Restaurant: Simp.lane
Info:

必食卡通牛乳刨冰🍧🐈隱世貓貓生酮cafe😸☕️Simp.lane (觀塘)哩排朋友減肥進行緊生酮飲食,今次同朋友嚟到觀塘,佢介紹咗一間又有貓貓玩,野食又健康既生酮餐廳🤭等我介紹俾大家先~入到去餐廳,氣氛好溫馨,店員好有禮貌,仲好親切,知道朋友進行緊生酮飲食,仲會主動介紹生酮餐點俾我地🤗啱曬減肥人士~餐廳採用雲石枱及木系設計,仲有啲花圈懸掛半空,感覺好開揚溫暖🥰餐廳仲有3隻貓店長,品種比較少見,三隻貓都好溫馴、好可愛🤭大家洗乾淨隻手之後,就可以入去同貓貓玩🥰仲有board game可以玩添🤣✨Oreo雪糕牛乳刨冰🍧 $88一上枱,一個好可愛嘅貓頭鷹公仔造型,因為我朋友鍾意食朱古力味,店員幫我哋將雪糕改咗做朱古力雪糕🥰上面有兩條朱古力蛋捲條條添~大大嘅眼睛係朱古力牌,而佢嘅嘴巴係迷你馬卡龍😍非常推薦大家食呢度嘅刨冰,刨冰超級綿,而且係牛奶味,一啲都唔會淡,中間仲有威化餅、仲有Oreo朱古力碎碎,增加口感同層次😍不知不覺中就食晒😝由頭食到落尾都係咁香濃🥹🤣黃薑雞扒+椰菜花飯 $88再加太陽蛋🍳 +$5佢嘅黃薑雞扒好香,大大塊,外皮焦脆,一啲都唔肥膩,冇咩油脂,黃薑味好香,佢哋嘅椰菜花好飽肚,攞
必食卡通牛乳刨冰🍧
🐈隱世貓貓生酮cafe😸
☕️Simp.lane (觀塘)

Oreo雪糕牛乳刨冰
✨Oreo雪糕牛乳刨冰🍧 $88
黃薑雞扒+椰菜花飯

🤣黃薑雞扒+椰菜花飯 $88
再加太陽蛋🍳 +$5
佢嘅黃薑雞扒好香,大大塊,外皮焦脆,一啲都唔肥膩,冇咩油脂,黃薑味好香,佢哋嘅椰菜花好飽肚,攞嚟當飯一流,完全冇負擔😍啱晒生酮飲食嘅人士!佢嘅太陽蛋煎得好靚,雞蛋味仲好香濃🤗
香煎鮮蝦青醬意粉

✨香煎鮮蝦青醬意粉 $98
青醬意粉好惹味,好香嘅香料味,食落好濃郁,意粉係闊條麵,更加有口感!佢嘅鮮蝦大大隻,份量都好多,好新鮮,蝦腸挑得好乾淨,彈牙鮮甜🤭

✨🍵抹茶鮮奶配雪糕 (跟餐+$28)
抹茶鮮奶好香,抹茶味好濃郁,面頭仲有一球抹茶雪糕😍鮮奶好香甜,下次嚟一定會再叫呢杯飲品🤗

✨朱古力特飲 (跟餐+$10)
嗌咗杯熱朱古力特飲,上面仲有忌廉唧花,賣相好靚😍朱古力味好香濃,配上忌廉奶味好香,整體嚟講哩家餐廳啲飲品味道都好濃郁!好有保證😝

食物✨✨✨✨
環境✨✨✨✨
衛生✨✨✨✨✨
價錢✨✨✨✨

🏠 Simp.lane (觀塘)
觀塘駿業里6號富利工業大廈11樓C號舖
2023-08-01
$170 (Dinner)
Oreo雪糕牛乳刨冰
黃薑雞扒+椰菜花飯
香煎鮮蝦青醬意粉
2023-08-02 13 views
📍𝕶𝖜𝖚𝖓 𝕿𝖔𝖓𝖌 🏭#cyninkwuntong #eatinkwuntong▪日式黃豆粉牛乳刨冰 💯💯鹽酥大雞脾便當 🐔ℂ𝕙𝕚𝕔𝕜𝕖𝕟 𝕋𝕙𝕚𝕘𝕙 𝔹𝕖𝕟𝕥𝕠芝士牛角酥窩夫配香滑炒蛋 🧇ℂ𝕙𝕖𝕖𝕤𝕖 ℂ𝕣𝕒𝕗𝕗𝕝𝕖 𝕨𝕚𝕥𝕙 𝕊𝕔𝕣𝕒𝕞𝕓𝕝𝕖𝕕 𝔼𝕘𝕘𝕤-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----呢間家庭式台式小店裝修非常溫馨🥰 店裏面有多款board game 又有同貓貓玩嘅area 而且小食選擇多 非常適合一家大細 或者三五知己 休休閒閒咁放鬆傾吓計💕▪
📍𝕶𝖜𝖚𝖓 𝕿𝖔𝖓𝖌 🏭
#cyninkwuntong #eatinkwuntong

日式黃豆粉牛乳刨冰 💯💯

鹽酥大雞脾便當 🐔
ℂ𝕙𝕚𝕔𝕜𝕖𝕟 𝕋𝕙𝕚𝕘𝕙 𝔹𝕖𝕟𝕥𝕠

芝士牛角酥窩夫配香滑炒蛋 🧇

2023-07-24 33 views
【觀塘•Simp.lane】✨🐝@simplanehk————————————————————————隱世小店 位置於觀塘地鐵站A2出口步行約6分鐘到達 富利工業大廈11樓 主打多國菜 及特色飲品 餐廳以田園式裝修 燈光光猛 特設有貓貓觀賞區 follow ig就可以入去影相打卡架喇🍯|黑松露白汁雞肉意粉|HKD 88賣點係白汁同黑松露混合一齊 味道出 意粉索曬汁液 入口好好味 雞球大細均勻 蛋白質滿分🐥🍝🍯|鹽酥大雞脾便當|HKD 68大大隻雞脾擺面 熱辣辣同埋外皮香脆 入口仲啖啖肉 便當仲有滷肉、粟米、溏心蛋 滿滿愛心 食到停唔到口牙😍🍯|朱古力特飲&抹茶鮮奶|跟餐價 HKD 15&18特飲選擇特別多 揀到眼花撩亂 鮮奶及抺茶係我既最愛 朱古力唔會太甜且香濃 好易入口 好味到好快飲曬🙊🥛🍹|香芒百香果牛乳刨冰|HKD 78重點推介🔆🔆有別於出邊 刨出黎既冰呈雪花狀 香甜程度具層次感 仲可以加入煉奶品嘗 真係食落秤心程度攞滿分🍧🍧🍨👍👍🏻
【觀塘•Simp.lane】✨🐝@simplanehk
————————————————————————

🍯|黑松露白汁雞肉意粉|HKD 88

🍯|鹽酥大雞脾便當|HKD 68

🍯|朱古力特飲&抹茶鮮奶|跟餐價 HKD 15&18

🍹|香芒百香果牛乳刨冰|HKD 78
2023-07-22 54 views
🔸黃薑雞扒太陽蛋椰菜花飯絕對係減肥/著重健康/健身/減碳人士既恩物,低糖低碳之選!雞扒唔會乾柴,個皮仲煎得好脆,太陽蛋既蛋汁撈埋椰菜花飯一齊食,一流👍🏻.🔸意式蕃茄牛肋條意粉好足料~ 牛肋條有3大條,蕃茄酸甜度剛好,同意粉好夾🤤.🔸芋泥芋圓牛乳刨冰芋泥同芋圓都係自家出品,以健康為主,同上少糖配方,但味道不失於糖水舖🤫 但食開心又健康😻.🔸抹茶鮮奶配抹茶雪糕抹茶味夠濃,抹茶雪糕好似cream既口感,食完成餐飯再飲都唔會溶😆
🔸黃薑雞扒太陽蛋椰菜花飯
🔸意式蕃茄牛肋條意粉
好足料~ 牛肋條有3大條,蕃茄酸甜度剛好,同意粉好夾🤤
🔸芋泥芋圓牛乳刨冰
🔸抹茶鮮奶配抹茶雪糕
2023-07-10 571 views
朋友之前介紹過觀塘有一間貓貓cafe,食物質素不錯之餘,又可以玩貓,非常有趣。家中不可以養貓的我,當然要過去與貓貓同樂。Simp.lane 就在觀塘富利工業大廈裡面。要稱讚餐廳一個地方就是,貓貓是在圍板玻璃後面,店員亦都訓練貓貓有素,他們不會隨意走出來。店員親切地會問我們想不想入去和貓貓玩,入去之前先要洗乾淨雙手,脫鞋後即可進入。貓貓實在太可愛,玩到幾乎忘記要食午餐。Cafe 是以台式食品為主。除了主食之外,飲品和甜品都有不選擇。🐱 1. 鹽酥大雞髀便當這道主食的主角是一隻經過精心炸製的大雞髀,表皮金黃香脆,肉質鮮嫩多汁。雞髀的外皮鋪上一層鹹香四溢的鹽酥粉,使得整道菜的口感更加豐富。便當搭配了白飯、涼拌菜和滷蛋等配料,讓味蕾在享受美味的同時,也能品嚐到多種口感的層次變化。🐱 2. 鹽酥雞便當鹽酥雞便當是另一道讓人難以抵抗的美食。雞肉塊用鹽酥粉裹上一層,炸至金黃色。雞肉表皮香脆可口,內裡的肉質鮮嫩多汁,讓人回味無窮。同樣地,這款便當的配料也包括了白飯、涼拌菜和滷蛋等。🐱 3. 意式雪糕咖啡提到飲品,我覺得意式雪糕咖啡是Simp.lane的一大亮點。餐廳選用了濃郁的黑咖啡,加入一球香滑的雪
🐱 1. 鹽酥大雞髀便當
🐱 2. 鹽酥雞便當
🐱 3. 意式雪糕咖啡
提到飲品,我覺得意式雪糕咖啡是Simp.lane的一大亮點。餐廳選用了濃郁的黑咖啡,加入一球香滑的雪糕,使得咖啡的口感變得更加豐富。濃縮咖啡的苦澀與雪糕的甜美相互融合,形成了一種獨特的口感。這款飲品既能滿足對咖啡的喜愛,又能為炎熱的夏天帶來一絲清涼,絕對是不容錯過的美味佳品。
🐱 4. 抹茶鮮奶配抹茶雪糕
另外我亦非常喜歡抹茶鮮奶配抹茶雪糕。想不到,這裡的抹茶是非常高質,濃香而不是死甜,口感綿密細膩。抹茶的清香與鮮奶的甜美相互融合,口感層次豐富,再搭配上一球抹茶雪糕,使得整道飲品更具層次感。
抹茶鮮奶配抹茶雪糕
🐱 5. 香芒百香果牛乳刨冰
最後,在炎熱的夏天,從地鐵站行過來都成身汗時,以香芒百香果牛乳刨冰結尾無疑是最佳的消暑良品。以碎冰為基底,再鋪上滿滿的新鮮香芒和百香果。香芒的香甜與百香果的酸甜滋味在口中交織,令人甜又透心涼。
香芒百香果牛乳刨冰
Simp.lane 無疑是一個高質小cafe,朋友聚會,還是與家人共度閒暇時光,這裡的性價比都是極高,一定不會失望。
2023-07-02
$100 (Lunch)
抹茶鮮奶配抹茶雪糕
2023-07-07 77 views
🐱🐱🐱店長安排3隻貓店長響一度玻璃間隔裡面,佢哋好乖乖唔會騷擾客人,只係負責睇場。貓里sell溫馨氣氛,亦著重客人健康,有生銅餐牌提供選擇,啱曬生酮飲食同追求健康嘅你哋。======= ======= ======= =======🍲香煎三文魚腩拼青醬翠玉瓜麵$98太陽蛋+$5奶茶+$5翠玉瓜刨絲扮作麵,清爽美味又低卡,配合皮脆肉嫩香滑三文魚,賣相吸引又健康味道好,加隻太陽蛋只需要$5,呢個價錢真係好抵😳🍱台灣香腸便當$45熱檸茶+$5台灣香腸冇得輸,好香口惹味🤤我最欣賞佢有好多配料,有味道香濃嘅滷肉、有甘甜新鮮翠玉瓜、仲有一大堆粟米,份量充足,營養豐富。🧇黑糖牛角酥窩夫$38窩夫即叫即整,外層熱辣辣,外脆內軟口感鬆脆,非常好味😋⭐️整體來說,幫襯左貓里一段時間,店主好有心思打理整個環境、食物,亦照顧得3隻貓店長肥肥白白,好有愛心💗一定會繼續支持。

🍲香煎三文魚腩拼青醬翠玉瓜麵$98
太陽蛋+$5
奶茶+$5

🍱台灣香腸便當$45
熱檸茶+$5

🧇黑糖牛角酥窩夫$38
窩夫即叫即整,外層熱辣辣,外脆內軟口感鬆脆,非常好味😋

香煎三文魚翠肉瓜麵
台灣香腸飯
香煎三文魚翠肉瓜麵
台灣香腸飯
💪🏻 香茅冬陰冬豬扒配西蘭花($88,加蛋+$5)呢個餐可以選擇肉類同蔬菜類,可以避免食碳水(當然都可以揀飯/意粉😆),非常適合減肥/脂嘅朋友!豬扒香茅味突出,有微微冬陰公辣味,但冬陰公味唔重,而且豬扒好簿。西蘭花有用蒜蓉炒,食落夠味香口😆 但份量真係偏少,唔夠飽。味道:6/10性價比:5/10 食住瘦指數:💪🏻 💪🏻💪🏻 💪🏻💪🏻/5 (Gym Friendly)💪🏻生酮抹茶蛋卷($54)生酮卷食落同普通忌廉蛋卷冇太大分別!蛋卷抹茶味濃郁🤤 甜度適中!蛋糕濕度亦都剛好,抹茶Cream亦都好軟滑😋 另外仲有一支抹茶cream可以先去擠上去😛味道:8/10性價比:6/10 食住瘦指數:💪🏻/5 餐廳仲有台式便當、串燒等嘅選擇,選擇夠多,是適合減脂,減重人士嘅一間餐廳💪🏻餐廳仲有貓貓可以睇🤣😼

💪🏻 香茅冬陰冬豬扒配西蘭花($88,加蛋+$5)

味道:6/10
性價比:5/10

💪🏻生酮抹茶蛋卷($54)

味道:8/10
性價比:6/10
食住瘦指數:💪🏻/5

餐廳仲有貓貓可以睇🤣😼
抹茶生酮卷
Dinner
抹茶生酮卷
呢間cafe幾特別,除左有生酮餐單,仲有3隻cute cute貓!..✅ 黃薑雞扒配椰菜花飯🐤 $88呢個除左健康之外,啲雞扒好夠黃薑味,好惹味😋 椰菜花切到細細粒,好易入口。而且仲有隻太陽蛋,蛋白質got!..✅ 黑松露白汁雞肉意粉🐤 $88呢個份量都夠大,男仔都夠食!而且黑松露白汁好夠,食到尾都唔怕乾👍🏻..✅ 芋泥芋圓牛乳刨冰 🐤 $78呢個刨冰好適合幾個人share😌好足料,仲要有幾層layers😍餐廳亦都有好多其他飲品選擇,跟主菜只需要加$15,抵!

✅ 黃薑雞扒配椰菜花飯🐤 $88

✅ 黑松露白汁雞肉意粉🐤 $88

✅ 芋泥芋圓牛乳刨冰 🐤 $78

餐廳亦都有好多其他飲品選擇,跟主菜只需要加$15,抵!

這次就去到觀塘的一間樓上貓貓Café☕,餐廳主打生酮飲食文化🍽️,以提供健康、低碳水化合物的餐點為特色,如不想生酮飲食的話,還可以點牛角酥窩夫套餐或各款小食。🧇🧇一進入餐廳,就感受到一種舒適和放鬆的氛圍😎😌,餐廳的裝潢以柔和的淺咖啡色或卡奇的色調為主,營造出一種溫馨的氛圍,讓人感到舒適和放鬆😎😌,而且地方環境都大,還可以看著店內的三隻可愛貓貓在活動😺😸🐈‍⬛,非常自癒。⭐️ 🥩 意式牛肋條+椰菜花飯 $98⭐️ +太陽蛋🍳 +$5牛肋肉經過長時間的燉煮,使肉質變得軟嫩,同時吸收了醬汁的精華,使牛肉的味道更濃郁,再配上無味及口感獨特的椰菜花飯,再加一隻流心太陽蛋,雖然看似很邪惡,但這是非常健康的選擇。⭐️ 芝士牛角酥窩夫配香滑炒蛋🍳🥩 $78窩夫的帶有濃郁的奶香和芝士的香氣,窩夫的外層酥脆,內層鬆軟,芝士在烤製過程中融化,加上香滑炒蛋的口感柔軟滑嫩,有香濃的蛋香味。⭐️ 抹茶鮮奶(凍)☕🍵🫖+$18抹茶的味道帶有濃烈的茶香和微苦的風味,鮮奶的加入使得抹茶鮮奶的口感濃稠得來又滑順。⭐️ 台式珍珠奶茶🧋 +$15奶茶帶有濃郁的茶香和香甜的奶味,點了杯少甜的,所以甜度是剛剛好。⭐️ 抹茶紅豆黑珍珠沙冰🍧🍨

⭐️ 🥩 意式牛肋條+椰菜花飯 $98
⭐️ +太陽蛋🍳 +$5

⭐️ 芝士牛角酥窩夫配香滑炒蛋🍳🥩 $78

⭐️ 抹茶鮮奶(凍)☕🍵🫖+$18

⭐️ 台式珍珠奶茶🧋 +$15

⭐️ 抹茶紅豆黑珍珠沙冰🍧🍨 $78
抹茶味道的沙冰,配上香甜的紅豆和有嚼勁的黑珍珠,沙冰帶有濃烈的抹茶香氣和微苦的味道,軟糯得來帶有甜味的紅豆,加上口感Q彈的黑珍珠,夏天必吃的甜品
2023-06-26 32 views
我真係第一次會去有貓既餐廳,今次係我第一次 文青風貓Cafe「貓里 Simp.lane」場內有3隻可愛貓店長,Cafe主打台式便當及生酮友好的低糖低碳菜式,酮友同非酮友都可以一齊食到好食既美食❤️呢個題材都唔錯,另外除左貓咪,仲有一個好可愛又聰明伶俐既小妹妹幫你落單❤️煮式蕃茄牛肋條意粉牛肋條係店主親自燜,口感夠林,夠入味再配蕃茄醬更加醒胃,意粉又彈牙😊抹茶鮮奶配雪糕🍳芝士牛角酥配香滑炒蛋🍳蛋香滑濃郁蓬鬆,配牛油味濃而且酥脆的牛角酥,芝士味可以再濃再多啲會更加好食😋紅豆冰🫘❤️Oreo 鮮奶刨冰❤️Oreo控一定喜歡樣貌又可愛,超級邪惡 ,撒上Oreo碎屑的牛奶雪冰,配合濃鬱的鮮奶油,一口下去,Oreo爽脆的甜中帶苦,配合濃郁的奶香味,呈現最完美的組合,岩晒呢家咁熱既天氣去解解暑貓🐱係不會放出黎嫁,如果想同貓貓玩可以follow 左ig.記得同貓店長影相再放返上你既社交媒體
我真係第一次會去有貓既餐廳,今次係我第一次

煮式蕃茄牛肋條意粉

2023-06-18
Lunch
  • Oreo牛奶刨冰
2023-06-21 37 views
[ Simp.lane ]睇網上介紹觀塘有間貓貓cafe,食物種類選擇繁多,連低糖低碳餐都有,約埋朋友一齊去先。✿ 東坡肉便當 $55東坡肉好巨型,肥膏部分入口即化,勁邪惡🙈每款台式便當有白飯、滷蛋半隻、椰菜&粟米🌽,呢個價錢嚟講相當抵食。✿ 黄姜雞扒椰菜花飯 $88 太陽蛋 +$5唔想食咁heavy都有低糖低碳嘅椰菜花飯選擇,雞扒用咗黃姜粉調味,具抗炎功效👍🏻。✿ 抹茶鮮奶 $18✿ 黑糖薑母茶 $10兩款飲品都唔會過甜,調味適中,跟餐半價加配更抵飲。總結🫦午市時間上菜需時,但邊等上菜時可以入房同貓貓玩吓或者透過玻璃望住佢地玩,感覺好放鬆呀🐱🐱✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿Simp.lane地址: 觀塘駿業里6號富利工業大廈11樓C號舖電話: 62657058✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ Simp.lane ]

✿ 東坡肉便當 $55

✿ 黄姜雞扒椰菜花飯 $88 太陽蛋 +$5

✿ 抹茶鮮奶 $18
✿ 黑糖薑母茶 $10
兩款飲品都唔會過甜,調味適中,跟餐半價加配更抵飲。

總結🫦
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
Simp.lane
地址: 觀塘駿業里6號富利工業大廈11樓C號舖
電話: 62657058
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
日式咖喱牛脷飯+太陽蛋🐂👅$68+$5咖喱都幾香唔算好辣甜甜地😀另外個牛脷煮得非常之軟😎入口即溶😇同個咖喱都幾夾☺️採用珍珠米粒粒分明😌鍾意佢加咗一個蛋🤣可以撈埋啲蛋漿連埋飯一齊食😉成個配搭好好香茅冬陰功豬扒+番茄洋蔥節瓜麵🥒$88節瓜麵節係將節瓜變成咗絲狀😆連埋去個番茄湯一齊食🙂都好清新又好重洋蔥味😌另外豬扒加咗香茅同埋都好有泰式嘅冬陰功口味😜成個配搭都幾特別😇雖然完全冇碳水化合物😊但係都食得好飽抹茶鮮奶$33 紅豆冰$18整體都唔算好甜😛同埋兩杯都加咗巨量嘅奶😂所以幾重奶香味ps:cafe仲有啲似貓Cafe☺️但係雖然唔多貓🐱但係都可以同佢哋有少少嘅互動🤣都幾可愛

日式咖喱牛脷飯+太陽蛋🐂👅$68+$5

香茅冬陰功豬扒+番茄洋蔥節瓜麵🥒$88

抹茶鮮奶$33 紅豆冰$18
整體都唔算好甜😛同埋兩杯都加咗巨量嘅奶😂所以幾重奶香味

觀塘·Simp.lane 愛貓人士嘅隱世聚腳點 有小店嘅三隻貓貓作為動物有善餐廳🍴🐶🐱仲可以帶埋自己隻貓主子嚟玩原來店舖仲有提供埋Baby Spa服務如果想同貓貓玩🐱🧶著埋一次性鞋套+消毒雙手就ok👌🏻店員有禮貌又友好 餐廳地方舒適😉餐飲選擇多 意粉/飯/多國菜/糕點/小食仲有提供低糖低碳生酮餐 而且價錢相宜😌近來夏天熱辣辣 一定要食返啲涷野降溫店主仲推出埋刨冰系列 真係夠晒嘆🤩🩷🌈低糖低碳生酮慢煮牛尾配椰菜花飯慢煮牛尾表面均勻地裹着醬汁牛尾慢火煮到好入味 散發住濃郁牛肉香味口感軟硬剛剛好😋生酮餐以椰菜花代替米飯 低碳低糖 味道清淡又健康啲👍🏻👍🏻🥰🌈黑松露白汁雞肉意粉估唔到整得咁好食😌黑松露汁調教得剛剛好 濃郁豐富加上奶油+芝士 口感更滑順意粉口感滑嫩 嗦晒啲醬汁啖啖香😚😚😚🌈香芒百香果牛乳刨冰刨冰呈現出細膩白色冰屑 上面鋪咗香甜嘅芒果+百香果果醬 😋😋芒果+百香果散發出濃郁果香味 酸甜清爽上層有cream則是帶着淡淡奶香味仲有配搭小丸子 煙煙韌韌又軟糯中間仲夾雜咗消化餅乾碎幾有咬口底層仲放咗粒粒椰果 非常足料🥰🥰如果覺得唔夠甜仲可以再加煉奶 好貼心😉🌈朱古力特飲特飲散發出濃郁的巧克
觀塘·Simp.lane

一冷一熱非常過癮又充滿意式風情🤩🤩
2023-06-07
Dinner
2023-06-13 52 views
日式黃豆粉紅豆小丸子賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧甜品以裝得滿滿的棉花冰為主,一旁伴以紅豆粒、小丸子、珍珠、鮮忌廉,頂端潵上黃豆粉作點綴,另跟配黑糖漿,極具和風特色,用料非常繁多。棉花冰質感綿密,不會咬到一粒粒碎冰,值得一讚。紅豆粒軟腍可口、香甜不膩,小丸子與珍珠煙韌Q彈、嚼勁十足,鮮忌廉奶香順滑,黑糖漿甘甜濃香,以上出色的配料與棉花冰融合,口感層次極度豐富,滋味十足。頂端的黃豆粉為甜品增添一抺淡淡的堅果香。蒜香牛柳粒➕椰菜花飯➕太陽蛋賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧牛柳粒一口大小,入口鬆軟嫩口,牛脂香味滿溢,加入蒜香增添鹹香滋味,惹味十足。椰菜花飯清淡新鮮,口感比米飯更軟腍濕潤,吃一點已有飽肚感,而且卡路里低,減肥人士必選❣️太陽蛋蛋白蛋黃分明,蛋黃脹卜卜非常誘人。入口細滑順嫩,蛋香濃郁,味道醇厚甘甜,伴飯良選。鹽酥大雞髀便當賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧大雞脾非常巨大,size 可覆蓋大半個飯碗,大件夾抵食。雞脾外皮炸得金黃酥脆,炸雞香味濃烈馥郁,內裡雞肉依舊保持柔嫩,並能鎖緊其中肉汁,令雞脾入口外脆內嫩,非常出色。蘋果醋梳打賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧梳打水與蘋果醋分開,另

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

大雞脾非常巨大,size 可覆蓋大半個飯碗,大件夾抵食。

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

梳打水與蘋果醋分開,另外原罐送上,防止走氣泡之餘,份量足本又抵飲,值得一讚。

蘋果醋果香味濃,入口酸香清爽,冰冰涼涼,非常解渴解膩,開胃良伴。

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

層次分明的抺茶鮮奶上蓋上一大球香軟的雪糕,非常吸睛。

抺茶鮮奶入口先喝到鮮奶的醇香,再慢慢嘗出抺茶的滋味,抺茶味道馥郁、回甘中帶點微甜,順喉柔滑,整體甜度剛好,高質推薦。

雪糕奶香四溢,入口香滑細嫩,涼浸浸的消暑一流。

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

餐廳採用暖色作主色調,設計感觀和諧舒適,令人放鬆治癒。

餐廳內設有貓房🐱,可以一邊用餐一邊欣賞超可愛的多比和阿里的互動❣️

如果想與多比和阿里親親接觸,只要follow 餐廳的IG, 將與貓貓的合照post 上個人IG 並tag 餐廳就可以了❤️貓奴切勿錯過🥰

🐧❤️結語:棉花冰甜品極具特色又滋味滿分,首選必食推薦❣️
2023-06-12
Lunch
2023-06-12 56 views
抹茶鮮奶配雪糕(抹茶味)🥛$13(跟餐價)抹茶味非常濃郁入味😋再加上雪糕令口感大增。鮮奶配上抹茶呢質感非常順滑,味道十分香濃好味🙌🏻牛柳粒椰菜花太陽蛋飯 $98 +$5太陽蛋椰菜花加上飯就是絕配🥰再加上炒雞蛋令口感非常不錯。牛柳粒也十分香口加上美味的太陽蛋令整體感覺更豐富✨鹽酥大雞髀便當$68不得不提鹽酥大雞髀新鮮炸起非常香脆有口感😭加上香脆的雞皮非常惹味!再加上珍珠米和滷水雞蛋令口感更平衡。日式黃豆粉紅豆小丸子(未定價)🍧餐廳特此安排夏日預定新菜式🥳沙冰加上黑糖漿非常好味,再加上沙冰綿綿的口感不錯。還有不同的配料,紅豆🫘丸子🍡忌廉和餅底🧁令沙冰更豐富,非常之適合炎炎夏日昨甜品☀️______________________________このレストランはいい雰囲気ですね👍🏻

抹茶鮮奶配雪糕(抹茶味)🥛$13(跟餐價)

牛柳粒椰菜花太陽蛋飯
$98 +$5太陽蛋