2020-01-06 79 views
今日黎到一間充滿花花佈置的少女Cafe店舖雖然唔係好大,但整家裝潢都十分用心而且佢地都係黃色架😊係呢到忍唔住影左好多selfie🤳 今日係一心黎食下午茶,所以就專攻少女心甜品揀左兩份甜品、兩杯飲品同一份小食🥰🌟玫瑰Pancake👉🏻賣相好靚!兩層pancake之間同面頭都有香滑的cream, 而粉紅色的漿都係有玫瑰味~非常配合到主題😊Pancake質感非空氣感Pancake, 係我鐘意既扎實型😂🌟櫻花樹Pancake👉🏻呢個打卡必點!因為實在太吸睛啦🙈用棉花糖作櫻花樹非常有創意同意景~旁邊有兩塊Brownie配埋Orea碎🍫口感豐富,又好香濃朱古力味~巧克力控至愛😋而最鐘意係佢配埋豆腐味既雪糕,唔知點解我真係幾愛豆腐雪糕🤣好味😋🌟炸薯餅配黑松露醬👉🏻呢個松露醬幾鹹香~又有小小沙律醬味,幾好食。薯餅就不過不失,覺得油左小小🙈🌟玫瑰鮮奶咖啡👉🏻呢杯係朋友點既,大家去睇佢食評啦😍我淨係知杯野拉花好靚😍又襯埋朵玫瑰花係旁邊,好好影🙈🙈🌟玫瑰梳打👉🏻好清香既玫瑰味道,梳打好多氣泡,飲落非常清爽!而且唔會過甜,又靚又好飲🥰留意:呢到用餐時間為90分鐘😊
今日黎到一間充滿花花佈置的少女Cafe
店舖雖然唔係好大,但整家裝潢都十分用心
而且佢地都係黃色架😊係呢到忍唔住影左好多selfie🤳

今日係一心黎食下午茶,所以就專攻少女心甜品
揀左兩份甜品、兩杯飲品同一份小食🥰

🌟玫瑰Pancake

🌟櫻花樹Pancake

🌟炸薯餅配黑松露醬

🌟玫瑰鮮奶咖啡

🌟玫瑰梳打

留意:呢到用餐時間為90分鐘😊但店員會好有禮提醒~因為店位始終有限,大家食完野影完靚靚相,就比下位食客享受啦😘

📍 Séan Cafe (尖沙咀)
尖沙咀漆咸道南29-31號溫莎大廈地下12A號舖

2019-12-13 185 views
坐得舒適,野食有heart,野食整得好靚,地方decorate 得好靚,價錢合理,岩晒女仔黎食同打卡(staff都係年輕男子)所以成間舖都係女顧客仲有staff都好helpful, 訂左個蛋糕,好期待哦
坐得舒適,野食有heart

仲有staff都好helpful, 訂左個蛋糕,好期待哦

別人蛋糕裝飾
別人蛋糕裝飾
玫瑰latte
咖喱流心芝士漢堡飯
2019-12-11 276 views
尋日LUNCH去咗一試,食咗個SET LUNCH,先嚟餐湯:粟米忌廉湯,無粟米之餘碗湯都係一般般。。。再嚟MAIN COURSE:日式甜咖啡漢堡扒滑蛋飯,賣相係OK嘅,不過一食啖飯落口就唔對路。。。D飯生骨嘅(即係未熟)到最後餐飲部分:熱檸茶,茶係無問題的,唯獨D糖"潮"晒,倒唔出。。。賣單時同職員講D飯有問題,就聽到廚房傳來一句:唔係呀嘛。。。成間餐廳20個位都無,真係好想食佢地嘢嘅朋友,真係要訂枱喇。。。

Other Info. : 唔好諗住間嘢好夢幻,一入店內見到三名粗口男生主理,就即時降晒grade...
2019-12-10
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Lunch
2019-12-09 177 views
位置於小巷 裡面充滿花 環境同餐具都非常適合打卡 今次過黎食甜品 是日甜品係 甜薯蛋糕 同 日式芝士蛋糕甜薯蛋糕 入口香甜 甜而不膩 扎實口感 唔係好鐘意食蕃薯既我 都覺得幾好食日式芝士蛋糕 入口細緻鬆軟 味道輕怡 好快消失於碟上起尖沙咀呢間咁靚既cafe食個Tea Set$30幾蚊 就有件蛋糕同飲品真係幾抵👍🏻之前Lunch黎呢度食意粉都只不過係$50~$60 加$15又係有甜品食 推薦

日式芝士蛋糕 入口細緻鬆軟 味道輕怡 好快消失於碟上

真係幾抵👍🏻

是日甜品
是日甜品
2019-11-23 166 views
第一次食呢間 環境雖然細細 但好靚野食又好食😋 而且係花花主題呀💕今次試食西班牙海鮮碟豆花燴飯、經典意式欖油辣蒜片蟹肉意粉同埋經典凱撒沙律配烤雞 前菜有蘑菇湯❤️ 另外野飲方面就係芒果乳酪沙冰、士多啤梨🍓乳酪沙冰及提子梳打 好好飲好好味😋 好多謝老闆娘😂而且又係我嘅老師😍 等下次再有得閒時間再嚟光顧你間餐廳💕 我會幫你推介俾我啲朋友仔嚟食😉
2019-11-23
Dinner
  • 凱撒沙律
  • 是日餐湯
2019-11-19 150 views
由於我地之前已經係龍門冰室食左野,所以大家想搵一間cafe,有一個舒服的地方傾傾計🥰 最後我地上open rice見到呢間cafe,見到d相好適合鍾意影靚相的朋友💜😛🤭不過要提提大家,去之前最好book定位先,如果唔係walk in,老闆話會要等最小半個鐘🥺飲品﹕我地叫左唔同的花茶,花茶上面的裝飾睇得出有花過心思,差不多每柸都唔一樣😍(1) 洛神花茶 - 店主將花茶同蜜糖分開上,洛神花茶比較酸,想點ge朋友要留意(2) 蜂蜜檸檬薑茶- 感覺比較似茶餐廳的檸蜜,不過店主她細心,知道柸野會愈黎愈酸,所以俾定蜜糖等我地可以調味!(3) Cocktail - Forever 18 袖子味好重,不過冇咩酒味,係一柸容易入口的cocktail,但要小心醉(4) 杞子桂圓紅棗茶 - 想養生的朋友一定要試,店主落左好多桂圓,好有心思(5) 桂花烏龍茶 - 茶味好濃,但冇咩特色小食1) 脆薯角配黑松露醬 - 薯角份量好多,好岩一大班人一齊食(2) 玫瑰花醬脆脆雞 - 玫瑰花醬好新奇,不過好似同脆脆雞唔太夾Pancake:1. 香蕉蜜糖Pancake - Pancake上面同中間好多cream,cream

(5) 桂花烏龍茶 - 茶味好濃,但冇咩特色

小食:

(1) 脆薯角配黑松露醬 - 薯角份量好多,好岩一大班人一齊食

Pancake:

1. 香蕉蜜糖Pancake - Pancake上面同中間好多cream,cream唔太甜,配埋nuts,感覺好夾
2019-11-11 167 views
在4月份時候係筆者生日月🙃同2位相識15年朋友一齊聚舊順便補祝我生日當日選擇左呢間餐廳食個下午茶地方環境真係好細😕又好full下幸好提前有book定 如果唔係有排等介紹食物先👇🏽蜆肉意粉🍝份量好少 但都夠食 味道方面比啦All day breakfast 一人份量 太過簡陋 炒蛋炒得好好味😋花茶可以自己調較溫度 而且對身體好有幫助 仲可以紓緩壓力擺設都好靚有個打卡位 有好多靚靚花花 簡直係少女心爆發 真好岩同閨蜜一齊來
當日選擇左呢間餐廳食個下午茶

有個打卡位 有好多靚靚花花 簡直係少女心爆發
真好岩同閨蜜一齊來
  • 玫瑰花茶
2019-10-06 210 views
不得不贊下尼間嘅玫瑰花茶,花香味十足🥰加上茶杯擺設真係夠曬浪漫,打卡影相一流🥰在下午時段想黎食小小輕食,尼個就岩曬我了另外不得不提下個香蕉班戟,香蕉配班戟真嘅組合真係說不出既夾呀,再配埋個雪糕,冷冰冰既感覺又加埋暖粒粒既班戟,再夾埋個香蕉 天然嘅甜味,整體而言真係起豐富呀

2019-10-05 235 views
又係約會嘅日子,我一定會去d未去過嘅地方,約會朋友就一定係好機會試試未試過嘅餐廳。地址係大街大馬路,但又揾吾到喎,原來要轉入小橫街,行入少少先見到。門口同入面都係白色主色加粉紅,感覺好少女午餐set lunch 餐牌有好幾款選擇,點左all day breadfast, 香草白汁忌廉海蜆意大利粉,甜品同飲品就係個平板電腦,好多選擇。意大利麵味道有點過咸,但麵身彈牙,蜆就吾係好多,亦好細隻。朋友點嘅all day breakfast 每樣都係一件,賣相好靚,我無影相添飲品就點左芒果梳打,同熱洛神花茶,洛神花茶味道較淡,如加蜜糖應該會好飲d,但上枱個樣靚靚嘅!杯芒果梳打就更靚,連支匙羹都靚靚。
門口同入面都係白色主色加粉紅,感覺好少女

意大利麵味道有點過咸,但麵身彈牙,蜆就吾係好多,亦好細隻。

杯芒果梳打就更靚,連支匙羹都靚靚。

2019-10-05 174 views
第一次黎試尼間餐廳以鮮花為主題既咖啡店試左一個玉子三文鱼漢堡,賣相真係幾特别!黑色既漢堡已經好能夠吸引人既注意力,加上三文魚同埋玉子两个一咸一甜嘅组合,口感同味道都好丰富,我就超級鐘意喇!搭配左比較上健康既粟米片。就冇薯條咁油膩,但又可以滿足到想食脆口嘢既欲望。
第一次黎試尼間餐廳以鮮花為主題既咖啡店
試左一個玉子三文鱼漢堡,賣相真係幾特别!
2019-10-03 4072 views
It is more blessed to give than to receive.-我平時好少去d少女風既Café,不過今次例外,網上介紹呢間「Sean Cafe」比佢地既花花世界吸引左,即刻好有少女心既衝動去影下相打返個靚卡。好彩搵到個女仔fd陪我,如果唔係兩條麻甩佬入去真係好老尷呀。成間餐廳既佈局好精緻,由內到外都係以花系做主調,再配搭藍白色系既裝飾,帶出一種好舒服既感覺。除左環境落足心思,而食物方面都好豐富,除左有Dinner Set,仲有好多甜品、主食、輕食、特飲既選擇,每款既賣相都有諗過度過,加埋餐廳老闆娘又靚又有禮貌,抵讚!👇📌Angus Rib-Eye Steak with White Mushroom Sauce - $168👉食肉獸最鍾意就係食Steak,估唔到呢到既「安格斯肉眼扒配蘑菇汁」都有返咁上下水準,以呢個價錢黎講,性價比都幾高。雖然表面無做到好靚既Grill Mark,但牛肉味都相當濃厚,受熱均勻,做到岩岩好3成熟,連埋脂肪入口鮮嫩又Juicy,口感唔錯。 📌Cherry Blossom Pancakes with Marshmallow, Ice-cr
我平時好少去d少女風既Café,不過今次例外,
網上介紹呢間「Sean Cafe」比佢地既花花世界
吸引左,即刻好有少女心既衝動去影下相打返
個靚卡。好彩搵到個女仔fd陪我,如果唔係兩條
麻甩佬入去真係好老尷呀。成間餐廳既佈局好精緻,
由內到外都係以花系做主調,再配搭藍白色系
既裝飾,帶出一種好舒服既感覺。除左環境
落足心思,而食物方面都好豐富,除左有
Dinner Set,仲有好多甜品、主食、輕食、
特飲既選擇,每款既賣相都有諗過度過,
加埋餐廳老闆娘又靚又有禮貌,抵讚!👇
Sauce - $168
👉食肉獸最鍾意就係食Steak,估唔到呢到既
「安格斯肉眼扒配蘑菇汁」都有返咁上下水準,
以呢個價錢黎講,性價比都幾高。雖然表面
無做到好靚既Grill Mark,但牛肉味都相當濃厚,
受熱均勻,做到岩岩好3成熟,連埋脂肪入口
鮮嫩又Juicy,口感唔錯。

Ice-cream - $128
👉我相信呢個「櫻花樹班戟」一定最女仕歡迎,
當老闆娘一拎出黎,全埸女仕都嘩然,淨係睇
賣相已經夠哂吸晴,一大舊粉紅棉花糖
擺係你面前,仲大過我個頭呀!食落同平時
棉花糖差唔多。班戟配上大量忌廉,入口
夠哂Sweet,另外旁邊有Oreo碎蓋住
幾舊Brownies,口感特夠豐富,呢個一定要嗌!
📌Forever 18 - $62
▪ Gin
▪ Lemon Juice
▪ Tonic Water
▪ Grapefruit Juice
▪ Chrysanthemums
▪ Elderflower Liqueur
▫ 菊花為主題既Cocktail,初頭入口淡淡地,
後來酒味會慢慢變得濃烈,但對我黎講酒味
唔算好strong,好適合女仔飲。
📌Lychee Soda - $38
👉「荔枝梳打」每啖都充滿氣泡,味道清新,
唔會太甜岩岩好。
2019-10-02
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
  • 櫻花樹班戟
  • 安格斯肉眼扒配蘑菇汁
  • Forever 18
  • Lychee Soda
2019-09-21 208 views
朝早起早左,做完運動出到門口都差唔多,食breakfast 又唔係 食lunch 又唔係 之後決定不如食做brunch,叫左個all day breakfast 同coffee,佢地all day breakfast 都幾整齊賣相,我中意D整齊既野因爲🙈味道都唔差!一邊食一邊配合埋個cafe background.係幾relax幾enjoy👍🏻
2019-09-18
2019-09-21 144 views
今日同我地一家人一齊去食lunch ,女女好中意!”媽咪好多花花好,好靚啊!”今日佢成為左一個小公主👧🏻,我地叫左佢女女中意食既意粉拿破崙意粉,酸酸甜甜好好食,老公就中意食all day breakfast 同flat white,佢好滿意,雖然環境同佢有啲唔係好夾😂😂我叫咗杯杞子紅棗桂圓茶,裏面嘅料都好足!啱女性飲👍🏻👍🏻女女食得好滿足又開心☺️♥️
  • 杞子紅棗桂圓茶
  • 經典拿破崙意粉
  • 英式早餐
2019-09-19 138 views
第一次黎叫咗嗰抹茶心太軟配雪榚,真正感受到冰火兩重既感覺,抹茶味香濃,心太軟岩岩出爐,入面仲冒緊微煙,外表蛋糕又唔會太乾,配埋個冷冰冰既雪糕,真係唔輸比出面其他既款式。平時食開既係朱古力味既心太軟,今次呢個抹茶口味嘅真係比到心鮮感我,感覺到店主有係設計meun到落左唔少心思。

• 抹茶心太軟配雪糕
2019-09-18 167 views
老闆娘好靚女又後生, 兩次慶生都係我唔知醜叫佢地幫我加字...佢地仲唔收錢加字...仲幫我地影好多相...好多餐廳試過1次就夠,但呢間會去完再去同係咁叫 人去...因為食到佢地的食物的執著同熱誠...完全煮野食的人的心意真係會食到!! 佢地所有野食PRESENTATION 都好靚好PROFESSIONAL, 睇住佢地成TEAM 人係咁逼的KITCHEN 行黎行去,用心咁為食客整野食真係好感動! D 野食又要平WOR...係TST應該好貴..但SEAN CAFE係又靚又平又抵又好味..........
chocolate pancake
charcoal beef burger with tacos!
soft-boiled egg BLACK TRUFFLE RISOTTO
ROSE COOKIE

Other Info. : SEAN CAFE係我第2次黎,2次都係BDAY CELEBRATION, 因為老闆娘好靚女笑容又好講野又溫柔.老闆好靚仔好有禮好體貼,第1次去佢地已經好好SERVICE,令我呢個從來唔比小費的打工仔都比左少少...仲周圍介紹朋友去, 上次打左食評但無VERIFY成篇無左,希望今次POST 到... SEAN CAFE有酒牌,夜晚會放CANDLE 係桌上, 超好FEEL, 而DECORATION好靚,每張DESK都唔一樣, 水杯, 碟, 碗全部都勁靚.有真同假的花/草,好FRESH!..好似皇室咁! 仲有音樂,尋日聽到SENORITA! 希望SEAN CAFE會再EXPAND 開大D 咁就唔使咁逼..但員工就係知可能唔夠位放,所以食完會好快執走,食客係留意到嫁...我覺得呢到靚到應該搞BRIDAL WORKSHOP 啊, COOKING CLASS..
2019-09-14
$122 (Tea)
Celebration
Birthday