Restaurant: shh Cafe
Terms & Details:
2022-12-15 101 views
呢間CAFE真係好岩女仔同朋友去呀💖!環境方面文藝簡單好啱女仔影相,又安靜地傾下計,食物味道都好好,餐廳嘅職員服務態度好nice👍🏻☕️拿鐵咖啡好嘅一日就要有返杯即磨即沖又有拉花嘅拿鐵咖啡✨🍔BBQ燒雞芝士漢堡配薯條及沙律漢堡包皮新鮮鬆軟,即叫即整,加上惹味十足BBQ燒雞超juicy,同埋邪惡芝士,真係令人不能抵擋🫣🧇楓糖培根牛角酥窩夫呢個又甜又鹹嘅窩夫又好岩我心意,窩夫鬆脆又重牛油味,再加上滑炒蛋,飽足感十足🤤🥗芒果大蝦沙律芒果係夏日必食嘅,酸甜果香配上鮮甜大蝦,真係一款好輕盈嘅沙律。

☕️拿鐵咖啡

好嘅一日就要有返杯即磨即沖又有拉花嘅拿鐵咖啡✨

🍔BBQ燒雞芝士漢堡配薯條及沙律

🧇楓糖培根牛角酥窩夫

🥗芒果大蝦沙律

2022-12-15 54 views
太耐都無食過西餐,🤤突然好想出去食比較正宗的西餐。揀左位於尖沙咀的西餐廳,環境好舒適。😌🔎是拉差雞肉墨西哥粟米片,味道好足嫰滑的雞肉加脆卜卜的墨西哥粟米片,簡直係完美配搭,上面淋上是拉差味道香辣,好惹味!🔎西班牙法式豬鞍架配鮮茄芒果莎莎,豬鞍架大過我的手掌😲,上面鋪上好多配料,底下有鮮茄芒果莎莎,豬鞍架用上多種香料烹煮,味道出色而鮮茄芒果莎莎味道香甜,有互相中和的作用。😻🔎墨汁魷魚圈三文魚籽意大利飯,🐵望落普通但食落幾好食,魷魚圈唔會好乾同好鮮甜,質感軟軟又彈牙,🌻成個飯唔會太濃稠又唔會太稀,軟硬度適中,上面撒有三文魚籽好有口感。🍽總結:餐廳食物水準好高,性價比高,環境都好唔錯。

🍽總結:餐廳食物水準好高,性價比高,環境都好唔錯。
2022-12-15 50 views
TST有間幾好味環境又好文青簡約嘅CAFE,叫SHH CAFE❤️好想同大家分享下~紐西蘭牛柳賣相都太引誘人啦掛,切開牛柳中間係粉紅色,煮到好腍身而且好入味添,肉味香濃。我同朋友都好鐘意食雞翼,我地就揀左呢款楓糖培根雞翼😆,雞翼即叫即整熱辣辣,仲要肉嫩多汁,一邊咬啲汁一邊流🤤超好食呀!仲要味道甜甜地,隻隻都比我地食到勁乾淨😂,得返啲骨!超級推介大家飲呢款夏日椰子美式咖啡!佢係原隻椰子上,賣相已經加哂分,而且烘焙咖啡配搭香甜又清新嘅椰子,真係消暑又透心凉。
2022-12-14 41 views
📍係尖沙咀行咗成日街係時候搵個地方坐底食下野,呢間CAFÉ SHOP係佐敦站步行5分鐘盲到達,🗺非常容易尋找。一入來見到其他枱面放住呢杯京都抹茶鮮奶好特別,🧃所以跟風叫一杯,濃厚的抹茶味帶有微微的鮮奶味,鮮奶味好香好純,飲口好順。🥛🐄主食分別點了8oz 紐西蘭穀飼肉眼同紐西蘭羊西冷配檸檬乳香寶雲酥,聽聞都係呢到既熱門。8oz 紐西蘭穀飼肉眼切開肉質粉嫰,食落唔鞋口,🐑而紐西蘭羊西冷配檸檬乳香寶雲酥,十分香濃的羊味但唔算好羶,表面十分酥脆。餐廳好適合同朋友聚會聊天,氣氛一流!⛱💯

餐廳好適合同朋友聚會聊天,氣氛一流!⛱💯
2022-12-14 38 views
今次去左尖沙咀呢間CAFE食嘢,環境方面好簡潔,淺色係嘅色調俾人一種好寧靜休閒嘅感覺,最適合就係加入嘅時候同朋友去輕輕鬆鬆過一個下午。食物方面我都覺得好滿意,選擇都幾多,最後我哋就揀咗以下呢三樣,同大家分享吓✨紐西蘭牛柳表面煎到微焦,中間呈粉紅色,賣相好吸引,食落肉嫩多汁,牛柳唔多筋,好易咬,而且牛味都好濃烈,性價比好高😍另外薯條都係即叫即炸,條條都熱辣辣脆卜卜。芒果大蝦沙律配左超級新鮮嘅鮮蝦,隻隻都好彈牙!而芒果都夠哂熟,超甜🥰,之後食埋爽口有益嘅沙律菜夠晒營養均衡😋

另外薯條都係即叫即炸,條條都熱辣辣脆卜卜。
2022-12-13 44 views
一直有關注呢間餐廳同收藏在清單內🔖,「shh」係一間具有風格的特色餐廳,主要是食西式食物而且好高質。💕🪑一坐底要飲杯Piccolo Latte,咖啡味超香濃散發著淡淡的奶香。是拉差雞肉墨西哥粟米片係的最鍾意的菜式,🎏好特別同好有風味,卜卜脆的粟米片夾雜著香辣的是拉差雞肉,無得頂! 另一款小食牛油果蟹肉多士同是拉差雞肉墨西哥粟米片有強烈對比,牛油果蟹肉多士顯得特別清新,🎉牛油果撈蟹肉意外地夾,建議先食牛油果蟹肉多士再食是拉差雞肉墨西哥粟米片。朋友選擇了牛板犍拼薯條黑醋汁沙律,💜牛板犍油脂分佈平均油香四溢,薯條炸到金黃色好香口,黑醋汁沙律感覺好特別。而我選擇了蒲燒帆立貝扁意大利粉,👀帆立貝好大粒一絲絲,口感好柔軟,扁意大利粉軟硬度岩哂,好正!果然無選擇錯,一開始對佢期望好高,好彩無令我失望。🥰🥰

果然無選擇錯,一開始對佢期望好高,好彩無令我失望。🥰🥰
2022-12-13 50 views
🧞‍♀️放工同朋友一齊去CAFÉ食晚飯,餐廳環境好優雅好舒服,令人有種放鬆的感覺。推介🔥是拉差雞肉墨西哥粟米片上到枱即刻同朋友異口同聲嘩左一聲,😂心諗食唔食得哂?不過真係要推薦,墨西哥粟米片就咁食都已經好好食,再加上是拉差雞肉,味道提升好多。🙌🏻🙌🏻推介🔥牛油果蟹肉多士Creamy的牛油果好清新蟹肉鮮甜,🌈整體食落口感唔錯,感覺幾健康同幾fresh。意想不到的好食。推介🔥加拿大豬肉眼配牛油蒜茸忌廉汁未食已經聞到好香的牛油蒜茸味,牛油蒜茸忌廉汁好加分,豬肉眼口感好細嫰有咬口。🤤三款食物都好吸引,味道好有水準,而且擺盤好精美。🍀🌹
推介🔥是拉差雞肉墨西哥粟米片
推介🔥牛油果蟹肉多士
推介🔥加拿大豬肉眼配牛油蒜茸忌廉汁
三款食物都好吸引,味道好有水準,而且擺盤好精美。🍀🌹
👯‍♂️朋友專登帶我出城,話要帶我去食好西。♥️京都抹茶鮮奶:來自京都的抹茶鮮奶,🏯特別有異國風味,抹茶同鮮奶都好香,飲落好順滑。無得坎旅行唯有用佢頂住先。♣️是拉差雞肉墨西哥粟米片:份量好大份,😋但真係好好味會不知不覺間食哂,朋友話呢個係必食的,味道辣得來有小小甜味,口感同樣豐富,由香脆到嫰滑一齊過感受。✨♦️牛油果蟹肉多士:一碟有三件,多士上有一層牛油果,牛油果上有厚厚一層的蟹肉,師父起肉好仔細,無食到任何殼碎。👍🏻♠️蒲燒帆立貝扁意大利粉: 意大利粉偏濃稠掛汁力強,🙌🏻每啖都食到滿滿地醬汁,除左鮮甜的帆立貝仲加入了洋蔥等香料,加強了口感同味道,正!👅
👯‍♂️朋友專登帶我出城,話要帶我去食好西。
叫左個all day breakfast,都ok!服務員攞個餐過黎時,話要我自己去餐廳另一邊攞餐具,我既反應係,吓!😓然後服務員話「我地無收加一服務費架」吓!?咁你連餐都唔好送黎啦,好似某些快餐店咁,叫number出去攞啦!咁既服務態度,唔會再黎!
2022-12-11
2022-12-09 62 views
平時經過入面都好多人,🌻今日下午時間經過餐廳無乜人,決定入去chill下。🍦話明要chill下當然要叫個Affogato,其實係雪糕咖啡,曲奇雪糕配上Nutty Espresso有一種冰火交融的感覺,好得意。🤡😎而食物方面,西班牙法式豬鞍架配鮮茄芒果莎莎,豬鞍架外層有焦香而內裡好粉嫰,切開有肉汁流出,肉汁會流入鮮茄芒果莎莎中,除左甜味仲會食到豬肉香好特別。另一款係墨汁魷魚圈三文魚籽意大利飯,🥳🥳墨汁滲透入每一粒飯,魷魚的香味同三文魚籽交匯。值得一提係店員的服務好好,主動加水之餘仲會好耐心介紹菜式。👨‍🦱👍🏻👍🏻

2022-12-08 58 views
📷潮流興相機食先,因應潮流當然要搵間適合打卡的餐廳影下相呃下LIKE。⛩呢間餐廳除左食物值得打卡,連餐廳環境都好適合。🍹飲品類:京都抹茶鮮奶同芒果海鹽芝士奶蓋,兩款飲品顏色奪目及味道濃郁,🍹京都抹茶鮮奶奶味濃之餘帶微微的苦澀味,而🧉芒果海鹽芝士奶蓋,比例完美味道甜中帶咸。🥩肉類:加拿大豬肉眼配牛油蒜茸忌廉汁同紐西蘭羊西冷配檸檬乳香寶雲酥,🐖加拿大豬肉眼配牛油蒜茸忌廉汁,豬肉眼沾滿了香濃的牛油蒜茸,食落香口細嫰。而🐏紐西蘭羊西冷配檸檬乳香寶雲酥,檸檬乳香寶雲酥令羊西冷的羶味大大減低,羊肉變得好清新。🕶係餐廳真係可以影足成日,餐廳環境以淡淡的大地色做主調,🌝再襯托色彩繽紛的食物作出強烈對比。
🍹飲品類:
🥩肉類:
2022-12-08 63 views
上星期同好姊妹去咗位於尖沙咀嘅CAFE💓呢到性價比好高,環境設計以淺色系為主調,成個感覺都好舒服好悠閒!呢個燒牛肉薯餅盒子吐司好豐富呀🤩超大份!吐司又好香脆,而燒牛肉味道好香濃,啲醬汁超入味☺️加上炸好嘅薯餅,多重口感,真係令人一試難忘。而呢個楓糖培根牛角酥窩夫都好好味,個牛角酥窩夫食落好脆,而上面又有超滑嘅滑蛋,楓糖又帶點甜甜嘅味道,連埋一齊食真係好似食甜品咁滿足。另外,仲叫左杯拿鐵咖啡,咖啡都好香,而且有個好靚嘅拉花。
另外,仲叫左杯拿鐵咖啡,咖啡都好香,而且有個好靚嘅拉花。
店名都特別得意過人🤭裝修以奶白色及木系為主舒適度高👍結合Cᴀꜰᴇ 及按摩集於一身1樓是按摩💆‍♀️地下是Cᴀꜰᴇ🍽除左提供按摩療程外餐廳仲提供輕食料理及精品咖啡 ☕BBQ燒雞芝士漢堡配薯條及沙律🍔🍟🥗麵包烘過香脆,燒雞好大塊而且燒得好香仲Kᴇᴇᴘ住肉汁好Jᴜɪᴄʏ,食落肉質嫩滑唔’鞋’口,再配上BBQ醬,芝士🧀,蕃茄🍅及生菜🥬層次更豐富,相反薯條🍟就差少少,可能炸得過火比較硬,配搭沙律菜🥗食落好清新減低油膩感😌菠菜雞肉意大利飯🐔🍛完全比青BB燴飯吸引,所以突登Oʀᴅᴇʀ,原來真係好青😂,每粒飯都被菠菜汁包裹著有咬口,但沒有臭青味,食落好Cʀᴇᴀᴍʏ,食出健康的感覺🤭超推介❣️牛油果海鹽芝士奶蓋🥑🧀🧋飲落牛油果味🥑好清新,夠厚實 ,但略嫌芝士奶蓋味唔突出唔夠多整體食物質素唔錯,環境又靚,基於人太多,影唔到靚靚的門口位有啲可惜😢,希望下次再黎可以影😆
店名都特別得意過人🤭

菠菜雞肉意大利飯

牛油果海鹽芝士奶蓋🥑🧀🧋
牛油果海鹽芝士奶蓋

2022-12-03
$150 (Lunch)
菠菜雞肉意大利飯
牛油果海鹽芝士奶蓋
2022-12-02 81 views
睇相好似環境幾靚就去試下,不過原來得門口位比較靚🤣室內裝修同普通餐廳無大分別😅辣蒜伏特加鮮蜆意大利粉🍝 $148呢個意粉有驚喜✨首先蜆嘅份量夠多,而佢嘅蜆係大大隻又厚肉多汁果種😍個意粉辣辣地好惹味😋呢個價錢好值👍🏻辣椒仔雞翼🌶️ $88面頭係蕃茄🍅加Tabasco,酸酸辣辣好開胃😋雞翼夠入味👍🏻因為面頭有醬汁就無左脆口嘅口感~同埋呢個價錢有啲進取🤣8oz紐西蘭肉眼扒🥩 $248呢個我同朋友都覺得麻麻哋😅熟度係ok,但塊扒有啲位太多筋切唔開🥲又無乜煎香嘅味,唔推薦🙅🏻‍♀️芭樂烏龍梳打🍹 $45賣相不錯👍🏻芭樂味比較出,唔太甜,但飲唔到烏龍茶味,亦無乜汽🫧百香果梳打🍹 $40朋友話飲到百香果味但完全無甜味🤣除非下次去按摩,否則再去嘅機會好細~*・゜゚・*:.。.☻.。.:*・☆・*:.。. ☻.。.:*・゜゚・*😋#kellydiscovery_food 🫶🏻#kd_food_tst🫶🏻#kd_food_尖沙咀#尖沙咀美食 #尖沙咀打卡 #尖沙咀餐廳 #尖沙咀按摩 #尖沙咀cafe

辣蒜伏特加鮮蜆意大利粉🍝 $148

辣椒仔雞翼🌶️ $88

8oz紐西蘭肉眼扒🥩 $248

芭樂烏龍梳打🍹 $45

百香果梳打🍹 $40
朋友話飲到百香果味但完全無甜味🤣

除非下次去按摩,否則再去嘅機會好細~

😋#kellydiscovery_food
🫶🏻#kd_food_tst
🫶🏻#kd_food_尖沙咀
  • 辣蒜伏特加鮮蜆意大利粉
呢間係由蘇麗珊主理嘅按摩、cafe二合一店鋪。我哋係先試咗樓上按摩店,再落樓下食晚飯。按摩體驗不錯,🈶️得customise自己想要嘅力度、精油等,坐得好舒服,果然係target年輕人嘅按摩體驗。美中不足係啲姐姐會高談闊論,難免違背「寧靜」呢個concept🤫食物方面,因為按完已經好攰🫣都係冇記低都評語嘅🧎🏻‍♀️唯一記得食物整體水準ok,我杯iced capp幾好飲,但係全晚嘅煙肉都非常硬🥓幾乎咬唔開南瓜蟹肉忌廉意大利飯 – crabmeat, pumpkin, cream sauce, assorted mushrooms ($168)經典薯條 (+ $48)楓糖培根牛角酥窩夫 ($88) 傳統卡邦尼意大利粉 – onion, pancetta, parmesan, egg yolk ($118)楓糖培根雞翼 (+ $68)馬沙拉春雞配牛仔腸 ($198)焦糖脆脆餅沙冰 ($48)其他飲品✍🏻 由於位置都有少少難搵,唔會建議大家專登去,除非:1️⃣ 按摩直落2️⃣ 去打卡(文青、簡約風),食物賣相都唔錯⚠️10% service charge📍shh cafe & massage💰: ●●●○○

經典薯條 (+ $48)

楓糖培根牛角酥窩夫 ($88)

楓糖培根雞翼 (+ $68)

馬沙拉春雞配牛仔腸 ($198)

焦糖脆脆餅沙冰 ($48)

其他飲品

✍🏻 由於位置都有少少難搵,唔會建議大家專登去,除非:
1️⃣ 按摩直落
2️⃣ 去打卡(文青、簡約風),食物賣相都唔錯

⚠️10% service charge

📍shh cafe & massage
💰: ●●●○○
環境、服務: ●●●●◐