第三站

Station 3 Cafe
2024-07-03 131 views
#週末好去處 依家同Lisboy去完playgroup 就會搵啲BB都岩去嘅餐廳食嘢🤤Babyfriendly呢度係同Lisba嘅青春回憶地方!都好多Boardgame🌟🍽️ 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯一來到呢間Cafe d回憶番晒來,即刻叫咁兩個main加set🤤Lisba最愛黑松露,而Lisboy平時最愛食帶子😋所以呢個黑松露帶子鮮菌會意大利飯無得輸,因為Lisboy鍾意跑來跑去,Cafe安排我地入佢地個VIP房食🤤Lisboy 可以係長長嘅皮製沙發🛋️俯瞰成個旺角,一邊食飯一邊玩卡game、跑來跑去,開心放電🥳🍽️ 煙三文魚忌廉蕃茄醬扁意粉番茄意粉🍝都係Lisboy最愛粉麵之一,叫餐廳俾杯滾水淥一淥就俾Lisboy食,爸媽同Lisboy又係食到舔舔脷😋🍽️ 海鮮拼盤主食俾Lisboy霸佔一大半,爸媽我哋就叫多咗個海鮮拼盤俾自己享受😋嘩~有回憶炸蠔、炸魚柳、炸蟹鉗、炸帶子同炸炸蝦🍤全部都炸到脆卜卜,好好味!🍹 世界隨你 & 節制還是升級套餐,有沙律、甜品同野飲🤤叫咗兩杯特飲,個世界除你高到驚人,荔枝口味好Freshhhh🌟另一杯有啲似Fruit Punch🍹||

🍽️ 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯

• 藍莓芝士蛋糕
  • 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯
  • 煙三文魚野菌忌廉燴意粉
2024-07-02 132 views
疫情過後,仲可以生存到係好難得嘅👍🏻👍🏻不過認真講下,野飲同野食真係要改進一下我地4個人,叫左個Main Cours 首先份量真係唔多,配料都好少意粉似未煮熟透,硬硬地,加上醬汁又少燴飯,煮得太爛,無咬口,完全掛唔到醬汁勁淡口叫左杯薄荷朱古力,又係勁淡口,朱古力味無乜,薄荷味都係勁淡,完全唔得!訂位送小食(春卷)春卷唔係炸到脆卜卜,係油浸咁,完全唔脆,唔香口枱勁細張,4個餐上來都擺唔係好擺到加上叫左2兩壺花茶,兩杯嘢飲,兩份小食完全係逼到一d空間都冇😅出餐好慢🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️碟就大大隻,份量就細細份😆
疫情過後,仲可以生存到係好難得嘅👍🏻👍🏻

不過認真講下,野飲同野食真係要改進一下

我地4個人,叫左個Main Cours

首先份量真係唔多,配料都好少
意粉似未煮熟透,硬硬地,加上醬汁又少

燴飯,煮得太爛,無咬口,完全掛唔到醬汁
勁淡口

訂位送小食(春卷)
春卷唔係炸到脆卜卜,
係油浸咁,完全唔脆,唔香口

枱勁細張,4個餐上來都擺唔係好擺到
加上叫左2兩壺花茶,兩杯嘢飲,兩份小食
完全係逼到一d空間都冇😅出餐好慢🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

碟就大大隻,份量就細細份😆

2024-06-28
Type of Meal
Dinner
2024-06-27 146 views
旺角鬧市中的樓上cafe,閒聊好去處。一入門口見到各桌遊,大人小朋友岩玩呀!而環境潔白,寬敞乾淨,以樓上boardgame cafe來說,非常舒適。❤️甜品🍰藍莓芝士蛋糕 消化餅底,藍莓果淋在原味軟滑的Cheesecake。旁邊是鮮忌廉、焦糖漿和可可粉。🍫法國朱古力芝士蛋糕朱古力是海綿蛋糕底,淡淡朱古力味,不會太甜。🍝意式芝士肉醬扁意粉香濃的蕃茄肉醬,灑上水牛芝士碎和香草,扁意粉口感煙韌。🍄‍🟫🍚黑松露帶子雜菌義大利飯黑松露加鮮忌廉煮義大利飯,很Creamy,飯中有雜和小帶子顆粒提鮮。🍗蜜糖雞翼😍😍蜂蜜牛油味的脆皮爆汁雞翼,必點必點!至少要每人3隻才夠喉。香蕉朱古力特飲好大杯!香蕉味跟巧克力味不相伯仲,亮點是一大佗奶油忌廉🤤既是飲品又是甜品。

❤️甜品
🍰藍莓芝士蛋糕

🍫法國朱古力芝士蛋糕
朱古力是海綿蛋糕底,淡淡朱古力味,不會太甜。

🍝意式芝士肉醬扁意粉
香濃的蕃茄肉醬,灑上水牛芝士碎和香草,扁意粉口感煙韌。

🍄‍🟫🍚黑松露帶子雜菌義大利飯

🍗蜜糖雞翼

香蕉朱古力特飲

2024-06-27 122 views
周一收工,我和太太在旺角洗衣街的 Station 3 Cafe 品嚐了一頓輕鬆愉快的西餐。✳️在主菜方面,我選擇了西班牙海蝦辣肉腸燴飯$120,✳️再加$38可配上田園沙律和法國朱古力芝士蛋糕。✳️海蝦肥美鮮甜,與辣肉腸的微辣風味交織,為飯菜增添了層次感。搭配清新的沙律和濃郁的芝士蛋糕,營造出一個豐富多元的口感。✳️太太則點了黑松露帶子鮮菌燴意大利飯~$128,同樣加配$38有田園沙律和藍莓芝士蛋糕。✳️意大利飯質地柔軟,帶子鮮嫩可口,與松露的香氣完美融合。✳️值得一提的是,我們還升級點了兩種特色飲品✳️我選擇了加$20升級選了一壺功能性十足的「特首」茶,包含馬鞭草、金真花等中藥材,據說能夠增強心臟功能、提神鎮靜。✳️太太加$8則升級選擇了清新悠雅的玫瑰冰茶。兩種飲品都為餐點增添了不同的風味,為整個就餐體驗增色不少。✳️我們還品嘗了一份蜜糖芥末單骨雞翼作為小食。雞翼煎得外酥內嫩,蜜糖和芥末的酸甜滋味互相映襯,十分開胃可口。
✳️在主菜方面,我選擇了西班牙海蝦辣肉腸燴飯$120,
✳️再加$38可配上田園沙律和法國朱古力芝士蛋糕。

✳️意大利飯質地柔軟,帶子鮮嫩可口,與松露的香氣完美融合。
✳️值得一提的是,我們還升級點了兩種特色飲品

• 西班牙海蝦辣肉腸燴飯
  • 藍莓芝士蛋糕
  • 紐約芝士蛋糕
  • 蜜糖芥末單骨雞翼
  • 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯
2024-06-24 177 views
今日同朋友去旺角金雞廣場呢間station3食lunch,中午時分吾算多人,入到地白色sofa同大玻璃窗令人很relax.Lunch set都好多選擇,揀了煙三文魚忌廉番茄醬扁意粉,朋友點了黑松露帶子鮮菌燴意大利飯,係set 來,會有埋沙律同甜品野飲。上碟了,賣相都好靚,沙律很新鮮,加了麻醬好好食,主食煙三文魚忌廉番茄醬扁意粉好靚,是花的,蕃茄醬夠,每條意粉都有醬,好味。而黑松露帶子鮮菌燴意大利飯,黑松露味濃,帶子熟度岩岩好,大大粒,飯又軟硬適中,好食。至於飲品同甜品,沙冰好飲,特別想讚朱古力那杯,加cream好飲又吾太甜,甜品是朱古力同芝士蛋糕,都賣相吸引,用心之作。

2024-06-23 167 views
放假約左朋友出黎聚吓😃,呢間cafe裝修以白色為主調,環境舒適乾淨,仲提供左好多board game玩添😆~🌟西班牙海鮮辣肉腸燴飯 $122燴飯份量非常充足,飯軟硬適中,不失咬口🥰~而每粒飯都沾滿酸酸甜甜兼帶少少辣嘅番茄醬,好開胃☺️!配料亦好豐富,有數隻爽彈嘅海蝦同惹味嘅辣肉腸😗!🌟黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $128意大利飯好creamy ,黑松露味頗濃郁😘!帶子份量都唔少,差唔多每啖都可以食到細帶子,鮮味十足🤩,再加埋d鮮菌,味道更豐富☺️~🌟法國朱古力蛋糕 (+38連田園沙津)好濃朱古力味,但唔會好甜,啱晒朱古力控食😝~🌟藍莓芝士蛋糕 (+38連田園沙津)芝士蛋糕芝士味香濃,又不失奶香🤪,口感绵密,加埋面頭d藍莓醬一齊食,完全唔覺得heavy😉~🌟西班牙咖啡(補差價$14)可以自己揀要黑啡定奶啡🙂,咖啡上面再加球雪糕,雪糕慢慢溶落d咖啡度,會多左份雲尼拿味,同埋更俱奶香😍!🌟薄荷朱古力(補差價$6)薄荷味好清新😜🌟薯角 $52一大碗薯角,份量多到嚇我一跳🤣~新鮮即炸,熱辣辣,好香脆,但唔油腻😁~🌟洋蔥圈 $52炸衣厚薄啱啱好,洋蔥味幾突出😙,點埋沙津醬,仲好食😋!

🌟西班牙海鮮辣肉腸燴飯 $122

🌟黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $128

🌟法國朱古力蛋糕 (+38連田園沙津)

好濃朱古力味,但唔會好甜,啱晒朱古力控食😝~

🌟藍莓芝士蛋糕 (+38連田園沙津)

🌟西班牙咖啡(補差價$14)

🌟薄荷朱古力(補差價$6)

薄荷味好清新😜

🌟薯角 $52

🌟洋蔥圈 $52

炸衣厚薄啱啱好,洋蔥味幾突出😙,點埋沙津醬,仲好食😋!

2024-06-23 111 views
食飽飯,hi個Tea,神仙花茶其實係有茉莉花檸檬草枸杞桂圓肉一齊泡茶,檸檬草嘅香味比較突出啲有淡淡嘅茉莉花香味,有花香本身嘅甜味,我比較鍾意茉莉花說呢個神仙花茶都幾啱我口味,紐約芝士蛋糕、法國朱古力芝士蛋糕,芝士味比較濃,朱古力味好重,我比較鍾意原味嗰個芝士蛋糕,質地偏軟身濕潤,內層係多層嘅mouse同海綿蛋糕,比較清新
2024-06-21 134 views
中意呢度所有位置都係舒服嘅卡位,白色為主調,有boardgame 玩,有VIP房,而且價錢親民,啱晒唔同人數嘅party!Dinner set包一個main同$38嘅飲品,加多$38就可以有埋沙律同甜品!👉🏻香蒜白酒蜆肉意粉 $112超多蜆肉,份量多,蒜香,意粉唔會太淋身!👉🏻西班牙海蝦辣肉腸燴飯 $122蝦肉彈牙,辣肉腸帶有微辣,非常惹味!👉🏻特級海鮮拼盤 $128整碟都係金黃色,非常豐富,有鮮美嘅魚手指、酥脆嘅炸蝦、彈牙嘅炸蟹鉗、鮮甜扎實嘅炸帶子,仲有吉列蠔!👉🏻田園沙律清新爽口,麻醬味突出,夠開胃!👉🏻芒果乳酪👉🏻水蜜桃乳酪兩杯嘅乳酪都好綿密濃郁,甜而不膩,口感柔滑!水蜜桃味較芳香,而芒果就更濃味!👉🏻法國朱古力蛋糕朱古力味醇厚,蛋糕鬆軟濕潤!👉🏻藍莓芝士蛋糕擺盤有心思,蛋糕厚實,配酸甜嘅藍莓!

👉🏻香蒜白酒蜆肉意粉 $112
超多蜆肉,份量多,蒜香,意粉唔會太淋身!

👉🏻西班牙海蝦辣肉腸燴飯 $122
蝦肉彈牙,辣肉腸帶有微辣,非常惹味!

👉🏻特級海鮮拼盤 $128

👉🏻田園沙律
清新爽口,麻醬味突出,夠開胃!

👉🏻芒果乳酪
👉🏻水蜜桃乳酪

👉🏻法國朱古力蛋糕
朱古力味醇厚,蛋糕鬆軟濕潤!

👉🏻藍莓芝士蛋糕
擺盤有心思,蛋糕厚實,配酸甜嘅藍莓!
2024-06-20 113 views
假日和朋友們閒逛旺角鬧市,朋友突然想搵個地方叉叉電,飲杯野食下野,於是大家決定來到第三站。意式芝士肉醬扁意粉腸仔出前一 丁蜜糖芥末單骨雞翼紅莓果茶熱香蕉朱古力熱牛奶咖啡雞翼出前一丁香蒜白酒蜆肉意粉節制熱生薑蜜藍莓芝土蛋糕整體食物味道不錯,座位寛闊,坐得舒適。

意式芝士肉醬扁意粉
香蒜白酒蜆肉意粉
節制
熱生薑蜜
藍莓芝土蛋糕

整體食物味道不錯,座位寛闊,坐得舒適。

2024-06-19 146 views
發現大個之後好耐好耐冇去樓上cafe啦~好懷念~🥰今日難得朋友和我都有空就一齊去樓上cafe懷緬下。餐廳有大量梳化位,坐得舒適。重可以同朋友一齊玩下boardgame,好relax~🥰我和朋友嗌左兩個晚餐:❤️香蒜白酒蜆肉意粉有大量車厘茄和蜆肉,十分足料!👍🏻呢個意粉比較辣。❤️煙三文魚忌廉蕃茄醬扁意粉煙三文魚卷成一朵花🌹的形狀,十分美觀😍。配車厘茄和蘑菇口感十足!套餐送$38飲品一杯($38以上補差價)。我嗌左「小天使」花茶;朋友嗌左「西班牙咖啡(雪糕咖啡)」。「小天使」花茶用薰衣草、紅玫瑰花🌹、茉莉花和檸檬草沖泡而成。入口檸檬草香氣最特出~飲完心情也放鬆下來~🥰西班牙咖啡(雪糕咖啡)雲尼拿雪糕配齋啡,微澀的齋啡中和了雲尼拿雪糕的甜,味道恰到好處👍🏻。加$38有田園沙律🥗和蛋糕🍰。爽脆的沙律菜配微甜的胡麻汁,十分清新。蛋糕揀左法國朱古力味和藍莓味。用來盛載蛋糕的碟用粉做了一支叉的圖案,有擺盤,有心思🫶🏻,讚!蛋糕旁還配上一團忌廉,一口蛋糕一口忌廉,邪惡得黎很好吃😋。

我和朋友嗌左兩個晚餐:

❤️香蒜白酒蜆肉意粉
有大量車厘茄和蜆肉,十分足料!👍🏻呢個意粉比較辣。

❤️煙三文魚忌廉蕃茄醬扁意粉

套餐送$38飲品一杯($38以上補差價)。

我嗌左「小天使」花茶;朋友嗌左「西班牙咖啡(雪糕咖啡)」。

「小天使」花茶

西班牙咖啡(雪糕咖啡)

加$38有田園沙律🥗和蛋糕🍰。

爽脆的沙律菜配微甜的胡麻汁,十分清新。

蛋糕揀左法國朱古力味和藍莓味。

蛋糕旁還配上一團忌廉,一口蛋糕一口忌廉,邪惡得黎很好吃😋。

叫咗個卡邦尼雜菌意粉,睇落正正常常,點知第一啖咬落去超難食,啲意粉好似唔熟咁又黐牙,完全唔想食第二啖仲有一個黑松露意大利飯,味道都唔錯嘅中規中矩,食多幾啖就發現啲飯係一嚿嚿,有啲仲係白色,好似成大壺水倒落去淨係煮少少飯咁兩杯嘢飲係朱古力就冇乜特別啦,蜜糖雞翼都OK落order嗰陣加$38嗌埋沙律同蛋糕,蛋糕有得揀朱古力或者芝士,咁我就揀咗個朱古力蛋糕,其實都唔差嘅,但係佢係海綿加mouse蛋蛋糕,唔難食但係好似嘥咗quota咁總結我覺得呢間舖頭淨係適合用嚟傾偈,如果完全唔在意食乜嘅話呢度慢慢坐低傾吓偈係幾舒服

兩杯嘢飲係朱古力就冇乜特別啦,蜜糖雞翼都OK

2024-06-17 349 views
本身見到openrice 勁多五星加上勁肚餓行入去 正常來講只要唔係特別差都會食得好開心 薯條係用油浸完全部都好冧 意粉份量都好少 更加唔好話性價比 服務態度差 可能見我哋點嘅份量比較少 問我哋:就咁多? 然後就拎曬頭咁 食得少都會被嫌阻住d位 真係應該反思下服務態度 嚴重有被騙感覺 一星都嫌多 就算唔講服務態度 d野食完全係唔達水準 我都唔理解差評點解咁少 平時只要普普通通 我都唔會曬時間打咁多字 我第一次為左一間店打一星而打咁多字
2024-06-14 145 views
Station 3 Cafe offers a menu with some promising dishes. The Black Truffle & Crab Meat Salad features a delightful interplay of earthy and sweet flavors, the balsamic vinaigrette is at the right balance. The Smoked Salmon Tomato Cream Sauce Linguine is a rich, indulgent affair, while the Shrimp Spicy Sausage Jambalaya showcases a vibrant Cajun flair. The Honey Chicken Wings are satisfyingly sticky and flavorful, particularly memorable. The Oreo Milkshake provides a nice, if unremarkable, sweet treat. Overall, Station 3 Cafe delivers a mixed bag of culinary experiences, with some highlights amid
2024-06-12 124 views
今日嚟到旺角金雞廣場上面一間好有英倫風格特色的cafe食午飯,佢地既裝修間格,飾物擺設猶如置身英國嘅餐廳一樣。我點左一個午餐加兩個小食,第一個小食係墨西哥肉丸,肉丸香脆彈牙,肉味香濃,再配上特製嘅蕃茄醬油,再喺肉丸上鋪滿芝士,芝士嘅味道,再加上蕃茄醬嘅香濃,係一個非常開胃小食。第二個小食係洋蔥圈,洋蔥圈炸到金黃色外脆內軟,配上特製嘅醬料,突顯到洋蔥嘅鮮味。最後到主角出場,黑松露帶子鮮菌會意大利飯,意大利飯軟硬適中,帶子僅熟,鮮味盡出,再加上黑松露嘅味道,配搭鮮菌,好味非常,絕對值得大家來試一試。
我點左一個午餐加兩個小食,第一個小食係墨西哥肉丸,

[✨旺角第三站·聚會好去處·高質樓上Cafe🌸]#第三站 #旺角🌸芝麻醬什菜沙律🥗 $66新鮮沙律,芝麻醬好食得黎仲好醒胃😍🌸墨西哥雞翼 $66雞翼有6隻,大大隻夠嫩滑,微辣幾開胃🤤🌸日式餃子 $46新鮮炸起,肉汁滿滿,質素唔錯!🌸卡邦尼煙肉雜菌意粉 $106意粉煙煙韌韌,口感不錯;卡邦尼醬汁做得好濃郁,每條意粉都掛滿醬汁,再加埋鹹鹹地嘅煙肉,真係無得輸!🌸煙三文魚忌廉蕃茄醬扁意粉 $132煙三文魚係玫瑰花形狀上枱嘅,幾有心思🥰忌廉蕃茄醬夠哂creamy,扁意粉都好煙韌彈牙,唔錯🤩🫖玫瑰冰茶 跟餐補差價 +$8淡淡嘅玫瑰味,好清涼嘅感覺,夏天炎炎飲佢就啱晒👍💯🫖小天使(花茶) 跟餐補差價 +$20花茶以好靚嘅玻璃壺同茶杯上枱,外加細火KEEP住個溫度🥰茶底以薰衣草,紅玫瑰花,茉莉花,檸檬草調配,介紹都有提到有安定情緒、解憂鬱、舒緩頭痛同改善失眠嘅功效👍💯————————♡♡♡♡♡♡————————✨總結環境寬敞嘅樓上cafe ,以純白色卡位為主調,食物質素幾好,除左有提供𝐁𝐨𝐚𝐫𝐝 𝐆𝐚𝐦𝐞比客人選擇,仲有獨位客房,最岩一大班朋友上黎邊食邊玩遊戲🤣👍📍第三站🏠旺角洗衣街39號金雞廣場
[✨旺角第三站·聚會好去處·高質樓上Cafe🌸]

#第三站 #旺角

🌸芝麻醬什菜沙律🥗 $66
新鮮沙律,芝麻醬好食得黎仲好醒胃😍

🌸墨西哥雞翼 $66
雞翼有6隻,大大隻夠嫩滑,微辣幾開胃🤤

🌸日式餃子 $46
新鮮炸起,肉汁滿滿,質素唔錯!

🌸卡邦尼煙肉雜菌意粉 $106

🌸煙三文魚忌廉蕃茄醬扁意粉 $132

🫖玫瑰冰茶 跟餐補差價 +$8
淡淡嘅玫瑰味,好清涼嘅感覺,夏天炎炎飲佢就啱晒👍💯

🫖小天使(花茶) 跟餐補差價 +$20

————————♡♡♡♡♡♡————————