2023-01-29 310 views
完成大澳尋貓之旅之後,小編與友人乘搭coach回到東涌,當時已經6點多了,因為周圍人好多,附近餐廳等都要時間,所以只好去Shake shack買一個包share。Shack Stack由於有下一餐,所以只是叫了一個包。拿上手時候非常熱騰騰,拿刀分開的時候,牛肉汁跟Portobello汁水都流了出來。麵包塗上牛油非常香,不過牛肉有點過鹹,需要狂喝水,芝士跟蘑菇都好香,整體來說算是個好吃的漢堡包,不過價錢有點少貴。

Shack Stack
Dinner
2023-01-05 346 views
約咗一幫frd一起去昂坪行山,出發前就近食個飯,就試一試呢個好出名嘅漢堡lunch時間不是很多人,可以選擇自助機落單,或者櫃檯落單,好方便揀咗最經典嘅牛肉漢堡同雞肉漢堡,另外都order咗芝士薯條🧀️🍟 再試埋士多啤梨milk shake🍓漢堡好香多汁,份量都足milk shake就好似m記,冇特別之處

漢堡好香多汁,份量都足

milk shake就好似m記,冇特別之處

2022-11-26 381 views
// ‘𝙏𝙞𝙨 𝙏𝙝𝙚 𝙎𝙚𝙖𝙨𝙤𝙣 𝙩𝙤 𝙏𝙍𝙐𝙁𝙁𝙇𝙀 - 𝙃𝙤𝙣𝙜 𝙆𝙤𝙣𝙜’𝙨 𝙁𝙖𝙫𝙤𝙧𝙞𝙩𝙚 𝘽𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧 𝙞𝙨 𝘽𝙖𝙘𝙠!! 🍔 //-After such a long-awaited time, 𝐒𝐡𝐚𝐤𝐞 𝐒𝐡𝐚𝐜𝐤 is finally bringing back their good old Black Truffle Burger for a limited time this holiday season; available at all Shake Shack outlets until early January 2023, so grasp at the chance to indulge in these umami-rich flavors before they’re gone!-☞ 𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤 𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫 - 𝐇𝐊$𝟔𝟖One of their most favored limited-time burger ever in Hong Kong, a 100% all-natural Angus beef swiss che
One of their most favored limited-time burger ever in Hong Kong, a 100% all-natural Angus beef swiss cheeseburger topped with crispy ShackMeister® Ale-marinated shallots, black truffle mayo and fresh arugula.
☞ 𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤 𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐒𝐚𝐧𝐝𝐰𝐢𝐜𝐡 - 𝐇𝐊$𝟔𝟒
Crispy chicken thigh smothered in delicious pickled shallots for that extra tang, drizzled with decadent black truffle mayo, and topped with fresh arugula in their signature potato roll.
☞ 𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤 𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐬 - 𝐇𝐊$𝟒𝟐
Classic crinkle-cuts, paired with delicious black truffle mayo, and topped with crispy shallots and fresh scallions.
ᴘs-ᴍᴍᴅ-ᴄᴄ-ʙғɴ-ᴡsᴄ
TakeAway
2022-11-26 236 views
新出既truffle burger今次買黎試試,結果漢堡肉入面有肉粒咬唔郁。其實有小小係正常既,不過希望keep住質素唔好因為擴張搞到質素參庛不齊,話曬你地漢堡好食大家都知。
2022-11-08 331 views
屋企樓下開咗間shake Shack 好耐一直都未有時間試,今日難得放假就諗住落去試吓,嗌完之後就急急腳返屋企,返屋企路程大概3分鐘到但一打開嗰陣見到啲薯條就嘩咗出聲,比$30單買個薯條點知麥當勞嗰啲好似仲熱過呢個,食落去feel到佢本身係OK,只不過應該係揸咗喺度擺太耐

TakeAway
2022-11-06 257 views
🫠古惑的Shake Shack落單系統🫠平平無奇唔係特別好食嘅burger,最大嘅感受:好鹹 都真係幾鹹😂連薯條都唔好食😮‍💨落單嘅時候都搞咗一大輪,套餐冇得喺cashier叫,一定要Online落單,神奇嘅係東薈城分店嘅Online System係用唔到嘅,整咗10幾分鐘都load唔到,再問店員都搞唔掂,結果店員話今次可以喺cashier叫套餐😂 Online落單係方便嘅,不過大前提係要搞返掂個online system…
🫠古惑的Shake Shack落單系統🫠

連薯條都唔好食😮‍💨

2022-10-01
$70 (Dinner)
2022-10-24 206 views
放假入得東涌都係為咗行東涌薈outlet買運動衫,行到好攰去室外搵餐廳,眼見得四間連鎖餐廳,唔知食咩好揀咗Shake Shack,6:00入座有卡位坐、自助機落單,嗌咗Shack Burger安格斯牛肉芝士漢堡,Cheese fries芝士薯條,Chicken bites with BBQ sauce一口炸雞配BBQ醬加杯Lemonade檸檬特飲以前係中環ifc分店食過好有質素今次食完全大跌眼鏡個burger包皮扁晒梅晒咁既樣,成個漢堡包好扁唔吸引芝士薯條啲薯條好深色好似翻炸咁,炸粉仲多過薯味,感覺食咗堆麵粉落肚,多過似食薯條一口雞叫做正常啲,起碼食到淡淡雞肉。杯檸檬特飲正常。
Cheese fries芝士薯條,
加杯Lemonade檸檬特飲

以前係中環ifc分店食過好有質素
今次食完全大跌眼鏡
個burger包皮扁晒梅晒咁既樣,成個漢堡包好扁唔吸引

一口雞叫做正常啲,起碼食到淡淡雞肉。
杯檸檬特飲正常。
2022-10-09 172 views
係中環食過兩次都覺得好好食,可以話係我自己食過嘅牛肉漢堡嘅第一名,露完營見到東涌東薈城都有,就決定Lunch 食佢!叫左個Double Shack Burger 配杯啤酒爽下,味道方面係一致嘅,包本身一樣係好香軟,而漢堡扒都係好多肉汁得嚟有牛味,薯條都係外脆內軟。意外嘅係佢自家品牌嘅手工啤,好香好好好飲!另外,驚用英文落餐嘅人有福,呢間鋪有自助店餐機,但佢鋪頭入面冷氣凍到好似雪櫃咁,最後頂唔順我先坐左戶外。

2022-10-03 141 views
放假入去東涌玩梗係要搵啲好嘢食下啦,呢間大家都唔會陌生㗎啦,薯條係我最鍾意食嘅曲薯,唔會過鹹,啱啱炸起食就最正,而且漢堡包嘅包亦都好軟熟,塊扒煎得夠Juice香口,不過建議配汽水啦,奶昔真係有啲too much,除非你好鍾意食甜嘢啦🤣🤣🤣
2022-09-23 156 views
🔹️Shake Shack (東涌東薈城)🔹️知道Shake Shack係香港都開左好多分店,亦都去過好多分店嘗試過,質素都保持到。估唔到開到黎東涌,東涌既朋友又多一個食漢堡既選擇啦☺️🍔漢堡🥢SmokeShack 單層漢堡🥢Shroom 漢堡漢堡包既醬汁都好充足,每啖都食到啲醬汁💦🍟小食🥢波浪薯條🥢芝士波浪薯條波浪薯條係新鮮炸起,炸得好鬆脆,唔會過老,但偏鹹,係咪落得太多鹽?🥤飲品🥢有機冰紅茶🥢雲呢拿奶昔
🔹️Shake Shack (東涌東薈城)🔹️

🍔漢堡
🥢SmokeShack 單層漢堡
🥢Shroom 漢堡

漢堡包既醬汁都好充足,每啖都食到啲醬汁💦

🍟小食
🥢波浪薯條
🥢芝士波浪薯條

🥤飲品
🥢有機冰紅茶
🥢雲呢拿奶昔

Great burgers. Dark Meat Hot Chick’n has be personally favourite. Good sitting available and quick takeaways even if the restaurant is working on high volume. Always prefer this burger go to place to enjoy burgers. It so delicious and juicy is been long time I didn’t eat a burger like that, finally a good burger in Hong Kong.Ordered1. Smoke Shack2. Dark Meat Hot Chick’n
Ordered

2022-09-17
Smoke Shake Burger
Dark Meat Hot Chick’n
2022-09-05 138 views
今日去左大澳,原本行程:貓-日落-銀河景點1-銀河景點2,最後因為月亮太光影唔到銀河,就日落完後影下燈籠+貓就撇.來得及喺10點前到東涌,就諗不如食shake & shack, 外賣了就可坐出面吃. 落車朋友有提議過食老麥可以堂食,因為至11點,我話shake可以坐出面,好彩佢冇堅持,就避過一劫.(我好唔想食老麥,咁難得有其他選擇)看了openrice 發現有2人餐就心想點2人餐,但看了很久menu都沒發現有2人餐這個類別,直至到了鋪頭看了menu也沒有,於是問counter, 原來要scan menu個code就發現有2人餐order, 很奇怪,於是就叫了shakeburger, smokeshake, 薯條,雞,奶茶奶昔(看到有人推介),焦糖奶昔.由於太餓所以求其影沒特別擺好飽好好食,牛肉熟度剛好,肉汁又夠,醬好好食,我吃smokeshake, 食食下有d棘原來有椒類物體,煙肉好脆,我唔係食家所以唔識形容😆😆,雞塊ok, 薯條就好好食,我們叫了芝士薯條,芝士另上,熱棘棘的,初頭點嚟食,後嚟直接淋落去食.我點奶茶奶昔,好期待一啖飲落去,有好濃的雲呢拿味,但好甜,冇奶茶味有d失望,正當

由於太餓所以求其影沒特別擺好

我點奶茶奶昔,好期待一啖飲落去,有好濃的雲呢拿味,但好甜,冇奶茶味有d失望,正當我同朋友講,原來調轉左,我飲左佢杯焦糖奶昔,唔怪之得咁甜,換我飲返真正的奶茶奶昔,好濃的奶茶,感覺似台式奶茶嗰種茶味,雖然甜但由於茶味好濃,所以真係好奶茶奶昔,好好飲,呢杯我極力推介鐘意飲奶茶的人試,咁當然由於係奶昔都一定會有d甜,就似飲台式奶茶少甜的嗰種甜度咁.
2022-09-03
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Dinner
2022-08-22 150 views
今日趁放假入咗東薈城行街,行到八點幾啲舖頭閂曬先去搵嘢食,諗住出返去對面食pizza,點知好驚奇竟然見到地鐵站出口隔離有間ShakeShack,早幾個月行東薈城都未見有,新開無耐就一定要入去翻尋味,務必要食曬咁多間分店先得。呢啲鐘數ShakeShack大把位,仲有得自助點餐,好方便吓,但我都係好傳統去返counter嗌,店員都好welcome,好快搞掂。大概等咗五分鐘就有得食,唔算太飽所以叫咗個single shack burger就夠,chocolate milkshake都係share一杯就算。食落個包面唔夠熱,但塊肉就煎得啱啱好,可能真係人唔多,慢工真係出到細貨,杯milkshake都好濃朱古力味,好好飲。但唯一想挑剔呢間嘅係啲托盤抹得唔夠乾淨,有啲污糟同濕濕哋,衛生要扣啲分,其他服務同食物質素so far都好好。Shack shack 喺香港嘅分店都試勻曬,外國都試過幾間,平均嚟講,我會俾呢間分店評分高過其他嗰幾間,希望開咗一段時間之後都keep到啦。

Single Shack burger

2022-08-19
Lunch
Single Shack burger
2022-07-19 283 views
炎炎夏日,最適合躲在商場內😀逛逛吃吃Let’s go 東涌東薈城Shake Shack, 美式餐飲第一次來這店,最近才開張,試吓啦burger, chicken, hotdogs, fries ….在店門口,有個外國人(職員)介紹套餐,ok下午四點幾,人流不太多,搵個雅座點了2人堡餐 snack burger $193已包括小食及飲品好得意漢堡包,細細個,好軟熟,爽脆生菜,新鮮番茄,秘制汁,濃濃芝士,薄漢堡扒,好吃 juicy, 啖啖牛肉波浪紋薯條,點茄汁更加滋味雞塊有6 件配 bbq醬,啖啖肉黑莓茘枝檸檬水嘩!爽😊 冰凍,酸酸哋 味夠濃,消暑解喝 😋
炎炎夏日,最適合躲在商場內😀逛逛吃吃
第一次來這店,最近才開張,試吓啦
在店門口,有個外國人(職員)介紹套餐,ok
下午四點幾,人流不太多,搵個雅座

點了2人堡餐 snack burger $193
已包括小食及飲品

波浪紋薯條,點茄汁更加滋味

雞塊有6 件配 bbq醬,啖啖肉

黑莓茘枝檸檬水
嘩!爽😊 冰凍,酸酸哋 味夠濃,消暑解喝 😋

2022-07-09
2022-06-02 300 views
下晏時段堂食真係太多人所以撰左係take away漢堡撰左Shackburger同Chicken Shack我鐘意食Shackbunger多啲Chicken Shack個雞肉有啲鞋另外撰左Cheese fries啲個芝士醬係分開裝既個芝士醬好香同好濃郁如果食薯條既記得要加真係好食另外講下個包裝個盒同裏面都裝得好靚
下晏時段堂食真係太多人
所以撰左係take away