2022-08-15
今日喺元朗踩單車🚴🏻♀️當然要搵吓啲餐廳食完先慢慢踩啦行行下又搵到間隱世Coffee #solecoffee ☕️今日紅日周圍都咁多人咁岩呢間又冇咩人排隊 即刻衝入去暫時享受下寧靜慢活既休閒時間🌾Combo Breakfast $70 🥪🥗🥚有牛油果多士+Benedict eggs+沙律🥑🥚🥬賣相超靚食物又豐富😍 見到呢碟真係未食都心情靚靚有巨量牛油果蓉配上多穀麵包多士🥑🥑🥑🥑🥑食落去麵包好香脆 牛油果蓉好香好新鮮唔會覺得有浸腥味 熟度岩岩好 食落去好滑真係多到一啖都咬唔晒啲牛油果蓉👍🏻煙三文魚+Benedict eggs+竹炭多士底🐟🍳🍞你見到成個賣相都好靚水波蛋配落三文魚就真係好好味😋多士都烘得岩好 但冇頭先咁脆流心蛋狀態perfect 切開係流心既d蛋黃汁會流到多士到 好juicy🤤🤤再配上煙三文魚 好好味呀 不過荷蘭醬比較淡味除咗呢樣其他都好好沙律🥗配好多沙律 非常大方通常嗰啲cafe都係得兩條菜仔呢到都佔個碟一大半 值得讚賞👏🏻👏🏻山菜係新鮮青脆嘅 最特別嘅係佢會有幾條熟咗嘅露筍又煮得幾好食 非常健康☺️ 凍朱古力 $35☕️杯朱古力都好靚呢上面有層cream 同埋朱古力味濃郁如果
當然要搵吓啲餐廳食完先慢慢踩啦
凍朱古力 $35☕️
杯朱古力都好靚呢
上面有層cream 同埋朱古力味濃郁
如果好似我咁唔飲咖啡係值得一試😉
#元朗 #cafe#台式#聚會 #多國菜#打卡#新餐廳#朱古力#咖啡#辣野#薄餅#意粉#据扒#台灣#掃街#cafe#pizza#fusion#hkfood#hkfoodie #hkfoodblogger#igfoodie#igfood#igfoodporn #igfoodshare #美食推薦 #美食日記 #美食攝影 #相機先食