星期六下午去,都等了一位兒才有位!我們點了Mango Fever 同 Chocolate lover! 兩個都很美味!我比較喜歡Mango Fever, 因為比較清新, 芒果超甜,又有濃濃yogurt味!而chocolate fever就有香濃朱古力toppings! 外表及味道都不錯!希望希多點位置不用等太久!
星期六下午去,都等了一位兒才有位!

2024-09-16 185 views
Smile呢間乳酪雪糕一直都有食開,平時去開係旺角嗰一間,開喺一間新嘅商場,但係好耐之前發現佢已經執咗笠,所以一直都冇機會再食呢一間乳酪雪糕。今次嚟到呢銅鑼灣,行開附近,覺得有啲攰,想搵個地方坐吓,發現咗有呢一間雪糕,即刻坐低就叫啦,平時都係食開一個叫做Summer嘅雪糕,但係今次就想試吓呢一款多芒果嘅款。其實見到好多客人都有叫佢嘅自選系列,好似都唔錯,下次可以試吓。今次食呢個呢就個味道都係一如以往咁好食,佢一層係梳打餅碎,一層係芒果,以頂頂就有一個芒果雪芭 ,好好食

2024-08-21 218 views
🔍 Smile Yogurt📍 軒尼詩道500號希慎廣場5樓511B號舖📝 ★★★★★ 👍【 Smile Coffee 】 $56朱古力片﹑朱古力爆炸棒棒﹑咖啡脆粒﹑咖啡果凍﹑咖啡曲奇🍦裝飾既朱古力棒加爆炸糖 有啲驚喜 有創意🤯👍🏻 咖啡味都唔錯 不過都係鐘情朱古力味🍫【 Mango Fever 】 $70芒果雪葩﹑自家製脆粒﹑芒果熱情果棉花糖﹑芒果布甸﹑芒果🥭芒果味雖然唔太酸 但係都係唔及朱古力味🍫總結朱古力味世一🥇完!
🔍 Smile Yogurt

【 Mango Fever 】 $70
芒果雪葩﹑自家製脆粒﹑芒果熱情果棉花糖﹑芒果布甸﹑芒果

完!

2024-08-19 192 views
天氣實在太熱,經過呢間yogurt都忍唔住同朋友仔叫咗兩杯share今次試咗🩷🍓The Garden🥭Mango Fever酸酸甜甜嘅Yogurt真係非常之開胃,加上每一層都有唔同嘅配料,令到個口感非常豐富,而我最鍾意裏面係有加新鮮嘅水果同埋果凍😋

今次試咗🩷
🍓The Garden

🥭Mango Fever

2024-07-09 215 views
香港依家越嚟越少乳酪雪糕好彩仲有Smile 而且仲有唔同分店~~~而且價錢唔算好貴又多配料無論夏天冬天都想食返杯~~~不過佢位置比較少好多時要外賣拎走食~~~有機會再試吓佢嘅蛋糕啲人話幾好食
香港依家越嚟越少乳酪雪糕
不過佢位置比較少
好多時要外賣拎走食
有機會再試吓佢嘅蛋糕
啲人話幾好食
Smile yogurt乳酪好食又夠配料,買卷又可以抵少少,唯獨唔好溶得比較快左少少🤣今次揀左The Garden 夏日炎炎食夠清新,仲有我鐘意食既馬卡龍做配料,其實都係好抵食出面買一粒馬卡龍平極都15蚊左右😀😀😀味道乳酪甜酸到恰到好處,唔會過酸👍👍配料今次食The Gardens配料夠多,有馬卡龍,自家制百力支,威化餅碎,荔枝醬汁,仲有士多啤梨蛋白脆,有唔同層次口感環境有點細少,枱有7至8張枱咁岩去食飯午餐時間,人流較少容易有枱坐份量都算大杯,自己一個食好飽肚,所以2人分享食就岩岩好我個人認為溶解度有少少快溶,所以打完卡影相要快快享受食用感受:整體都算好夠消暑,又能享受美味乳酪😀😀😀

乳酪甜酸到恰到好處,唔會過酸👍👍

配料
今次食The Gardens

有點細少,枱有7至8張枱
咁岩去食飯午餐時間,人流較少容易有枱坐

份量

溶解度
有少少快溶,所以打完卡影相要快快享受食用

感受:整體都算好夠消暑,又能享受美味乳酪😀😀😀
2024-06-30
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$56 (Lunch)
Dining Offer
Coupon
2024-06-21 224 views
之前鍾意食Mango Fever ($70),最近轉左食Banana Split ($56),因為平好多。佢啲Yogurt真係好香好滑,唔同材料配搭得好好,香蕉乾脆卜卜,香蕉果蓉酸酸地配合Yogurt 好夾,連淋喺上面嘅朱古力都食得出係靚嘢,中間仲有啲餅碎,最底下層有啲生果粒(蘋果、蜜瓜等等),層次豐富,回味無窮。地方雖然唔係好大,但有太陽光照射,好舒服,我通常下午茶時間嚟,冇乜人,可以慢慢食,慢慢坐,真係日日都想黎。
Banana  Split
2024-06-21
$56 (Tea)
Banana  Split
2024-06-21 166 views
屋企人生日,特登過嚟買個細細地嘅生日蛋糕,口味迎合返香港人,唔會太甜,而且又好多款式、味道。上次買咗個抹茶黑芝麻味,細細個,幾好食,幾個人分啱啱好,價錢又唔會貴,唔錯。
話說呢排每個星期都搵一日去幫襯,開首份量真係好滿足,見到個賣相就想哇一聲尖叫⋯ 琴日一心放工開開心心衝去食,換來係極度失望,份量比之前少咗起碼一半,尤其係yogurt份量⋯ 平時可以食到好飽,琴日食完完全無飽肚嘅感覺⋯ $70一杯真係一啲都唔平呀,點解換來嘅係唔相應嘅份量⋯本來忍唔住想即時反映,但剛巧聽到有媒體邀請佢哋做訪問所以算⋯ 琴日都有留意到黃昏時間人手轉左,唔係平日見到嗰啲姐姐⋯ 希望相關人士見到可以盡快改善,提升返啲質素⋯
2024-06-07
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$70 (Other)
2024-06-08 152 views
-呢間係我中學回憶之一🫢 中學去補習前後有時會同friend去食下frozen yogurt ☺️ 呢間嘅fro yo 嘅default set 好靚好吸引,所以次次去都會揀呢啲味反而未試過食自選😛🥭🍨Mango fever ($70)Frozen yogurt 好軟滑,yougurt嘅酸味香濃、甜味balance得幾好,材料幾豐富多樣,最上面嘅係芒果雪葩,仲有芒果熱情果棉花糖、芒果布甸🍮同芒果粒,同fro yo一齊食好fresh 😋 其他味都食過都好味㗎😍除咗出名frozen yogurt之外,都有啲蛋糕🎂 全部都幾靚同有細細個3”嘅岩哂少人啲慶祝🍾️🥳

🥭🍨Mango fever ($70)
其他味都食過都好味㗎😍

2024-05-18 222 views
係銅鑼灣食完晚飯都已經九點幾,食完飯就緊係去食甜品,最後見到Smile Yogurt未收就衝入去食😂.乳酪可以自由配搭,亦都可以揀鋪頭配搭好既Menu。.Chocolate Lover黎呢間我每次都係必叫朱古力😂因為唔太鐘意食生果類(´▽`)乳酪雪糕唔會太酸亦唔會太甜,味道剛剛好。面頭有朱古力冰皮卷、Brownies、朱古力豆同朱古力百力滋。中間有oero餅乾,而底層係餅碎,口感有層次仲唔會太甜,輕鬆食哂成杯.Mango Fever雪糕頂部有個芒果雪葩,個雪葩好易跌😂入面有自家製脆粒、芒果熱情棉花糖,而中間放咗一層芒果布甸,底部就放咗芒果,口感豐富!鐘意芒果就要叫呢一款
乳酪可以自由配搭,亦都可以揀鋪頭配搭好既Menu。

Chocolate Lover
Mango Fever
2024-04-13 208 views
一直有食開既 雖然唔平,等的又耐,服務又零,但都一直幫寸緊,但今日,好失望 ,$70一杯,入面中空好大,我來食yogurt ,卻是食空氣?? 好離譜,求求其其擠一d, 下面是oreal cookie , 非常唔掂!
2024-04-04 302 views
-//位於銅鑼灣•主打皇牌乳酪雪糕同埋蛋糕🎂香港總共有7間分店🍦每杯雪糕都好多配料賣相好吸引,其實兩個人share食一杯都得大約有13款不同口味配料,七彩繽紛好靚啊📍Floral Recharge 乳酪雪糕 $70呢款係期間限定推出嘅☺️唔係每間分店都有配料菠蘿脆片、芒果醬汁、紫脆粒、馬卡龍芒果熱情果棉花糖、蝶豆花檸檬啫喱、藍莓顏色都幾夢幻👍🏻唔單止乳酪味重,仲好好食小朋友一定會鐘意食🔥酸酸甜甜特別滋味啊聽講係加入希臘乳酪製作,雪糕係超級滑身
//位於銅鑼灣•主打皇牌乳酪雪糕同埋蛋糕🎂
香港總共有7間分店🍦每杯雪糕都好多配料
賣相好吸引,其實兩個人share食一杯都得
大約有13款不同口味配料,七彩繽紛好靚啊
📍Floral Recharge 乳酪雪糕 $70

呢款係期間限定推出嘅☺️唔係每間分店都有
配料菠蘿脆片、芒果醬汁、紫脆粒、馬卡龍
芒果熱情果棉花糖、蝶豆花檸檬啫喱、藍莓
顏色都幾夢幻👍🏻唔單止乳酪味重,仲好好食
小朋友一定會鐘意食🔥酸酸甜甜特別滋味啊
聽講係加入希臘乳酪製作,雪糕係超級滑身
話說我係希慎廣場5/F掙扎左好耐,究竟揀珍珠奶茶定乳酪雪糕好呢,左左右右,最後我係揀左「Smile」🙂Smile yogurt雪糕真係好吸引,由A-L 12款唔同配搭卑你揀,款款都咁吸引,款款都好想食🤤,又係望左個menu好耐,最後揀左Wild Summer☺️Wild Summer呢杯以tropical fruits為主,係yogurt 上面插上一片菠蘿脆片,淋上紅桑莓汁,再放了荔枝、食食下就會食到芒果,最底既有自家製脆粒,本身yogurt都有酸,再加埋生果酸甜,整杯配搭都好fresh無食咁耐Smile都係一樣咁好食,大大杯,配搭又多又好味,兩個人share食我覺得係最perfect
話說我係希慎廣場5/F掙扎左好耐,究竟揀

Wild Summer
今日去咗Smile Yogurt & Dessert Bar,呢間嘅乳酪雪糕真係正到爆燈,揀咗杯Evolcare,仲有得同閨蜜share,真係太正喇👭!乳酪嘅自然酸味同微微甜意,係咁滑入口,簡直係refresh晒。入面嘅食材配搭好豐富,藍莓同士多啤梨混埋朱古力片嘅香甜,加埋荔枝果凍嘅Q彈,簡直係口感play乜都有🎉。馬卡龍雖然有啲甜,但喺乳酪嘅清新中添咗點綴,底部嘅脆粒仲加咗層次感,讚嘞!再講下The Garden,呢杯曬都撼極嘅清爽感受,啲雪糕嘅清香啱晒夏天,不過要手快啲,因為佢比較易溶。千層酥跟玫瑰荔枝汁嘅搭配真係幾出彩,食嗰陣眼都要瞇埋嚟享受🌸,不過底層餅乾碎同乳酪雪糕嘅組合我係覺得可以再改良吓。總結,Smile係一間價錢公道、食物令人滿足嘅乳酪專門店,下次仲會黎試其他款式,推薦比想搵款新鮮感受嘅你!👌🍓🌱