2018-04-09 602 views
今日Lunch 阿姐帶我哋去試新嘢!餐牌款式不多, 起初以為只有蛋糕, 窩夫, Pancake 食, 好彩原來都有意粉食嘅! 因為要留肚食甜品嘅關係,我哋4個人叫咗3一份意粉, 一份窩夫, 一份pancake嚟share! 雖然我哋只係叫咗3個餐, 但都送來4餐湯比我哋, 確係好!正餐食到尾聲時個肚都仲有啲空虛感 , 然後每人一件再食多件蛋糕咁就真係啱啱好喇! 另外, 不得不提佢哋嘅凍檸茶, 飲第一啖時我同同事即時對望了一下, 此茶底原來是非一般紅茶, 而是南非紫薯茶! 香味獨特, 鍾唔鍾意就見仁見智, 不過我就有飲晒嘅
今日Lunch 阿姐帶我哋去試新嘢!
雖然我哋只係叫咗3個餐, 但都送來4餐湯比我哋, 確係好!

2018-03-29
$170 (Lunch)
2018-01-31 1055 views
行過見到間餐廳, 佈置雅緻, 淺粉格調, 舒適宜人勾起少女心, 就走入去試下佢個LUNCHSET餐都係三文治類, PANCAKE類同沙律類種類選擇較少包一杯細湯都一杯茶 118蚊起個湯夠香, 味道不俗, 真材實料, 唔係溝粉開水果D湯飲落仲咬到瓜菜碎!鮮果乳酪PANCAKE非常健康!!裝碟都算唔錯, 乳酪唔會凍, 食落啱啱好!! 女仔忌食凍野嘛! 呢個溫度啱哂我!焦糖醬溝埋乳酪, 甜度適中PANCAKE暖暖地, 味道一般, 普通PANCAKE一個, 冇乜特別南非檸茶, 香味獨特, 可以一試
行過見到間餐廳, 佈置雅緻, 淺粉格調, 舒適宜人
勾起少女心, 就走入去試下佢個LUNCH

SET餐都係三文治類, PANCAKE類同沙律類
種類選擇較少
包一杯細湯都一杯茶 118蚊起

個湯夠香, 味道不俗, 真材實料, 唔係溝粉開水果D湯
飲落仲咬到瓜菜碎!
鮮果乳酪PANCAKE
非常健康!!
焦糖醬溝埋乳酪, 甜度適中

南非檸茶, 香味獨特, 可以一試
2018-01-29
$130 (Lunch)
之前試過SP Flower 係尖沙嘴嘅分店,好滿意佢地嘅食物同服務,只可惜週末去要限時90分鐘,坐唔耐。今次試下太古新店,可能位置比較入,唔當眼,所以2點幾walk-in都有好多位,員工無話限時,仲有lunch set tim😊我同朋友都叫咗雞扒,分別係配waffle同包,兩款都好味!沙律菜配日式芝麻醬,每片菜都均勻沾上醬汁,唔需要自己撈。跟餐有南瓜湯同咖啡、玫瑰薄荷茶等等餐飲,要轉整壺茶可以加$30。我地兩個人,入去時無咩人,員工好好咁畀我地坐最入面嘅四人檯,只係如果多人,要轉返檯。最後一直坐到夠都唔使轉檯,好舒服呀!😇最入面嘅位置充滿空間感,朋友話有家嘅感覺。

雞扒三文治

雞扒窩夫

最入面嘅位置充滿空間感,朋友話有家嘅感覺。
1927 views

雞扒三文治