2024-10-22
好耐無食申子居酒屋喇😍 間唔中都要搵啲美食獎勵吓自己嘅😛 平日晚都八成滿☺️ 好在book咗位 有卡位坐😉😗 申子嘅定價喺旺角區都算係偏進取嘅定位😳 不過一分錢一分貨 係對自己有信心先會有呢個setting 嘅😌 如果想飲杯嘢食吓串燒/特色嘢,呢度都好啱feel🥰—————————————————————🥗蟹肉蟹子牛油果沙律 $148好多蟹肉😍 似係人手拆肉,因為會有微微量蟹殼😛 蟹籽嘅份量好足夠撈晒成碗沙律☺️ 牛油果令到成碗沙律更多層次😉 呢個前菜好鮮甜開胃😀-🍣申子新卷 $248算係比較創新嘅配搭,卷物頂頂係一啲吞拿魚蓉海膽同埋三文魚子嘅混合、入面就夾住海苔脆脆,做到外軟內脆嘅感覺🤣 -🐮極上鹽燒牛舌芯 $128呢個係每次必點😗 牛舌心超軟腍🥹 蘸少少柚子胡椒又可以做到解膩嘅效果😝 記得趁熱食啊😌-🦀鮮蟹肉粥 $168份量超多😍 蟹肉同粥嘅份量幾乎係每啖都有蟹肉😲 仲有蟹籽撈埋一齊 真係啖啖肉又唔會太悶🥶 味道清甜 溝埋其他燒物一齊食就啱啱平衡返喇🤗
—————————————————————
🥗蟹肉蟹子牛油果沙律 $148