2008-07-27 39 views
兩星期前...臨上夜機的習慣是買一件 lamington, $6, 由最初的三蚊到現在已賬價一倍, 作為一個旅行的開始或等候的消磨, 也算是值得的! 可惜的是晚上十點的時候, 我買不到朱古力味, 唯有選一件檸檬味, 噢! 外皮檸檬椰絲太甜了, 蛋糕芯仍是合格的!
lamington
$6 (Last Night Supper)
2006-10-02 33 views
又係早機. 已經怕左飛機上o既橡膠奄列同炒麵餅, 所以o係starbucks買左個士多啤梨牛角包先上機. 牛角包唔單止加左士多啤梨果醬同吉士, 連牛角包o既麵糰都混合左士多啤梨茸, 好細心. 相較於較早時o既藍莓牛角包, 士多啤梨香味更濃, 而且士多啤梨果醬亦較藍莓醬合心, 好味!
2006-09-19 36 views
flight delay,於是去starbucks坐下,要左杯cappucino同一件blueberry cheesecake,始終唔係太鍾意食blueberry,所以食到一半就將啲blueberry 'liu'左出黎,不過overall都幾好食。Starbucks始終係我既至愛之一。
2006-09-05 30 views
感冒仍未完全清掉的同時又要到上海出差,在機場禁區內打算進點輕膳後就在航機內幪頭大睡。在沒太大胃口的情況下挑來挑去都找不到想食的東西,記得這裡有間Starbucks,跑過來要了一杯冰Mocha加一件清蛋糕,兩者都幾穩陣及食味估計得到。這裡都幾偏離機場中央,故不客流量不多,可慢慢挑選之餘又可跟店員來拉西扯,幾休閑。