小吃貨唔單止為食,仲好鍾意打卡😛😛今年相識2️⃣0️⃣載嘅閨蜜👯‍♀️👯‍♀️帶我嚟到以星空為主題既Starò慶祝生日🎈真係啱哂我Style😆🔹海鮮拼盤,包括即開生蠔🦪、大蝦、新鮮蜆和八爪魚,份量唔少,叫星空主題四道菜晚餐2份就有得送喇!一班friend 飲下酒,開心share ,幾吸引🤩🤩🔹即炸鮮魷魚配上蛋黃醬外皮酥脆,魷魚本身新鮮彈牙,搭配微辣的蛋黃醬,送酒一流🔹蕃茄流心水油芝士沙律每一口都是水牛芝士的奶香與新鮮蕃茄的酸甜交織,十分開胃🔹意式龍蝦濃湯配手工麵包條湯底濃郁,龍蝦肉質鮮美,配合麵包條一齊吃好滿足🔹意式燒乳豬配焦糖蘋果芥末籽蓉乳豬外皮烤得金黃酥脆,內裡肉質鮮嫩多汁,雖然口感又肥膩又邪惡,但卻帶來了意想不到的驚喜🤭🔹炭燒澳洲M5和牛西冷扒伴法式手工薯蓉和牛肉質細膩,脂肪分佈均勻,薯蓉都好好食🔹意大利開心果雪糕球,仲有好多新鮮生果伴碟🤗最後忍唔住去咗星空位🌌閨蜜仲訂咗個金牛座♉️嘅小蛋糕🧁同我慶生🎉坐响星空位入面被閃爍的LED小燈泡包圍感覺猶如置身宇宙之中😍😍餐廳由門口到裏面,處處都是打卡位,我地影到好多靚相食得好開心呀🥰🥰🥰📍尖沙咀諾士佛台1號9樓📍Starò
小吃貨唔單止為食,仲好鍾意打卡😛😛
今年相識2️⃣0️⃣載嘅閨蜜👯‍♀️👯‍♀️帶我嚟到
以星空為主題既Starò慶祝生日🎈真係啱哂我Style😆

🔹海鮮拼盤,包括即開生蠔🦪、大蝦、

🔹即炸鮮魷魚配上蛋黃醬
外皮酥脆,魷魚本身新鮮彈牙,搭配微辣的蛋黃醬,送酒一流

🔹蕃茄流心水油芝士沙律
每一口都是水牛芝士的奶香與新鮮蕃茄的酸甜交織,十分開胃

🔹意式龍蝦濃湯配手工麵包條
湯底濃郁,龍蝦肉質鮮美,配合麵包條一齊吃好滿足

🔹意式燒乳豬配焦糖蘋果芥末籽蓉

🔹炭燒澳洲M5和牛西冷扒伴法式手工薯蓉
和牛肉質細膩,脂肪分佈均勻,薯蓉都好好食

🔹意大利開心果雪糕球,仲有好多新鮮生果伴碟🤗

餐廳由門口到裏面,處處都是打卡位,
我地影到好多靚相食得好開心呀🥰🥰🥰

Dinner
Celebration
Birthday
2024-05-01 61 views
✨Ham & Cheese Platter • $198前菜叫左意式風乾巴馬雜錦芝士拼盤☺️而唔同既ham 配搭各種嘅芝士同水果,會有唔同既感覺🫶🏻✨Spaghetti AI Sicilian Red Prawn 🦐 • $388紅蝦係XXXXXXL!肉質彈牙新鮮🦐將蝦膏拌埋落鮮茄汁手工意粉,更加惹味✨ Starò Roasted Yellow Chicken • $248呈上既係黃油雞下莊部分😆 雞皮微脆,切開啲汁全部流曬出黎😻肉質嫩滑,黑松露香氣亦都係咀嚼之間滲透出嚟🤟🏻✨ Cancer • $148雞尾酒係以星座作為主題🫶🏻呢杯cocktail 係Gin做base, 混合lime, 熱情果🤟🏻harbs味道比較重✨ Aries • $148朋友叫呢杯係用荔枝vodka 做base,混合提子同青檸🍋果香味比較重

✨Ham & Cheese Platter • $198

✨ Cancer • $148

✨ Aries • $148
我哋坐咗喺星空天幕的私人用餐區🌌,啱晒情侶約會👩‍❤️‍👨或者同朋友👯慶祝節日呀。~ 意式風乾巴馬火腿雜錦芝士拼盤($198)🍽️呢個拼盤包咗幾款嘅ham例如鹹香嘅Parma ham同辣味的辣肉腸😌。另外仲有各種不同口感嘅芝士🧀,配搭上清爽嘅提子🍇同甜甜嘅哈蜜瓜🍈好夾。~ 珍寶西西里紅蝦意粉($388)🦐紅蝦大大隻肉質夠爽口同鮮美🤤,蝦膏好多,配埋彈牙嘅手工蛋麵更加出色👍🏻。推介俾全部鍾意食海鮮嘅你地呀!😎~ 秘製黑松露香烤黃油雞($248)🐓黃油雞肉質鮮嫩😋,而外皮保持脆度的同時食得到滿滿嘅黃油🧈。另外配搭埋黑松露,2種嘅香起配搭得好融合😚。~ Aries($148) 🍹我叫嘅呢杯cocktail係用Lychee Infused Vodka加提子🍇等材料制成,飲出嚟水果味比較重🍎,而且味道偏甜夠晒易入口呀😚。~ Cancer($148) 🍸朋友叫嘅呢杯係用 Butterfly Pea Infused Gin加薰衣草同檸檬🍋等材料製成,飲落去味道比較淡身唔會太強烈😌。

~ 意式風乾巴馬火腿雜錦芝士拼盤($198)🍽️

~ 珍寶西西里紅蝦意粉($388)🦐

~ 秘製黑松露香烤黃油雞($248)🐓

~ Aries($148) 🍹

~ Cancer($148) 🍸
2024-04-10 113 views
“蕃茄流心水牛芝士沙律”($138)“鮮拆龍蝦手工闊條麵”($338)“蕃茄羅勒水牛芝士手工薄餅”($148)“星座蛋糕”($148)“Apollo/Aurora”($98)終於嚟到呢間用星空做主題嘅餐廳💙餐廳道道都係打卡位🥰食物方面主要提供海鮮,薄餅,意粉,扒類等先點咗份蕃茄流心水牛芝士沙律🍅🥗大大粒超流心嘅Burrata cheese加上蕃茄仔同火箭菜,好開胃☺️主菜方面點咗鮮拆龍蝦手工闊條麵🦞落完單後店員會先拎隻新鮮龍蝦畀你睇😆龍蝦肉果然十分結實鮮甜🤤手工闊條麵帶點煙韌,配上醬汁好惹味☺️另外仲點咗蕃茄羅勒水牛芝士手工薄餅🍕點呢個pizza係因為花花造型🌼Pizza批底又薄又脆,仲好有麵粉香😋最後緊係唔少得甜品啦☺️My Sign星座蛋糕賣相夠哂夢幻🥰其實係雜莓朱古力慕絲蛋糕🍫食落酸酸甜甜,一啲都唔膩呢道嘅飲品都好有特色點咗2杯mocktail Apollo, AuroraApollo用上熱情果,芒果,青檸,雪碧Aurora就用上青蘋果,菠蘿,青檸,梳打水2杯都清清甜甜☺️天氣熱熱地飲夠哂舒服☺️
“蕃茄流心水牛芝士沙律”($138)
“鮮拆龍蝦手工闊條麵”($338)
“蕃茄羅勒水牛芝士手工薄餅”($148)
“星座蛋糕”($148)
“Apollo/Aurora”($98)

終於嚟到呢間用星空做主題嘅餐廳💙
餐廳道道都係打卡位🥰
食物方面主要提供海鮮,薄餅,意粉,扒類等
先點咗份蕃茄流心水牛芝士沙律🍅🥗
大大粒超流心嘅Burrata cheese
加上蕃茄仔同火箭菜,好開胃☺️
主菜方面點咗鮮拆龍蝦手工闊條麵🦞
落完單後店員會先拎隻新鮮龍蝦畀你睇😆
龍蝦肉果然十分結實鮮甜🤤
手工闊條麵帶點煙韌,配上醬汁好惹味☺️
另外仲點咗蕃茄羅勒水牛芝士手工薄餅🍕
點呢個pizza係因為花花造型🌼
Pizza批底又薄又脆,仲好有麵粉香😋
最後緊係唔少得甜品啦☺️
My Sign星座蛋糕賣相夠哂夢幻🥰
其實係雜莓朱古力慕絲蛋糕🍫
食落酸酸甜甜,一啲都唔膩
呢道嘅飲品都好有特色
點咗2杯mocktail Apollo, Aurora
Apollo用上熱情果,芒果,青檸,雪碧
Aurora就用上青蘋果,菠蘿,青檸,梳打水
2杯都清清甜甜☺️天氣熱熱地飲夠哂舒服☺️
2024-04-03 231 views
呢間餐廳入到去好似仿如係星空下食嘢,好有feel!今次就叫咗個甜品同飲品,甜品方面,叫咗自家製朱古力心太軟,因為呢個心太軟係即叫即焗,所以都要等大約20分鐘,不過等都係值得嘅!當我切開朱古力心太軟嘅時候,心太軟裏面嘅朱古力流心慢慢流出嚟,當然辣嘅心太軟配埋雲呢拿雪糕,一凍一熱嘅配搭,令到層次感好強!而旁邊亦有唔同類型嘅水果粒做伴碟,最後食埋啲水果更可以幫我解膩添!飲品方面,叫咗杯Mocktail - Saturn,呢杯飲品用咗唔同嘅果汁Mix埋一齊,例如菠蘿汁、橙汁、檸檬汁、熱情果蓉、雲呢拿同埋茶調出嚟,所以飲落每一啖都有清新果香味,仲可以解渴添!
2024-04-02 152 views
之前上網見過呢個星空環境覺得幾靚,生日聚會打卡一流。Staro呢杯Cocktail真係打卡一流,店員會整一個波波喺上面,杯酒仲有銀河效果,好夢幻。生牛肉他他牛肉入口嫩滑,完全無筋,味道唔腥。西西里紅蝦手工幼蛋麵呢個係店員推薦我地要點,西西里紅蝦10分新鮮,食落爽口彈牙,紅蝦非常大隻,蝦頭充滿蝦膏,味道鮮甜,手工幼蛋麵麵質Q彈。鮮拆蟹肉牛油果芒果卷青瓜片包住鮮甜蟹肉,味道10分清新,加上芒果入口香甜,上邊有大量沙律菜,新鮮爽口。即刨意大利黑松露牛肝菌水牛芝士手工薄餅黑松露加上牛肝菌味道香濃,餅底薄,鋪滿很多水牛芝士。
之前上網見過呢個星空環境覺得幾靚,生日聚會打卡一流。

Staro

生牛肉他他
牛肉入口嫩滑,完全無筋,味道唔腥。

西西里紅蝦手工幼蛋麵

鮮拆蟹肉牛油果芒果卷

即刨意大利黑松露牛肝菌水牛芝士手工薄餅
黑松露加上牛肝菌味道香濃,餅底薄,鋪滿很多水牛芝士。

2024-03-29 6272 views
🍱餐廳:Starò (尖沙咀)🍽️類別:西餐💯推薦指數:9/10≡※≡※≡※≡※≡※ 🍑桃仔推薦必吃菜式🍑 ≡※≡※≡※≡※▪️鮮拆龍蝦手工闊條麵 $338在製作意粉前,店員向我們展示剛從魚缸中取出的原條龍蝦,龍蝦非常生猛活潑,在鐵碟上不斷暴走,畫面相當驚艷。手工闊條麵煙韌可口,掛上滿滿的番茄醬,再搭配龍蝦肉和龍蝦膏吃,感覺好滿足。▪️星座主題 cocktail $148我和友人分別點了水瓶座和雙子座兩款星座主題的雞尾酒。它們酒精濃度不高,非常容易入口,味道清新且略帶甜味。≡※≡※≡※≡※≡※≡ 💁🏻‍♀️值得一試系列💁🏻‍♀️ ≡※≡※≡※≡※≡※≡※▪️蕃茄羅勒水牛芝士薄餅 $148這款薄餅與傳統薄餅有所不同,更加注重賣相。餅底較薄,番茄醬的份量不多,而水牛芝士則被切成鮮花形狀,賣相頗可愛。▪️My Sign由於當天是小編朋友的生日,餐廳為他準備了一個星球造型的小型雜莓朱古力蛋糕,其賣相非常精美,甜度適中。≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡ 👍🏼值得加分項目👍🏼 ≡※≡※≡※≡※≡※.這是一間以星空星座為主題的酒吧餐廳,裡面裝潢和氛圍真是令人驚艷。一出升降機,央入眼簾的是一大個藍色星空燈牌,一旁還擺放著
🍱餐廳:Starò (尖沙咀)
🍽️類別:西餐
💯推薦指數:9/10

▪️鮮拆龍蝦手工闊條麵 $338

▪️星座主題 cocktail $148

▪️蕃茄羅勒水牛芝士薄餅 $148

▪️My Sign

這是一間以星空星座為主題的酒吧餐廳,裡面裝潢和氛圍真是令人驚艷。一出升降機,央入眼簾的是一大個藍色星空燈牌,一旁還擺放著兩個鞦韆吊椅。餐廳門口的走廊天花板懸掛著大量藍色圓形吊燈,燈光柔和,讓人彷彿置身於星空世界中。

餐廳的室內裝潢更是獨具匠心。他們設置了多個星球打卡座位,每枱都被一個星光閃閃的星球所籠罩著,充滿了浪漫和夢幻的氛圍,非常適合情侶們前來慶祝。小編到訪當天,看到有客人在這裡求婚,然後全場客人為他熱烈鼓掌,氣氛相當不錯。

≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※

😍整體評分
味道:🌟🌟🌟🌟🌟
性價比:🌟🌟🌟🌟🌟
環境:🌟🌟🌟🌟🌟
服務態度:🌟🌟🌟🌟🌟
  • 鮮拆龍蝦手工闊條麵
  • 蕃茄羅勒水牛芝士手工薄餅
雖然成日都出尖沙咀食飯但都比較少去諾士佛台嗰邊今次朋友仔帶我去左呢間節日慶生去嘅餐廳入邊嘅環境真係好啱打卡📸星空主題—————————————————————🍴火餡餃子手工薄餅($178)呢個手工pizza真係食得又睇得🙈上碟之後職員會幫個pizza即場點火🔥呢個時候梗係要打返個卡啦😏個Dough食落都有啲煙韌既 唔係食麵團既感覺入面就有啲parma ham 芝士🧀️同牛肉肉醬做餡切開都有啲拉芝感👍🏻但略嫌個肉醬整得差左少少似現成既咸牛肉肉醬—————————————————————🍴西西里紅蝦手工幼蛋麵($388)呢個意粉真係有驚喜🤩職員提醒我哋食之前記住吱埋蝦頭既汁撈埋食果然❗️食第一啖已經食到好濃味🤭鮮味極重👍🏻配埋意粉一齊食 真係好岀色如果隻蝦可以剝埋殼就無咁呢hea啦😂—————————————————————🍴18小時慢煮美國安格斯牛小排伴法式薯蓉($248)份量都幾多下 2個人食都食左好多舊因為慢煮關係 肉質一啲唔韌 仲好淋添而且食落仲食到好香燒香味🤓鍾意食牛既大家😏一定唔可以錯過薯蓉亦都讚得一讚 食落好綿密😙—————————————————————🍴Sagittarius
雖然成日都出尖沙咀食飯
但都比較少去諾士佛台嗰邊
今次朋友仔帶我去左呢間節日慶生去嘅餐廳
入邊嘅環境真係好啱打卡📸星空主題
—————————————————————
🍴火餡餃子手工薄餅($178)

呢個手工pizza真係食得又睇得🙈
上碟之後職員會幫個pizza即場點火🔥
呢個時候梗係要打返個卡啦😏
個Dough食落都有啲煙韌既 唔係食麵團既感覺
入面就有啲parma ham 芝士🧀️同牛肉肉醬做餡
切開都有啲拉芝感👍🏻但略嫌個肉醬整得差左少少
似現成既咸牛肉肉醬
—————————————————————
🍴西西里紅蝦手工幼蛋麵($388)

呢個意粉真係有驚喜🤩
職員提醒我哋食之前記住吱埋蝦頭既汁撈埋食
果然❗️食第一啖已經食到好濃味🤭
鮮味極重👍🏻配埋意粉一齊食 真係好岀色
如果隻蝦可以剝埋殼就無咁呢hea啦😂
—————————————————————
🍴18小時慢煮美國安格斯牛小排伴法式薯蓉($248)

份量都幾多下 2個人食都食左好多舊
因為慢煮關係 肉質一啲唔韌 仲好淋添
而且食落仲食到好香燒香味🤓
鍾意食牛既大家😏一定唔可以錯過
薯蓉亦都讚得一讚 食落好綿密😙
—————————————————————
🍴Sagittarius($148)

🍴Sangria($128)

食得咁開心😚當然要飲返杯
佢地既Drink Menu有幾款佢哋Signature Cocktail
今次就試左杯Sagittarius🍸
飲落好香菠蘿🍍味
加埋入面有啲coconut milk🥥飲落好順滑
都幾值得一試!
2024-03-21 124 views
記住要共最美的人分享星空夜晚如要星空卡位記得提早預約,卡位也有時間限制的,各位要留意。Order了半打生蠔🦪 即開新鮮有海水味道意式白酒香茜煮鮮蜆伴香草麵包條蜆很大隻,食落有口感之餘味道很濃郁⋯18小時慢煮美國安格斯牛小排伴法式薯蓉正常水準,而且我們放了一段時間凍了也不會變韌意式燒乳豬配蕉糖蘋果芥末籽蓉皮脆肉厚,醬汁帶點酸甜味道,相配來吃下去不會有油膩感覺整體感覺每樣食物都有水準,會令人有驚喜它不是一間只用來打卡的餐廳
記住要共最美的人分享星空夜晚

如要星空卡位記得提早預約,卡位也有時間限制的,各位要留意。

Order了半打生蠔🦪 即開新鮮有海水味道

意式白酒香茜煮鮮蜆伴香草麵包條

蜆很大隻,食落有口感之餘味道很濃郁⋯

18小時慢煮美國安格斯牛小排伴法式薯蓉

正常水準,而且我們放了一段時間凍了也不會變韌

意式燒乳豬配蕉糖蘋果芥末籽蓉

皮脆肉厚,醬汁帶點酸甜味道,相配來吃下去不會有油膩感覺

Type of Meal
Dinner
Celebration
Birthday
2024-03-19 113 views
🌌星空主題酒吧餐廳|𝟣𝟤星座𝖢𝗈𝖼𝗄𝗍𝖺𝗂𝗅你又試過未⭐|𝖲𝗍𝖺𝗋ò ⁡雖然位置熱鬧既諾士佛臺 但估唔到上樓後又另一片天餐廳以星空為主題 連坐位都非常有心思 上面放左唔少少波波同閃燈中意打卡既一定好中意 ✨食物方面選擇都算多 佢地宜家仲有做緊活海鮮「自選海鮮大餐」不過我地就簡簡單單試左𝖯𝖠𝖲𝖳𝖠同慢煮牛小排都不錯另外𝖼𝗈𝖼𝗄𝗍𝖺𝗂𝗅 都係佢地賣點之一 試左佢地最𝗌𝗂𝗀𝗇𝖺𝗍𝗎𝗋𝖾 既𝖲𝗍𝖺𝗋𝗈 店員仲會係上面打一層薄泡 我地亦試埋𝖳𝖺𝗂𝗅𝗈𝗋-𝖬𝖺𝖽𝖾 𝖢𝗈𝖼𝗄𝗍𝖺𝗂𝗅𝖡𝖺𝗋𝗍𝖾𝗇𝖽𝖾𝗋好細心地問我地想要味𝖿𝗅𝖺𝗏𝗈𝗎𝗋 同解釋返個做法呢 ✨⁡⌕ 西西里紅蝦手工幼蛋麵⌕ 18小時慢煮美國安格斯牛小排伴法式薯蓉⌕ 鮮拆蟹肉牛油果芒果卷⌕ Staro Cocktail ⌕ Bartender Tailor-Made Cocktail⁡

雖然位置熱鬧既諾士佛臺 但估唔到上樓後又另一片天
中意打卡既一定好中意 ✨
食物方面選擇都算多 佢地宜家仲有做緊活海鮮「自選海鮮大餐」
不過我地就簡簡單單試左𝖯𝖠𝖲𝖳𝖠同慢煮牛小排都不錯

⌕ 西西里紅蝦手工幼蛋麵
⌕ 18小時慢煮美國安格斯牛小排伴法式薯蓉
⌕ 鮮拆蟹肉牛油果芒果卷
⌕ Staro Cocktail

2024-03-19 139 views
.Staro (Tsim Sha Tsui)裝修好靚,好夢幻嘅feel,幾適合打卡影相📸大部份碟色價格介乎100-400都有好多選擇大大份可以同朋友share!!今日3.14,諗好放工後晚餐食咩未呢..麻辣西西里八爪魚沙律 168呢道菜色配上餐廳特別調配嘅麻辣醬,真係食到麻香味,八爪魚🐙炸得爽口彈牙,外層炸皮做得好薄,但又做到好香脆,伴酒一齊食都幾唔錯!!..傳統意式肉醬手工千層麵 168係傳統式嘅千層麵,千層麵嘅口感軟滑,每一層都充滿著肉醬,放面嘅車厘茄微烤過,好鮮甜..18小時慢煮美國安格斯牛小排伴法式薯蓉 238睇相都見到牛小排烹調到剛剛好,仲帶d粉紅色,肉質好嫩滑,伴碟都好恰到好處,簡單,但又睇得出廚師嘅心機💁🏻‍♀️..地址:Starò (尖沙咀)尖沙咀諾士佛臺1號9樓..

Staro (Tsim Sha Tsui)
裝修好靚,好夢幻嘅feel,幾適合打卡影相📸
大部份碟色價格介乎100-400
都有好多選擇大大份可以同朋友share!!
今日3.14,諗好放工後晚餐食咩未呢
麻辣西西里八爪魚沙律 168
傳統意式肉醬手工千層麵 168
18小時慢煮美國安格斯牛小排伴法式薯蓉 238
地址:

Starò (尖沙咀)
尖沙咀諾士佛臺1號9樓
$250 (Dinner)
2024-03-14 110 views
喺尖沙咀上完堂我地嚟到一間以星空主題的餐廳,走進去好夢幻💜周圍好多打卡位!好好彩有靚靚星空卡位,半圓型沙發設計再加上拱形的星空頂,自成一國好似係星空下享受美食我哋order咗:星空主題三部曲套餐🍴🐮 牛肉他他 Beer Tartare與別不同的是在他他的旁邊有好多不同配料(有乾蔥、海怡、黑胡椒)再夾雜着兩條細細的意大利魚仔🐟 口感可以有不同層次🥩炭燒澳洲M5和牛西冷扒伴法式手工薯蓉M5和牛有信心保證,入口好嫩滑有牛味👍入口感覺好Juice 而且份量都好多,好飽肚;而配搭在底的薯蓉好棉滑🍰意大利經典Tiramisu蛋糕蛋糕用Cocktail杯裝置,口感好滑味道都正宗!旁邊半碟有啲特色生果開頭以為環境咁靚食物質素未必成正比但係食完之後個感覺又唔一樣個

我哋order咗:
星空主題三部曲套餐🍴

🐮 牛肉他他 Beer Tartare

🥩炭燒澳洲M5和牛西冷扒伴法式手工薯蓉

🍰意大利經典Tiramisu蛋糕

開頭以為環境咁靚食物質素未必成正比
但係食完之後個感覺又唔一樣
特別推介這家位於尖沙咀的餐廳 超適合情侶來約會⁄(⁄ ⁄ ⁄ω⁄ ⁄ ⁄)⁄餐廳以星空作為主題 裝橫乃至餐牌都感受到用心!而且值得一讚的是 服務員的態度很好 !食物質素亦算不錯~✂︎❏ Dinner Set menu 💵$438/pp❤︎ Starter⚪︎巴馬火腿伴羅馬甜瓜沙律⚪︎經典三文魚凱撒沙律❤︎ Soup⚪︎黑松露牛肝菌忌廉湯伴手工麵包條⚪︎意式龍蝦濃湯伴手工麵包條❤︎ Main⚪︎ 炭燒澳洲M5西冷扒伴法式手工薯蓉 (+$48)⚪︎ Staro 雜錦海鮮意大利飯 (+$68)❤︎ Dessert⚪︎ 檸檬雪葩 (+$18)⚪︎ 意大利開心果雪糕球 (+$18)
✂︎
❤︎ Soup
⚪︎黑松露牛肝菌忌廉湯伴手工麵包條
⚪︎意式龍蝦濃湯伴手工麵包條
❤︎ Main
⚪︎ 炭燒澳洲M5西冷扒伴法式手工薯蓉 (+$48)
⚪︎ Staro 雜錦海鮮意大利飯 (+$68)
❤︎ Dessert
⚪︎ 檸檬雪葩 (+$18)
⚪︎ 意大利開心果雪糕球 (+$18)
巴馬火腿伴羅馬甜瓜沙律
Staro 雜錦海鮮意大利飯
炭燒澳洲M5西冷扒伴法式手工薯蓉
意大利開心果雪糕球
2024-03-12 121 views
位於尖沙咀諾士佛臺的 Starò 是一間以星空為主題的西餐廳,裝潢真係好靚,一入到去就俾佢個天花板嘅星空吸引咗,好似置身宇宙咁浪漫!座位都幾闊落,坐得舒服,傾偈食飯都唔會嘈。Starò 嘅菜單選擇多到眼花繚亂,有扒、有意粉、有海鮮,應有盡有。墨西哥辣椒肉醬著茄水牛芝士手工薄餅呢款薄餅餅底薄脆,食落好香口,墨西哥辣椒肉醬辣辣地,好惹味,配埋水牛芝士同番茄,味道好豐富。西西里紅蝦手工幼蛋麵隻紅蝦好大隻,肉質鮮甜彈牙,手工幼蛋麵係出自前五星級酒店主廚 「濮昕先生」之手,,口感彈牙,食得出有蛋香味,配埋番茄醬汁,好鮮味。炭燒鮮龍蝦係用上剛喺魚缸所挑選嘅新鮮龍蝦,即場烹煮。龍蝦肉質鮮嫩,彈牙爽口,炭燒後帶有陣陣煙燻香氣,配埋烤蔬菜,好正!Asteroid以接骨木花、蝶豆花、薄荷、青瓜、檸檬汁和薑汁調製而成嘅mocktail ,味道清新爽口,非常適合搭配海鮮。

墨西哥辣椒肉醬著茄水牛芝士手工薄餅

西西里紅蝦手工幼蛋麵

炭燒鮮龍蝦

2024-03-10 123 views
以星空主題餐廳,令人聯想到n年前盛極一時的韓劇「來自🌟🌟的你」!儘管兩者其實毫無關連,Staro 以星空為餐廳主題的環境給人留下了深刻的印象。如果喜歡浪漫的用餐體驗,這裡絕對是一個值得一試的地方。Absolutely IGable!晚上品嚐了18小時慢煮美國安格斯牛小排🥩伴法式薯蓉 - 以優質的安格斯牛肉經過長時間的慢煮,肉質變得極為軟嫩。法式薯蓉口感綿密,帶有香氣和奶油的滑順口感,增添了豐富的層次感。甜品點了Apple 🍎tart ,是精緻的迷你size!儘管味道方面算是不錯,這甜品的味道和質量並不算突出,未能令人留下特別深刻的印象。提議可以多加一點特別的元素,或配合星空的主題,使其更加出眾。Staro 的星空主題🌠給整個用餐體驗增添了特別的氛圍。天花板上點綴著璀璨的星星,營造出浪漫而夢幻的氣氛!晚餐人均消費~HKD400,是尖沙咀西餐一個性價比高的選擇!🌟食評指數:7.5/10💁🏻‍♀️人均消費~HKD400🗺️ 地址:Staro 尖沙咀諾士佛台1號9樓 9/F, 1 Knutsford Terrace, Tsim Sha Tsui

🌟食評指數:7.5/10

💁🏻‍♀️人均消費~HKD400