2024-03-10
突然有d掛住韓國既氛圍,所以我哋又過咗嚟呢間好有韓國feel,之前食過覺得幾好食既大排檔到開餐喇😋今次我地食左:👉🏻✨鐵板燒濟州黑毛豬✨ $188濟州島既黑毛豬唔肥唔瘦啱啱好,睇住佢放系個小鐵板度慢慢燒,再聽住d「滋滋聲」真係好療癒。燒好之後,豬肉肉味香醇,肉質爽滑好有彈性,入面仲有超多肉汁爆出嚟,但又唔會令人感覺好油膩👍🏻✨新沙洞芝士部隊鍋✨$268部隊鍋入面既配料有肥瘦相間豬腩肉、午餐肉、煙靭年糕、炸餃子、娃娃菜、魚糕、香菇、豆腐、蟹柳、大量芝士同辛辣麵,用料夠哂豐富。個秘製泡菜湯底辣中帶甜又唔會好辣,連我呢d唔食得太辣既人都可以輕易接受到。煮煮下D芝士溶晒喺個湯入面仲更加香,小妹超愛呢個味 😍✨牛肉紫菜飯卷✨ $98帶有麻油香既紫菜飯卷入面放滿左d好香口既烤牛肉、雞蛋絲、醃蘿蔔、青瓜絲同紅蘿蔔絲等蔬菜..超多料,夠哂滿足又飽肚。✨招牌原粒蜂巢蜜米酒✨ $98用埕裝住既米酒嘅酒味較列,同帶d辛辣感,但同杯仔入面既原粒蜂巢攪勻之後即時變到酸酸甜甜重米香,仲好容易入口,女仔都啱飲😬冇時間去真韓國住,間唔中近近地過嚟感受吓韓國氛圍又真係唔錯嘅❣️🇰🇷新沙洞大排檔📍元朗鳳攸南街3號好順景大廈
今次我地食左:👉🏻
✨鐵板燒濟州黑毛豬✨ $188