2020-01-06
今日黎到一間充滿花花佈置的少女Cafe店舖雖然唔係好大,但整家裝潢都十分用心而且佢地都係黃色架😊係呢到忍唔住影左好多selfie🤳 今日係一心黎食下午茶,所以就專攻少女心甜品揀左兩份甜品、兩杯飲品同一份小食🥰🌟玫瑰Pancake👉🏻賣相好靚!兩層pancake之間同面頭都有香滑的cream, 而粉紅色的漿都係有玫瑰味~非常配合到主題😊Pancake質感非空氣感Pancake, 係我鐘意既扎實型😂🌟櫻花樹Pancake👉🏻呢個打卡必點!因為實在太吸睛啦🙈用棉花糖作櫻花樹非常有創意同意景~旁邊有兩塊Brownie配埋Orea碎🍫口感豐富,又好香濃朱古力味~巧克力控至愛😋而最鐘意係佢配埋豆腐味既雪糕,唔知點解我真係幾愛豆腐雪糕🤣好味😋🌟炸薯餅配黑松露醬👉🏻呢個松露醬幾鹹香~又有小小沙律醬味,幾好食。薯餅就不過不失,覺得油左小小🙈🌟玫瑰鮮奶咖啡👉🏻呢杯係朋友點既,大家去睇佢食評啦😍我淨係知杯野拉花好靚😍又襯埋朵玫瑰花係旁邊,好好影🙈🙈🌟玫瑰梳打👉🏻好清香既玫瑰味道,梳打好多氣泡,飲落非常清爽!而且唔會過甜,又靚又好飲🥰留意:呢到用餐時間為90分鐘😊
店舖雖然唔係好大,但整家裝潢都十分用心
而且佢地都係黃色架😊係呢到忍唔住影左好多selfie🤳
今日係一心黎食下午茶,所以就專攻少女心甜品
揀左兩份甜品、兩杯飲品同一份小食🥰
🌟玫瑰Pancake
🌟櫻花樹Pancake
🌟炸薯餅配黑松露醬
🌟玫瑰鮮奶咖啡
🌟玫瑰梳打
留意:呢到用餐時間為90分鐘😊但店員會好有禮提醒~因為店位始終有限,大家食完野影完靚靚相,就比下位食客享受啦😘
📍 Séan Cafe (尖沙咀)
尖沙咀漆咸道南29-31號溫莎大廈地下12A號舖