2020-05-31 1503 views
陽光普照~最好係去d郊野地方親親大自然~但最近因為疫情關係~香港各個山頭都人頭湧湧~所以就轉戰去黃金海岸度行下~點知其實都好多人😂😂😂不過都okkk ge起碼有位park車~🤣咁就係黃金海岸商場入面覓食lunch~我試過平日夜晚入黎~真係小貓3、4隻~今日係間間餐廳都迫爆人~入黎前我其實做過research~好味ge餐廳5多or冇咩食評~可能都少人入黎食~見星庭d評價都okk!一於試下佢!!🤣🤣佢室內有冷氣ge位其實5多~係要自己去counter落單俾左錢~再有姐姐送過黎~服務態度都好好啊~值得一讚!🌟海南雞飯套餐($80)我同男朋友叫左一個雞飯share~油飯都幾大碗~但d油5夠香~飯冇咩油香味~普通~雞都較為瘦~同佢d source好淡~個人覺得5算好味但都5算難食~不過不失啦!🌟熱黑甜紅茶(跟餐)反而lee個飲品出乎意料好飲!我第一次飲!甜甜地但又5係好「漏」ge感覺~有茶味但又5會澀!值得試啊!🌟咖椰多士($28)好味!咬入口脆卜卜~拍得住ssp維記~🌟美祿恐龍($36)男朋友叫左個朱古力加阿華田😂😂😂其實幾好飲好濃5係溝太多水~但個人覺得有d甜~同有d貴~⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
陽光普照~
最好係去d郊野地方親親大自然~
但最近因為疫情關係~
香港各個山頭都人頭湧湧~
所以就轉戰去黃金海岸度行下~
點知其實都好多人😂😂😂

不過都okkk ge
起碼有位park車~🤣
咁就係黃金海岸商場入面覓食lunch~
我試過平日夜晚入黎~
真係小貓3、4隻~
今日係間間餐廳都迫爆人~
入黎前我其實做過research~
好味ge餐廳5多or冇咩食評~
可能都少人入黎食~
見星庭d評價都okk!
一於試下佢!!🤣🤣

佢室內有冷氣ge位其實5多~
係要自己去counter落單俾左錢~
再有姐姐送過黎~
服務態度都好好啊~值得一讚!

🌟海南雞飯套餐($80)
我同男朋友叫左一個雞飯share~
油飯都幾大碗~
但d油5夠香~飯冇咩油香味~
普通~
雞都較為瘦~同佢d source好淡~
個人覺得5算好味但都5算難食~
不過不失啦!

🌟熱黑甜紅茶(跟餐)
反而lee個飲品出乎意料好飲!
我第一次飲!
甜甜地但又5係好「漏」ge感覺~
有茶味但又5會澀!
值得試啊!

🌟咖椰多士($28)
好味!
咬入口脆卜卜~
拍得住ssp維記~

🌟美祿恐龍($36)
男朋友叫左個朱古力加阿華田😂😂😂
其實幾好飲
好濃5係溝太多水~
但個人覺得有d甜~
同有d貴~
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
入到黎其實都冇咩餐廳可以揀~
平平地又穩陣
可以揀佢🤣🤣🤣
2020-03-23 980 views
呢間小店喺黃金海岸商場內,星庭新加坡海南雞專門店有朋友仔介紹呢間海南雞好食,即管嚟試試順便去個沙灘鬆下$80 海南雞飯餐, 甜奶紅茶講下杯茶,甜奶紅茶即係「茶走」鷹嘜牌 煉奶 沖出嚟,ok啦至於個雞飯,份量都好足佢俾左一半胸一半雞髀肉我首先試左舊胸肉,D雞肉好滑,層皮好爽彈,仲有d啫喱黏著胸都咁滑,髀肉更加冇得輸。醬料都ok不過D甜醬油可以進步下,夠杰身但甜度稍為唔夠最好就避左lunch time繁忙時間嚟食因為地方唔大,不過眼見有超過1半既人都叫雞飯
呢間小店喺黃金海岸商場內,
星庭新加坡海南雞專門店

有朋友仔介紹呢間海南雞好食,即管嚟試試
順便去個沙灘鬆下

$80 海南雞飯餐, 甜奶紅茶

講下杯茶,甜奶紅茶即係「茶走」
鷹嘜牌 煉奶 沖出嚟,ok啦

至於個雞飯,份量都好足
佢俾左一半胸一半雞髀肉我
首先試左舊胸肉,D雞肉好滑,層皮好爽彈,仲有d啫喱黏著
胸都咁滑,髀肉更加冇得輸。

醬料都ok
不過D甜醬油可以進步下,夠杰身
但甜度稍為唔夠

最好就避左lunch time繁忙時間嚟食
因為地方唔大,
不過眼見有超過1半既人都叫雞飯
冇骨海南雞

海南雞飯餐

2020-03-23
$80 (Lunch)
2020-03-09 827 views
呢間真係一間好抵食嘅星加坡菜 。呢間小店坐位闊落,環境好好,而且食物都好高質,最緊要係啲嘢食好抵食。食物種類選擇又多添, 我哋叫咗個多士 同埋喇沙 。多士好脆好好味, 夾埋裏面啲醬都好正,而且仲有隻流心蛋喺度,佢套餐仲包埋特飲添!另外,令我哋嗰個啦喇沙都味道非常濃郁, 而且啲配料都好足夠 。呢間餐廳絕對係一間好地道嘅星加坡菜, 如果想輕鬆下享受下黃金海岸的環境,又想好平咁食一餐好正嘅午餐就可以揀喺度食!!!!!!
呢間真係一間好抵食嘅星加坡菜 。

2020-03-04 583 views
海南雞同喇沙超水準,雞肉好滑,喇沙湯夠禯,建議加錢食雞髀,我覺得佢個收費俾起好多出名嘅都好得多😋😋😋😋不過佢坐位唔多,假期都會多人,可以的話就非返忙時間去
海南雞同喇沙超水準,雞肉好滑,喇沙湯夠禯,建議加錢食雞髀

肥牛喇沙
海南雞髀
2020-03-04
$100 (Tea)
海南雞髀
2020-02-29 506 views
今天和老公去黄金海岸一遊,見到有新加玻美食立即入去一試。要先去櫃枱點餐,然後職員送餐。熱Kopi O夠香濃, 凍拉茶夠爽,咖央甜而膩,花生醬夠香,兩個餐,一個配蛋,都係90蚊有找,抵食,值得推介。

2020-02-29
$45 (Tea)
  • 咖央多士