2024-03-10
估唔到蘇豪區都會有良心餐廳,這家歷史悠久的意大利餐廳,創立於 1999年,現在推出的午市及晚市套餐,價錢簡直是回到未來,午餐每位$96-$158,包括咖啡、茶或汽水;三道菜晚餐亦只是每位$258-$298;周末brunch $238/位,而且沒有將貨就價,樣樣都好好味道。今日係星期日我們來吃午餐,$30追加了湯及沙律各一,追加了薄餅及甜品。沙律 +$30肉醬意粉 $96美式咖啡蘑菇忌廉湯 $30青醬蝦意粉 $122意式奶凍 $25意大利泡沫咖啡 +$8Parma Ham 薄餅(八折享用)沙律菜非常新鮮,用酸酸甜甜嘅汁,調得非常之好味。蘑菇湯正常好飲。兩個意粉風味不同,但醬汁非常豐富,吃得出是新鮮製造,意粉 el dente,少少硬有咬口,咬落又軟柔;肉丸大大粒好 juicy;另一款蝦就唔算多,但係醬汁豐富夠味。薄餅都做得非常好,薄底但唔會硬到似餅乾,芝士蕃茄醬的材料亦都恰到好處,唔會過多得太濕,又唔會唔夠,最緊要是巴馬火腿,非常有鹹香,食味特出。奶凍超滑。興之所至我哋仲飲白酒,之後又飲甜酒,招呼我們的老闆非常殷勤有線,我們有傾有講,感覺親切,絕對是賓至如歸。環境方面,佈置得很有格調,完
沙律 +$30
肉醬意粉 $96
美式咖啡
蘑菇忌廉湯 $30
青醬蝦意粉 $122
意式奶凍 $25
意大利泡沫咖啡 +$8
Parma Ham 薄餅(八折享用)
沙律菜非常新鮮,用酸酸甜甜嘅汁,調得非常之好味。
蘑菇湯正常好飲。
奶凍超滑。
環境方面,佈置得很有格調,完全唔介意上一樓。