唐宮小聚🔸,是一間新派摩登中菜館。餐廳以大量可愛和充滿藝術感的點心打響名堂,每次與家人和朋友到訪,都沒令我失望過~年尾啦快到初一十五做節的日子啦✨又是時候吃盤菜啦! 我預先預訂盆菜和數款點心,和家人團聚吃飯,一齊應節。迷你聚寶盆 $638 ◢ 3/5迷你聚寶盆有分2人或6人份量🥰,即使小家庭也適合享用呀! 聚寶盆有鮑魚、花膠、大蝦、燻魚、鹹魚、鹹雞、瑤柱等等😍,高級食材,更有團年飯的感覺! 和牛啤梨 $49 ◢ 4.5/5造型有趣的啤梨仔,其實是黑椒牛肉咸水角。口感煙靭軟糯,即使放久後也很好吃。大肚婆炒飯 $49 ◢ 3.5/5用蟹肉、大蝦、脆豆、粟米、薑米等炒成的炒飯,口感豐富,充滿鑊氣。小小熊仔 ◢ 3/5超可愛的小小熊仔🐻,是流心朱古力包。面包用阿華田粉製造,配上朱古力漿,香濃甜蜜。

迷你聚寶盆 $638 ◢ 3/5

和牛啤梨 $49 ◢ 4.5/5

大肚婆炒飯 $49 ◢ 3.5/5

小小熊仔 ◢ 3/5

2021-12-12
2021-12-13 1852 views
今日同朋友去左荃灣行街, 行完之後就睇下附近有咩食, 經過見到E間唐宮小聚勁多人食, 於是就入去試下😋 餐廳環境超大, 裝潢幾特別, 座位之間亦好闊落, 坐得好舒服!🌟陳年10年黑糯米酒E款酒入冬先會有, 因為相當暖身, 聞落好香酒味, 飲落味道甜甜地, 酒味唔算好重好好飲! 🌟椰皇燉雞原個椰皇拎去燉, 一打開熱辣辣, 仲聞到好香噴噴嘅椰子味, 湯汁清澈, 入口椰子味好重, 雞味濃郁, 非常滋補, 挖埋椰皇入面嘅椰子肉, 味道清甜爽脆!🌟迷你聚寶盆(二人份)聚寶盆有鮑魚, 瑤柱, 冬菇, 鮮蝦, 雞, 蘿蔔, 蔬菜等等食材, 醬汁甜甜地, 調味岩岩好, 食材吸哂醬汁嘅精華幾好味, 撈飯亦不錯!🌟大閘蟹臘味煲仔飯小妹真係好中意食蟹同煲仔飯, 見到有二合一仲唔即叫! 打開熱辣辣, 蟹香味隨後飄散, 雄蟹好多膏, 味道鮮甜, 臘味除左有油脂甘香嘅臘肉, 仲有原味同椒味蠟腸, 非常有心思! 椒味蠟腸食落辣辣地帶點花椒嘅味道🌟陳皮燉梨陳皮陳香醇厚, 燉梨香甜多汁, 糖水飲落清甜滋潤!

🌟陳年10年黑糯米酒

🌟椰皇燉雞

🌟迷你聚寶盆(二人份)

🌟大閘蟹臘味煲仔飯

🌟陳皮燉梨
陳皮陳香醇厚, 燉梨香甜多汁, 糖水飲落清甜滋潤!
2021-12-11
Type of Meal
Dinner
🌟唐宮小聚🌟推出期間限定menu,💰迷你聚寶盆份量豐富,選料優質,係團年及冬至飯嘅好選擇!💗💰迷你聚寶盆 $638/6位用💗鮮甜嘅鮑魚、滋補嘅花膠、爽彈嘅大蝦🦐、軟嫩嘅燻魚🐠、惹味嘅咸雞🐓、咸香嘅瑤柱、多汁嘅冬菇🍄、香港仔魚蛋等食材整齊排列,就算外賣都絕不馬虎,包埋大大瓦煲同埋湯汁,原煲加湯煲返熱就食得🔥,真係好方便,直頭係冬至/團年飯嘅恩物!🥰🥥椰皇燉雞 $69雞肉嫩滑、湯底帶清新嘅椰香,十分好喝!🤩🖤黑金流沙 $49/3pcs一咬即爆出濃香又熱辣辣嘅流心蛋黃,正到難以形容!😍🤰🏻大肚婆炒飯 $99🦐蝦、🦀蟹材、🌽粟米仔等料炒到香口,加入糙米、藜麥等,好吃又營養豐富!😘❣️沙田乳鴿 $59皮脆肉嫩,多汁美味!🐷得意小豬 $39可愛嘅小豬造型,係甜美可口嘅草莓乳酪凍!🍓💕南瓜燉桃膠 $59南瓜内含銀耳、圓肉、桃膠、紅棗等,夠晒滋補!😇

💰迷你聚寶盆 $638/6位用

🥥椰皇燉雞 $69

雞肉嫩滑、湯底帶清新嘅椰香,十分好喝!🤩

🖤黑金流沙 $49/3pcs

一咬即爆出濃香又熱辣辣嘅流心蛋黃,正到難以形容!😍

🤰🏻大肚婆炒飯 $99

❣️沙田乳鴿 $59

皮脆肉嫩,多汁美味!

🐷得意小豬 $39

可愛嘅小豬造型,係甜美可口嘅草莓乳酪凍!🍓

💕南瓜燉桃膠 $59

南瓜内含銀耳、圓肉、桃膠、紅棗等,夠晒滋補!😇
2021-12-12 317 views
下午茶食中菜唔一定係飲啖茶食個包。而家黎*唐宮小聚*仲可以嘆盆菜😍。盆菜分2人同6人。堂食同外賣🥡都有。做冬又多個好選擇👏。簡直係天大喜訊🥳。迷你聚寶盤(2人)Wow😲….個名叫迷你。望落一d都唔Mini😍。鮑魚、花膠、大蝦🍤、燻魚、鹹雞🐔、瑤柱、冬菇、香港仔魚蛋、蓮藕、生果蘿蔔、娃娃菜🥬、貓耳朵雲耳。用上矜貴食材。$198 有2人聚寶盆。真係驚喜到震❣️。大蝦新鮮爽彈。鮑魚軟腍入味。瑤柱大大粒。唔會一夾就散😋。枱枱都點乳鴿。原來堂食$39隻。甘抵食🤩。我地唔執輸一人食一隻。提供手套方便食用。唔怕食到隻手油淋淋🤣。熱辣辣炸起。一咬肉汁bi出黎🤪。脆炸多士上枱多士飄來陣陣黑松露味道🥰。香而不膩。做得非常出色。原來黑松露同蝦多士係甘夾。忍唔住要Beer一Beer🍻。南瓜🎃燉桃膠🎃盅由牛奶椰汁。銀耳。元肉。大紅棗。桃膠組成。超超超足料❣️。桃膠滋陰養顏。元肉安神。愛美人仕必食🥰。
迷你聚寶盤(2人)
脆炸多士
南瓜🎃燉桃膠
今晚收工嚟到荃灣荃新天地嘅「唐宮小聚」品嚐新派中菜,店內裝修時尚摩登,座位寬敞,啱晒一家大細或者親朋好友聚餐適逢年尾做冬同新春佳節臨近,唐宮小聚推出左「迷你聚寶盆」盆菜,除咗有2人份,也有6人份量,堂食或外賣都可以,非常方便迷你聚寶盆盆菜有齊鮑魚、花膠、大蝦、香港仔魚蛋、燻魚、鹹雞、瑤柱、冬菇、蓮藕、生果蘿蔔、娃娃菜、貓耳朵雲耳等等超過10款食材,盤滿缽滿,好足料呀!盆菜汁味道濃淡適中,燻魚同大蝦夠新鮮,其他配料都吸收晒湯汁嘅精華,好好食和牛啤梨圓渾渾的啤梨其實即係黑椒和牛鹹水角!外層香脆唔油膩,內餡係沙葛同黑椒和牛粒,肉味香濃,非常滋味非常山竹像真度極高嘅山竹~外皮軟糯,裏面係龍蝦汁同蟹肉,鮮味十足,好特別黑金流沙賣相型格富時尚感,黑金流沙包熱辣辣,好鬆軟,一咬開流沙奶皇餡如泉湧,甜甜地帶有鹹蛋黃香紅油抄手一客有8粒菜肉雲吞,皮薄餡靚,滿滿的紅油浸住,微微辣,幾好食得意小豬豬仔外型非常可愛趣緻❤️小豬仔其實即係「草莓乳酪凍」🐷口感好嫩滑,唔會太甜,有奶香!配上淡奶,口感更加滑溜,大滿足呢

迷你聚寶盆

和牛啤梨

紅油抄手

得意小豬

$250 (Dinner)
1K
2021-12-08 300 views
就到冬至了,最想吃食暖笠笠的盆菜,温馨又䁔心。<唐宮小聚>推出2人份的迷你聚寶盆,盆菜配料矜貴,有鮑魚、花膠等,象徵盆滿缽滿、豐衣足食,一起圍爐而食,過一個温䁔的冬至。迷你聚寶盆$198聚寶盆相當吸睛,配料豐富: 鮑魚、花膠、大蝦、燻魚、鹹雞、瑤柱、冬菇、蘿蔔、香港仔魚蛋、娃娃菜及蓮藕,打開鍋蓋,熱霧飄來陣陣鮮香,令人大飽口福。上層的鮑魚厚身,鮮味十足,口感軟心滑溜。大蝦肉質新鮮爽彈,鮮甜帶嚼勁,挖出蝦膏享用,更鮮香美味。花膠炮製出黏糯口感,充滿骨膠原,滋補養顏。鹹雞雞皮滑嫰可口,吸收了鮑汁、瑤柱汁精華,特別咸香鮮美。蓮藕爽脆,冬菇充滿蠔油香味,口感滑溜。燻魚香腍又鬆軟,喜歡魚蛋質感綿彈,蘿蔔、娃娃菜掛湯力強,清甜蘿蔔,完全吸收了盆菜精華,濃甜解膩。沙田乳鴿$39乳鴿新鮮炸起,入口熱燙燙,外皮香酥可口,內裡肉嫰多汁,豐潤的肉汁散發口腔,油香入味。子薑鹹雞煲仔飯$79打開煲蓋,倒入甜豉油,飯面上鋪滿鹹雞肉、子薑。鹹雞肉綿滑,雞皮柔嫰,配上甜豉油,鹹甜滋味。米飯乾身,粒粒分明,挖到煲底的脆脆飯焦,簡單而美味的皇牌,滋味停不了。紫薯天鵝酥$49 造型像一雙一對的天鵝,十分可愛

迷你聚寶盆$198

沙田乳鴿$39

子薑鹹雞煲仔飯$79

紫薯天鵝酥$49
造型像一雙一對的天鵝,十分可愛吸睛,天鵝酥外皮鬆化,中央填滿綿糯紫薯蓉,喜歡紫薯清甜的味道,口感不油膩,口感酥軟兼施。

小小熊仔$49
得意的熊仔流心包,面包以阿華田粉搓成,大啖咬下,熱燙的朱古力流心洶湧而出,濃甜吸引,大人小朋友都喜愛。

肉鬆抓餅$39
手抓餅口感酥脆,做到一層層起酥的口感,咀嚼之間煙煙韌韌。中間夾滿肉鬆、香蔥粒,肉香鮮味,簡單而不失惹味。
得意小豬$39
肥啫啫小豬是草莓乳酪奶凍,粉嫰迷人,口感柔順,奶涷連同乳酪享用,奶滑細膩,莓果甜香及奶香出奇地搭配,甜蜜味蕾。
Dining Offer
Tasting Event
2021-12-01 867 views
對上一次去唐宮小聚中環店,差不多都有兩年多,當時已覺得餐廳裝潢精緻,食物賣相靚,質素又唔錯,已經留下好印象,今日同朋友喺屯赤睇完日落,跟住出荃灣晚飯,打開 OpenRice 又見到「唐宮小聚」荃灣店,所以想也不用多想就開車前往🚗呢度嘅白玉王鴿基乎每台客都會叫,乳鴿即叫即炸,皮脆肉嫩又多汁,兼且做緊特價$39一隻非常抵食🤫黑松露雞可以算係一個幾好食嘅前菜,一般呢類冷盤都係用鹽焗、砂姜或者麻醬黎撈,但今次食到用黑松露醬油黎做,都算幾特別幾好味😋醉沙白蚌又係另一個幾特別嘅前菜,沙白應該係用花雕高湯浸熟,所以每一隻沙巴肉食落口嘅時候,都會滲出好香濃嘅花雕酒味,沙白本身又好清甜,非常驚喜👍黃金冰茄其實就係用鹹蛋黃做嘅茄子,同一般嘅黃金蝦嘅做法一樣,先用粉漿炸好茄子,然後用牛油炒香鹹蛋黃後,撈埋剛才炸好嘅茄子落去就得,味道係可以嘅,不過我個人覺得茄子食落去太多油,可能因為茄子本身較為吸油吧😂食飯當日啱啱係餐廳嘅會員感謝祭期間,所以可以用特價$128(原價$198)食大閘蟹炒年糕,有咁好優惠即時點一個黎試,呢個主菜真係抵食到不得了,一盤炒年糕上邊有兩隻目測大約4至4兩半嘅大閘蟹,每一件年糕都俾好香嘅

黑松露雞

醉沙白蚌

黃金冰茄

食飯當日啱啱係餐廳嘅會員感謝祭期間,所以可以用特價$128(原價$198)食大閘蟹炒年糕,有咁好優惠即時點一個黎試,呢個主菜真係抵食到不得了,一盤炒年糕上邊有兩隻目測大約4至4兩半嘅大閘蟹,每一件年糕都俾好香嘅大閘蟹味醬汁封住,大閘蟹有多膏好肉,用$128價錢就可以享用到,真係超值👍👍😋
大閘蟹炒年糕

麻滑石班又係一個今餐好鍾意嘅菜式,我本人幾鍾意食麻辣,所以呢一個做法已經俾我一個好感。整條魚已經起骨,所有魚肉已經起片拉油做好,頭尾保留放番喺碟上邊,然後魚片放回中間砌返條魚形狀出嚟,至於上面就鋪滿一層用青花椒、紅花椒、薑粒、蒜蓉、紅辣椒粒及蔥粒炒香嘅麻辣配料,所以整個餸非常野味,真係好食到不得了🤪
麻滑石班

因為我哋有六個人,最後叫多一個臘鴨髀煲仔飯做結尾,出邊大排檔食個煲仔飯閑閑哋都要八九十蚊,而呢度話晒都係一間裝修雅致嘅餐廳,一個臘鴨髀煲仔飯竟然都係賣$89 ,呢個定價真係相當克制兼且性價比高,原隻臘鴨髀相當有油香鴨味,肉質軟軟,啲飯都煲到一粒粒,夾雜埋芋頭粒及臘腸粒,相當好食,高質😃
芋頭川腸鴨髀煲仔飯

最後我哋都叫多兩個甜品試吓,一個榴槤雪兔,令一個係綠豆果子。因為榴槤雪兔樣子可愛,加上我好鍾意食榴槤,所以特別點黎食,可惜第一口咬落去嘅時候,不怕冇平時好香濃嘅榴槤味,反而食到有少少酸味,我問職員呢一個點心餡料食落去係咪會帶少少酸味,佢話可能同榴槤批次不同有關,跟住又話曾經有其他客人都試過反映呢個情況,但係作為一個甜品,我從未試過食榴槤甜品會有酸味出現,所以最後我決定唔食落去,咁職員都主動同我哋取消呢一個甜品😥
榴槤雪兔

至於個綠豆果子,個皮應該係用抹茶製造,個餡料就係紅豆,食落去冇乜大驚喜,中規中矩喇!
綠豆果子

雖然個甜品有啲遜色,但係其他前菜主菜我個人都覺得非常滿意,再加上價錢亦都相當吸引,實在性價比高,可以再試👍
2021-11-26
$160 (Dinner)
黑松露雞
醉沙白蚌
大閘蟹炒年糕
麻滑石班
芋頭川腸鴨髀煲仔飯
  • 臘鴨髀煲仔飯
2021-11-19 1208 views
呢間餐廳裝修好有風格,而且新淨,坐得舒服,而菜式味道甚佳,而且價錢唔貴,值得推介。陳釀醉蟹: 蒸大閘蟹就食得多,但醉釀凍食就第一次。雖說酒釀,但只是淡淡酒香,蟹羔好口感,值得一試。大肚婆炒飯:有2種米炒成,配以多種配料,如菜粒,蟹肉,小粟米粒等等。飯乾身,有咬口,味道適中,加上有4隻爽口大蝦,比較有驚喜食一個比想像中好食既炒飯。冰鎮咕嚕: 多脆又冰涼,但內質鮮嫩而暖身。配以蜜瓜,菠蘿同三色椒,視覺效果好,而味道豐富。酸甜醬調得剛剛好。黑金流沙: 同一般流沙包一樣,但換上黑金色,型格外表,流沙做得好好,唔太杰,又唔太水,甜度適中,包鬆軟。脆蝦多士: 多士入口即溶,又好脆,蝦爽口,口感好好。非常山竹:就咁聽個名唔知係乜,我覺得似咸水角既皮,內裡換了芝士龍蝦肉既涵,但係咪龍蝦就唔肯定。個丁係朱古力條,所以整個非常山竹真係非常特別,要試一試。服務正常,上菜速度快,但有限時90分鐘。仲有好多特式菜,可食幾次。3大1細,唔使500埋單。得意小豬:係一個布丁,只是做成豬的形狀,味道正常。

脆蝦多士: 多士入口即溶,又好脆,蝦爽口,口感好好。

服務正常,上菜速度快,但有限時90分鐘。

仲有好多特式菜,可食幾次。3大1細,唔使500埋單。

得意小豬:係一個布丁,只是做成豬的形狀,味道正常。
冰鎮咕嚕
大肚婆炒飯
脆蝦多士
2021-11-19
$150 (Dinner)
冰鎮咕嚕
大肚婆炒飯
脆蝦多士
  • 陳釀醉蟹
  • 冰鎮咕嚕肉
2021-11-19 1195 views
特色中餐廳,平日唔駛等位~環境絕不失禮~鳳尾金卷~新鮮炸起,大大隻蝦,脆卜卜黑金流沙~高貴嘅外表飽夠軟,入邊好流心。我最欣賞的手抓餅,配起肉鬆,簡直無敵!!乳鴿仔~細細隻,每人半隻,分量剛好,熱辣辣,好好食。荷葉飯~由於其他點心太有特色嘅關係,顯得荷葉飯平平無奇。影相打卡必備的小豬布丁,打佢pat pat會震騰騰,超級可愛山竹的外表,入邊係蟹肉配龍蝦汁。黑白色嘅黑椒洋蔥雞煎包,外脆內軟炒蝦腸粉~太平凡了,正常貨仔美食不能盡錄~ 環境、座位舒適,適合三五知己慢慢歎
特色中餐廳,平日唔駛等位~

環境絕不失禮~

鳳尾金卷~新鮮炸起,大大隻蝦,脆卜卜

鳳尾金卷

黑金流沙~高貴嘅外表
飽夠軟,入邊好流心。

黑金流沙

我最欣賞的手抓餅,配起肉鬆,簡直無敵!!
肉鬆抓餅

乳鴿仔~細細隻,每人半隻,分量剛好,熱辣辣,好好食。
白玉王鴿

荷葉飯~由於其他點心太有特色嘅關係,顯得荷葉飯平平無奇。
荷花蒸飯

得意小豬

山竹的外表,入邊係蟹肉配龍蝦汁。
非常山竹

黑白色嘅黑椒洋蔥雞煎包,外脆內軟

黑白無雙

炒蝦腸粉~太平凡了,正常貨仔

炒蝦腸粉

美食不能盡錄~ 環境、座位舒適,適合三五知己慢慢歎
$150 (Lunch)
鳳尾金卷
肉鬆抓餅
黑白無雙
2021-11-10 676 views
一家人食飯推介之前放工經過呢間餐廳,成日都大排長龍,難得今日經過可以直入,當然要試下啦入面環境都好舒服,枱與枱都寬闊眼見每枱都必叫既有乳鴿,我都叫咗兩隻試試,一放係枱已經好香,味道係好味,但係比較細隻另外都叫咗干煸四季豆同埋季節限定既煲仔飯,四季豆正正常常,煲仔飯就麻麻哋,啲臘鴨質地奇奇怪怪咁唔知係個別事件定係咁,我自己就唔太鍾意。冰鎮咕嚕肉都係呢間必試既,但都係麻麻,份量較少,當日我一行三人,每人都係食咗兩舊左右
一家人食飯推介

入面環境都好舒服,枱與枱都寬闊

唔知係個別事件定係咁,我自己就唔太鍾意。
招牌乳鴿
干煸四季豆
臘鴨煲仔飯
干煸四季豆
2021-11-09 529 views
呢間新派中菜都開咗好多年,係晚晚都好多人排隊嘅人龍店🕗今日朋友生日,就book咗位試下~原個椰皇燉雞好足料🐥都有好幾件大舊嘅雞件係入面,燉雞都算滑,而個燉雞湯都幾清甜,令椰子味好突出🥥鍾意椰子嘅必食‼️除咗燉湯仲嗌咗幾個賣相好精緻嘅點心~黑金流沙係流心奶黃包,比我想像中大個好多😳入面嘅流沙餡都好澎湃一咬就流出嚟,奶黃味都算重,幾推介🤤菇型呢個係叫松露紅菇🍄其實就係香菇包打卡版😂冇咩特別可以skip🤭蒸三色餃反而幾有驚喜🤤黑色個個墨汁餃皮薄又滑,仲有原隻蝦係入面,有啲似墨魚味蝦餃咁幾過癮🦑同行友人都話覺得皮薄餡靚😍乳鴿都幾有肉汁肥瘦適中唔會柴亦唔會太膩~黑松露蝦多士都推薦👍🏻炸得好香口,蝦肉都爽口彈牙🦐唯一想挑剔嘅係黑松露醬比起蝦多士唔算熱,所以溫感差令個蝦多士有少少失色🥶最後趁蟹季就嗌咗大閘蟹炒年糕,上到枱都好大份🤩個大閘蟹都有啲膏但就唔係好肥美個種,不過炒過都幾香口,醬汁都好多,年糕都掛到汁而且好煙韌🦀幾有特色可以一試🤙🏻另外有萬聖節menu不過冇試到🎃總括而言幾鍾意呢間餐廳嘅食物夠精緻,服務態度都幾好,生日蛋糕畀埋靚靚嘅碟同送蠟燭都唔收切餅費🥳成餐飯幾滿意❤️會再回訪
乳鴿都幾有肉汁肥瘦適中唔會柴亦唔會太膩~
另外有萬聖節menu不過冇試到🎃
2021-10-09 885 views
依一間分店職員態度一般,廚師落咗好多鹽,啲嘢食都偏鹹。但朋友話其他分店都正常,我估係落重左手。同埋 原來餐廳有素食餐單,但好似唔係個個店員知道。 之後有個類似senior既店員話素食餐單紙既數量唔係好多 所以先無擺出黎
2021-10-05 1086 views
今次想同朋友搵個地方食晚飯,可以傾偈坐耐啲疫情之下要10:00關門好多舖頭都有限時用餐咁啱朋友介紹依間無限時,環境又坐得舒服😌而且可以每樣餸細細碟咁樣叫嚟食又或者可以食點心添唔同一般酒樓一碟餸好大份呢度份量適中,可以試多幾個唔同嘅菜式-乳鴿我哋一行四個女仔,所以叫咗兩隻乳鴿每人半邊就啱啱好啦乳鴿唔會燒到好乾$39一隻來講,都算係唔錯啦黑金流沙包食嘅時候真係要小心心急咬落去嘅話 可能會比入邊嘅流沙焫親唯一美中不足嘅係流沙包一上枱嘅時候已經穿咗同埋包身有少少凹咗落去影響咗個賣相不過唔關衛生問題事,所以都冇特別要求換冰鎮咕嚕肉上枱嘅時候好有驚喜啲乾冰溶緊,然後成盤咕嚕肉好似出煙咁好有視覺效果,非常打卡able咕嚕肉冇咩肥肉啱晒我配埋唔同嘅生果,食落成個感覺好清新得意小豬見到幾乎每一台人都會叫!豬仔布甸上枱嘅時候震騰騰,真係好得意呀!布甸質地偏向實淨,味道唔會好甜小豬係極度打卡able之選
今次想同朋友搵個地方食晚飯,可以傾偈坐耐啲
疫情之下要10:00關門
好多舖頭都有限時用餐
咁啱朋友介紹依間無限時,環境又坐得舒服😌
而且可以每樣餸細細碟咁樣叫嚟食
又或者可以食點心添
唔同一般酒樓一碟餸好大份
呢度份量適中,可以試多幾個唔同嘅菜式
乳鴿

我哋一行四個女仔,所以叫咗兩隻乳鴿
每人半邊就啱啱好啦

唯一美中不足嘅係
流沙包一上枱嘅時候已經穿咗
同埋包身有少少凹咗落去
影響咗個賣相

不過唔關衛生問題事,所以都冇特別要求換
黑金流沙包

上枱嘅時候好有驚喜
啲乾冰溶緊,然後成盤咕嚕肉好似出煙咁
好有視覺效果,非常打卡able

咕嚕肉冇咩肥肉啱晒我
配埋唔同嘅生果,食落成個感覺好清新

得意小豬
見到幾乎每一台人都會叫!
豬仔布甸上枱嘅時候震騰騰,真係好得意呀!
布甸質地偏向實淨,味道唔會好甜
小豬係極度打卡able之選

得意小豬
$200 (Dinner)
2021-09-26 876 views
價錢相對較貴食物質素一般無得揀飲咩茶統一每枱玄米茶但要收返每位$10茶錢4個人埋單$1000家父話每樣食物都好似爭咁啲咁不過乳鴿都唔錯嘅冰鎮咕嚕肉份量好少其他特色食物就好睇唔好食蟹炒年糕賣相唔錯但食落就麻麻
價錢相對較貴
其他特色食物就好睇唔好食

蟹炒年糕
蟹炒年糕賣相唔錯但食落就麻麻
2021-09-25 740 views
每次經過荃灣分店,門口總係排隊排滿人,終於見唔使排隊就試試先,小食揀咗3小款,沙薑豬手,醬汁鴨舌,味道好,唔會好鹹,配埋冰鎮秋葵,口感唔會太膩,擔擔拉麵食完唔會太口渴,湯底夠濃郁唔太辣,啤梨造型嘅係和牛鹹水角,啤梨椗係朱古力百力枝,不過略嫌個鹹水角個皮太厚,輪到我滿心期待嘅甜品-得意小豬🤭🤭🤭真係好得意,味道唔會好甜,係布丁口感,仲眼甘甘咁望住你,真係唔捨得食咗佢😂😂,整體食物唔錯,服務就…嘻嘻!
2021-09-18
Type of Meal