表示有清蒸鮮魚,韓式炸雞,泰式豬頸肉,印度烤餅等熱食,充滿亞洲特色風味,烤餅香軟鬆脆,豬頸肉爽口惹味,炸雞外脆內軟,蒸魚鮮嫩啖啖肉,仲有充滿泰式風味嘅湯頭濃郁嘅船麵,惹味虹吸冬蔭功湯

🧁甜品
🙋🏻‍♂️表示有多款精緻嘅西式糕點,芒果糯米飯,椰汁西米糕等泰式甜品,有得自己動手整嘅朱古力噴泉,仲有限定脆皮雪條,店員會突發響鐘,之後就開始排隊拎,雪條可加朱古力醬,碎朱古力曲奇,朱古力彩條等toppings
☕️飲品
🙋🏻‍♂️表示飲品有果汁,多款茶包供應,仲有泰式熱香茅茶,最驚喜係有咖啡膠囊,可以自行沖製咖啡,仲有奶泡機可以整cappuccino同latte

📈吃貨指數
😋好味度 9/10